Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė oranger Rodyti pranešimą
    Savo įžeidimu visai mūsų šaliai to pykčio tu nesumažinai.
    Šiaip, pasakysiu atvirai, už paskutinį sakinį galėtum ir atsiprašyti...
    deja, oranger, po gan ilgai uzsitesusio mano naivaus tikejimo, kad Lietuva "jau" patapo tuo, kuo norejo tapti pries 15 metu, reikia nusileisti ant zemes ir pamatyti realybe. Lietuva is tiesu yra Europos provincija siais poziuriais. Aukstesnes gyventoju pajamos ir nauji prekybos centrai nera tai, kas sukuria pilietiska ir tolerantiska visuomene. Ta byloja faktai ir ta pati istorija del akcijos rotuses aiksteje. Gali pasirinkti kita zodi tam apibudinti, taciau, kaip reikia vadinti sali, kurioje nepaisoma isipareigojimu ir negerbiamos elementarios zmogaus teises? Tai yra tiesiog kraupu! Peikiame ir juokiames is Baltarusijos... bet patys is esmes darom ta pati! Argi tau ant to nusispjauti?! Ir atsiprasyti turetu tie, kurie tai proteguoja, o ne tie, kurie tai pastebi... nejau manai, kad as labai del to dziaugiuosi?

Vienintelis kelias i prieki yra klaidu pastebejimas ir istaisymas, o ne ju dangstymas ar teisinimas.
    Paskutinis taisė John; 2007.10.27, 22:50.

Comment

Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
      aplamai sioje diskusijoje matau daug pykcio ir is kur jis net nzn? Kai kurie veikejai net apsiputoje varo ant geju, lyg jie butu kalti del tradicines seimos irimo ( o del jos irimo kalti kaip tik heteroseksualai ), lyg gejai kalti del istvirkavimu ( paziurekit kas darosi klubuose Vilniuje ) ir visu kitu butu ir nebutu problemu.
      Aš manau, kad dėl visko kaltos bobos
      O kas darosi klubuose?

Comment

Parašė oranger Rodyti pranešimą
        Savo įžeidimu visai mūsų šaliai to pykčio tu nesumažinai.
        Šiaip, pasakysiu atvirai, už paskutinį sakinį galėtum ir atsiprašyti...
        o kad kai kurie zmones nesugeba priimti pamatuotos kritikos manau parodo daugeli Lietuvos problemu.

1. Zmones ( tiek mano laboratorijoje tiek draugai) paskaite BBC ( paskutini ekscesa ) manes klausineja ar ten is tikruju taip yra baisu toje Lietuvoje.
        2. Bendradarbis ( juodaodis ) - klausia ar galiu aplankyt Lietuva , o as jam nezinau ka patart, nes zinau kad gali but problemu.

ir dar galeciau vardinti daug atveju

Bet viena aisku Lietuvos ivaizdis ir ne tik atrodo dabar ne kaip.

off topic
        Taipogi vyraujanti homofobija paskatino mane isvaziuoti is LT, o esu gana kuribingas zmogus, sugebeciau duoti LT tikrai daug, bet...
        Paskutinis taisė DeSadas; 2007.10.27, 22:57.
        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

2. Bendradarbis ( juodaodis ) - klausia ar galiu aplankyt Lietuva , o as jam nezinau ka patart, nes zinau kad gali but problemu.
          Patark ne. Nes dar reiks naujo bendradarbio ieškot.
          O tai kas ten klubuose darosi?

