Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Rodyti pranešimą
    Galima ir suklysti. Todėl neišradinėkim dviračio naujai.

Okupacija okupacijai nelygu.

Kad ir kaip paprastai skambėtų, taip ir yra.

Kaip jau minėjau, šia tema aš nediskutuosiu, man tikrai, nuoširdžiai sakau, gaila savo laiko. Tavo taip pat.

Kalbi apie išnykimą. Išlikti turi to verti. Kas yra to verti? Tai tie, kurių vertybės naudingos žmonijai, kurie ateities pasaulį kurs remdamiesi jomis. Tai nebūtina tautinė visuma, tai gali būti tautos dalis. Kas yra tos vertybės? Vienu sakiniu nenusakysiu, pasitelkite nuojautą. Kaip užtikrinti, kad išliktų būtent ši dalis - esmė.

Po to atsiranda galimybė įterpti JAV ir Rusijos politiką, kaip kontekstą. Žinoma, taip tiesmukai to padaryti negalima, yra daugybė niuansų. Ne, aš nemanau, kad JAV - altruistė.

Išlikti turi to verti. Kas yra to verti?
    Kalbi kaip koks nacis. Jiems irgi atrode, kad ju vertybes yra geriausios, ir jie patys yra tobuliausi. O kiti turi vergauti ar turi buti sunaikinti.
    Deja, tos vertybes, apie kurias tu sneki, yra tik pinigai (kapitalas) ir jega. Kas ju tures, tas ir isliks, o ne tie, kuriu vertybes naudingos zmonijai.

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
      Girdėjau, kad Amerikos lietuviai (senosios kartos) juodaodžius vadina "juodžiais", "juočkiais" ...
      Nigger - butent taip ir verciamas - nigeris, juočkis.

Comment

Parašė Al1 Rodyti pranešimą
        Man savo laiko negaila. Okupacija, kad ir kokia ji butu, yra okupacija. Ir nei kiek ne geresne Afganistanui buvo nei TSRS, nei dabartine, JAV su sajungininkais, okupacija.

Lygiai tas pats ir apie Lietuva- nei naciu, nei tarybine nei kiek ne geresnes. Nes tai okupacijos.
        Okupacija pati savaime yra nelegali. Todėl aš jos nepalaikau. Jos reikia vengti. Tačiau pasaulis kartais kuria tokias situacijas, kai reikia rinktis blogybę. Mažesnę.

Lietuva niekada nebuvo pasaulio vėžinė ląstelė, na, bent jau ne moderniajame amžiuje, mano manymu. Todėl Lietuvos okupacija gali būti prilygintina tik tam tikrų interesų, visiškai globaliai nenaudingų, tenkinimui.

Tai negalioja Artimųjų Rytų atveju.

Aš tikiu, kad JAV pasiima savo sanitaro išlaidų dalį naftos ar kitu pavidalu. Tačiau faktas yra tai, kad bandoma įvesti demokratinį režimą. Tikrai negaliu pakomentuoti JAV ar JTO veiksmų itin nuodugniai, kas buvo padaryta, kad tą demokratiją pavyktų išgauti be militarizmo. Ar gali tu? Bet manau, kad karas nebuvo pirmoji priemonė.

Negras niekada nebus lietuviu.
        Man lietuviu niekada nebus gėdą savo šaliai darantis pilietis. Galvoju, kokia ta Lietuvos populiacija įvedus mano logiką.

Juodaodis, jei jis priima lietuvišką identitetą, nacionalines vertybes kaip savas, o jei dar ir kuria Lietuvos gerbūvį, bet ne atvirkščiai, man yra pats tikriausias Lietuvis.

Kalbi kaip koks nacis.
        O tatai skaitydami permanykit.

Dukart.

Jiems irgi atrode, kad ju vertybes yra geriausios, ir jie patys yra tobuliausi. O kiti turi vergauti ar turi buti sunaikinti.
        Nesiūlau nieko paversti vergais, nieko žudyti, kitaip menkinti. Galbūt ir padariau klaidą išsireikšdamas taip, kad buvo galima suprasti apie tiesioginį žmogaus, kaip individo, išlikimą. Derėjo apsiriboti tiesiog vertybių išlikimu.

