Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusija apie esmę

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kai kas gali pagalvoti, kad John neklauso klasikines muzikos, o geriau ziuri "Gelbetojus"
    Kad Holivudo produkcija uztvinde pasaulio ekranus, tai tikrai nera kuo dziaugtis...
    Nesakiau, kad Rusijos kultura aukstesne, geresne ar dar kokia.
    As praktiskai "nevartoju" (idomus zodis, John) rusiskos kulturos, jei ka...
    Man patinka S. Lemas, V.Vinge, W.Gibson, D.Adams, Ph.K.Dick ir dar kruva rasytoju, daugiausia - amerikieciu.
    Ir tikrai nesakiau, kad automobilis ar internetas israsti Rusijoj.
    Ne apie tai kalba buvo, berods, o apie televizijos kanalus, matomus Lietuvoj.
    (Kas siaip jau cia yra offtopic'as, bet kas be grieko...) )
    Ir yra taip, kad kazka verta paziureti greiciau rasi "Nase kino", nei visuose kituose kanaluose, kartu paemus. Ne sedevra, bet ir ne toki slamsta kaip LNK ar RTL.
    Siaip geriau paziureti Discovery ar Travel, bet kartais kas nors nori ir filmu.
    Visiskai sutinku, kad per Rusijos televizijas rodoma daug slamsto. Bet to slamsto gamyba taigi prasidejo tada, kai Rusija eme intensyviai perimineti vakarietiskas vertybes.
    Jeigu i tema: prabalsavau "pries". Nors jei kazkam nepavyksta pasakyti lietuviskai, tai tegul sako kad ir italiskai. Kad tik visa tema nebutu italiskai...
    Atrodo, taip neseniai teko kovoti pries rusinima... dabar vel ... gal tikrai jie teisus... nereikalinga ta lietuviu kalba...
    Paskutinis taisė JaM; 2006.10.13, 02:48.
    darbas lietuvoje.lt

Comment

Parašė JaM Rodyti pranešimą
      Kai kas gali pagalvoti, kad John neklauso klasikines muzikos, o geriau ziuri "Gelbetojus"
      Kad Holivudo produkcija uztvinde pasaulio ekranus, tai tikrai nera kuo dziaugtis...
      Nesakiau, kad Rusijos kultura aukstesne, geresne ar dar kokia.
      As praktiskai "nevartoju" (idomus zodis, John) rusiskos kulturos, jei ka...
      Man patinka S. Lemas, V.Vinge, W.Gibson, D.Adams, Ph.K.Dick ir dar kruva rasytoju, daugiausia - amerikieciu.
      Ir tikrai nesakiau, kad automobilis ar internetas israsti Rusijoj.
      Ne apie tai kalba buvo, berods, o apie televizijos kanalus, matomus Lietuvoj.
      (Kas siaip jau cia yra offtopic'as, bet kas be grieko...) )
      Ir yra taip, kad kazka verta paziureti greiciau rasi "Nase kino", nei visuose kituose kanaluose, kartu paemus. Ne sedevra, bet ir ne toki slamsta kaip LNK ar RTL.
      Siaip geriau paziureti Discovery ar Travel, bet kartais kas nors nori ir filmu.
      Visiskai sutinku, kad per Rusijos televizijas rodoma daug slamsto. Bet to slamsto gamyba taigi prasidejo tada, kai Rusija eme intensyviai perimineti vakarietiskas vertybes.
      Jeigu i tema: prabalsavau "pries". Nors jei kazkam nepavyksta pasakyti lietuviskai, tai tegul sako kad ir italiskai. Kad tik visa tema nebutu italiskai...
      Atrodo, taip neseniai teko kovoti pries rusinima... dabar vel ... gal tikrai jie teisus... nereikalinga ta lietuviu kalba...