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
            Klausi, bet pats pasiduodi tam pykčiui, arba bent priešiškumui...
            Kam skirstyti jie - mes. Iš kur tokios konotacijos? Nejaugi mes tokie skirtingi? Abi stovyklos šaukia iš savų varpinių: mes... mes...jie... jie...Skirtumų, o ne panašumų, ieškojimas, kai kam tapo pagrindinis dalykas. Graudu.
            Tiesą sakant, kol abi pusės nesupras to dalyko, tai apie jokią toleranciją negalima šnekėti iš abiejų pusių.
            Mielas Tivoli heteroseksualai siuo metu Lietuvoje uzurpave teise i laime ir gyvenimo pilnatve. Taip nepabijosiu to zodzio uzurpave, siulau pasiskaityti kelis puslapius auksciau, jei dar neaisku kai kuriu LT individu poziuris i kitokius nei jie patys.
            Seksualines mazumos yra mazumoje ( tam ir vadinamos mazumos) todel i ju problemas turi buti kreipiamas didesnis demesys ( kaip ir kitas mazumas).

Man yra ziauru skaityt kad zmones mastantys ir lankantys universiteta gali tokius dalykus rasyt net per 15 metu zmones nesugebejo issiugdyti jokio savarankisko mastymo, yra gi knygos, internetas, bibliotekos.
            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

Comment

Bendradarbis ( juodaodis ) - klausia ar galiu aplankyt Lietuva , o as jam nezinau ka patart, nes zinau kad gali but problemu.
              Papasakok jam realią Lietuvos situaciją. Realią, perdėti taip pat nereikia. Pasakyk, kad čia yra tokių bukagalvių, kuriems odos spalva gali kažkuo kliudyti. Taip pat paminėk, kad yra ir daug žmonių, kuriuos rasistai „užknisa juodai“. Kad tokiai situacijai visuomenėje įtakos gali turėti šalies praeitis ir neseniai atgauta nepriklausomybė bei įvykiai prieš tai. Kad greičiausiai mums tiesiog reikia šiek tiek laiko Tegul žmonės žino teisybę, tai mums patiems bus į naudą. Jei esam kvaili (ne visi, bet bendru mastu paėmus ir palyginus su labiau išsivysčiusiomi šalimis), tai turime dėl to kentėti. Ir kai patys pripažinsim savo problemas, jas išspręsti bus kur kas lengviau, nė mėginant nuolat jas dangstyti.

O kai jis išklausys, tegul pats apsisprendžia

Šiaip situacija su rasizmu Lietuvoje nėra tokia jau katastrofiška. Pasitaiko išsišokimų, pasitaiko ir smurto, tačiau palyginus su tuo, kiek tam yra galimybių ir kiek tokių atvejų įvyksta, tai galima laikyti pavieniu smulkios visuomenės dalies chuliganizmu. Dažniausiai tai būna „odagalvių“ darbas, aš manau, kad mūsų visuomenė jų pačių kur kas labiau netoleruoja, nė juodaodžių (ar bet kurios kitos rasės).
              Paskutinis taisė ; 2007.10.27, 23:16.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
                O tai kas ten klubuose darosi?
                na siulau uzeit i mens factory ( kur renkasi beveik vien heteroseksualios oreantacijos zmones ) ir pamatysi pats

Comment

na siulau uzeit i mens factory ( kur renkasi beveik vien heteroseksualios oreantacijos zmones ) ir pamatysi pats
                  Ačiū ne
                  Man užtenka šiaip pasiklausyt istorijų

Comment

Mielas Tivoli ...
                    Man yra ziauru skaityt kad zmones mastantys ir lankantys universiteta gali tokius dalykus rasyt net per 15 metu zmones nesugebejo issiugdyti jokio savarankisko mastymo, yra gi knygos, internetas, bibliotekos.
                    Na taip įžeidinėkime...gal nuo to palengvės. Kuo užkliuvau aš dabar?