Beje, nacių vertybės realiai buvo antivertybėmis. Ir nepasakyčiau, kad jos atrodė teigiamai didesnei daliai žmonijos. Greičiau saujai įtakingų bepročių. Pakankamai įtakingų, kad primestų savo valią ir kitaip manantiems, priverstų ją vykdyti.

Aš neišdėsčiau konkrečių vertybių, juolab, kad imti ir vardinti jas nebūtų atsakinga. Vėliau tai gali būti priimta kaip galutinė nuomonė, nors aš abejoju, kad galėčiau vienu ypu išbaigtai išdėstyti savo mintis tokiu klausimu. Todėl palikau galimybę kiekvienam pagal save atsakyti, pasitikiu auditorija.

Deja, tos vertybes, apie kurias tu sneki, yra tik pinigai (kapitalas) ir jega. Kas ju tures, tas ir isliks, o ne tie, kuriu vertybes naudingos zmonijai.
        Trukt už vadžių...

Pasakysiu vėl, svarbu užtikrinti, kad galia būtų tinkamų žmonių/valstybių rankose. Iki gėrio utopijos dar palūkėkim net ir diskusijos atžvilgiu.
        Paskutinis taisė ; 2008.08.04, 23:02.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Kema Rodyti pranešimą
          Pagal duotus pavyzdžius, už ką buvo nubausta, tai ten aš neįžvelgiu jokių įžeidinėjimų ar nesaitaikos kurstymų. Galiu nuo savęs tik vieną pasakyti, kad visada būsi kaltas jei užkabinsi gėjų ar žydą. Ir dar vienas įdomus dalykas, kad kai panašios priemonės buvo panaudotos pas kaimynus iš rytų, tai vienas per kitą rėkėte apie žlugdomą demokratiją, o kai tai daroma pas mus - plojate katutėmės.

Išverstaskūriai. Čia mano nuomonė.
          Dar reikia prideti ir negra.

O vienoje save demokratijos lopsiu vadinancioje salyje taip ir yra.
          Baltasis sumus negra - rasizmas, negras sumus baltaji - chuliganizmas. Sumus geju - tuoj ieskos "agresyvaus homofobo" ir teis ji uz diskriminacija. O jei gejus sumus (retas atvejis) heteroseksuala - teis uz chuliganzima.

Comment

Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
            O kiek tokių yra? 1%? 2%? Galvoji veltui amerikiečiai ir likęs pasaulis atsisako šio žiodžio?
            Amerikieciai - taip. O kur tas tavo likes pasaulis? Kelios kolonijines salys + Vokietija (neturejo koloniju) + kelios buvusios kolonijos.

Comment

/\ nenoriu pasirodyti įžūlus, bet galėtum pamėginti rašyti taip, kaip aš. Gaunasi labai daug puslapių vartymo, kai kiekvienam atsakymui, nors rašai tik tu paeiliui, skiri naują pranešimą
              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                Galima ir suklysti. Todėl neišradinėkim dviračio naujai.

Okupacija okupacijai nelygu.

Kad ir kaip paprastai skambėtų, taip ir yra.

Kaip jau minėjau, šia tema aš nediskutuosiu, man tikrai, nuoširdžiai sakau, gaila savo laiko. Tavo taip pat.

Kalbi apie išnykimą. Išlikti turi to verti. Kas yra to verti? Tai tie, kurių vertybės naudingos žmonijai, kurie ateities pasaulį kurs remdamiesi jomis. Tai nebūtinai tautinė visuma, tai gali būti tautos dalis (tautų dalys). Kas yra tos vertybės? Vienu sakiniu nenusakysiu, pasitelkite nuojautą. Kaip užtikrinti, kad išliktų būtent ši dalis - esmė.

Po to atsiranda galimybė įterpti JAV ir Rusijos politiką kaip kontekstą. Žinoma, taip tiesmukai to padaryti negalima, yra daugybė niuansų. Ne, aš nemanau, kad JAV - altruistė.

