Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė somis Rodyti pranešimą

Koks turi būti neniekinantis požiūris į savo šalį?
    Ką padarėm, tą ir turim, ir nėra čia ko teigiamiau žiūrėti į viską.
    Viskas prasideda nuo pačių mūsų. Jei per dieną daug kartų kartosi, kad gyveni š..e, tai ten ir gyvensi...

Kritika - tai kai nuomonė yra pagrįsta faktais ir mąstymų, o ne kvailais stereotipais. Man skamba įžeidžiančiai, kai sakoma, kad Lietuvoje mokosi tik tie, kurie neįstojo į kokį nors rusu institutą. Tik tiek. Prie ko čia Kirkilas, atsakyk pats, aš nesupratau...

Comment

Aš juk ne apie vietinius kalbėjau, o apie studentus užsieniečius, kurie zubrina mediciną. Manau, kad daugelis jų rinktųsi kitą šalį, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių išsirenka Lietuvą. Kas čia nepagarbaus? Kiek užsieniečių svajoja baigti studijas būtent Lietuvoje, o ne kokiame prestižiniu laikomame univere Vakaruose?

Manau susidūrėm su Oranger ultrapatriotizmu

Comment

Parašė rat Rodyti pranešimą
        Aš juk ne apie vietinius kalbėjau, o apie studentus užsieniečius, kurie zubrina mediciną. Manau, kad daugelis jų rinktųsi kitą šalį, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių išsirenka Lietuvą. Kas čia nepagarbaus? Kiek užsieniečių svajoja baigti studijas būtent Lietuvoje, o ne kokiame prestižiniu laikomame univere Vakaruose?

Manau susidūrėm su Oranger ultrapatriotizmu
        O kas čia blogo? Bandau būti atoveiksmiu visokiems skeptikams Tuo labiau, kad pats esu emigrantas (jei nežinojai )...

Sakai, jie nesvajoja mokytis pas mus. Gerai, bet ar nuo to mes turime kompleksuoti? Pvz., danai mano, kad mokytis pas juos yra prestižas, nors jų aukštosios mokyklos nėra labai jau pažangėsnės už Lietuvos... Viskas priklauso nuo požiūrio. kaip tu į save žiūrėsi, taip ir į tave žiūrės.

Comment

Tai Lietuvos universitetai ir sako, kad yra labai aukšto lygio. Jei tikėti statistiniu dėstytoju, tai univeras kuriame jis dėsto yra pats pats... O jau jo profesija pati pati...

Comment

Tai Lietuvos universitetai ir sako, kad yra labai aukšto lygio. Jei tikėti statistiniu dėstytoju, tai univeras kuriame jis dėsto yra pats pats... O jau jo profesija pati pati...

Matai, aš tikrai ne išgalvojau...

Comment

Parašė oranger Rodyti pranešimą
              O kas čia blogo? Bandau būti atoveiksmiu visokiems skeptikams Tuo labiau, kad pats esu emigrantas (jei nežinojai )...

Sakai, jie nesvajoja mokytis pas mus. Gerai, bet ar nuo to mes turime kompleksuoti? Pvz., danai mano, kad mokytis pas juos yra prestižas, nors jų aukštosios mokyklos nėra labai jau pažangėsnės už Lietuvos... Viskas priklauso nuo požiūrio. kaip tu į save žiūrėsi, taip ir į tave žiūrės.
              Duok Dieve, kad visi emigrantai turėtų tokį požiūrį. Toli gražu ne kiekvienas grynakraujis lietuvis yra toks patriotas kaip Oranger.

Comment

Parašė Linas Rodyti pranešimą
                Duok Dieve, kad visi emigrantai turėtų tokį požiūrį. Toli gražu ne kiekvienas grynakraujis lietuvis yra toks patriotas kaip Oranger.

Ačiū.

Berods, Davidas Kouplendas romane "X generation" aprašė tą emigranto atsidavimą naujajai tėvynei fenomeną...

Jei savo žodiais ir trumpai, tai, manyčiau, egzistuoja 3 variantai:

1. Pilna, net kartais hypertrofuota integracija į naują visuomenę. Neišvengiamai tenka "permodeliuoti" savo identitetą, paaukoti kaikurių ankstesnių patirčių tiesas.Tai motyvuojama pilnaverčiu gyvenimu bei psichologiniu savo pasirinkimo (gyventi būtent čia) pateisinimu.

