Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė amiko Rodyti pranešimą
    Čia greičiau ne vadinimas tikraisiais vardais, o tavo principingas vadinimas kaip tu nori, neįsiklausymas į kitą, nesistengimas būti mandagiu ir pagarbiu, net jei prašoma. Sakykime, invalidas. Dabar invalidai nori būti vadinami alternatyviu žodžiu neįgalusis. Kurčnebyliai labai įsižeidžia, kai tokiais vadini, jie nori būti vadinami kurčiais, nes jie nėra nebylūs - jie turi savo kalbą.
    voba. pasirodo esu ne tik homofobas bet ir invalidas . ir katras cia is musu nemandagus? nes zmogu turinti savo paziuras isvadint invalidu sakyciau izeidimas ir nemenkas. tu beje dabar izeidei ir invalidus, stipriai. taigi tetule geriau nevyniok zodziu i vata ir nesidangstyk mandagumu, o duok man normalius argumentus. kolkas tavo kalboj maciau tik sapaliojimus apie mandaguma ir verkima kokia tu izeista, bet neradau nei vieno kodel tureciau toleruot zydruosius.
    *censored*

Comment

Parašė PukiS Rodyti pranešimą
      daiktu vadinimas tikraisiais vardais vertas susimastymo? va per tokius pseudo tolerantus ir keliamos bylos uz cigono pavadinima cigonu...

O kodėl romus reikia vadinti čigonais? pavadinimas "čigonas" atsirado Europoje ir reiškia "apgailėtinas", tad ar tu norėtum, kad lietuvius visi vadintų kaip nors panašiai?
      Romai yra unikalūs, mane žavi jų artima induistams pasaulėžiūra. Ir folkloras jų išskirtinis - rusai nusigvelbė iš jų romansus, o ispanai temperamentingas dainas. Beje, visateisiantys lietuviai galėtų iš romų pasimokyti šeimos vertybių, nes čia stebėtinai didelė pagarba tėvams, seneliams bei ištikimybei.
      Raudonas vežimo ratas žaliame (žaliuojanti žemė) ir žydrai mėlyname (dangus) fone simbolizuoja amžiną keliavimą ir laisvę...

Romų vėliava

Comment

Parašė arun' Rodyti pranešimą
        O kodėl romus reikia vadinti čigonais? pavadinimas "čigonas" atsirado Europoje ir reiškia "apgailėtinas", tad ar tu norėtum, kad lietuvius visi vadintų kaip nors panašiai?
        Na o dabar, kieno vardas Romas - reiškia čigonas. Turbūt daugelis tėvų, davę vaikams tokį vardą net ir sapne to nesapnavo.

Beje, visateisiantys lietuviai galėtų iš romų pasimokyti šeimos vertybių, nes čia stebėtinai didelė pagarba tėvams, seneliams bei ištikimybei.
        Dar iš exčigonų galima būtų pasimokyti, kaip žiemai gauti nemokamų malkų iš savivaldybės, neteisėtai statyti namus, nemokėti už elektrą, kaulyti visokias pašalpas niekur oficialiai nedirbti ir gerai gyventi.

Raudonas vežimo ratas žaliame (žaliuojanti žemė) ir žydrai mėlyname (dangus) fone simbolizuoja amžiną keliavimą ir laisvę...
        Panašu, kad Kirtimuose jie pametė tą ratą iš vėliavos ir baigėsi jų amžinas keliavimas, pasiliko čia ant visam. Liko tik "žolė" ir linksmas gyvenimas (mėlyna spalva).
        gera gyventi gerai

Comment

Parašė Kema Rodyti pranešimą
          Na o dabar, kieno vardas Romas - reiškia čigonas. Turbūt daugelis tėvų, davę vaikams tokį vardą net ir sapne to nesapnavo.).
          nemanau, jog čia romų problema, jei kas nors kam nors kada nors davė vardą Romas.

Dar iš exčigonų galima būtų pasimokyti, kaip žiemai gauti nemokamų malkų iš savivaldybės, neteisėtai statyti namus, nemokėti už elektrą, kaulyti visokias pašalpas niekur oficialiai nedirbti ir gerai gyventi.
          lietuviai irgi mėgsta apeiti įstatymus ir "nusiplauti" atsakomybę giminystės bei pažįstamų ratelių dėka - statomi nelegalūs namai, korupcija yra valdininkijos sudedamoji dalis, o ir malkomis lietuviai nesismulkina: jei griebia, tai milijonus (litų).