Jam, nesuprask manes neteisingai, as taipogi neziuriu "Gelbetoju" (TV apskritai neturiu laiko ir noro, todel viskas, ka per deze matau yra vakaro zinios, kai griztu namo pavarges po darbo...), mane kur kas labiau traukia Rytu ir pietryciu Azijos kinas, nei Holivudas, kurio didelis gerbejas as tikrai neesu. Bet netgi ir per Lietuviskas TV is mases slamsto galima atsirinkti ir pamatyti geru amerikietisku filmu (ko negalima pasakyti apie rusiskus filmus... gal todel, kad geru rusisku filmu apskritai nera?). Visi mano pazistami zmones, kuriems "Nase kino" ir rusiskas kinas yra "geresnis", pasirode esa tiesiog vargsai tarybines okupcijos nukulturinti ir itakoti zmones praplautomis smegenimis, kurie tai bent is dalies perleidzia ir savo vaikams, kurie veliau kartoja savo teveliu isminti apie tai, kaip Rusija (placiaja prasme) yra "gerai"... graudu ir tiek.
      Paskutinis taisė John; 2006.10.13, 10:45.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
        Jam, nesuprask manes neteisingai, as taipogi neziuriu "Gelbetoju" (TV apskritai neturiu laiko ir noro, todel viskas, ka per deze matau yra vakaro zinios, kai griztu namo pavarges po darbo...), mane kur kas labiau traukia Rytu ir pietryciu Azijos kinas, nei Holivudas, kurio didelis gerbejas as tikrai neesu. Bet netgi ir per Lietuviskas TV is mases slamsto galima atsirinkti ir pamatyti geru amerikietisku filmu (ko negalima pasakyti apie rusiskus filmus... gal todel, kad geru rusisku filmu apskritai nera?). Visi mano pazistami zmones, kuriems "Nase kino" ir rusiskas kinas yra "geresnis", pasirode esa tiesiog vargsai tarybines okupcijos nukulturinti ir itakoti zmones praplautomis smegenimis, kurie tai bent is dalies perleidzia ir savo vaikams, kurie veliau kartoja savo teveliu isminti apie tai, kaip Rusija (placiaja prasme) yra "gerai"... graudu ir tiek.
        John,
        ka gali pasakyti pries tokius filmus, kaip "Sibiro kirpejas?", "Meistras ir Margarita"?

P.S. Atsiprasau uz klausima, neatitinkanti temos pavadinimo, bet labai domina kolegos nuomone

Comment

Kiek tarptautinių apdovanojimų pelnė šie filmai?

(Tik nereikia pasakoti, kad tarptautiniai apdovanojimai yra skiriami tik amerikietiškiem filmam, nes taip tikrai nėra.)
          You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

Comment

Parašė JaM Rodyti pranešimą
            P.S. Pagal mane, kulturos srity Amerika pasauliui dave tik viena gera dalyka - fantastika. Na, dar keli geri rasytojai ne fantastai yra
            Nepyk, bet tai, ką tu parašei, yra visiškas absurdas
            You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

Comment

Parašė blitz Rodyti pranešimą
              Kiek tarptautinių apdovanojimų pelnė šie filmai?

(Tik nereikia pasakoti, kad tarptautiniai apdovanojimai yra skiriami tik amerikietiškiem filmam, nes taip tikrai nėra.)
              Sibiro kirpeja JAV neisileido i savo rinka, paprase pakoreguoti scenariju.

Kolei jau apie apdovanojimus, oskara yra pelnes filmas Shyrli-Myrli - ne pats geriausias, lyginant su klasikiniais. Bet komedija vykusi. Nepamirsk ir "Vejo nublokstus"

Comment

Parašė ANDRIUS Rodyti pranešimą
                John,
                ka gali pasakyti pries tokius filmus, kaip "Sibiro kirpejas?", "Meistras ir Margarita"?

P.S. Atsiprasau uz klausima, neatitinkanti temos pavadinimo, bet labai domina kolegos nuomone

Nemaciau situ filmu, bet tikiu, kad jie yra pakankamai auksto lygio buti rodomi tarptautinei auditorijai. Visgi tai tik pora pavieniu (ir isskirtiniu) atveju... Tai tera menkute frakcija to kokybisko kulturinio produkto, koks ateina i placiuosius kulturos vandenis is kur kas mazesniu ir "nereiksmingu" saliu. Rusija, kaip minejau anksciau, cia atrodo visiskai apgailetinai.
                Paskutinis taisė John; 2006.10.14, 05:11.

Comment

Manau keletas ir rusisku filmu yra visai pakenciamu, bet Holivudui jie nelabai prilygsta Jeigu tie rusiski ar kitokie neholyvudo filmai butu labai populiarus-tai jie ir dominuotu pasaulio kinoteatruose!

Comment

John,

Ką tik baigiau skaityti knygą "Meistras ir Margarita", viena geriausių mano skaitytų knygų ,tikrai sužavėjo, filmo nesu matęs.

Amerikai pramoginių filmų kurime nieks neprilygsta, bet meninių filmų srityse favoritų nematau. Rinktis reikia ne pagal kilmės šalį, man visiškai nepatinka tas Holivudinis "šlamštas", todėl ir teliką retai įsijungiu. Iš holivudo fimų išaugama taip pat kaip iš popso ar rusiškos estrados.

