Parašė Darius_
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tolerancija Lietuvoje
Collapse
X
-
„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąO kas gi akivaizdu? Siūlai sostinės valdžiai uždrausti žygiuoti kariuomenei ir leisti kažkokią absurdišką eiseną, neturinčią nieko bendro su nepriklausomybės diena? Tegul eisenas daro kitą dieną, tai ir gaus sau tą leidimą dėl kurio čia verkšlena.
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąSiūlau drausti ne kariuomenės eiseną, o nacistinių pažiūrų organizacijų organizacijų eiseną, visų pirma, jei jau prakalbom apie draudimus.„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąIr taip šneka žmogus pasisakantis už tolerancijos eiseną
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąIr taip šneka žmogus pasisakantis už tolerancijos eiseną
"Kiekvienas žmogus yra laisvas tol, kol jo laisvė nekenkia kito žmogaus laisvei."
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąNesiruošiu toleruoti nacistinių pažiūrų, taip pat kaip netoleruoju žmogžudysčių, prievartavimų ir panašių dalykų.
"Kiekvienas žmogus yra laisvas tol, kol jo laisvė nekenkia kito žmogaus laisvei."„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąAš tikrai neįsivaizduoju kuom visiems užkliuvo keli šimtai jaunuolių norintys tyliai pražygiuoti Gedimino prospektu su vėliavomis, savo Tėvynės nepriklausomybės dienos proga. Taip pat neįsivaizduoju, kodėl reikia kelti skandalą, kad kažkas neišdavė leidimo kitai eisenai, kurią kažkas nusprendė organizuoti tuo metu, kai jau seniai buvo šventės programoje įrašytas kariuomenės paradas. Jeigu kiekviena organizacija panorėtų pražygiuoti centrine gatve tą pačią dieną, ir kiekvienam norinčiam būtų išduotas toks leidimas, tai, aš manau, būtų tikras galvos skausmas kiekvienam miesto gyventojui. Leidimas tikrai būtų buvęs išduotas, jei jie būtų norėję pražygiuoti bet kuria kita gatve, arba bet kurią kitą dieną.
Tu tuo įsitikinęs? Praėjusiais metais jiems tai nepavyko...
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąTu tuo įsitikinęs? Praėjusiais metais jiems tai nepavyko...„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąPraėjusiais metais (kaip, beje, ir 9 metus prieš tai) eisena buvo spontaniška, niekieno neorganizuota. Šiemet, kiek aš žinau, tai žada būti visai kitokio pobūdžio eisena.
Pavojingi ženklai, ypač - krizės akivaizdoje, ir dar matant akivaizdų atsakingų institucijų bejėgiškumą.
Comment
-
Kas per mada lyginti ksenofobiją su patriotizmu? Aš nekalbu apie praeitų metų eiseną, aš kalbu apie tą, kuri vyks poryt.„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąKas per mada lyginti ksenofobiją su patriotizmu? Aš nekalbu apie praeitų metų eiseną, aš kalbu apie tą, kuri vyks poryt.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Himleris Rodyti pranešimąKas per mada lyginti ksenofobiją su patriotizmu? Aš nekalbu apie praeitų metų eiseną, aš kalbu apie tą, kuri vyks poryt.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąSveikas patriotizmas yra gerai, kol jis neperauga į neapykantą kitoms tautoms. Kas atsakys jei vėl išgirsime: "Juden raus" arba "Graži Lietuva be rusų"?
Parašė kaunaz Rodyti pranešimąNori pasakyt, kad sitoj eisenoj skinai nedalyvaus?„O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas
Comment
-
Parašė Darius_ Rodyti pranešimąNesiruošiu toleruoti nacistinių pažiūrų,
Comment
-
Jaunimas, su veliavomis, patriotiskai nusiteikes... noretusi tiketi, kad tas jaunimas is tiesu nusiteikes patriotiskai, o ne ksenofobiskai ar homofobiskai (t.y. antipatriotiskai). Tokie "patriotai", kurie zygiavo praejusi karta yra ne kas kita, kaip salies kenkejai ir niekintojai.
O tai, kad neleista zygiuoti "Uz tolerancija" rodo, kad Europos kulturos sostines titulas mums buvo suteiktas smarkiai avansu.
Comment
-
uu, fakelai, kaip koks hitlerjugendas per pogromų naktis.. juokinga, kai teigiama, kad pernai "eisena buvo spontaniška". Kaip gali eisena tokiu mastu, vieno judėjimo narių tvarkingomis gretomis, su vėliavomis, dainomis būti spontaniška? Tipo, sėdėjo kur Sereikiškėse visi, alų gėrė, ir sugalvojo, "o, žė, davai padarom eiseną patriotinę?", nusipirko vėliavų "Norfoj" ir pirmyn. Absurdas. Kita vertus, tegul žygiuoja, kas tik nori, kur nori, negu kad svaiginasi čigonų narkotikais ar muša žmones gatvėse, vis energija į kažką pozityvesnio nukreipiama. Dar ta eiseną galima būtų į VEKS'ą įtraukt, užsienio žurnalistus sukviest ir parodyt, va kokia mes kultūros sostinė, kokie tolerantiški, pas mus net marginalai nacionalistai gali laisvai reikšti savo idėjas.Jūsų,
Analitikas PlėtRa™
Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąJaunimas, su veliavomis, patriotiskai nusiteikes... noretusi tiketi, kad tas jaunimas is tiesu nusiteikes patriotiskai, o ne ksenofobiskai ar homofobiskai (t.y. antipatriotiskai). Tokie "patriotai", kurie zygiavo praejusi karta yra ne kas kita, kaip salies kenkejai ir niekintojai.
