Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Mantas Rodyti pranešimą
    O vadinimas ligoniais, pedikais ir pan. epitetais yra ne įžeidinėjimas? Prieš gėjus smurto atvejai nėra tokie dažni dėl paprastos priežasties, t.y. dėl to, kad jie nesiafišuoja ir atitinkami asmenys tiesiog nežino, prieš ką imtis "atvertimo" priemonių Visgi dar visai neseniai buvo liūdnai pagarsėjusių incidentų su dūminėmis bombomis ir pan.
    Būtų gerai, jei tai būtų tik ignoravimas.
    Pedikai ir taip toliau, yra izeidziantys zodziai, nors ir teisingi. Viesai negalima taip issireiskinet. Del ligoniu tai cia jokia diskriminacija.
    Jeigu jie nebandytu lysti i viesuma su tikslu pasirodyt, kad yra tokie kokie yra, tai butu maziau problemu. O kaip jau kazkada senai sakiau, tai jie visu pirma turi ieskot dialogo su visuomene ir ieskoti kompromiso, kaip prisitaikyti prie visuomenes, o ne atvirksciai, bandyti peraukleti visuomene ir su ja kariauti ir ja erzinti, provokuoti, nes cia jie yra kitokie, bet ne is gerosios puses. Kazkodel as tokiu ju prisitaikymo pastangu nepastebejau... Jie tik pasislepe uz Europos instituciju ir visokiu teisiu tyciojasi is visuomenes.

Comment

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
      Kuo pasireiskia kitu sexualiniu orientaciju diskriminavimas ir varzymas? Nieks ju neatleidzia is darbo, mokslo istaigu. Jie turi tokias pacias teises kaip ir visi. Nieks juk jiems nedraudzia varyti i rudasas sachtas ir grauzti morku. Tik niekam nepatinka, kad jie tai bando visiems pateikti kaip normalu dalyka. Tegul jie ta daro, jeigu jiems patinka, bet tegul to nereklamuoja.
      Niekur nei musu, nei ES teiseje nera norodyta, kad tai nera normalus dalykas.

O reklamuotis, rodytis, demonstruoti, protestuoti, jie TURI TEISE, kurios ribojimas kertasi su tomis vertybemis, apie kurias kalbu. Jeigu tai kazkam nepatinka, tai ju problema. Valstybes ir visuomenes problema cia yra ta, kad butu uztikrintos galimybes, pavyzdziui, gejams surengti veliavos isskleidimo show Rotuses aiksteje.

Yra daug dalyku, kurie daug kam nepatinka (iskaitant ir mane), taciau tenka su tuo taikytis, nes sistemos privalumai, kurioje gyvename, yra didesni, nei trukumai sukelti tu dalyku, kurie man ar tau nepatinka.

Comment

Pedikai ir taip toliau, yra izeidziantys zodziai, nors ir teisingi.
        Ir vel nusisneki

Ar bent zinai zodzio "pedikas" (=pederastas, nuo zodzio pederastija) reiksme?

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
          Niekur nei musu, nei ES teiseje nera norodyta, kad tai nera normalus dalykas.

O reklamuotis, rodytis, demonstruoti, protestuoti, jie TURI TEISE, kurios ribojimas kertasi su tomis vertybemis, apie kurias kalbu. Jeigu tai kazkam nepatinka, tai ju problema. Valstybes ir visuomenes problema cia yra ta, kad butu uztikrintos galimybes, pavyzdziui, gejams surengti veliavos isskleidimo show Rotuses aiksteje.

Yra daug dalyku, kurie daug kam nepatinka (iskaitant ir mane), taciau tenka su tuo taikytis, nes sistemos privalumai, kurioje gyvename, yra didesni, nei trukumai sukelti tu dalyku, kurie man ar tau nepatinka.
          Koks yra tos veliavos isskleidimo tikslas? Parodyti, kad esi atsiskyres nuo visuomenes ir kadangi turi kazkokias teises gali daryti ka nori ir visus erzint?
          O del kas man nepatinka, as jau sakiau, kad cia ne tik man nepatinka, tai nepatinka absoliuciai daugumai visuomenes.

Comment

Ir vel nusisneki

Ar bent zinai zodzio "pedikas" (=pederastas, nuo zodzio pederastija) reiksme?
            man atrodo siuo atveju zodzio reiksme ir menki prasmes nukrypimai, esmes nekeicia.

Comment

Menki nukrypimai?Pedikas - pedofilas.

Comment

man atrodo siuo atveju zodzio reiksme ir menki prasmes nukrypimai, esmes nekeicia.
                O man atrodo, kad as galiu skraidyti kaip paukstis... visgi tai esmes nekeicia.

Kaunaz, as nebematau prasmes ko nors argumentuoti, nes tu paprasciausiai rasai nesamones.

Comment

Esme panasi. Ir tie, ir tie, daro ta pati, ir abiem atvejais daugumai tai yra slykstu ir nepriimtina. Tik skirtumas tas, kad vienu atveju abu savo noru, o kitu tai yra nelegalu.
                  Galu gale ar nebuna, kad pats ka nors kaip nors is P raides pavadini kai susinervuoji, nors tas asmuo dazniausiai su tuo nera niekaip susijes?