Panašu, kad Kirtimuose jie pametė tą ratą iš vėliavos ir baigėsi jų amžinas keliavimas, pasiliko čia ant visam. Liko tik "žolė" ir linksmas gyvenimas (mėlyna spalva).
          "Žolė" reikalinga kai kuriems lietuviams, rusams ir lenkams. Yra paklausa, vadinasi, reikia kažką pasiūlyti.

Comment

nemanau, jog čia romų problema, jei kas nors kam nors kada nors davė vardą Romas.
            Bet čia žiūriu dabar mados reikalas tapo keisti pavadinimus?
            Negras -> juodaodis, afroamerikietis
            Invalidas -> neįgalus
            Kurčnebylys -> kurčias
            Troleibusas -> vielabraukis

Kodėl pvz. exčigonų nevadinti arun'ais?

lietuviai irgi mėgsta apeiti įstatymus ir "nusiplauti" atsakomybę giminystės bei pažįstamų ratelių dėka - statomi nelegalūs namai, korupcija yra valdininkijos sudedamoji dalis, o ir malkomis lietuviai nesismulkina: jei griebia, tai milijonus (litų).
            Na aš ir nesiūliau imti pavyzdžio iš lietuvių. Tiesiog juokingai pasirodė tavo exčigonų privalumai, kai jie svarbūs ir reikalingi tik jiems patiems

"Žolė" reikalinga kai kuriems lietuviams, rusams ir lenkams. Yra paklausa, vadinasi, reikia kažką pasiūlyti.
            O tau ne keista atrodo, kad kelios dešimtys trobų gamina ir platina narkotikus, bet niekas negali jų iškratyti ir įvesti tvarkos? Apskritai, kokią žalą jie daro, jaukindami savo klientus, kai visas tas Vilniaus kraštas yra padidintos kriminogeninės rizikos zona ir parastu prestižu. Čia jau tapo panašu į Inglvudo rajoną Čikagoje, kur ir pašalinis bijo užeiti ir policija nenori važiuoti. Aš pvz. vieną kartą buvau priartėjęs iki poros šimtų metrų iki taboro ir meldžiausi, kad nesugestų man ten mašina. Įdomu kiek tu pats kartų lankeisi tabore ir klauseisi jų folkloro? Gal gali nueiti pafotografuoti ir sumesti čia fotoreportažėlį, būčiau dėkingas ne aš vienas.
            gera gyventi gerai

Comment

Bet čia žiūriu dabar mados reikalas tapo keisti pavadinimus?
              Negras -> juodaodis, afroamerikietis
              Invalidas -> neįgalus
              Laikai jau seniai pasikeitė. Tik jie dar nepasikeitė tavo galvoje.

Na aš ir nesiūliau imti pavyzdžio iš lietuvių. Tiesiog juokingai pasirodė tavo exčigonų privalumai, kai jie svarbūs ir reikalingi tik jiems patiems
              o kam svarbūs lietuvių privalumai? Ir beje, gal gali juos pavardinti?

O tau ne keista atrodo, kad kelios dešimtys trobų gamina ir platina narkotikus, bet niekas negali jų iškratyti ir įvesti tvarkos? Apskritai, kokią žalą jie daro, jaukindami savo klientus, kai visas tas Vilniaus kraštas yra padidintos kriminogeninės rizikos zona ir parastu prestižu. Čia jau tapo panašu į Inglvudo rajoną Čikagoje, kur ir pašalinis bijo užeiti ir policija nenori važiuoti. Aš pvz. vieną kartą buvau priartėjęs iki poros šimtų metrų iki taboro ir meldžiausi, kad nesugestų man ten mašina. Įdomu kiek tu pats kartų lankeisi tabore ir klauseisi jų folkloro? Gal gali nueiti pafotografuoti ir sumesti čia fotoreportažėlį, būčiau dėkingas ne aš vienas.
              Ar čia romų problema, kad jų tabore gaminami ir platinami narkotikus, bet niekas negali jų iškratyti ir įvesti tvarkos? Gal lietuvių teisėsaugos?
              Pačiame tabore nebuvau, bet Kirtimuose lankiausi. Tačiau tie apsvaigę nuo narkotikų ir galbūt pavojingi asmenys, kuriuos ten mačiau, buvo ne romai. Romai tabore gyvena savo gyvenimą, o kiti žmonės, kurie nevartoja narkotikų, jame kažin ar lankosi. Dėl fotografavimo viskas yra suprantama - ten gi ne zoologijos sodas. Mano draugas (lietuvis) gyvena Šnipiškėse, jo beveik visi aplinkiniai kaimynai yra romai, bet kaimynystė su jais visada buvo draugiška. Jeigu ką, jie apgins ne tik save, bet ir kaimynus.
              Mano manymu, romai gerai atspinti tą visuomenę, kurioje įsikūrė, nes romų taborai Helsinkyje ar Stockholme neužsiima narkotikų gamyba ir jų platinimu.