2. Užsikonservavimas, t.y. gyvenant praeitimi, tik savo protevių kultūra, tyliai toleruoti savo šiandieną, bendrauti beveik išimtinai su savo tautiečiais, būti kitame, nei tos šalies, kurioje gyveni, informaciniame lauke... Labai būdinga daugeliui emigrantų bendruomenių.

3. Agresyviai taikyti savo anksčiau įgytas patirtis ir visokiausias gyvenimo normas naujai aplinkai, neatsižvelgiant į jos ypatumą ir skirtumus.
                Faktiškai, tai "penktosios kolonos" kelias.

Man 2 ir ypač 3 keliai absoliučiai nepriimtini.

Comment

Nedidzkas sąvokų pataisymas

Imigrántas, imigrantė 〈lot. immigrans, kilm. immigrantis – įsikuriantis, apsigyvenantis〉 – svetimšalis, apsigyvenęs ilgesniam ar visam laikui kurioje nors kitoje valstybėje; kiek įsileisti imigrantų, paprastai nustato šalies valdžia; Lietuvos Imigracijos kvotą kiekvienais metais nustato Respublikos Seimas. (TŽŽ)

Emigrántas, emigrantė 〈lot. emigrans, kilm. emigrantis – išsikeliantis〉 – iševis: asmuo, savarankiškai išsikėlęs gyventi į kitą šalį. (TŽŽ)

Taigi, Oranger yra imi, o tie, kurie išvažiuoja yra emi.

Comment

Nedidzkas sąvokų pataisymas

Imigrántas, imigrantė 〈lot. immigrans, kilm. immigrantis – įsikuriantis, apsigyvenantis〉 – svetimšalis, apsigyvenęs ilgesniam ar visam laikui kurioje nors kitoje valstybėje; kiek įsileisti imigrantų, paprastai nustato šalies valdžia; Lietuvos Imigracijos kvotą kiekvienais metais nustato Respublikos Seimas. (TŽŽ)

Emigrántas, emigrantė 〈lot. emigrans, kilm. emigrantis – išsikeliantis〉 – iševis: asmuo, savarankiškai išsikėlęs gyventi į kitą šalį. (TŽŽ)

Taigi, Oranger yra imi, o tie, kurie išvažiuoja yra emi.
                    Ačiū už pataisymą. Tas sąvokas aš tikrai puikiai žinau, nes dirbu įstaigoje, kurios angliškame pavadinimo variante yra viena jų. Tiesiog kažkaip nepagalvojęs parašiau.

Comment

oranger, o iš kur tu pats būsi atklydęs? Jeigu tai nėra paslaptis, žinoma

Comment

Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                        oranger, o iš kur tu pats būsi atklydęs? Jeigu tai nėra paslaptis, žinoma
                        from Ukraine...

Comment

Jei savo žodiais ir trumpai, tai, manyčiau, egzistuoja 3 variantai:

1. Pilna, net kartais hypertrofuota integracija į naują visuomenę. Neišvengiamai tenka "permodeliuoti" savo identitetą, paaukoti kaikurių ankstesnių patirčių tiesas.Tai motyvuojama pilnaverčiu gyvenimu bei psichologiniu savo pasirinkimo (gyventi būtent čia) pateisinimu.

2. Užsikonservavimas, t.y. gyvenant praeitimi, tik savo protevių kultūra, tyliai toleruoti savo šiandieną, bendrauti beveik išimtinai su savo tautiečiais, būti kitame, nei tos šalies, kurioje gyveni, informaciniame lauke... Labai būdinga daugeliui emigrantų bendruomenių.

