Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė somis Rodyti pranešimą
    Normali šalis tai yra turbūt tokia, kuri nusižiūri kokią visuomenei patikusią aikštę, atima ją iš savininko, ir pradeda ten vykdyti renginius?
    Kaip pavyzdžiui Kauno arkikatedros šventorius:
    Žmonės taip jau priprato prie papildomos erdvės senamiestyje, kad dažnas net nesusimasto, kad eina pasėdėti ant suoliuko šventoriuje tai tiesiog jiems "patogi vieta".
    O šventorius ten buvo, net apjuostas aukšta 4 metrų mūrine siena. Bet KGB suprato, kad už jos galima vykdyti daug slaptų dalykėlių, nugriovė, ir pavertė "miesto dalimi".
    Įtariu, kad panašiai gali būti su Vilniaus arkikatedros šventoriumi. Tik jo istorija dar reikėtų pasidomėti vietiniams.
    Reikėtų paminėti, kad aikštė nepriklauso bažnyčiai, o ir neturėtų priklausyti, nes tai yra viešoji erdvė. O religija nuo valdžios privalo būti atskirta, nes mūsų visiuomenėje gyvena skirtingas religijas išpažįstantys žmonės, o kai kurie jų iš viso neišpažįsta. Kodėl tokie žmonės privalo būti nuskriausti?

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
      Aš krikščionybės juk neaukštinu Buvau tose požemiuose nieko ten ypatingo - šalta, tamsu ir drėgna. Tik mano mintis buvo, kad krikščionybę daugiau mažiau galima suderint su šiuolaikiniu gyvenimu. Bet kaip pagonybę suderint su XXI a. sunkiai įsivaizduoju. Tada reiktų atmesti visas mokslo žinias (kaip kitaip tikėti pagonių dievais nelabai galiu įsivaizduoti). Praktiškai tas pats galioja visoms religijoms - kaip galima tikėti kažkokiais stebuklais, kurie kertasi su sveiku protu? Arba kaip galima tikėti neva faktais, kurie iš tikrųjų galėjo būti tam tikru periodu neteisingai interpretuoti?
      Nežinau kaip kitiems, bet man šiuolaikinė pagonybė yra gilinimasis į savo tautos archajines tradicijas. Juk manau visi suprantam, kad šiuolaikinis žmogus negali tikėti tokiu dalyku, kaip kad aitvaras, nešanti turtus savo šeiminkui, ar tuo, kad moteris sukurta iš kaulo...

Comment

/\ tai kuo tada reikia tikėti dabartiniam žmogui? homoseksualizmo idėjomis?..

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
          /\ tai kuo tada reikia tikėti dabartiniam žmogui? homoseksualizmo idėjomis?..
          Visų pirma, šiuolaikinis žmogus turėtų žinoti, kad homoseksualizmas egzistuoja, kad tai nėra šėtono apraiška, kad tai nėra liga, kad homoseksualus žmogus tai ne pedofilas ir dar tai, kad homoseksualus žmogus tik lytine orientacija skiriasi nuo heteroseksualaus žmogaus.

Comment

čia ta dalis apie tas idėjas tokia retorinė daugiau buvo, nes man baisiai nepatiko, kad tu tiek senąsias, tiek ir naujesnes religijas tarsi nustumi į šalį - maždaug kokiom čia nesamonėm žmonės užsiiminėja...

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
              čia ta dalis apie tas idėjas tokia retorinė daugiau buvo, nes man baisiai nepatiko, kad tu tiek senąsias, tiek ir naujesnes religijas tarsi nustumi į šalį - maždaug kokiom čia nesamonėm žmonės užsiiminėja...
              Na, mano kuklia nuomone, kai kurios religijų nuostatos trukdo šiuolaikiniams žmonėms darniai sugyventi visuomenėje. Bet tai tik mano nuomonė.

Comment

Dvi tarpusavyje fantastiškai derančios to paties žmogaus citatos

Parašė Himleris
                Jie tęsia visas žinomas senąsias tradicijas.Ir tai nėra naujai sugalvota religija, ji niekada nebuvo visiškai išnykusi.Pasidomėk etnologija gal ?
                Parašė Himleris Rodyti pranešimą
                Kiek pažystu jų bendruomenės narių, tai dauguma yra ateistai, o jų apeigos yra kaip ir hobis, padedantis išlaikyti (arba atrekonstruoti) tikrąsias lietuvių ir baltų tradicijas, (kurias sunaikino/prislopino krikščioniškieji žmogžudžiai) šiems žmonėms reiktų tik padėkoti.
                Ateistų religija Linksma, vienok.

Dėl "atkūrimo". Neįmanoma atkurti daikto, kuris nežinome kaip atrodė. Įmanoma tik sukurti naują daiktą to išnykusiojo motyvais - bet tai vistiek bus naujas daiktas.

Apie senąją lietuvių pagonybę tikrų žinių yra labai mažai - žyniai anei pagonys apeigų ir pasaulėžiūros neužrašinėjo, o ir rašto lietuviai neturėjo tuo metu. Pagrindinės "žinios" apie pagonybė - tai vėlesnių laikų romantikų interpretacijos ir fantazijos, "kaip būtų galėję būti".

Taigi naujoji pagonybė - tai religiniai "Valdovų rūmai".

Comment

Parašė Tomizmas
                  Siaubas, tai kokį žodį šiuo atveju reikėjo vartoti? Per tuos "politiškai korektiškus" terminus, jau net šnekėti darosi baisu
                  Žodžiui "šeima" nereikalinga ta priekaba "tradicinė" - nes šeima yra šeima be jokių priekabų.

o štai "netradicinė šeima" - tai jau yra politkorektiškas nieko nereiškiantis tuščiažodis. Jis tuščias, nes gali reikšti bet ką.