Comment

Nuo kad įžeidžiantys žodžiai apskritai yra teisingi? Vėliavos išskleidimas neturi būti draudžiamas diskriminaciniais sumetimais, nes net ir konstitucijoje yra įrašyti tokie žodžiai:

36 straipsnis
                    Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus.
                    Ši teisė negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada, kai reikia apsaugoti valstybės ar visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ar dorovę arba kitų asmenų teises ir laisves.

Nemanau, kad bent kuri iš draudimo atvejų gali būti pritaikytas paskutiniam incidentui su vėliavos išskleidimu.
                    Mano galerija Flickr'yje

Comment

Nuo kad įžeidžiantys žodžiai apskritai yra teisingi? Vėliavos išskleidimas neturi būti draudžiamas diskriminaciniais sumetimais, nes net ir konstitucijoje yra įrašyti tokie žodžiai:

36 straipsnis
                      Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus.
                      Ši teisė negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu ir tik tada, kai reikia apsaugoti valstybės ar visuomenės saugumą, viešąją tvarką, žmonių sveikatą ar dorovę arba kitų asmenų teises ir laisves.

Nemanau, kad bent kuri iš draudimo atvejų gali būti pritaikytas paskutiniam incidentui su vėliavos išskleidimu.
                      Kaip jau kazkas gerai pastebejo, kad tai kas nera uzdrausta viskas leidziama taip iseina. Nespeja istatymu leidejai isleisti visu istatymu, kad jie kiekvienam kvailiui galiotu. Nes visada atsiranda tokiu idiotu kurie sugeba iskristi is bet kurio istatymo remu.
                      Beje man atrodo tas punktas apie dorove siuo atveju tinka. Viesios tvarkos irgi.

Comment

Kaip jau kazkas gerai pastebejo, kad tai kas nera uzdrausta viskas leidziama taip iseina.
                        Ne tik, kad "taip iseina", bet tai bene pamatinis demokratiniu teises sistemu principas...

Comment

Beje kodel gejai nenori padaryti kokios nors akcijos skirtos kilniems tikslams, kuriems nieks nedristu priestarautu. Iseitu jie kaip geju bendruomene ir skatintu visuomene daryti ka nors gera, o ne rekti "As gejus ir mes normalus" ar panasiai ir maivytis pries visus.

Comment

36 straipsnis

Taip ,galima pritaikyti ir buvo sėkmingai pritaikyta ir tikiu, kad ateityje ras ką pritaikyti. Lai važiuoja į savo Amsterdama ar Berlyną ir ten išskleisdinėja vėliavas ir dar ką nori.
                            Aš tai nesuprantu kai kurių asmenų, kurie emigravo iš Lietuvos, bet labai pergyvena jos įvaizdžiu ir likusios visuomenės švietimu, paprotinimu ir t.t. Gal jums ten moka kokie fondai?

Kartoju, kad didžiajai visuomenės daliai (Lietuvoje) yra NEPRIIMTINI tokie sexmažumų ketinimai kaip paradų ar vėliavų išskleidimo organizavimas ir nereikia čia visokių Cambridžų baigti, kad tą suprasti, užtenka pasiskaityti atsiliepimus spaudoje, pabendrauti pažįstamų, draugų rate ir t.t. Tokie paradai tik kelia neramumus ir pasipiktinimus visuomenėje.

Ir manau daugelis čia besirenkančių žmonių taip sau tyliai pagalvoja, tik ne visi atėja į architektūros forumą turi noro "tepliotis" su ....
                            Paskutinis taisė Kema; 2007.12.08, 23:17. Priežastis: Papildyta
                            gera gyventi gerai

Comment

Parašė Kema Rodyti pranešimą
                              Taip ,galima pritaikyti ir buvo sėkmingai pritaikyta ir tikiu, kad ateityje ras ką pritaikyti. Lai važiuoja į savo Amsterdama ar Berlyną ir ten išskleisdinėja vėliavas ir dar ką nori.
                              Aš tai nesuprantu kai kurių asmenų, kurie emigravo iš Lietuvos, bet labai pergyvena jos įvaizdžiu ir likusios visuomenės švietimu, paprotinimu ir t.t. Gal jums ten moka kokie fondai?

Kartoju, kad didžiajai visuomenės daliai (Lietuvoje) yra NEPRIIMTINI tokie sexmažumų ketinimai kaip paradų ar vėliavų išskleidimo organizavimas ir nereikia čia visokių Cambridžų baigti, kad tą suprasti, užtenka pasiskaityti atsiliepimus spaudoje, pabendrauti pažįstamų, draugų rate ir t.t. Tokie paradai tik kelia neramumus ir pasipiktinimus visuomenėje.

