Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė New_one Rodyti pranešimą
    AIRzol na tu ir naivus... gerai tebunie as neskiriu, bet as noriu pasakyt, kad bus gana lengva interpretuot tam tikras nuomones, kai reikes, ka nors butinai nubausti. Juk cia interpretacijos...
    Manau, kad mūsų šalis dar pakankamai demokratiška, kad nenusileistų iki tokių absurdiškų interpretacijų lygio.
    www.lt-lv-forum.org/

Comment

AIRzol labai tikiuosi kad taip ir bus, bet kaip ten sako cia Lietuva cia lietus lyja.. ne is gerosios puses, kaip su tolerancijos problemom tai ir su sitais draudimais. Va geras pavyzdelis is musu istatymeliu, kai su alkoholio reklama buvo...
      Beje tenka pripazinti, mes tikrai netapsime tokie kaip olandai. Bet noretusi kad ir tie ir anie butu laimingi (cia ta pati homo ir hetero tolerancijos tema).

Comment

Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
        Skirk nuomonę nuo įžeidininėjimų ir nesaintaikos kurstymų.
        Pagal duotus pavyzdžius, už ką buvo nubausta, tai ten aš neįžvelgiu jokių įžeidinėjimų ar nesaitaikos kurstymų. Galiu nuo savęs tik vieną pasakyti, kad visada būsi kaltas jei užkabinsi gėjų ar žydą.
        Ir dar vienas įdomus dalykas, kad kai panašios priemonės buvo panaudotos pas kaimynus iš rytų, tai vienas per kitą rėkėte apie žlugdomą demokratiją, o kai tai daroma pas mus - plojate katutėmės.

Išverstaskūriai. Čia mano nuomonė.
        gera gyventi gerai

Comment

Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
          Kaip jis neįžeidžiantis? Jei neįžeidžia tavęs, tai nereiškia, kad nieko neįžeidžia. Juodaodžiams tai įžeidimas, priimk tai kaip faktą.
          Paskaityk auksciau pranesimus ir rasi informacijos, kad ne visiems negrams sis zodis yra izeidziantis. Nelygu is kur jie yra kile ar kokia kalba kalba.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
            111
            Dviejų skirtingų imperijų vertybės nėra vienodos.

Tu gali pradėti man pasakoti apie JAV blogus darbus, neginčysiu. Man atrodo pakankamai elementariai suvokiama ir pakankamai akivaizdu, kokie skirtumai esti tarp JAV ir Rusijos. Juo labiau, kad apie tai jau teko diskutuoti kitoje temoje (man).

Apie kokias vertybes tu kalbi? Esme ne vertybe, o tiksluose, kuriu siekia tiek JAV, tiek Rusija - valdyti kitus, o JAV - ko ji nesibodi pabrezti - visa pasauli. Bent jau Rusija apie tai nesneka. O vienu ar kitu siulomos "vertybes" yra tik priemones, pasiekti tuos tiksus. Ir visai nesvarbu kokiam nors Afganistano eiliniam zogeliui, kas juos valdo - ar, "aukstomis vertybemis" pasizymintys Vakarai, ar beveik jokiu "vertybiu" neturinti Rusija.
            Abi salys yra okupantes.

Deja, šiuo klausimu aš nesutinku.

Jaunimas, jei mane tokiu laikai, tuomet konkrečiai aš, suvokiu paprastą dalyką - tokia miniatiūrinė svirtis pasaulio mechanizme, kaip Lietuva, viena gali laikytis tik itin siauroje nišoje ir, greičiausiai, laikinai. Mums reikalingi partneriai, bendra kryptis. Su kuo tą kryptį rinktis, bet ne ar ją rinktis, yra klausimas.

Pasirinkome gerai, sveikinu.

Beje, kad ir kaip nacionalistams nepatiktų, aš pasakysiu, manau, kad globalizacija ateina neišvengiamai. Ir tai yra gerai, nacionalizme, ypač besaikiam, matau didelę dalį visų pasaulio problemų.