Comment

Apskritai, reikėtų atsisakyti tokių terminų kaip tradicinė ar netradicinė, nes tai kintamos sąvokos...

Comment

Parašė Darius_ Rodyti pranešimą
                      Apskritai, reikėtų atsisakyti tokių terminų kaip tradicinė ar netradicinė, nes tai kintamos sąvokos...
                      Tradicijos cia ne prie, tiesiog normali arba nenormali seima.

Comment

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                        O kas yra normali arba nenormali seima? Tai irgi gan santykines savokos.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                          O kas yra normali arba nenormali seima? Tai irgi gan santykines savokos.
                          Man atrodo pats zinai atsakyma i savo klausima.

Comment

Man atrodo pats zinai atsakyma i savo klausima.
                            Zinau (t.y. speju) tavo atsakyma i sita klausima, bet mano atsakymas i toki klausima butu visiskai kitoks. Ta ir turiu omeny.

Comment

O aš manau, kad "šeimos" sąvoka nekinta.

Tiesiog yra didelis noras "šeima" pavadinti reiškinius, kurie ja nėra. Tada prireikia visokių patikslinimų "netradicinė", "nenormali" ir panašiai. Bet jeigu tas patikslinimas prieštarauja žodžiui, kurį jis turėtų patikslinti - gaunasi nesąmonė.

Comment

seima - yra socialinis konstruktas. Kaip ir visi socialiniai reiskiniai seimos supratimas kinta.
                                Paskaityk istorija...
                                "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                  O aš manau, kad "šeimos" sąvoka nekinta.

Tiesiog yra didelis noras "šeima" pavadinti reiškinius, kurie ja nėra. Tada prireikia visokių patikslinimų "netradicinė", "nenormali" ir panašiai. Bet jeigu tas patikslinimas prieštarauja žodžiui, kurį jis turėtų patikslinti - gaunasi nesąmonė.
                                  Jeigu jau šeimos sąvoka nekinta, tai kodėl net Lietuvoje nėra įstatymo ar potvarkio, kuris ją apibrėžtų? Šeimos suvokimas laikui bėgant- kinta.

Comment

Ir vėl viskas iš naujo... Tai kas tau yra nenormalu, tavo bendradarbiui, draugui, mamai, merginai ar dar kam nors gali būti normalu. Nemanai?

Comment

Ir vėl viskas iš naujo... Tai kas tau yra nenormalu, tavo bendradarbiui, draugui, mamai, merginai ar dar kam nors gali būti normalu. Nemanai?
                                      Tai yra nenormalu, ne man asmeniskai, o zmogaus prigimciai.

Comment

Visų pirma, šiuolaikinis žmogus turėtų žinoti, kad homoseksualizmas egzistuoja, kad tai nėra šėtono apraiška, kad tai nėra liga, kad homoseksualus žmogus tai ne pedofilas ir dar tai, kad homoseksualus žmogus tik lytine orientacija skiriasi nuo heteroseksualaus žmogaus.
                                        Dabar prigalvojo visokių '' terminų'' ,kaip kad ''seksualinė orientacija'' , visi turi pripažinti ,kad Gamtoje jau taip sutvarkyta ,kad žmonės būna dviejų lyčių.Ir ,kad tik moterys gali gimdyti .Ir taip toliau ... Kam yra bandoma priešintis gamtos ,arba Dievo nustatytai tvarkai .Homoserksualai tegul gyvena kaip sau nori tačiau jie neturi viešinti savo '' orientacijos'' .Kam kalbeti ,jog tai yra normalu ,kai tai visiškai nėra normalu.Negali būti kąžkokių ten '' orientacijų'' ,ir normalūs ir nenormalūs žmonės .

Comment

Parašė Memelenderis Rodyti pranešimą
                                          Dabar prigalvojo visokių '' terminų'' ,kaip kad ''seksualinė orientacija'' , visi turi pripažinti ,kad Gamtoje jau taip sutvarkyta ,kad žmonės būna dviejų lyčių.Ir ,kad tik moterys gali gimdyti .Ir taip toliau ... Kam yra bandoma priešintis gamtos ,arba Dievo nustatytai tvarkai .Homoserksualai tegul gyvena kaip sau nori tačiau jie neturi viešinti savo '' orientacijos'' .Kam kalbeti ,jog tai yra normalu ,kai tai visiškai nėra normalu.Negali būti kąžkokių ten '' orientacijų'' ,ir normalūs ir nenormalūs žmonės .
                                          O gal zmones kurie taip galvoja kaip tu <<tegul gyvena sau kaip nori taciau tegul neviesina savo ,,paziuru''>>. <<Kam kalbeti,jog tai yra normalu(tureti savo paziuras ir pasauleziura),kai tai visiskai nera normalu.>> << Negali buti kazkokiu ten ,,paziuru'', ir normalus normatyvai gyvenimo,kurios mus moko EU ir nenormalus>>

Kaip skamba?Pabandziau perlipt i kita puse barikados ir pazaist tavo paties zodziais,isejo gan tupai,bet manau kazka izvelgsi

Tokie pasisakymai primena man idomu anekdota:
                                          Kalbasi 2 draugai:vienas sako-,,Zinai,nekenciu dvieju dalyku pasaulyje''.
                                          Kitas klausia:,,..Ko?"
                                          _,,Rasizmo. Ir Negru''.

Kuo daugiau as sioje temoje lankausi tuo labaiu pastebiu pas kaikurius veikejus dvigubus standartus viskame. O kai prieina prie faktu ar atviro dialogo,iseina...

Comment

Working...
                                          X