Parašė Aš
Rodyti pranešimą
Vakarai tolerantiški homoseksualams yra dėl paprastos priežasties- jie yra tolerantiški apskritai.
Manau ne kartą esat girdėję iš emigrantų, arba kokių draugų, kuriems teko ilgėliau pabūti vakaruose, o grįžę sako "čia žmonės kažkokie surūgę.", "tenais visai kitokie žmonės" ir t.t. Dėje, bet taip ir yra. Ir ne vien dėl ekonominės gerovės, bet dar ir dėl žmonių mentaliteto emigruoja lietuviai. Žmonės lietuvoje yra labiau surūgę ir aš manyčiau, kad didžia dalimi tai yra dėl tolerancijos stokos. Pabandykit kada eiti per gatvę ir... šypsotis. Manau jums nelabai tai išeis. O neišeis dėl to, kad bus gėda. Nenorėsit, kad į jus žiūrėtų kaip į durnelį. Taigi, ta netolerancija, arba "žiūrėjims į kitą žmogų kaip į durnelį" mus suvaržo ir tiesiog neleidžia einant gatve šypsotis. Praeitą vasarą teko pabūti Norvegijos kaime, tiksliau vienkiemyje, tenais žmonės (vietiniai ar nebūtinai) važiuodami pro šalį visi man sveikindamiesi mojavo. Iš pradžių buvo keista, keista dėl to, kad buvau sugadintas sovietinio lietuviško mentaliteto. Nes lietuvoje tu pamojuok kokiam nepažįstamam žmogui, tai ir vėl kaip į durnių pažiūrės, o grižęs namo dar ir prie litro degtinės giminei visai papasakos, kokį nesveiką matė. O kur dar kultūra keliuose? Manau dauguma vairuotojų, kuriems teko vairuoti mašinas vakaruose ir lietuvoje pastebėjo tą didelį skirtumą. Keliuose matom tik vieną tikslą: kaip greičiau iš taško A nusigauti į tašką B ir nelabai svarbu priemonės. Jokios pagarbos kitiems eismo dalyviams (o pagarba=tolerancija). Gal bandėt kas į kokį klubą vakaruose eiti? Žmonės gražiai sustoja į eilutę, niekam nesistengiant užlįsti. O čia visi žmonės grūdasi, jau net ne dėl to, kad greičiau kažką gauti, o dėl to, kad būtum pirmesnis už kaimyną. Tuos pavyzdžius galima būtų vardinti ir vardinti. Esmė, kad vakarai yra tolerantiški tiems patiems homoseksualams, nes jie gerbia vienas kitą. Ir gerbia visus ir visur. Nereikia manyti, kad tolerancija tai kažkas, ko man niekada neprireiks. Gal būt netiesiogiai, bet ji veikia mus visus. Na, bet mes esame sugadinti sovietinės okupacijos, kuri mus mokė visiškai kitokių dalykų. Nueidavom į bet kokią įstaigą, o tenais visalaika pikta sekretorė išrėždavo "Ko tau čia reikia". Dabar gi, yra rinkos ekonomika, kur reikia būti maloniam ir gerbti klientą, arba prarasi darbą. Taip mes po truputi mokomės pagarbos. Tik gaila, kad kai kurie žmonės nelabai moka prisitaikyti prie naujų salygų ir kaip kažkas yra pasakęs "turi išmirti mūsų karta, kad pasikeistų žmonės". Na, bet aš tikiu, kad dauguma žmonių sugebės pasikeisti ir neišmirdami, nes pasikeisti jie privalės siekdami geresnio gyvenimo. O tie kurie nepasikeis, liks sedėti š.
Comment