Parašė amiko
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tolerancija Lietuvoje
Collapse
X
-
*censored*
-
Parašė PukiS Rodyti pranešimądaiktu vadinimas tikraisiais vardais vertas susimastymo? va per tokius pseudo tolerantus ir keliamos bylos uz cigono pavadinima cigonu...
O kodėl romus reikia vadinti čigonais? pavadinimas "čigonas" atsirado Europoje ir reiškia "apgailėtinas", tad ar tu norėtum, kad lietuvius visi vadintų kaip nors panašiai?
Romai yra unikalūs, mane žavi jų artima induistams pasaulėžiūra. Ir folkloras jų išskirtinis - rusai nusigvelbė iš jų romansus, o ispanai temperamentingas dainas. Beje, visateisiantys lietuviai galėtų iš romų pasimokyti šeimos vertybių, nes čia stebėtinai didelė pagarba tėvams, seneliams bei ištikimybei.
Raudonas vežimo ratas žaliame (žaliuojanti žemė) ir žydrai mėlyname (dangus) fone simbolizuoja amžiną keliavimą ir laisvę...
Romų vėliava
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimąO kodėl romus reikia vadinti čigonais? pavadinimas "čigonas" atsirado Europoje ir reiškia "apgailėtinas", tad ar tu norėtum, kad lietuvius visi vadintų kaip nors panašiai?
Beje, visateisiantys lietuviai galėtų iš romų pasimokyti šeimos vertybių, nes čia stebėtinai didelė pagarba tėvams, seneliams bei ištikimybei.
Raudonas vežimo ratas žaliame (žaliuojanti žemė) ir žydrai mėlyname (dangus) fone simbolizuoja amžiną keliavimą ir laisvę...gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąNa o dabar, kieno vardas Romas - reiškia čigonas. Turbūt daugelis tėvų, davę vaikams tokį vardą net ir sapne to nesapnavo.).
Parašė Kema Rodyti pranešimąDar iš exčigonų galima būtų pasimokyti, kaip žiemai gauti nemokamų malkų iš savivaldybės, neteisėtai statyti namus, nemokėti už elektrą, kaulyti visokias pašalpas niekur oficialiai nedirbti ir gerai gyventi.
Parašė Kema Rodyti pranešimąPanašu, kad Kirtimuose jie pametė tą ratą iš vėliavos ir baigėsi jų amžinas keliavimas, pasiliko čia ant visam. Liko tik "žolė" ir linksmas gyvenimas (mėlyna spalva).
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimąnemanau, jog čia romų problema, jei kas nors kam nors kada nors davė vardą Romas.
Negras -> juodaodis, afroamerikietis
Invalidas -> neįgalus
Kurčnebylys -> kurčias
Troleibusas -> vielabraukis
Kodėl pvz. exčigonų nevadinti arun'ais?
lietuviai irgi mėgsta apeiti įstatymus ir "nusiplauti" atsakomybę giminystės bei pažįstamų ratelių dėka - statomi nelegalūs namai, korupcija yra valdininkijos sudedamoji dalis, o ir malkomis lietuviai nesismulkina: jei griebia, tai milijonus (litų).
"Žolė" reikalinga kai kuriems lietuviams, rusams ir lenkams. Yra paklausa, vadinasi, reikia kažką pasiūlyti.gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąBet čia žiūriu dabar mados reikalas tapo keisti pavadinimus?
Negras -> juodaodis, afroamerikietis
Invalidas -> neįgalus
Parašė Kema Rodyti pranešimąNa aš ir nesiūliau imti pavyzdžio iš lietuvių. Tiesiog juokingai pasirodė tavo exčigonų privalumai, kai jie svarbūs ir reikalingi tik jiems patiems
Parašė Kema Rodyti pranešimąO tau ne keista atrodo, kad kelios dešimtys trobų gamina ir platina narkotikus, bet niekas negali jų iškratyti ir įvesti tvarkos? Apskritai, kokią žalą jie daro, jaukindami savo klientus, kai visas tas Vilniaus kraštas yra padidintos kriminogeninės rizikos zona ir parastu prestižu. Čia jau tapo panašu į Inglvudo rajoną Čikagoje, kur ir pašalinis bijo užeiti ir policija nenori važiuoti. Aš pvz. vieną kartą buvau priartėjęs iki poros šimtų metrų iki taboro ir meldžiausi, kad nesugestų man ten mašina. Įdomu kiek tu pats kartų lankeisi tabore ir klauseisi jų folkloro? Gal gali nueiti pafotografuoti ir sumesti čia fotoreportažėlį, būčiau dėkingas ne aš vienas.