O as matau nei kiek ne maziau problemu globalizme, kuriame isliks tik stipriausi ir didziausi. O mazieji - visi isnyksime.

Mazuju nacionalizmas padeda jiems islikti, tuo tarpu kai didziuju nacionalizmas tikrai yra pavojus kitiems.

O apie nacionalines vertybes, unikalumą, mentalitetą, identitetą man pasakoti nereikia, patriotiškumo stoka nesiskundžiu. T.t.
            121

Comment

Parašė arun' Rodyti pranešimą
              Atsiprašau, tamsta, kad įsiterpsiu šioje vietoje.
              Paskaitęs tavuosius komentarus, susidarė įspūdis, kad esi Tiesiog - Nelankstus - Tipas. Kodėl, tamsta, esi taip desperatiškai įsikabinęs į savo neigiamybes, jeigu galima galvoti ir veikti konstruktyviai, a?
              Jei tokie kaip tu daugiau ir giliau mastytu, tai toki nesamoniu nerasinetu. O tai dabar, matosi, virskinate tik tai, ka pateikia aplinka.

Comment

Parašė Kema Rodyti pranešimą
                Pagal duotus pavyzdžius, už ką buvo nubausta, tai ten aš neįžvelgiu jokių įžeidinėjimų ar nesaitaikos kurstymų. Galiu nuo savęs tik vieną pasakyti, kad visada būsi kaltas jei užkabinsi gėjų ar žydą.
                Ir dar vienas įdomus dalykas, kad kai panašios priemonės buvo panaudotos pas kaimynus iš rytų, tai vienas per kitą rėkėte apie žlugdomą demokratiją, o kai tai daroma pas mus - plojate katutėmės.

Išverstaskūriai. Čia mano nuomonė.
                Turbūt būtų sunku surasti lietuvį negirdėjusį apie garsiąją Gibsono frazę apie aštriadančius lietuvius, nes buvo sukeltas toks skandalas, kad skalambijo visos radijos ir televezijos su spauda. Kiek pamenu, net mūsų valdžia siuntė kažkokį laišką Gibsonui su raginimu atsiprašyti ar panašiai. Turbūt daug kas pamena ir apie knygos autorių, kuris rašė apie skurdžią Lietuvą, valgoma arkliena ir t.t. Visi tada buvo baisiausiai įžeisti ir susirūpine Lietuvos įvaizdžiu(kurį, dėja, žymiai labiau patys griauna savo homofobiškumu, rasizmu, antisemitizmu), nors tai tebuvo visiška fantazija. Ir dar daugybė filmų, kur kai tik lietuvis pavaizduojamas kaip nors ne taip, tuoj yra labai užsipuolama. O kur dar sovietai, kurie daugumos lietuvių nuomone turėtų amžiais atgailauti dėl lietuviams padarytų nusikaltimų...Panašiai yra ir su žydais, tačiau jie užima žymiai šiltesnes vieteles įvairiausiuose aukštuose postose pasaulyje, todėl ir triukšmas garsesnis. Kitavertus, kai tavo tautą beatvangos naikino viso II pasaulinio karo metu, o tautos, susijusios su tavo tautos naikinimu, piliečiai dar siūlo statyti paminklus žudikams ir visaip kitaip skleidžia neapykanta...aš visiškai pradedu suprasti žydus. Kaip nebūna svetimo skausmo, taip nežydas nesupras žydo ir (galbūt) atvirščiai.
                www.lt-lv-forum.org/

Comment

Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                  Jei tokie kaip tu daugiau ir giliau mastytu, tai toki nesamoniu nerasinetu. O tai dabar, matosi, virskinate tik tai, ka pateikia aplinka.
                  O kiek tokių yra? 1%? 2%? Galvoji veltui amerikiečiai ir likęs pasaulis atsisako šio žiodžio?
                  www.lt-lv-forum.org/