3. Agresyviai taikyti savo anksčiau įgytas patirtis ir visokiausias gyvenimo normas naujai aplinkai, neatsižvelgiant į jos ypatumą ir skirtumus.
                          Faktiškai, tai "penktosios kolonos" kelias.
                          Labai jau griežtas skirstymas, vos ne juoda-balta.
                          Aš sakykim dirbu su airiais, visą dieną bendrauju angliškai, bet kūčiom vis tiek silkutę nusiperkam... Tai koks punktas man tinka?
                          www.scriptorium.ie

Comment

Parašė C5 Rodyti pranešimą
                            Labai jau griežtas skirstymas, vos ne juoda-balta.
                            Aš sakykim dirbu su airiais, visą dieną bendrauju angliškai, bet kūčiom vis tiek silkutę nusiperkam... Tai koks punktas man tinka?
                            Manau, kad pirmas. Juk normaliai gyveni ir neatsiriboji nuo vietinės bendruomenės. Bet ir nevaikštai su ta silkute gatvėmis, rėkdamas, kad visi airiai, kurie jos neperka, yra lopai

Comment

kiek aš suprantu, tai emigrantai nebūtinai yra ne patriotai.
                              Iš vienos pusės - ar įsivaizduojate, kad jei pateksime į 2012 pasaulio olimpines varžybas Londone, tai mūsų emigrantai garsiau už visus TV žiūrovus palaikys rinktinę?
                              ar panašiai.
                              Tiesiog visų pirma meilės tėvynei ar kam kitam-stovi meilė sau, Aišku, savo žmonai, savo vaikui. Jei vaikas neturi čia kur gyventi, ką normaliai pavalgyti, kuo geriau apsirengti, tai tėvai, tą matydami, net būdami be galo dideli patriotai-važiuos dirbti į Angliją, ir ten vešis savo vaikus.
                              Bent aš taip manau

Comment

Parašė somis Rodyti pranešimą
                                Jei vaikas neturi čia kur gyventi, ką normaliai pavalgyti, kuo geriau apsirengti, tai tėvai, tą matydami, net būdami be galo dideli patriotai-važiuos dirbti į Angliją, ir ten vešis savo vaikus.
                                Bent aš taip manau
                                O kodėl manai, kad dėl to alkano vaiko kalti ne patys tėvai, bet iš karto visa šalis?

Comment

:Jei savo žodiais ir trumpai, tai, manyčiau, egzistuoja 3 variantai:

(...)
                                  Man 2 ir ypač 3 keliai absoliučiai nepriimtini.
                                  Pirmas variantas - toks, kokį aprašei - irgi yra kvailas. kai emigrantas puola integruotis su tokiu komjaunuolišku įniršiu, kad tampa didesnis airis/britas/prancūzas/italas už pačius tos šalies gyventojus.

žinau vieną tokią Italijoje gyvenančią šeimyną - jie dabar jau tokie "italai", kad valgo vien tik makaronus. O jų sūnus 18 gimtadienio proga dovanų norėjo KEPSNIO. (italai makaronus, žinoma, valgo ir gausiai, bet ne vien tik juos)

Comment

Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                    žinau vieną tokią Italijoje gyvenančią šeimyną - jie dabar jau tokie "italai", kad valgo vien tik makaronus.
                                    Gal ferariui taupo?

Comment

Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                      Pirmas variantas - toks, kokį aprašei - irgi yra kvailas. kai emigrantas puola integruotis su tokiu komjaunuolišku įniršiu, kad tampa didesnis airis/britas/prancūzas/italas už pačius tos šalies gyventojus.

žinau vieną tokią Italijoje gyvenančią šeimyną - jie dabar jau tokie "italai", kad valgo vien tik makaronus. O jų sūnus 18 gimtadienio proga dovanų norėjo KEPSNIO. (italai makaronus, žinoma, valgo ir gausiai, bet ne vien tik juos)
                                      Aš nesakau čia, kuris kvailas, o kuris ne, aš aprašiau Kouplendo pamąstymus šia tema. Žinoma, kvaila vaidinti kitos tautos žmogų, bet tam, kad pajustum tos šalies gyvenimą - reikia aukoti savo įpročius. Ar su tuo taip pat nesutiktumėt?
                                      Aš irgi valgau tik cepelinus, o gimtadieniui laukiu didelio Kijevo kotleto!

Comment

O kodėl manai, kad dėl to alkano vaiko kalti ne patys tėvai, bet iš karto visa šalis?
                                        Gal todel kad "profke" baiges jaunuolis gali uzdirbti daugiau negu aukstaji issilavinima turintys mokytojai, mokslininkai?

Comment

Aš irgi valgau tik cepelinus, o gimtadieniui laukiu didelio Kijevo kotleto!
                                          Good one...
                                          Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                          Dordrechtas/Haarlemas
                                          Nesebaras/Plovdivas
                                          Kiolnas

Comment

Working...
                                          X