Pačiame tabore nebuvau, bet Kirtimuose lankiausi. Tačiau tie apsvaigę nuo narkotikų ir galbūt pavojingi asmenys, kuriuos ten mačiau, buvo ne romai. Romai tabore gyvena savo gyvenimą, o kiti žmonės, kurie nevartoja narkotikų, jame kažin ar lankosi. Dėl fotografavimo viskas yra suprantama - ten gi ne zoologijos sodas. Mano draugas (lietuvis) gyvena Šnipiškėse, jo beveik visi aplinkiniai kaimynai yra romai, bet kaimynystė su jais visada buvo draugiška. Jeigu ką, jie apgins ne tik save, bet ir kaimynus.
Mano manymu, romai gerai atspinti tą visuomenę, kurioje įsikūrė, nes romų taborai Helsinkyje ar Stockholme neužsiima narkotikų gamyba ir jų platinimu.
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimąIr beje, gal gali juos pavardinti?
Vaišingumas
Draugiškumas
Atvirumas
Santūrumas
Nuoširdumas
Išdidumas
Kuklumas
Didvyriškumas
Tautiškumo puoselėjimas
Principingumas
Religingumas
ir t.t.
Dėl fotografavimo viskas yra suprantama - ten gi ne zoologijos sodas. Mano draugas (lietuvis) gyvena Šnipiškėse, jo beveik visi aplinkiniai kaimynai yra romai, bet kaimynystė su jais visada buvo draugiška. Jeigu ką, jie apgins ne tik save, bet ir kaimynus.
Mano manymu, romai gerai atspinti tą visuomenę, kurioje įsikūrė, nes romų taborai Helsinkyje ar Stockholme neužsiima narkotikų gamyba ir jų platinimu.
O gal čia tik mitas sukurtas, kad čigonai varo narkotikus, kišenvagiauja prisimesdami būrimais?gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė PukiS Rodyti pranešimąvoba. pasirodo esu ne tik homofobas bet ir invalidas . ir katras cia is musu nemandagus? nes zmogu turinti savo paziuras isvadint invalidu sakyciau izeidimas ir nemenkas. tu beje dabar izeidei ir invalidus, stipriai. taigi tetule geriau nevyniok zodziu i vata ir nesidangstyk mandagumu, o duok man normalius argumentus. kolkas tavo kalboj maciau tik sapaliojimus apie mandaguma ir verkima kokia tu izeista, bet neradau nei vieno kodel tureciau toleruot zydruosius.Paskutinis taisė Ametistas; 2008.11.07, 12:31.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąPrašom, čia kas "ant smūgio" į galvą šovė:
Vaišingumas
Draugiškumas
Atvirumas
Santūrumas
Nuoširdumas
Išdidumas
Kuklumas
Didvyriškumas
Tautiškumo puoselėjimas
Principingumas
Religingumas
ir t.t.
Parašė Kema Rodyti pranešimąGal tie tavo vadinami romai ir buvo kažkas su savo folkloru Tado Blindos laikais, bet šitie, Kirtimuose pamete ratą, toli gražu. Prie ko čia zoologijos sodas? Tai gal visas Vilnius ir visa Lietuva zoosodas, kad ten galima fotografuoti? Tiesiog domina jų architektūra. Galim kartu už parankės nueiti, tik fotoparatą tu pasiimk .
Parašė Kema Rodyti pranešimąTai matai, prie tokios prisijaukintos visuomenės ir jiems kaip po sparneliu. Kam eiti dirbti šlavėju (išsilavinimą atitinkanti profesija), jei gali per dieną mėnesio algą užsidirbti "kulinariaudamas"?
O gal čia tik mitas sukurtas, kad čigonai varo narkotikus, kišenvagiauja prisimesdami būrimais?