Comment

Ir beje, gal gali juos pavardinti?
                Prašom, čia kas "ant smūgio" į galvą šovė:

Vaišingumas
                Draugiškumas
                Atvirumas
                Santūrumas
                Nuoširdumas
                Išdidumas
                Kuklumas
                Didvyriškumas
                Tautiškumo puoselėjimas
                Principingumas
                Religingumas
                ir t.t.

Dėl fotografavimo viskas yra suprantama - ten gi ne zoologijos sodas. Mano draugas (lietuvis) gyvena Šnipiškėse, jo beveik visi aplinkiniai kaimynai yra romai, bet kaimynystė su jais visada buvo draugiška. Jeigu ką, jie apgins ne tik save, bet ir kaimynus.
                Gal tie tavo vadinami romai ir buvo kažkas su savo folkloru Tado Blindos laikais, bet šitie, Kirtimuose pamete ratą, toli gražu. Prie ko čia zoologijos sodas? Tai gal visas Vilnius ir visa Lietuva zoosodas, kad ten galima fotografuoti? Tiesiog domina jų architektūra. Galim kartu už parankės nueiti, tik fotoparatą tu pasiimk .

Mano manymu, romai gerai atspinti tą visuomenę, kurioje įsikūrė, nes romų taborai Helsinkyje ar Stockholme neužsiima narkotikų gamyba ir jų platinimu.
                Tai matai, prie tokios prisijaukintos visuomenės ir jiems kaip po sparneliu. Kam eiti dirbti šlavėju (išsilavinimą atitinkanti profesija), jei gali per dieną mėnesio algą užsidirbti "kulinariaudamas"?
                O gal čia tik mitas sukurtas, kad čigonai varo narkotikus, kišenvagiauja prisimesdami būrimais?
                gera gyventi gerai

Comment

voba. pasirodo esu ne tik homofobas bet ir invalidas . ir katras cia is musu nemandagus? nes zmogu turinti savo paziuras isvadint invalidu sakyciau izeidimas ir nemenkas. tu beje dabar izeidei ir invalidus, stipriai. taigi tetule geriau nevyniok zodziu i vata ir nesidangstyk mandagumu, o duok man normalius argumentus. kolkas tavo kalboj maciau tik sapaliojimus apie mandaguma ir verkima kokia tu izeista, bet neradau nei vieno kodel tureciau toleruot zydruosius.
                  Invalidu tavęs nevadinau. Sakinys "sakykime, invalidas" yra metasakinys, nukreipiantis komentarą kita tema Negaliu nepastebėti, kad mane pradėjai vadinti moteriškąja lytimi. Tai čia kaip gaunasi, pakeitei man lytį? Tai gal į poras nori? "Išgydei" mane
                  Paskutinis taisė Ametistas; 2008.11.07, 12:31.
                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

Comment

Prašom, čia kas "ant smūgio" į galvą šovė:

Vaišingumas
                    Draugiškumas
                    Atvirumas
                    Santūrumas
                    Nuoširdumas
                    Išdidumas
                    Kuklumas
                    Didvyriškumas
                    Tautiškumo puoselėjimas
                    Principingumas
                    Religingumas
                    ir t.t.
                    tavo išvardinti lietuvių privalumai neatitinka tikrovės, nes kiekviena ši sąvybė turi geresnius savininkus - vaišingumu garsėja gruzinai, dar rusai, išdidumu vokiečiai, santūrumu švedai, kuklumu Naujosios Gvinėjos gyventojai ir t.t.

