Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Todel jeigu jis pats is saves tyciojasi, tai reiskia ir kiti gali.

Žinai, aš visada norėjau gyventi šalyje, kur individas būtų pats svarbiausias dalykas, kur, nepaisant rasės, lyties, išsilavinimo, seksualinės orientacijos, išvaizdos ir kitų dalykų, bet koks žmogus būtų gerbiamas. Ir jokių kompromisų. Ir jokių "jeigu..., tai...".

Bet tokių kaip tu žmonių dėka, Lietuva tokia nėra ir vargu, ar kada bus.
    BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Jo dainavima ir pasirodymus televizijoj galima pavadinti pasityciojimu is saves paties. Todel jeigu jis pats is saves tyciojasi, tai reiskia ir kiti gali.
      O koks kieno reikalas? Žmogus turi visas teises užsiimti tuo, kas jam patinka, nebent tai yra nusikalstama veikla arba tai kenkia viešajam interesui. Tačiau tokiems atvejams yra skirtos specialios institucijos.
      Atsižvelgiant į teisinės valstybės principus, vienintelis kaltininkas yra tas besikabinėjantis.
      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė Mantas Rodyti pranešimą
        O koks kieno reikalas? Žmogus turi visas teises užsiimti tuo, kas jam patinka, nebent tai yra nusikalstama veikla arba tai kenkia viešajam interesui. Tačiau tokiems atvejams yra skirtos specialios institucijos.
        Atsižvelgiant į teisinės valstybės principus, vienintelis kaltininkas yra tas besikabinėjantis.
        O jeigu zmogus, kaip tu sakai, uzsiima tuo kas jam patinka ir tai daro viesai, tai jis turi susitaikyti ir su tuo, kad jo veikla gali nepatikt ir jis gali but kritikuojamas, peikiamas ir t.t..

Comment

Parašė Berliner Rodyti pranešimą
          Lietuva tokia nėra ir vargu, ar kada bus.
          O kodėl turėtų nebūti? Nesuprantu, kam reikalinga piešti tokias pesimistines perspektyvas, visgi per 17 gyvavimo metų visuomenės tolerancijos lygis, bent mano požiūriu, yra akivaizdžiai pagerėjęs. Viskam reikia laiko.

O jeigu zmogus, kaip tu sakai, uzsiima tuo kas jam patinka ir tai daro viesai, tai jis turi susitaikyti ir su tuo, kad jo veikla gali nepatikt ir jis gali but kritikuojamas, peikiamas ir t.t..
          Nepavadinčiau to kritika ir peikimu.
          Mano galerija Flickr'yje

Comment

Parašė Mantas Rodyti pranešimą
            O kodėl turėtų nebūti? Nesuprantu, kam reikalinga piešti tokias pesimistines perspektyvas, visgi per 17 gyvavimo metų visuomenės tolerancijos lygis, bent mano požiūriu, yra akivaizdžiai pagerėjęs. Viskam reikia laiko.
            Na, gal Vilniaus centre tolerancijos yra daugiau, bet iškiškim nosį į provinciją ir tolerancijos čia su žiburiu nerasi, nes jauni protingi žmonės yra arba Vilniuj, arba užsieny ir likę "jaunosios kartos" atstovai (matyti tam video) gadina visą reikalą. Kadangi nei Kaunas, nei provincija nežada artimiausiu metu kažkiek keistis (jokių požymių nematau), tai nebūtų galima teigti, kad pažangūs žmonės sugrįš, todėl nepanašu, kad pagerės situacija.
            BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Na, gal Vilniaus centre tolerancijos yra daugiau, bet iškiškim nosį į provinciją ir tolerancijos čia su žiburiu nerasi, nes jauni protingi žmonės yra arba Vilniuj, arba užsieny ir likę "jaunosios kartos" atstovai (matyti tam video) gadina visą reikalą. Kadangi nei Kaunas, nei provincija nežada artimiausiu metu kažkiek keistis (jokių požymių nematau), tai nebūtų galima teigti, kad pažangūs žmonės sugrįš, todėl nepanašu, kad pagerės situacija.
              O tu man papasakok, kokie tie požymiai, kaip tu juos įžvelgi ir ar gali objektyviai palyginti, kaip yra šiandien ir kaip buvo prieš penkerius metus?
              Mano galerija Flickr'yje