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimątavo išvardinti lietuvių privalumai neatitinka tikrovės, nes kiekviena ši sąvybė turi geresnius savininkus - vaišingumu garsėja gruzinai, dar rusai, išdidumu vokiečiai, santūrumu švedai, kuklumu Naujosios Gvinėjos gyventojai ir t.t.
tu norėtum pafotografuoti romų sociumo ypatumus, bet aš nesu tikras ar jie to patys nori. Jei būtum romas, ar norėtum, jog aplink tavo namus vaikštinėtų neaiškūs tipai su fotoaparatais?
dar kartą pasikartosiu - "durną ir bažnyčioje muša", taigi, jei leidiesi "išburtas" ir tuo pat metu apvogtas, galima tik žavėtis tokiais romų 'navarotais' bei nusišypsoti iš kai kurių žmonių naivumo, net jei naivumas yra šventas.gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė amiko Rodyti pranešimąInvalidu tavęs nevadinau. Sakinys "sakykime, invalidas" yra metasakinys, nukreipiantis komentarą kita tema Negaliu nepastebėti, kad mane pradėjai vadinti moteriškąja lytimi. Tai čia kaip gaunasi, pakeitei man lytį? Tai gal į poras nori? "Išgydei" mane
vienos pazistamos vardas amiko, kazkaip negalvojau kad vyrai megsta moteriskais vardais vadintis. bet esmes tas nekeicia. o savo "metasakini apie invalidus apverks manajam metasakiniui apie zydruosius. jeigu jau tokia "logika" sekti.*censored*
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimąO kodėl romus reikia vadinti čigonais? pavadinimas "čigonas" atsirado Europoje ir reiškia "apgailėtinas", tad ar tu norėtum, kad lietuvius visi vadintų kaip nors panašiai?
Romai yra unikalūs, mane žavi jų artima induistams pasaulėžiūra. Ir folkloras jų išskirtinis - rusai nusigvelbė iš jų romansus, o ispanai temperamentingas dainas. Beje, visateisiantys lietuviai galėtų iš romų pasimokyti šeimos vertybių, nes čia stebėtinai didelė pagarba tėvams, seneliams bei ištikimybei.
Raudonas vežimo ratas žaliame (žaliuojanti žemė) ir žydrai mėlyname (dangus) fone simbolizuoja amžiną keliavimą ir laisvę...
Atvaizdas
Romų vėliava
Comment
-
Parašė PukiS Rodyti pranešimąvienos pazistamos vardas amiko, kazkaip negalvojau kad vyrai megsta moteriskais vardais vadintis. bet esmes tas nekeicia. o savo "metasakini apie invalidus apverks manajam metasakiniui apie zydruosius. jeigu jau tokia "logika" sekti.www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
-
Parašė rat Rodyti pranešimą
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimąrat, gali pavaizduoti ką nors panašaus ir Lietuvos trispalvės fone, nes narkotikus įsigyti galima ne tik romų tabore, bet ir Vilniaus naktiniuose klubuose ar mokyklų kiemuose.
Lietuvoje gyvena apie 3000 čigonų, kartais lankosi čigonai iš kitų valstybių. Laikinai atykę čigonai verčiasi prekyba, būrimais, muzikavimu, pinigų ar daiktų prašymu. Dažnai beburdami tiesiog stengiasi išvilioti kuo daugiau pinigų. Didžiausias nuolat Lietuvoje gyvenančių čigonų taboras yra prie Vilniaus. Dalis čigonų gyvena ir atskirai šeimomis tarp kitų Lietuvos tautų. Palaiko ryšius su kitomis čigonų bendruomenėmis, daugiausiai užsiima smulkia prekyba. Didelį smūgį Lietuvos čigonų įvaizdžiui sudavė narkotikų prekyba Vilniaus tabore. Prekiaudami narkotikais nemažai Vilniaus taboro čigonų patys tapo narkomanais.
Už vėliavą respect , dar galima kamputyje kryžiukų pridėti, kaip simbolį už nuvarytas sielas anapilin.gera gyventi gerai
Comment
-
Na cia visiems reiketu atsipusti manau, koks skirtumas ar gay ar hetero ( kaip Obama savo laimejimo kalboj sake)
ps. neuzkrauna tad linkas http://uk.youtube.com/watch?v=Hf8YZZS8QoIPaskutinis taisė DeSadas; 2008.11.07, 16:42."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
ps. neuzkrauna tad linkas http://uk.youtube.com/watch?v=Hf8YZZS8QoI
O šitą bevalgydami pietų sumuštinį skaitėme . Kartojatės.
http://www.miestai.net/forumas/showp...&postcount=629gera gyventi gerai
Comment
-
Nesupratau tavo minties na taip, homoseksualais gimsta, bet buna ir sukuria seimas. Bet tokie asmenys yra arba homoseksualai, bijantys gyvenimo su ta pacia lytim ir del visuomenes spaudimo, apsimetinedami sau ir kitiems, sukuria seima, kuri paremta melu ir netikrais santykiais, arba tas zmogus yra tiesiog biseksualaswww.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Comment
Comment