heteroseksualai siuo metu Lietuvoje uzurpave teise i laime ir gyvenimo pilnatve. Taip nepabijosiu to zodzio uzurpave, siulau pasiskaityti kelis puslapius auksciau, jei dar neaisku kai kuriu LT individu poziuris i kitokius nei jie patys.
                    Seksualines mazumos yra mazumoje ( tam ir vadinamos mazumos)
                    Prašau atsakyti, kurie heteroseksulai uzurpuvę būtent tą laimę? Brazauskas? somis? Aš pats asmeniškai? Kažkokia miglota konspiracijos teorija. Teiskime visus heteroseksualius vyrus už tą neteisėtą mistinės laimės monopolį. O gal Brazauskas, somis, ar aš nesame tokie laimingi? Tai kokia ta laimė ir kieno ji gali būti uzurpuota?

todel i ju problemas turi buti kreipiamas didesnis demesys ( kaip ir kitas mazumas).
                    Va čia ir klysti, visiems turi būti suteikiamas šansas vienodai gyventi, o ne išskirti mažumas - deja, toks universalus demokratijos principas tiek JK, tiek JAv ar tiek Lietuvoje (bent jau teoriškai).
                    Paskutinis taisė tivoli; 2007.10.27, 23:28.
                    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                    Dordrechtas/Haarlemas
                    Nesebaras/Plovdivas
                    Kiolnas

Comment

Nematau kad tai buvo izeidimas, velgi korektiska pastaba.

Comment

Prašau atsakyti, kurie heteroseksulai uzurpuvę būtent tą laimę? Brazauskas? somis? Aš pats asmeniškai? Kažkokia miglota konspiracijos teorija. Teiskime visus heteroseksualius vyrus už tą neteisėtą mistinės laimės monopolį. O gal Brazauskas, somis, ar aš nesame tokie laimingi? Tai kokia ta laimė ir kieno ji gali būti uzurpuota?
                        nemanau kad klystu, realybe rodo ka kita.

Va čia ir klysti, visiems turi būti suteikiamas šansas vienodai gyventi, o ne išskirti mažumas - deja, toks universalus demokratijos principas tiek JK, tiek JAv ar tiek Lietuvoje (bent jau teoriškai).
                        velgi klysti, silpnesnieji turi buti ginami ir i ju teises turi buti ziurima per padidinamaji stikla, bent ta sako Cambridge, Oxford bei kituose universitetuose cia UK ( nors nezinau kokius tu mokslus praejes). Cia as sneku tiek apie vaiku, pensininku, neigaliuju ir kt teses.

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                          matau, kad kai kurie tolerantikai jau pradedami doroti labai rimtais argumentais
                          tikrai? tiesiog neturiu laiko, mokslai spaudzia, reikia vaistus nuo maliarijos, aids ir kitu ligu kurt o ne sioje beprasmeje diskusijoje dalyvaut.
                          Suprantu, kad jūs vienas kitam nelabai imponuojat, be ar niekada nesusimąstėt apie bendradarbiavimą? Na, turiu omeny, vienas - būsimas daktaras, kitas vaistus kuria...
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Taip ir neatsakei, kas ta laimė? Gal tavo laimė skirsis nuo kito homoseksualaus žmogaus laimės sąvokos - tai ta realybė yra tik rakursas iš kurio tu nori matyti, t.y. iš tavo asmininės pusės. Taip galima filosfuoti apie gyvenimą, laimę ir t.t. iki nakties, bet universalaus laimės apibrėžimo visiems homoseksualiems nemanau, kad rasi.

velgi klysti, silpnesnieji turi buti ginami ir i ju teises turi buti ziurima per padidinamaji stikla, bent ta sako Cambridge, Oxford bei kituose universitetuose cia UK ( nors nezinau kokius tu mokslus praejes). Cia as sneku tiek apie vaiku, pensininku, neigaliuju ir kt teses.
                            Klystu, taip kategoriškai? O kuo turi skirtis pensininkų, neįgaliųjų teisės nuo homoseksualų? Visi turi būti toleruojami vienodai, ne manai? Ar diskriminacija homoseksualiųjų ir neįgaliųjų atveju labai skiriasi? Nežinau, kokių teisių gali reikalauti neįgalieji, homoseksualai aukščiau vidutinio statistinio piliečio teisių demokratiškoje valstybėje.
                            Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                            Dordrechtas/Haarlemas
                            Nesebaras/Plovdivas
                            Kiolnas