Comment

Viskas keičiasi. Kas dar prieš 10 metų buvo visai nesuprantama ir baisu, šiandien jau atrodo kitaip. Bent jau didžiuosiuose miestuose tikrai yra tos tolerancijos ir kitai nuomonei, ir kitaip atrodančiam. Žinoma, aš tikrai nenorėčiau tokios tolerancijos kaip kažkur, atrodo, Ispanijoj, kur nusprendė kažkokiam mieste nepuošti kalėdinės eglės, viešai nešvęsti Kalėdų, kad neįžeisti musulmonų. Tokia pseudotolerancija duoda tik atvirkštinį rezultatą - neapykantą. Kasdieninėj plotmėj tos tolerancijos pakanka. Tik nereikia to eskaluoti, kasdien apie tai kalbėti, nes duos priešingą rezultatą. Jei vaikui kasdien sakysi - tik neliesk degtukų, tai jis būtinai panorės pažiūrėti, kas gi čia tokio yra. Viskam yra saikas ir ribos. O kad kažkas ką nors pasako ar pagalvoja, tai visur taip yra ir kitaip nelabai bus. Aišku, gali būt kiekvienam kitokiam pakantus iki padlaižiavimo, bet tas atėjo progai gali prasiveržti neapykanta. Pvz., negarantuoju, ar Mindaugo apartamentų statybos sustabdymas nepadidins neapykantos. Kalbu ne apie architektūrinę pusę.

Comment

Netolerancija privalo buti NETOLERUOJAMA.

Siuo atzvilgiu Lietuvos visuomene yra issigimus. Anglijoje tuo pasizymi "chavsu" socialines grupes, kurie paprastai vos baigia vidurine, padaro kokia sesiolikmete ir paskui gyvena su keliais vaikais is pasalpu.

Taciau, mes turime puiku pavyzdi, Kaunaz kaip matome is jo pranesimu, yra pakankamai apsisvietes zmogus, taciau savo poziuriu, akiracio platumu prilygsta tiems patiems chavs'ams. Ir manau, tokiu pavydziu galime rasti daug kur.

Manau pradzioje reiktu ieskoti priezasciu. Kokios jos?
                  Kai zinosim priezastis, zinosim kaip nepazeista visuomenes dali apsaugoti nuo siauraprotiskumo ir pagydyti pazeistaja.

O su neisgijusiais..be sazines grauzaties pasisakyciau uz masini imbicelu eksterminavima. Kadangi asmuo, negerbiantis kito asmens, neturi teises gyventi musu vakaru valstybiu visuomeneje.

Siuo atveju, "blogi nugaleti blogiu" skamba visai teigiamai
                  Paskutinis taisė alonso; 2007.09.30, 05:01.

Prie ruso man buvo geriau

Comment

Kritikuoti ir peikti galima, tačiau kabinėtis ir mušti - kas kita. Tavo pavyzdys netinkamas. Ir šiaip, man tavo mąstymas kaip darželinoko arba nebaigusio vidurinės mokyklos. Mane siutina tokie kvailiai su savo buku mąstymu.
                    www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

Comment

Parašė amiko Rodyti pranešimą
                      Mane siutina tokie kvailiai su savo buku mąstymu.
                      Ar tu jų netoleruoji?

Esu linkęs didelę atsakomybę skirti provokatoriui. Jei šauksies nelaimės, ji tikrai ateis. Ir čia nekalbama apie tai, kad esi „kitoks“ ir tave skriaudžia. Kitokiu galima būti, jei tik norisi. Bet būti kitokiu galima įvairiai. Kaunaz juk irgi kitoks, negu tu, bet jis tave siutina Žmogus gali turėt savo nuomonę, savo stilių. Bet, „minedo“ atveju, tai yra akivaizdus debiliškumas (manau, tik noras tokiu būti). Ir į tai tikrai galima, netgi, mano nuomone, reikia reaguoti neigiamai. Tik reikėtų reaguoti be smurto ir perdėtų patyčių.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Koks jūsų sup... reikalas, kas kaip ką kur kada kodėl daro. Tada pykim ant visų - ant Bžesko (nes neva dulkina viską, kas juda), ant Valinsko (už kelią į fonogramą), ant blondinių (nes dulkinasi su italais ir kitais bei nemoka vairuoti), ant rusų ir lenkų (ko jie čia gyvena). Kabinėkimės prie visų atlėpausių, akiniuotų, šveplų ir daužykim sutikę gatvėj. Nes mes esame geresni, mes patys geriausi j... t... mat.