Kalbi apie mažuosius. Kas yra JAV? Nėra tokios tautos, kaip amerikiečiai. Tai daugybės smulkesnių tautų kratinys, suformavęs savo atskirą sudėtinę kultūrą per amžius. Galima sakyti, kad JAV, tai Europa po absoliučios globalizacijos. Vėliau prisideda ir Afrika, dar vėliau - ispanų kontingentas, dabar jau ir rytiečiai. Kažkada visas pasaulis bus panašiai (reikia įtraukti dar neįeinančios pasaulio dalies įtaką) toks, kaip JAV. Bet pasaulis niekada nebus JAV.

Kai pasaulyje visi mes būsim vienodi, nebeliks reikalo kovoti dėl skirtingų tradicijų, skirtingų įsitikinimų, žemės lopo, nes žemė priklausys visiems vienodai - Žemės piliečiams, t.t., nebebus prasmės kariauti tarpusavyje. Tai neliečia žmogaus gyvenimo gerbūvio klausimo, šiam išspręsti prireiks daug ilgesnės evoliucijos, atskira tema.

Pasaulis niekada nebus toks kaip JAV, nes iki tol pacios JAV nebus.

Utopija. Visada bus karai, visada bus nepatenkintu, reikes kovoti del islikimo ir t.t. Ir ne del kazkokiu nacionalistu. O del to, kad tokia jau zmogaus prigimtis. Kas turi jega - atims is kito.
                Paskutinis taisė Al1; 2008.08.04, 23:03.

Comment

O del to, kad tokia jau zmogaus prigimtis. Kas turi jega - atims is kito.
                  Žvelgdamas į labai tolimą perspektyvą galvoju, kad keisis tos jėgos svertai, dar tikiuosi, kad ir žmonijos pasaulėžiūra.

Tačiau artimiausiu laikmečiu tikiu tavo pasakytos minties tiesa. Būtent todėl aš manau JAV galią esant geru dalyku. Todėl, kad nesant JAV galios, bemat atsiras kita. Kokia. Aš tikrai nenorėčiau rizikuoti ir palikti to spręsti likimo valiai, todėl JAV galią mažinčiau tik paraleliai vystydamas kitą, nebeturinčią JAV trūkumų, tačiau besivadovaujančią tam tikromis teigiamomis vertybėmis. Gal būtų galima tai daryti JTO pagrindu, bet net ir tada lieka daug klaustukų, pavyzdžiui, vienas paprastas - kaip užtikrinti JTO nešališkumą.

Tačiau be alternatyvos vystymo, o nė vienas man žinomas JAV kritikas šiame forume tokios nepateikė, nesu linkęs priimti JAV nepalankių sprendimų.

Įsivaizduokim, kad pasaulio mechanizmas negali dirbti be kontrolės. Pasauliui reikia valdžios, gal tik kitokios, nė mes ją suvokiam. Tačiau, nepateikiant alternatyvos, norima palikti tą mechanizmą suktis chaotiškai. To pasekmė bus arba jo subyrėjimas arba jį kontroliuos tie, kam nepridera. Man labiau tikėtinas antras variantas.

Paprasčiau sakant, manau, kad be JAV, bet kuriuo atveju, įsivyrautų kita jėga, tik jai neberūpėtų kažkas talpinamo į žodį demokratija.
                  Paskutinis taisė ; 2008.08.04, 23:16.
                  Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                    Okupacija pati savaime yra nelegali. Todėl aš jos nepalaikau. Jos reikia vengti. Tačiau pasaulis kartais kuria tokias situacijas, kai reikia rinktis blogybę. Mažesnę.

Lietuva niekada nebuvo pasaulio vėžinė ląstelė, na, bent jau ne moderniajame amžiuje, mano manymu. Todėl Lietuvos okupacija gali būti prilygintina tik tam tikrų interesų, visiškai globaliai nenaudingų, tenkinimui.

Tai negalioja Artimųjų Rytų atveju.