Comment

Parašė syle Rodyti pranešimą
                      Ką tik baigiau skaityti knygą "Meistras ir Margarita", viena geriausių mano skaitytų knygų ,tikrai sužavėjo, filmo nesu matęs.

Amerikai pramoginių filmų kurime nieks neprilygsta, bet meninių filmų srityse favoritų nematau. Rinktis reikia ne pagal kilmės šalį, man visiškai nepatinka tas Holivudinis "šlamštas", todėl ir teliką retai įsijungiu. Iš holivudo fimų išaugama taip pat kaip iš popso ar rusiškos estrados.
                      Na, ne visi išauga

Comment

Kad ir kiek vadintumėte save "objektyviais", tačiau akyvaizdžiai matosi, jog kai kurie palaiko vieną pusę. Tas pats taikoma ir blitz su John. Teko matyti "Sibiro kirpėją" ir nors slaviškų kalbų išvis nesuprantu (žiūrėjau su angliškais subtitrais", tačiau filmas sužavėjo. Ir deja nedaugelis holivudo filmų galėtų į jį lygiuotis. O kodėl pasaulyje neužėmė savo pozicijų? Tiesiog JAV savo produkciją labai linkusi reklamuoti. O vargšė Europą ima viską iš jos, ir gerus dalykus, ir visišką šlamštą.

Comment

Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
                          Kad ir kiek vadintumėte save "objektyviais", tačiau akyvaizdžiai matosi, jog kai kurie palaiko vieną pusę. Tas pats taikoma ir blitz su John. Teko matyti "Sibiro kirpėją" ir nors slaviškų kalbų išvis nesuprantu (žiūrėjau su angliškais subtitrais", tačiau filmas sužavėjo. Ir deja nedaugelis holivudo filmų galėtų į jį lygiuotis. O kodėl pasaulyje neužėmė savo pozicijų? Tiesiog JAV savo produkciją labai linkusi reklamuoti. O vargšė Europą ima viską iš jos, ir gerus dalykus, ir visišką šlamštą.
                          Kas man galioja? As tikrai neesu Holivudo entuziastas. Mane kur kas labiau traukia Rytu ir Pietryciu Azijos (P.Korejos, Kinijos, Honkongo, Japonijos, Taivano, Tailando...) saliu kinas, nei JAV Holivudas. Tiesa pasakius, as esu gan nemazas Holivudines produkcijos nekentejas ir nepraleidziu progos paburnoti ant "Amerikietisko slamsto".
                          Vios del to, mane pykina, kai girdziu, jog Rusiskas kinas yra neva geresnis uz JAV. Tai lyg sakytume, kad Zaporozec yra geriau nei Cadillac'as... JAV sukuriama kur kas daugiau ir kur kas kokybiskesniu meniniu filmu nei Rusijoje/SSRS. Tiesiog tai skirtingos kategorijos tiek kiekybes, tiek kokybes prasme. Tai, kad Rusijoje per 15 metu sukurtas 1 ar 2 geri filmai, dar visiskai nieko nereiskia. Kodel visi tie Holivudo "kritikai" ir Rusijos "gero kino" myletojai nesidomi kitu saliu kinu, o kelia Rusijos kina, kuris yra apgailetinas (neskaitant 1 ar 2 auksto lygio produktu)?
                          Paskutinis taisė John; 2006.10.14, 21:21.

Comment

Vaje, John, kaip matau tu net klasikiniu rusisku meniniu filmu nemates, kaip gali apie juos spresti? Panasiai, kaip apie rusija, kurioje nesi ne karto buves?

Ka gali pasakyti apie Michalkovo, Tarkovskio, Menshovo filmus? Nevardinu kitu, kurie yra pelne tarptautinius apdovanojimus, situ pinai pakanka.

Beje, nepamirsk kuris animacinis filmas yra pripazintas geriausiu animacijos istorijoje

Comment

Vaje, John, kaip matau tu net klasikiniu rusisku meniniu filmu nemates, kaip gali apie juos spresti? Panasiai, kaip apie rusija, kurioje nesi ne karto buves?

Ka gali pasakyti apie Michalkovo, Tarkovskio, Menshovo filmus? Nevardinu kitu, kurie yra pelne tarptautinius apdovanojimus, situ pinai pakanka.