O tai, kad neleista zygiuoti "Uz tolerancija" rodo, kad Europos kulturos sostines titulas mums buvo suteiktas smarkiai avansu.
O ksenofobija ar homofobija, mano supratimu, su patriotizmu nelygintina apskritai. Nacionalizmas - taip, galbūt lygintinas.
Tai yra, aš galiu būti ir patriotas, ir nacionalistas.
Patriotas gina visas savo tautos teises, o nacionalistas savo tautos teises gina (žemindamas kitas tautas) tuomet, kai visos jo tautos teisės jau yra apgintos. Tai yra, jei žmogaus tėvas buvo išmestas iš darbo dėl to, kad į jo vietą atėjo pigesnė darbo jėga iš užsienio - tai greičiausiai tas žmogus, skatindamas mažinti ekonominę emigraciją, bus patriotas.
Taigi, mano supratimu, patriotizmas yra tuomet, kai siekiama apginti savo tautiečių darbo vietas. O ir užsieniečiai turėtų suprasti,kad, jei užims lietuvių darbo vietas,tai jie nebus dėl to labiau mėgiami
Comment
-
Parašė somis Rodyti pranešimąO ir užsieniečiai turėtų suprasti,kad, jei užims lietuvių darbo vietas,tai jie nebus dėl to labiau mėgiamiwww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė somis Rodyti pranešimąO kas pas mus Lietuvoj su tolerancija blogai? O net jei kažkas ir blogai, tai reikėtų tokius mitingus ar akcijas nukreipti į tikslinę grupę. O dabar tokiom eisenom norima parodyti, kad eiliniai piliečiai, vaikštantys miesto centre vidury dienos, muša juodaodžius naktimis.
Tolerancijos stoką Lietuvoje parodo ne tik visos viešosios nuomonės apklausos, bet ir kasdienis, buitinis antisemitizmas, homofobija, islamofobija, galų gale, elementari nepagarba vienas kitam, bukas cinizmas, kas dieną skleidžiami ir platinami ne tik interneto komentatorių (kas taip pat pasibjaurėtina), bet ir tokių viešumoje nebaudžiamai veikiančių veikėjų, kaip negerbiamas "žurnalistas" V.Tomkus. Tai nėra normalaus, civilizuoto bendrabūvio požymiai, ir jiems būtina užkirsti kelią dabar pat, kol viskas nesibaigė gerokai liūdniau.
Parašė somis Rodyti pranešimąO ksenofobija ar homofobija, mano supratimu, su patriotizmu nelygintina apskritai. Nacionalizmas - taip, galbūt lygintinas.
Tai yra, aš galiu būti ir patriotas, ir nacionalistas.
Patriotas gina visas savo tautos teises, o nacionalistas savo tautos teises gina (žemindamas kitas tautas) tuomet, kai visos jo tautos teisės jau yra apgintos. Tai yra, jei žmogaus tėvas buvo išmestas iš darbo dėl to, kad į jo vietą atėjo pigesnė darbo jėga iš užsienio - tai greičiausiai tas žmogus, skatindamas mažinti ekonominę emigraciją, bus patriotas.
Taigi, mano supratimu, patriotizmas yra tuomet, kai siekiama apginti savo tautiečių darbo vietas. O ir užsieniečiai turėtų suprasti,kad, jei užims lietuvių darbo vietas,tai jie nebus dėl to labiau mėgiami
Nacionalizmas bene dažniausiai apibrėžiamas kaip politinė ideologija, teigianti, jog tautos gyvenama teritorija turi sutapti su valstybės sienomis. Iš esmės tai reiškia siekį, kad t.t. tauta t.t. teritorijoje išlaikytų dominuojančią padėtį. Nacionalizmai (tautinių sąjūdžių pavidalu) tikrai gali būti labai skirtingi, ir kai kuriais atvejais (ne visais) jie linksta į kraštutinumus - ksenofobiją ir agresyvų šovinizmą. Todėl valstybės institucijos privalo rūpintis, kad nacionalistiniai sentimentai neišsigimtų, ir juos laiku tramdyti, taip išvengiant potencialiai viską naikinančio konflikto (žiūrėti nacionalistinį pakilimą, sukėlusį/padėjusį kilti WWI, nacistinę Vokietiją, imperinę Japoniją, Ruandos genocidą, Jugoslavijos žlugimą).
Pabaigai pridursiu, jog kiekvieno "gryno" nacionalisto idealas - etniškai "gryna", "nekalta" valstybė - yra intelektualinis nesusipratimas, ne kartą sėkmingai paneigtas istorijos. Globaliame pasaulyje - tai ne keiksmažodis, tai realybė - tam tikras tautų maišymas yra neišvengiamas, o tariamai "kilnus" bandymas jam statyti dirbtines kliūtis visų pirma reiškia norą tironiškai gniuždyti žmogiškąjį orumą, riboti esmines žmogaus laisvę.
Lietuviškas nacionalizmas padėjo mums iškovoti Nepriklausomybę - dabar svarbiausia, kad jis nesunaikintų mūsų visų Laisvės.
Comment
Comment