Aš tikiu, kad JAV pasiima savo sanitaro išlaidų dalį naftos ar kitu pavidalu. Tačiau faktas yra tai, kad bandoma įvesti demokratinį režimą. Tikrai negaliu pakomentuoti JAV ar JTO veiksmų itin nuodugniai, kas buvo padaryta, kad tą demokratiją pavyktų išgauti be militarizmo. Ar gali tu? Bet manau, kad karas nebuvo pirmoji priemonė.

Man lietuviu niekada nebus gėdą savo šaliai darantis pilietis. Galvoju, kokia ta Lietuvos populiacija įvedus mano logiką.

Juodaodis, jei jis priima lietuvišką identitetą, nacionalines vertybes kaip savas, o jei dar ir kuria Lietuvos gerbūvį, bet ne atvirkščiai, man yra pats tikriausias Lietuvis.

O tatai skaitydami permanykit.

Dukart.

Nesiūlau nieko paversti vergais, nieko žudyti, kitaip menkinti. Galbūt ir padariau klaidą išsireikšdamas taip, kad buvo galima suprasti apie tiesioginį žmogaus, kaip individo, išlikimą. Derėjo apsiriboti tiesiog vertybių išlikimu.

Beje, nacių vertybės realiai buvo antivertybėmis. Ir nepasakyčiau, kad jos atrodė teigiamai didesnei daliai žmonijos. Greičiau saujai įtakingų bepročių. Pakankamai įtakingų, kad primestų savo valią ir kitaip manantiems, priverstų ją vykdyti.

Aš neišdėsčiau konkrečių vertybių, juolab, kad imti ir vardinti jas nebūtų atsakinga. Vėliau tai gali būti priimta kaip galutinė nuomonė, nors aš abejoju, kad galėčiau vienu ypu išbaigtai išdėstyti savo mintis tokiu klausimu. Todėl palikau galimybę kiekvienam pagal save atsakyti, pasitikiu auditorija.

Trukt už vadžių...

Pasakysiu vėl, svarbu užtikrinti, kad galia būtų tinkamų žmonių/valstybių rankose. Iki gėrio utopijos dar palūkėkim net ir diskusijos atžvilgiu.

Apie Lietuvos okupacija. Jei globaliai naudinga - tai reiskia galima pateisinti bet kokia blogybe?

Del JAV karu - nabukime naivus, demokratijos jega neives niekas. Visuomene turi subresti. Tam reikia laiko, o JAV jo neturi ir ji greiciau issiurbs nafta, nei jai pavyks subrandinti visuomene.
                    Narkotiku gamyba Afganistane po JAV invazijos tik isaugo.

Negras, nors ir kalbantis lietuviskai, nors ir ginantis Lietuvos interesus niekada nebus lietuviu.

Naciai sugebejo iki pat karo pradzios savo vertybes pateikti teigiamai. Ir tikrai mazai kas susimaste apie tikraja ju esme. Todel ir pritare dauguma.

Pasakysiu vėl, svarbu užtikrinti, kad galia būtų tinkamų žmonių/valstybių rankose.

Yra tokie, kurie patys sau suteikia isimtines teises. Niekas ju neklause ir jiems tu galiu nesuteikinejo. Taip jau atsitiko istorijos begyje. Jie jas paeme, pasinaudoje proga. Ir dabar niekas net nesiruosia kvestionuoti to.
                    O tie, kas tuo naudojasi, turi daugybe pagundu panaudoti jas savo blogiems keslams. Ju siuloma demokratija - tik grazus rubas, mitas.

Gerais norasi kelias i pragara gristas.
                    O tu matau, tuo mitu itikejes. Kaip ir daugelis kitu

Kai dauguma atsikvoses, tai gal kas ir pasikeis.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                      Žvelgdamas į labai tolimą perspektyvą galvoju, kad keisis tos jėgos svertai, dar tikiuosi, kad ir žmonijos pasaulėžiūra.