Comment

Sutinku su Aš issakyta nuomone. Al1 man susidaro ispudis, kad gini Rusija. Kadangi pasiskelbei jog jau nemazai meteliu turi, tai galbut nostalgija cia ar kas, bet is tiesu, pvz as nenoreciau dabar buti Rusijoje, gyventi ten.. brr
                    Ir cia ne lietuviskos ziniasklaidos nuopelnas, skaitau ir rusiska spauda, ir lietuviska, ir uzsienietiska, tad nuomone susidariau. Dziaugiuosi kad vis maziau jaunimo rusiskai moka (tikiuosi ta tendencija ir toliau vystysis). Kaip kazkas minejo, kad maziau rusisku nuodu gaus.
                    Del zodzio "negras". Tai sutinku su Al1 pilnai. Lietuviu kalboje jis nera izeidziantis, jei pavartoji ji angliskai negrui tada sutikciau, jei negras lietuviskai sneketu tai jam sakyciau negras, jei angliskai tada afroamerican. Taip sakant ju kalba ju taisykles, musu kalba - musu taisykles.

Niekas Rusijos negina. Taciau is bet ka galima padaryti didziausiu blogio isikunijimu, jei kryptingai bus darbuojamasi pateikiant atrinkta informacija. Ir atvirksciai - padaryti sventuoju didziausia nieksa.

Grizkime 4 metus atgal, i Pakso apkaltos procesa. Kai vos ne visos bedos Lietuvoje buvo suversto ant Pakso. Nu, pasalino ji is posto, ar bedu sumazejo? Ar geriau, darniau, teisingiau pradejome gyventi? Taip kad tam informacijos pateikimas yra didele jega formuojant visuomenes nuomone.

P.S. As uz Paksa nei balsavau, nei gailiuosi, kad ji "nuverte".

O del kalbos mokejimo - tai tu labai klysti. Kalbos mokejimas nera jokia blogybe.
                    Priesa reikia pazinti is vidaus - yr toks posakis. Taip pat yra taip, kad priesas ras priemoniu ir nemokant jo kalbos paskleisti dezinformacija tavo gimtaja kalba.

Salia Rusijos mums vis tiek teks gyventi, nori to ar nenori. Ir bendrauti teks.

Comment

kadangi diskusija apie uzgauliojancius zodzius uzvire, kodel nepaminit tokio tarpinio maisyto - mulatas. Jis taip pat apibudina zmogaus spalva, kaip ir zodis negras. O gal as biski ne i tema, tai atleiskit
                      Mulatai, metisai, kreolai, sambo ir dar visokiu tarpiniu.

Comment

Parašė x21 Rodyti pranešimą
                        ... nea, zodis negras reiskia juodas... o kas pasakys kad negrai balti...
                        Che, che, o tas popso karalius, vaiku tvirkinimu kaltintas....
                        http://opposingdigits.com/racistpara...ackson%201.jpg

Arba negras albinosas. Analogiskai, kaip ir baltieji albinosai. Tik negras albinosas - kontrastas labai ryskus. Plaukai, nosis, lupos ir kt. - negriskos formos, tik jis visas blyskus.

http://www.galder.net/wp-content/upl...os-albinos.jpg

Comment

Parašė wrm Rodyti pranešimą
                          Del negru: prie kelerius metus bunant JAV teko su vienu negru diskutuot prie bokalo apie sio zodzio reiksme ir pan, ir jam pvz buvo visiskai dzin kad mes, europieciai, ji vadinam negru. Bet aiskiai issireiske - is bet kurio amerikono lupu jam tai izeidimas. Taip pat buvo aptarta tema kodel negrai turi savo specifini kvapa ir t.t., bet cia jau atskira tema. Bet bent jau diskusija buvo be pykcio. Matyt ant issilavinusio pataikem
                          Kiek teko su negrais tureti reikalu, jokio specifinio kvapo neuzuodziau.