P.S. garantuoju, kad Minedas už tuos bomžus, kurie prisikabino n kartų daugiau "babkių" užkalė.

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
                          P.S. garantuoju, kad Minedas už tuos bomžus, kurie prisikabino n kartų daugiau "babkių" užkalė.
                          Cirke jam dar daugiau mokėtų

Nuomonės turėti neuždraus niekas, juk taip? Nesiūlau eit jo mušt, bet pasmerkt akivaizdų norą būt debilu aš galiu. Ir nereik kaltint manęs ar bet ko kito nepagarba (jei kas nors bandytų), nes visų pirma, tai pats „minedas“ negerbia savęs bei provokuoja kitus sekti jo pavyzdžiu Aš tikiu, kad jis nėra visiškai bukas, todėl tikiu ir tuo, jog jis puikiai supranta ko siekia. Būtent jis siekia.

Ir nereik minėt bet ko. Man nepatinka ne tai, kad „minedas“ yra (prie ko čia rusai ar lenkai), bet jo mąstymas (menkas). Jei tas pats dalykas man nepatiks pas kažkurį rusą ar lenką, aš lygiai taip pat jį sukritikuosiu. Beje, su pykčiu tai neturi nieko bendra. Taip pat palieku galimybę visada nesutikt su mano nuomone

Tad nematau logikos tavo pasisakyme (nebent tu ten tik apie smurtą, kuriam ir aš nepritariau).
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Ko jums taip svarbu pasmerkt tą Minedą. Net juokinga. Vadinasi jūs jo klausot, ar kaip suprast? Aš tada nuo rytojaus kabinėsiuos prie gezų, fyfų ir metalistų - su žodžiais "ė gaidy" arba "ė kekše". Jie gi irgi ligoniai

Comment

Ko jums taip svarbu pasmerkt tą Minedą. Net juokinga. Vadinasi jūs jo klausot, ar kaip suprast?
                              Ne, tiesiog turiu savo nuomonę Man ši tema (apie „minedą“) nėra aktuali, bet dabar gavau pretekstą ją pasakyt ir tiek. Man labiau rūpi padiskutuot apskritai apie galimybę kritikuoti tokį veikėją, o ne apie jį patį.

Aš tada nuo rytojaus kabinėsiuos prie gezų, fyfų ir metalistų - su žodžiais "ė gaidy" arba "ė kekše". Jie gi irgi ligoniai
                              „Ė, gaidį“? Argi aš taip sakiau ir ar aš tai pateisinu? Tiesiog mano nuomonė yra neigiama, o tu bandydamas pasakyt kažką vis pagražini savais žodžiais, kurių kita pusė negina ir pati nesakė

Nežinau, ką konkrečiai omenyje tu turi sakydamas „gezas“. Jei bruožus apibūdintum tiksliai gal ir tuos lygiai taip pat pasmerkčiau.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                Nežinau, ką konkrečiai omenyje tu turi sakydamas „gezas“. Jei bruožus apibūdintum tiksliai gal ir tuos lygiai taip pat pasmerkčiau.
                                Koks skirtumas. Ką norėjau pasakyti, tai kažkam nepatinka Minedas, kažkam nepatinka ilgaplaukiai, kažkam nepatinka dar kas nors. Bet ar dėl to reikia kabinėtis? Labai abejoju.

Comment

Koks skirtumas. Ką norėjau pasakyti, tai kažkam nepatinka Minedas, kažkam nepatinka ilgaplaukiai, kažkam nepatinka dar kas nors. Bet ar dėl to reikia kabinėtis? Labai abejoju.
                                  teisingai, kabinėjasi tik degradavę žmonės, užtenka pasiklausyti kaip jie šneka

O minedas.... Na tai naujų laikų klounas, nejau mušti, bei kabinėtis už tai, kad jis stengiasi pralinksminti. Kol publikai tokių reikės, tol jų ir bus...
                                  Miestai.net Fb

Comment

Kabinėtis - ne. Bet nuomonę turėt galima. Ir nebūtinai, jei neigiamai žiūriu į tokį klouną, turiu smerkti ir ilgaplaukius, rusus, lenkus bei bet ką kitą, mano požiūris į juos nuo požiūrio į „minedą“ niekaip nepriklauso. Kabinėjimąsi vertinu neigiamai, bet, kaip jau sakiau, dalį kaltės gali prisiimti ir pats „minedas“. Juk jo elgesys yra provokacija, buvo ir taip aišku, kad kažkam to pakaks.