Tačiau artimiausiu laikmečiu tikiu tavo pasakytos minties tiesa. Būtent todėl aš manau JAV galią esant geru dalyku. Todėl, kad nesant JAV galios, bemat atsiras kita. Kokia. Aš tikrai nenorėčiau rizikuoti ir palikti to spręsti likimo valiai, todėl JAV galią mažinčiau tik paraleliai vystydamas kitą, nebeturinčią JAV trūkumų, tačiau besivadovaujančią tam tikromis teigiamomis vertybėmis. Gal būtų galima tai daryti JTO pagrindu, bet net ir tada lieka daug klaustukų, pavyzdžiui, vienas paprastas - kaip užtikrinti JTO nešališkumą.

Tačiau be alternatyvos vystymo, o nė vienas man žinomas JAV kritikas šiame forume tokios nepateikė, nesu linkęs priimti JAV nepalankių sprendimų.

Įsivaizduokim, kad pasaulio mechanizmas negali dirbti be kontrolės. Pasauliui reikia valdžios, gal tik kitokios, nė mes ją suvokiam. Tačiau, nepateikiant alternatyvos, norima palikti tą mechanizmą suktis chaotiškai. To pasekmė bus arba jo subyrėjimas arba jį kontroliuos tie, kam nepridera. Man labiau tikėtinas antras variantas.

Paprasčiau sakant, manau, kad be JAV, bet kuriuo atveju, įsivyrautų kita jėga, tik jai neberūpėtų kažkas talpinamo į žodį demokratija.
                      pasauliui reikalinga kontrole, bet ne vienos valstybes - JAV -rankose.
                      JAV jega naudoja savo siauriems, taciau placiai uz jos ribu iseinantiems, interesams. O tai, ka JAV talpina i zodi demokratija - tik mitas, pasaka.
                      Paskutinis taisė Al1; 2008.08.04, 23:36.

Comment

Negras, nors ir kalbantis lietuviskai, nors ir ginantis Lietuvos interesus niekada nebus lietuviu.
                        Kodel ne?

Comment

Jei globaliai naudinga - tai reiskia galima pateisinti bet kokia blogybe?
                          Mažesnę blogybę.

Nesiimant veiksmų, labai tikėtina, ji palaipsniui tik augs.

Del JAV karu - nabukime naivus, demokratijos jega neives niekas. Visuomene turi subresti. Tam reikia laiko, o JAV jo neturi ir ji greiciau issiurbs nafta, nei jai pavyks subrandinti visuomene.
                          Irgi pagalvojau apie savimonės keitimą jėga. Žiūrėkime, kas darosi, kai Lietuvoje bandoma naikinti homofobiją griežta kritika. Iššaukiama neigiama reakcija, kritikai reikalinga atsakomybė. Taip ir demokratijos plėtros atveju.

Tačiau situacija minėtose valstybėse tik blogėja, diktatūra ten įleidžia šaknis, tampa tradiciniu valdymo būdu vietiniams. Klausimas, o gal buvo delsta net per ilgai.

Jei tik įmanoma tai pakeisti diplomatija, aš visada už ją kaip prioritetą.

Narkotiku gamyba Afganistane po JAV invazijos tik isaugo.
                          Kaip keitėsi Lietuvos demografija iškart po nepriklausomybės atgavimo. Atrask panašumus. Tada galvok apie tolimesnę perspektyvą perėjus tam tikra nestabilią visuomenės šoko stadiją. Dabar JAV neturi teisės palikti tos šalies likimo valiai, kaip ir visi jos sąjungininkai. Reikia užbaigti pradėtą darbą, nors apakinta nacionalizmo dalis vietinių to ir nesuprastų.

Čia išsiskiria mūsų pasaulėžiūra, todėl neverta ginčytis. Aš pasakiau savo poziciją, tu savo.

Naciai sugebejo iki pat karo pradzios savo vertybes pateikti teigiamai. Ir tikrai mazai kas susimaste apie tikraja ju esme. Todel ir pritare dauguma.
                          Vargu ar jie buvo nuoširdūs ir pasakojo, jog masiškai žudys žmones. Išvedžiojimai ir politinė demagogija dar ir šiais laikais verčia žmones elgtis iracionaliai (dabartinė mūsų priešrinkiminė situacija, kalbu apie balsavimo tyrimus).