Gal tie tavo vadinami romai ir buvo kažkas su savo folkloru Tado Blindos laikais, bet šitie, Kirtimuose pamete ratą, toli gražu. Prie ko čia zoologijos sodas? Tai gal visas Vilnius ir visa Lietuva zoosodas, kad ten galima fotografuoti? Tiesiog domina jų architektūra. Galim kartu už parankės nueiti, tik fotoparatą tu pasiimk .
                    tu norėtum pafotografuoti romų sociumo ypatumus, bet aš nesu tikras ar jie to patys nori. Jei būtum romas, ar norėtum, jog aplink tavo namus vaikštinėtų neaiškūs tipai su fotoaparatais?

Tai matai, prie tokios prisijaukintos visuomenės ir jiems kaip po sparneliu. Kam eiti dirbti šlavėju (išsilavinimą atitinkanti profesija), jei gali per dieną mėnesio algą užsidirbti "kulinariaudamas"?
                    O gal čia tik mitas sukurtas, kad čigonai varo narkotikus, kišenvagiauja prisimesdami būrimais?
                    dar kartą pasikartosiu - "durną ir bažnyčioje muša", taigi, jei leidiesi "išburtas" ir tuo pat metu apvogtas, galima tik žavėtis tokiais romų 'navarotais' bei nusišypsoti iš kai kurių žmonių naivumo, net jei naivumas yra šventas.

Comment

tavo išvardinti lietuvių privalumai neatitinka tikrovės, nes kiekviena ši sąvybė turi geresnius savininkus - vaišingumu garsėja gruzinai, dar rusai, išdidumu vokiečiai, santūrumu švedai, kuklumu Naujosios Gvinėjos gyventojai ir t.t.
                      Na tai tu pavardink. Tik gerus, jei tokių turi lietuviai .

tu norėtum pafotografuoti romų sociumo ypatumus, bet aš nesu tikras ar jie to patys nori. Jei būtum romas, ar norėtum, jog aplink tavo namus vaikštinėtų neaiškūs tipai su fotoaparatais?
                      Taip, norėčiau. O kodėl negalima? Ką reiškia ar jie to nori? Ten privati teritorija ar galioja kažkokie įstatymai dėl fotografavimo? Kvartale prie savartyno irgi nenori, bet ten aš jaučiuosi saugesnis su fotoparatu. Gal tuoj Viršuliškių, Antakalnio, Senamiesčio gyventojai irgi užsinenorės, kad ten fotografuotų? Ką ten slėpti, jei kaip tu porini, viskas tvarkoje ir gražu?

dar kartą pasikartosiu - "durną ir bažnyčioje muša", taigi, jei leidiesi "išburtas" ir tuo pat metu apvogtas, galima tik žavėtis tokiais romų 'navarotais' bei nusišypsoti iš kai kurių žmonių naivumo, net jei naivumas yra šventas.
                      Dar kartą pasikartosiu, kad kiek tu bandytum exčigonus vynioti į gražų popieriuką, kol jie to patys nenorės, tol tokia nuomonė apie juos ir bus. Aplinka kalta, o jie matai nekalti. Kol aš ir daugelis iš jų oficialaus atstovo neišgirsiu pareiškimo, kad jie kovoja su narkotikų gamyba ir platinimu (na ir aišku turėtų tas kalbas sekti realūs darbai), kai bent 60-70% jų dirbs oficialų darbą, o vaikai lankys mokyklas, sieks išsilavinimo ir integravimosi į visuomenę, tada bus galima kalbėti apie nuomonės keitimą.
                      gera gyventi gerai

Comment

Parašė amiko Rodyti pranešimą
                        Invalidu tavęs nevadinau. Sakinys "sakykime, invalidas" yra metasakinys, nukreipiantis komentarą kita tema Negaliu nepastebėti, kad mane pradėjai vadinti moteriškąja lytimi. Tai čia kaip gaunasi, pakeitei man lytį? Tai gal į poras nori? "Išgydei" mane

vienos pazistamos vardas amiko, kazkaip negalvojau kad vyrai megsta moteriskais vardais vadintis. bet esmes tas nekeicia. o savo "metasakini apie invalidus apverks manajam metasakiniui apie zydruosius. jeigu jau tokia "logika" sekti.
                        *censored*

Comment

Romai yra unikalūs, mane žavi jų artima induistams pasaulėžiūra. Ir folkloras jų išskirtinis - rusai nusigvelbė iš jų romansus, o ispanai temperamentingas dainas. Beje, visateisiantys lietuviai galėtų iš romų pasimokyti šeimos vertybių, nes čia stebėtinai didelė pagarba tėvams, seneliams bei ištikimybei.