Beje, nepamirsk kuris animacinis filmas yra pripazintas geriausiu animacijos istorijoje
                              Esu mates ne viena klasikini rusiska filma (nors turbut ne tiek daug kaip tu, besidomintis, panasu, tik tokia produkcija), taciau nepamenu nei vieno, kuris man butu palikes nors kiek gilesni ispudi. Gal tiesiog "nepataikiau" ant reikiamo... Taip pat neteko matyti rusisku pavardziu rimtuose kino festivaliuose paskutinius kelis metus (t.y. kiek rimtai domiuosi neholivudiniu kinu)... Gal tokie, is senu laiku zinomi bei kai kam sovietine nostalgija keliantys, vardai kaip Tarkovskis ir zinomi Rusijos kulturos itakos erdveje, taciau sis vardas nera taip placiai zinomas ir diskutuojamas, kaip tikri pasaulinio garso meninio kino rezisieriai (tiek jau iseje anapilin, tiek ir naujoji karta).
                              O kokiu pasaulinio garso rezisieriu pavardziu siandien yra Rusijoje?

Butu neteisinga teigti, kad Rusijoje nebuvo sukurta visiskai nieko gero, taciau, kas ir buvo diskusijos uzuomazga ir ka as jau ne karta minejau, Rusijos meno ir kulturos kokybe ir jos kiekis yra absoliuciai menkaverciai lyginant su tokiomis salimis kaip JAV, Europa (Prancuzija, UK ir kitos didziosios salys), Kinija, Japonija ar P.Koreja. Kiekviena siu (ir dugybe kitu, kuriu neminejau) saliu yra sukurus daugiau kokybiskos menines kino produkcijos per paskutinius 5-10 metu, negu Rusija per paskutinius 100. Ka nors cia gincyti nelabai yra prasmes...

Beje, Rusijoje as buves tikrai esu.
                              Paskutinis taisė John; 2006.10.15, 05:08.

Comment

Pasakyk konkrecia savo nuomone apie mano vardintu rezisieriu filmus. Jie zinomiausi.

Nematei tu filmu? Kaip gali spresti, kad jie blogi ar blogesni?

Comment

Pasakyk konkrecia savo nuomone apie mano vardintu rezisieriu filmus. Jie zinomiausi.

Nematei tu filmu? Kaip gali spresti, kad jie blogi ar blogesni?
                                  As niekada nesakiau, kad situ reszisieriu filmai blogi, tiesiog tai tik pora zmoniu (kai kurie jau senokai mire), kuriu filmai vargiai kada nors kur nors buvo ivertinti tarptautiniu mastu (neskaitant SSRS). Visiskai nesvarbu, ar as juos maciau ar ne (gal ir maciau koki? Kas dabar zino...). Tai nekeicia diskusijos asies, kad Rusijos siuolaikines kulturos kontribucija pasaulyje yra visiskai apgailetina ir nereiksminga. Lasas pieno deguto juroje situacijos nekeicia.

Comment

Beje, Andriau, paliekant musu diskusija nuosaliau, gal gali atsakyti i klausima: ar tikrai manai, kad Rusijos kontribucia pasaulyje kulturos (pvz kino, apie kuri cia kalbame) srityje yra didesne nei JAV ar kitu mano minetu saliu?

Comment

įsiterpsiu ir aš

didelėje kiekybėje šedevrai gali netyčia išeiti. galu gale net tie holivudiški šedevrai yra pilni štampų pasiteisinusių kituose filmuose.

o kalbant apie čia išvardintus rusų režisierius - tai man patiko tik vienintelis jų fimas Tarkovskio Stalkeris. visa kitą tiesa sakant yra prikišta rusiškų štampų tiesa sakant dėl štampų, tai gali būti kad būtent gerieji filmai pagimdo štampus, kuriuos masiškai kiti režisieriai perkeliai į vėlesnius filmus. o tada viskas persmaišo ir nebežinai, kąkur pirma kartą pamatei.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Beje, Andriau, paliekant musu diskusija nuosaliau, gal gali atsakyti i klausima: ar tikrai manai, kad Rusijos kontribucia pasaulyje kulturos (pvz kino, apie kuri cia kalbame) srityje yra didesne nei JAV ar kitu mano minetu saliu?
                                        John,

tavo klausimas, kaip ir diskusijos asis, yra totaliai netaktiska ir amorali

Comment

ruskas TV - tai visiskai zemo lygio laidos ir filmai (nors pasitaiko ir isimciu) ir si ruska slamsta labiausiai megsta rytietisko ir ypatingai "rusofilisko" mentaliteto zmones

Comment

Working...
                                          X