Ir manau daugelis čia besirenkančių žmonių taip sau tyliai pagalvoja, tik ne visi atėja į architektūros forumą turi noro "tepliotis" su ....
                              Galima paklaust, ką tamstai reiškia tolerancija?
                              Mano galerija Flickr'yje

Comment

Ne nu, tu kuo toliau, tuo labiau stebini savo pasisakymais Ir visgi, ar kokia nors Olandija yra vadinama gėjiška šalimi ir kodėl liberalių ir tolerantiškų visuomenių piliečiai turėtų Lietuvą taip pravardžiuoti? Suprasčiau, jei koks tai būtų koks gudas ar kazachas. O ar tau būtų malonu, jei Lietuvą pravardžiuotų homofobų ir chamų šalimi?
                                Beje, galbūt mokykloje tavęs to ir nemokė, bet odos spalva ir neįgalumas nėra lytinė orientacija
                                Tu mane irgi stebini.
                                Na, man Olandija pirmiausiai būtent asocijuojasi su gėjais, pedofilais ir rūkoma žole. Po to su dviračiais, tulpėm.. Už kitus kalbėti, aišku, negaliu.
                                Man būtų malonu, jei Lietuvą pravardžiuotų "tradicinės šeimos" šalimi. na, tai turbūt beveik tas pats, kas homofobai?
                                Nepasakosiu, ko mane mokykloje mokė, nes tada turėčiau parašyti "įžeidžiančią seksualinės orientacijos požiūrio" žinutę.
                                Bet noriu pasakyti tai, kad visiems gyventojams, kurie turi vaikus, ypač nepilnamečius, nėra tas pats, ar gatvėse kas nors "neslėps" savo lytinės orientacijos, ar tiesiog eis tyliai nuleistom galvom ir pora plakatų.

Comment

Kaip galima didziuotis ir dziaugtis valstybei ir visuomenei destruktyviomis idejomis?
                                  Būtent. Ar normalios šeimos, gerai išauklėjančios vaikus, ardymas, nėra destruktyvus visuomenei?
                                  Būtent, kad visuomenei. Nes net išskyrus gėjų porą nepridaroma žalos, kaip išskyrus vieną gerą šeimą.

Comment

O kaip yra ardoma tavo tradicinė šeima? Kas tau trukdo ją kurti?

Comment

Beje kodel gejai nenori padaryti kokios nors akcijos skirtos kilniems tikslams, kuriems nieks nedristu priestarautu. Iseitu jie kaip geju bendruomene ir skatintu visuomene daryti ka nors gera, o ne rekti "As gejus ir mes normalus" ar panasiai ir maivytis pries visus.
                                      gejai kaip ir visi likusieji visuomenes atstovai dirba, uzdirba pensijas, aukoja kilniems tikslams pinigus

Parašė Kema Rodyti pranešimą

as manau esi didele PRo auka Lietuvoje, taigi paraduose dalyvaut ir subines rodyt nori tik maza procentine dalis homoseksualu, lygiai taip ir su heteroseksualais.
                                      ps. o jei ir nori dalyvaut paraduose, jie gali, nes tai nesikerta su jokiais istatymais.

Parašė somis Rodyti pranešimą
                                      Tu mane irgi stebini.
                                      Na, man Olandija pirmiausiai būtent asocijuojasi su gėjais, pedofilais ir rūkoma žole. Po to su dviračiais, tulpėm.. Už kitus kalbėti, aišku, negaliu.
                                      Man būtų malonu, jei Lietuvą pravardžiuotų "tradicinės šeimos" šalimi. na, tai turbūt beveik tas pats, kas homofobai?
                                      Nepasakosiu, ko mane mokykloje mokė, nes tada turėčiau parašyti "įžeidžiančią seksualinės orientacijos požiūrio" žinutę.
                                      Bet noriu pasakyti tai, kad visiems gyventojams, kurie turi vaikus, ypač nepilnamečius, nėra tas pats, ar gatvėse kas nors "neslėps" savo lytinės orientacijos, ar tiesiog eis tyliai nuleistom galvom ir pora plakatų.
                                      Jei nuvaziuotum ir pagyventum ten, tai pamatytum kad olandija ir patys olandai yra gana konservatyvus, tik jie supranta kad zmoniu prigimtis yra skirtinga ir neverta pries tai kovoti.

Būtent. Ar normalios šeimos, gerai išauklėjančios vaikus, ardymas, nėra destruktyvus visuomenei?
                                      Būtent, kad visuomenei. Nes net išskyrus gėjų porą nepridaroma žalos, kaip išskyrus vieną gerą šeimą.
                                      Tureciau priminti kad VISI gejai ir lesbietes gimsta ir yra isauklejami "tradicinese" seimose, ir tureciau velgi priminti kad seksualumas yra prigimtinis dalykas ir to nei isardysi nei sukursi.
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Šiauliuose nuversta žydų menora
                                        http://www.delfi.lt/news/daily/crime...hp?id=15253795

daugybe straipsnio komentaru, kaip visada, sokiruojanciai slykstus ir sklidini neapykantos zydams

Comment

Šiaip jau jei jaunam žmogui ar vaikui aiškinsi "nedaryk to, nedaryk ano, tai blogis" ir pan., tai gali susilaukti atvirkštinio efekto (nesakau, kad visada). Be to, nemažai šeimų būdamos "tradicinės" pačios ardosi be kitokios seksualinės orientacijos asmenų pagalbos.

Comment

Working...
                                          X