Yra tokie, kurie patys sau suteikia isimtines teises. Niekas ju neklause ir jiems tu galiu nesuteikinejo. Taip jau atsitiko istorijos begyje. Jie jas paeme, pasinaudoje proga. Ir dabar niekas net nesiruosia kvestionuoti to.
                          O tie, kas tuo naudojasi, turi daugybe pagundu panaudoti jas savo blogiems keslams. Ju siuloma demokratija - tik grazus rubas, mitas.
                          Galios neįmanoma paimti be pritarimo. Galima tik įtikinti prisidėti taip sukuriant propagandos arba šantažo (arba abiejų) aparatą tąsai. Vėliau, nuo tam tikro momento, jau galima žaisti atviromis kortomis ir nepritariantys (lokaliai) nebegalės adekvačiai pasipriešinti.

Gerais norasi kelias i pragara gristas.
                          O tu matau, tuo mitu itikejes. Kaip ir daugelis kitu

Kai dauguma atsikvoses, tai gal kas ir pasikeis.
                          Negalima sakyti, jog esu įtikėjęs kažkokiu mitu, todėl, kad aš ir pats randu preteksto kritikuoti JAV. Mano požiūris nėra vienpusis, vienspalvis. Paprasčiausiai, aš nepritariu jūsų logikai susitelkti ties kritika JAV. JAV gal ir nusipelno kritikos, bet anaiptol tai ne pirmasis kaltinamasis eilėje. Be to, dar kartą sakau, mėginkite pateikti alternatyvą.

pasauliui reikalinga kontrole, bet ne vienos valstybes - JAV -rankose.
                          JAV jega naudoja savo siauriems, taciau placiai uz jos ribu iseinantiems, interesams.
                          Aš manau, kad JAV gina savo interesus ir globalius. Galima diskutuoti apie abiejų dalių svorius,bet ne apie vienos ar kitos iš jų egzistavimą.

O tai, ka JAV talpina i zodi demokratija - tik mitas, pasaka.
                          Daugiausiai leisčiau sau pasakyti, jog JAV demokratija nėra tobula, tokios, bent kol kas, išvis nėra. Tačiau nebūčiau toks kategoriškas, kaip tu.

Vis dėl to įsivėliau į diskusiją
                          Paskutinis taisė ; 2008.08.04, 23:50.
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Maiklas Jacksonas gimes juodzkiu irgi niekada negalvojo, kad bus baltas.

Comment

Rase yra dirbtinis konstruktas, o odos spalva kelios taskines mutacijos genome, kurias europieciai gavo nes truko vitamino D.
                              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

/\ ar esi tuo tikras?

Vitaminas D gaminasi žmogaus odoje būnant Saulės atokaitoje. Natūralu, kad mūsų platumoje esant mažesniam Saulės radiacijos intensyvumui mūsų organizmas pagamina mažiau vitamino D. Tačiau odos spalvą, mano supratimu, lėmė ne to vitamino kiekis, o natūrali apsauginė organizmo reakcija, jos lygmuo. Mūsų platumoje ji realizuojama įdegiu, piečiau (mūsų atžvilgiu) - įgimtu odos tamsumu.

Tačiau, jei klystu, pataisyk.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

****Pasipiktinusiu balsu prasymu si teksto dalis istrinta****

--------------------------------------------------------------------------
                                  Tiesiog visi pirmyksciai zmones buvo juodos odos spalvos ( naturalu nes visi mes kilom is afrikos), tiesiog vienai atsakai (migruojant i europa o tuo metu europoje buvo salta ir saules nedaug) ivyko taip vadinamas genetic sweep, ir alelis su Taip vadinamu slc24A5 T111 tapo pagrindiniu, nes evoliucijos poziuriu grupes su baltesne odos spalva europoje pasizymejo didesnemis islikimo galimybemis (Vitamino D siteze, ko pasekoje stipresni kaulai ir tt).