O kaip ten yra su tuo ju kvapu?

Comment

/\ Lietuvoje jau yra lietuviu - negru... bet cia ne taisykle... kol kas...

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                              Esu girdėjęs daug nuomonių, jog Lietuvos žiniasklaida mūsų šalies įvykius yra linkusi perdėtai perteikti iš blogosios pusės. Ir yra labai paprastas paaiškinimas, žiniasklaida orientuota į ažiotažą. Jį lengviau arba dažniau pavyksta pasiekti būtent tokiomis naujienomis. Be to, mano manymu, lietuvių mentalitetas turi nemažai bendro su bambėjimu, o gal tai būdinga žmonėms apskritai. Todėl neigiamas naujienas dažniau mėgstama aptarinėti, kritikuoti.

Rusija, šiuo atveju, nėra išskirtinė.

Rusijos demokratija yra žlugusi ir visiškai nereikia stebėtis, jog jos link skrieja kur kas daugiau kritikos. Tai labai natūralu.

Manau, kad gebu vertinti informaciją Rusijos atžvilgiu visiškai blaiviai, sąmoningai, objektyviai.

Dviejų skirtingų imperijų vertybės nėra vienodos.

Tu gali pradėti man pasakoti apie JAV blogus darbus, neginčysiu. Man atrodo pakankamai elementariai suvokiama ir pakankamai akivaizdu, kokie skirtumai esti tarp JAV ir Rusijos. Juo labiau, kad apie tai jau teko diskutuoti kitoje temoje (man).

Deja, šiuo klausimu aš nesutinku.

Jaunimas, jei mane tokiu laikai, tuomet konkrečiai aš, suvokiu paprastą dalyką - tokia miniatiūrinė svirtis pasaulio mechanizme, kaip Lietuva, viena gali laikytis tik itin siauroje nišoje ir, greičiausiai, laikinai. Mums reikalingi partneriai, bendra kryptis. Su kuo tą kryptį rinktis, bet ne ar ją rinktis, yra klausimas.

Pasirinkome gerai, sveikinu.

Beje, kad ir kaip nacionalistams nepatiktų, aš pasakysiu, manau, kad globalizacija ateina neišvengiamai. Ir tai yra gerai, nacionalizme, ypač besaikiam, matau didelę dalį visų pasaulio problemų.

O apie nacionalines vertybes, unikalumą, mentalitetą, identitetą man pasakoti nereikia, patriotiškumo stoka nesiskundžiu. T.t.
                              121
                              Būtų malonu, jei cituotum taisyklingai.

212.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                O tu jausi skirtumą ar tave muša homo, ar heteroseksualas?
                                Daugeliu atveju - turbut ne. Bet kartais vyrai sumusa moteris ir isprievartauja. Taip ir homoseksualai, sumuse, dar gali ir isprievartauti. Tada pajausi skirtuma.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                  Būtų malonu, jei cituotum taisyklingai.
                                  Pasistengsiu. Bet zodziai paryskinti, galima suprasti, kas kieno.

Comment

Pasistengsiu. Bet zodziai paryskinti, galima suprasti, kas kieno.
                                    Galima ir suklysti. Todėl neišradinėkim dviračio naujai.

Apie kokias vertybes tu kalbi? Esme ne vertybe, o tiksluose, kuriu siekia tiek JAV, tiek Rusija - valdyti kitus, o JAV - ko ji nesibodi pabrezti - visa pasauli. Bent jau Rusija apie tai nesneka. O vienu ar kitu siulomos "vertybes" yra tik priemones, pasiekti tuos tiksus. Ir visai nesvarbu kokiam nors Afganistano eiliniam zogeliui, kas juos valdo - ar, "aukstomis vertybemis" pasizymintys Vakarai, ar beveik jokiu "vertybiu" neturinti Rusija.
                                    Abi salys yra okupantes.
                                    Okupacija okupacijai nelygu.