Atvaizdas

Romų vėliava

Comment

vienos pazistamos vardas amiko, kazkaip negalvojau kad vyrai megsta moteriskais vardais vadintis. bet esmes tas nekeicia. o savo "metasakini apie invalidus apverks manajam metasakiniui apie zydruosius. jeigu jau tokia "logika" sekti.
                            Žodis "amiko" esperanto kalboje reiškia normalų vyriškos giminės daiktavardinį žodį "draugas". "Amikino" reikštų "draugė". Tai jei tavo pažįstamos vardas ir yra Amiko, tai gal jis kilęs iš kitos kalbos. Per siauras tavo išprusimas pakišo koją.
                            www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

Comment

rat, gali pavaizduoti ką nors panašaus ir Lietuvos trispalvės fone, nes narkotikus įsigyti galima ne tik romų tabore, bet ir Vilniaus naktiniuose klubuose ar mokyklų kiemuose.

Comment

rat, gali pavaizduoti ką nors panašaus ir Lietuvos trispalvės fone, nes narkotikus įsigyti galima ne tik romų tabore, bet ir Vilniaus naktiniuose klubuose ar mokyklų kiemuose.
                                Dar iš Vikipedijos:

Lietuvoje gyvena apie 3000 čigonų, kartais lankosi čigonai iš kitų valstybių. Laikinai atykę čigonai verčiasi prekyba, būrimais, muzikavimu, pinigų ar daiktų prašymu. Dažnai beburdami tiesiog stengiasi išvilioti kuo daugiau pinigų. Didžiausias nuolat Lietuvoje gyvenančių čigonų taboras yra prie Vilniaus. Dalis čigonų gyvena ir atskirai šeimomis tarp kitų Lietuvos tautų. Palaiko ryšius su kitomis čigonų bendruomenėmis, daugiausiai užsiima smulkia prekyba. Didelį smūgį Lietuvos čigonų įvaizdžiui sudavė narkotikų prekyba Vilniaus tabore. Prekiaudami narkotikais nemažai Vilniaus taboro čigonų patys tapo narkomanais.
                                to rat:

Už vėliavą respect , dar galima kamputyje kryžiukų pridėti, kaip simbolį už nuvarytas sielas anapilin.
                                gera gyventi gerai

Comment

Na cia visiems reiketu atsipusti manau, koks skirtumas ar gay ar hetero ( kaip Obama savo laimejimo kalboj sake)

ps. neuzkrauna tad linkas http://uk.youtube.com/watch?v=Hf8YZZS8QoI
                                  Paskutinis taisė DeSadas; 2008.11.07, 16:42.
                                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Ar greit G.Orwello gyvuliukai pasiprašys į Rusijos tvartą?
                                    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

ps. neuzkrauna tad linkas http://uk.youtube.com/watch?v=Hf8YZZS8QoI
                                      Uhhh, gera paukštytė. Ir kaip gali netraukti tokie mieli gamtos sukurti padarėliai?

O šitą bevalgydami pietų sumuštinį skaitėme . Kartojatės.

http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=629
                                      gera gyventi gerai

Comment

Amiko:
                                        ahą, homoseksualai tokiais gimsta, ir po to sukuria šeimas su moterimis. Keistas tas homoseksualų gimimas.

arun':
                                        jei lietuvius vadintų europoje kažkaip panašiai į "apgailėtinas", tai reikėtų ne vadinantiems daryti išvadas, bet lietuvių tautai - dėl ko ją taip vadina.

Comment

Nesupratau tavo minties na taip, homoseksualais gimsta, bet buna ir sukuria seimas. Bet tokie asmenys yra arba homoseksualai, bijantys gyvenimo su ta pacia lytim ir del visuomenes spaudimo, apsimetinedami sau ir kitiems, sukuria seima, kuri paremta melu ir netikrais santykiais, arba tas zmogus yra tiesiog biseksualas

Comment

Working...
                                          X