placiau apie tai

From ~1.2 million years ago for at least ~1.35 million years, the ancestors of all people alive were as dark as today's Africans.
                                  The descendants of any pre-historic people who migrate North from the equator will mutate to become light over time because the evolutionary constraint keeping Africans' skin dark decreases generally the further North a people migrates[9]. This also occurs as a result of selection for light skin due to the need to produce vitamin D by way of the penetration of sunlight into the skin (the exception being if dietary sources of vitamin D are available--see the inuit).
                                  The genetic mutations leading to light skin among East Asians are different from those of Europeans, suggesting that, following the migration out of Africa, the two groups became distinct populations that experienced a similar selective pressure due to settlement in northern latitudes.

Taigi pabreziu vel.. kad rase ( ir jos apibudinimas pasiremiant odos spalva) yra visiskai dirbtinis ir indoktrinuotras konstruktas. As daugiau matau kulturiniu o ne genetiniu skirtumu. O kultura kaip zinoma subjektyvi.

Taigi mes europieciai, esame 'nenormalus' ir nukrype nuo normos .

ps. Vis negaliu atsistebeti kiek cia susirinke daug specialistu, kuries zino visas kulturines, genetines, ekonomines ir visas kitas homoseksualumo, rasizmo, lingvistikos subtilybes.
                                  Paskutinis taisė DeSadas; 2008.08.05, 13:49.
                                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Jei tokie kaip tu daugiau ir giliau mastytu, tai toki nesamoniu nerasinetu. O tai dabar, matosi, virskinate tik tai, ka pateikia aplinka.
                                    Gimiai ir užaugai Tarybų Lietuvoje bei vis dar skanduoji tarybinio žmogaus skanduotėmis. Panašu, jog pats nedaug mąstei ir visą laiką gyveni savo siaurame, neurotiškame, pilname prietarų bei baimių pasaulėlyje, kurį čia bandai mums pateikti. Ir keistai tu čia tą Lietuvą saviniesi - lyg kokią salą vandenyne. Lietuva jau senokai yra ta pasaulio dalis, kurioje laisvai gali gyventi ir juodaodžiai, ir romai, ir žydai, ir gėjai, ir rusai, ir kas tik nori. O jei tau juodaodis yra negras, tai tu jam esi tik "balta varškė". Gerai, jog tokių mąstytojų kaip tamsta darosi vis mažiau ir mažiau.

Comment

DeSadas butina mineti kur mokaisi ? Turiu omeny ar cia dabar pasijautei vel eilini karta pranasesnis uz cia gyvenancius lietuvius?
                                      O kad giniesi "mokslo disertacija ir taip toliau" tai dar nereiskia kad esi absoliuciai teisus. O vadindamas europiecius nenormaliais.. na juk taip pat ir homoseksualus nenormaliais pavadinti galima, bet jau cia tamsta ipyktumei ir iskart uzsiustum visokius teismus ir prokurorus...
                                      P.S. O pats irgi labai didelis specialistas? Ka kiti nuomones negali reiksti nes jie "CAMBRIGE" nestudijuoja...
                                      Kaip vaiku darzelyje "mano tete tai turi didele masina, o mano dar didesne ir tt"

Comment

arun' gerai pasakyta, bet reiktu toleruot nieko nepadarysi jeigu zmogus taip isaukletas ir taip suvokia aplinka. As tiek iskalbos neturiu kiek Aš, bet trumpai pasakysiu, man sajunga su Europa yra zenkliai geresne nei butu sajunga su Rusija.

Comment

Parašė New_one Rodyti pranešimą
                                          arun' gerai pasakyta, bet reiktu toleruot nieko nepadarysi jeigu zmogus taip isaukletas ir taip suvokia aplinka. As tiek iskalbos neturiu kiek Aš, bet trumpai pasakysiu, man sajunga su Europa yra zenkliai geresne nei butu sajunga su Rusija.
                                          aha, reiktų ir tokias "gyvasias iškasenas" toleruoti

Comment

Working...
                                          X