Kad ir kaip paprastai skambėtų, taip ir yra.

Kaip jau minėjau, šia tema aš nediskutuosiu, man tikrai, nuoširdžiai sakau, gaila savo laiko. Tavo taip pat.

O as matau nei kiek ne maziau problemu globalizme, kuriame isliks tik stipriausi ir didziausi. O mazieji - visi isnyksime.

Mazuju nacionalizmas padeda jiems islikti, tuo tarpu kai didziuju nacionalizmas tikrai yra pavojus kitiems.
                                    Kalbi apie išnykimą. Išlikti turi to verti. Kas yra to verti? Tai tie, kurių vertybės naudingos žmonijai, kurie ateities pasaulį kurs remdamiesi jomis. Tai nebūtinai tautinė visuma, tai gali būti tautos dalis (tautų dalys). Kas yra tos vertybės? Vienu sakiniu nenusakysiu, pasitelkite nuojautą. Kaip užtikrinti, kad išliktų būtent ši dalis - esmė.

Po to atsiranda galimybė įterpti JAV ir Rusijos politiką kaip kontekstą. Žinoma, taip tiesmukai to padaryti negalima, yra daugybė niuansų. Ne, aš nemanau, kad JAV - altruistė.

Kalbi apie mažuosius. Kas yra JAV? Nėra tokios tautos, kaip amerikiečiai. Tai daugybės smulkesnių tautų kratinys, suformavęs savo atskirą sudėtinę kultūrą per amžius. Galima sakyti, kad JAV, tai Europa po absoliučios globalizacijos. Vėliau prisideda ir Afrika, dar vėliau - ispanų kontingentas, dabar jau ir rytiečiai. Kažkada visas pasaulis bus panašiai (reikia įtraukti dar neįeinančios pasaulio dalies įtaką) toks, kaip JAV. Bet pasaulis niekada nebus JAV.

Kai pasaulyje visi mes būsim vienodi, nebeliks reikalo kovoti dėl skirtingų tradicijų, skirtingų įsitikinimų, žemės lopo, nes žemė priklausys visiems vienodai - Žemės piliečiams, t.t., nebebus prasmės kariauti tarpusavyje. Tai neliečia žmogaus gyvenimo gerbūvio klausimo, šiam išspręsti prireiks daug ilgesnės evoliucijos, atskira tema.
                                    Paskutinis taisė ; 2008.08.04, 22:40.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė x21 Rodyti pranešimą
                                      /\ Lietuvoje jau yra lietuviu - negru... bet cia ne taisykle... kol kas...
                                      Negras niekada nebus lietuviu. Nors ir pukiai smeketu lietuviskai. Vat jo (jos) ir lietuves (-io) vaikai - sunkus atvejis.
                                      Ar ju vaikas lietuvis? Nors gime Lietuvoje, puikiai kalba lietuviskai. Idomu, kokia tautybe irasyta ju pasuose? Dabar tautybes neberaso. Bet yra tokiu negru-lietuviu, kurie gime tarybiniais laikais ir turi (turejo) seno pavyzdzio LR pasus.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                        Galima ir suklysti. Todėl neišradinėkim dviračio naujai.

Okupacija okupacijai nelygu.

Kad ir kaip paprastai skambėtų, taip ir yra.

Kaip jau minėjau, šia tema aš nediskutuosiu, man tikrai, nuoširdžiai sakau, gaila savo laiko. Tavo taip pat.
                                        Man savo laiko negaila. Okupacija, kad ir kokia ji butu, yra okupacija. Ir nei kiek ne geresne Afganistanui buvo nei TSRS, nei dabartine, JAV su sajungininkais, okupacija.

Lygiai tas pats ir apie Lietuva- nei naciu, nei tarybine nei kiek ne geresnes. Nes tai okupacijos.

Comment

Negras niekada nebus lietuviu....
                                          Jau yra...

Comment

Working...
                                          X