Suprasčiau, jei jis būtų kažkuo išsiskiriantis dėl gerų tikslų, tada kaltinčiau tik tuos, kurie kabinėjosi. Tada sakyčiau, kad žmogus gali būti toks, koks yra. Bet dabar tai yra vieno asmens sąmoningas maivymasis, kadangi sąmonės maivytis pakanka, tai tegul pakanka ir suprasti, kokios gali būti to pasekmės.

Jis yra Lietuvos muzikos gėda. O dar užsimanė ir politikos mišrainei naujų prieskonių suteikti, atrodo, kad iki šiol ji nepykintų.

Manau, kad toks žmogus, kur beeitų, ką bedarytų, diskredituos savo kolegas ir visą sferą. Tad daliai mūsų reikėtų pasimokyt reikšt savo nuomonę be smurto, o jam - savigarbos ir pagarbos žmonėms, kurie netiesiogiai per jį kenčia.

Susidaro toks įspūdis, kad „minedas“ tokiu elgesiu save afišuoja, jis mėgaujasi ažiotažu, kurį sukelia. Kai protingam žmogui sakoma, kad jis kažkur elgiasi netinkamai ir tai daroma ne be pagrindo, jis daro išvadas. Tačiau „minedas“ elgiasi atvirkščiai, stebina vis naujais siurprizais. Tad sunku sugalvot kitą išvadą, kaip kad:
                                    1. jis yra riboto mąstymo (tada ant jo pykti negalima, bet reikia tai viešai pripažinti);
                                    2. pats sąmoningai kasa sau duobę (o, tokiu atveju, bent dalį kaltės privalo prisiimti ir pats).
                                    Paskutinis taisė ; 2007.09.30, 22:21.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
                                      „Ė, gaidį“? Argi aš taip sakiau ir ar aš tai pateisinu?
                                      Ne, tačiau mes komentuojam konkretų atvejį, kur tie kurie kabinėjasi vartoja analogiškus išsireiškimus ar net fizinius veiksmus. Tuo tarpu tavo reakcija buvo tokia: "Esu linkęs didelę atsakomybę skirti provokatoriui. Jei šauksies nelaimės, ji tikrai ateis". Tad natūralu jog kai kurie gali pagalvoti jog pateisini tokį Minedo "gerbėjų" elgesį.
                                      Jei tau nepatinka Minedas - laisvai gali jį ignoruoti. Jei niekas nekreiptų dėmėsio į Minedą, nebūtų ir jokių jo "koncertų".

Comment

Ot, nors šiaip tokius tipus kaip Minedas ar jų elgesį ignoruju, nes tik taip įmanoma su tuo kovoti, bet šįkart kažkaip nesusiturėjau ir pažiūrėjau ...

Atvažiavo kažkokie "degradai iš pietinių" Klaipėdos rajonų (klaipėdiečiai - čia tik autoironija ) ir dergiasi. Toks elgesys visiškai netoleruotinas. Bet ne apie tai.

Manau dar galima padiskutuoti apie Ramanausko ir Šapausko laidų "Radioshow" ir "Orbita" įtaką šių jaunuolių vystymuisi ... kaip jis gale mielai kriuksi ... visiškai atkartoja savo tipažo garsus ir elgesį Tai va ką jūs manonte apie tų laidų užslėpto ir subtilaus juodo groteskiško humoro ir to elementaraus vaizdo, kalbos manieros ir elgesio santykį ??

bet jis labai mielai kriuksėjo negaliu ...
                                        Propoganda ir penas mintims >>>

Idėjos, mokslo pasiekimai ir įdomybės
                                        www.ted.com

Comment

Šio vaizdo, o tuo labiau jo iniciatorių toleruoti negalima, tai yra nusikaltimas ir už tai baudžiama. Nemanau, kad teisme užtektų argumento : "man nepatinka kaip Minedas elgiasi viešai ir kaip dainuoja, todėl jį sumušiau" Psichikos liga sergančius žmones reikia toleruoti ir suteikti progą gydytis.

Comment

Working...
                                          X