Comment

sakyk, kad važiuotų į kauną, nesu girdėjęs, kad čia jie kam užkliūtų. vien mano univere jų daug yra

aš, ką gali žinoti, bet manau, kad bendrausim tik netiesiogiai, visgi jis laborantas, gamintojas tiksliau, o aš tuos gaminius tik žmonėms išrašinėsiu

Comment

Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                aš, ką gali žinoti, bet manau, kad bendrausim tik netiesiogiai, visgi jis laborantas, gamintojas tiksliau, o aš tuos gaminius tik žmonėms išrašinėsiu
                                Bet vien tokia galimybė galėtų atverti naujus horizontus abiejų jūsų supratime (vienam apie homoseksualus, kitam apie „homofobus“). O ir perspektyvos ne tokios jau prastos, DeSadas galėtų pasiūlyt naujų gydymo metodų, kas leistų tau išpopuliarėti, o tu rastum nišą medicinos rinkoje jo atradimams

Bendri interesai gyvenime padaro stebuklus
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

/\ oi tu šelmi man iki stebuklų darymo dar 10 metų

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                                    deja, oranger, po gan ilgai uzsitesusio mano naivaus tikejimo, kad Lietuva "jau" patapo tuo, kuo norejo tapti pries 15 metu, reikia nusileisti ant zemes ir pamatyti realybe. Lietuva is tiesu yra Europos provincija siais poziuriais. Aukstesnes gyventoju pajamos ir nauji prekybos centrai nera tai, kas sukuria pilietiska ir tolerantiska visuomene. Ta byloja faktai ir ta pati istorija del akcijos rotuses aiksteje. Gali pasirinkti kita zodi tam apibudinti, taciau, kaip reikia vadinti sali, kurioje nepaisoma isipareigojimu ir negerbiamos elementarios zmogaus teises? Tai yra tiesiog kraupu! Peikiame ir juokiames is Baltarusijos... bet patys is esmes darom ta pati! Argi tau ant to nusispjauti?! Ir atsiprasyti turetu tie, kurie tai proteguoja, o ne tie, kurie tai pastebi... nejau manai, kad as labai del to dziaugiuosi?

Vienintelis kelias i prieki yra klaidu pastebejimas ir istaisymas, o ne ju dangstymas ar teisinimas.
                                    Galvojau as vienas taip maniau

Comment

Idėja Mantui - gal apsimokėtų sukurti portalą gejai.tinkle.net arba tolerancija.tinkle.net, nes labai didelis populiarumas šito viso reikalo.. Iš reklamos būtų galima pinigo padaryt.. Nothing personal, it's just business.
                                      Jūsų,
                                      Analitikas PlėtRa™

Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

Comment

Atviras kalbėjimas yra pirmas žingsnis į toleranciją. Džiugu, kad ši tema labai populiari.

Comment

tikrai faina, kad yra cia tokia tema, nes tai visuomenes dalis, ir kartais as negaliu suprasti kai kuriu cia esanciu forumieciu, kurie taip pagiezingai kalba apie homoseksualius zmones, lygtais jie jiems trukdo gyventi, as ir esu gejus, ir kartais, paskaitau siame skyrelyje komentarus, kartais graudu klausytis, nes maniau kad cia yra tikrai protingu zmoniu, kurie susibure kalbetis apie viska, toleruoti visus, toleruoti visu nuomone, bet kartais pastebi kitu zmoniu tik siauro mastymo apraiskas... tikrai gaila
                                          ) Welcome i foruma. O del kaikuriu komentaru... Ne imk i galva. Ilgas procesas,bet galu gale visvien zmones netgi Rytu Europoje prades toleruot vienas kita
                                          Paskutinis taisė 99; 2008.05.15, 12:57.

Comment

Working...
                                          X