Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė John Rodyti pranešimą
    Sveciau, is tavo pasisakymo labai aiskiai pasimato, kad tikrai neesi gyvenes ar bent kiek ilgiau pabuvojes kokioje nors Vakaru salyje ir susipazines su, tarkim, Airijos ar Britanijos visuomenes normomis. Tikrai graudu skaityti tavo tokius apibendrinimus.
    Aš labai gerai suvokiu apie ką kalbu

Tas tiesa, aš nesu nuolat ar ilgai gyvenęs vakaruose, o atvažiavus kelioms dienoms ar savaitei sunku pilnai pajusti, perprasti vietinės gyvensenos specifiką, visus niuansus. bet šie straipsniai atsirado sužinojus informaciją iš žmonių, kurie nuolat gyvena vakaruose su vaikais. Ten aprašytos jų problemos. Aš užtai labai gerai žinau kaip yra Lietuvoje ir tuo labiau man atrodo nesuprantami kai kurie čia forume pasitaikantys dalyvių teiginiai apie tolerancijos trūkumą LIETUVOJE, tai būtent aš norėjau akcentuoti pateikdamas šiuos pranešimus. Jie tik patvirtina, kad Lietuva nėra jau toks išsiskiriantis, netolerantiškas kraštas, palyginus su senomis demokratinėmis valstybėmis, kad vien dėl to reiktų palikti Lietuvą ir išvykti nuolat gyventi į vakarų valstybes, kur atseit nėra problemų dėl tolerancijos, supratimo, pakantumo
    Parašas :)

Comment

Parašė Svecias Rodyti pranešimą
      Aš labai gerai suvokiu apie ką kalbu

Tas tiesa, aš nesu nuolat ar ilgai gyvenęs vakaruose, o atvažiavus kelioms dienoms ar savaitei sunku pilnai pajusti, perprasti vietinės gyvensenos specifiką, visus niuansus. bet šie straipsniai atsirado sužinojus informaciją iš žmonių, kurie nuolat gyvena vakaruose su vaikais. Ten aprašytos jų problemos. Aš užtai labai gerai žinau kaip yra Lietuvoje ir tuo labiau man atrodo nesuprantami kai kurie čia forume pasitaikantys dalyvių teiginiai apie tolerancijos trūkumą LIETUVOJE, tai būtent aš norėjau akcentuoti pateikdamas šiuos pranešimus. Jie tik patvirtina, kad Lietuva nėra jau toks išsiskiriantis, netolerantiškas kraštas, palyginus su senomis demokratinėmis valstybėmis, kad vien dėl to reiktų palikti Lietuvą ir išvykti nuolat gyventi į vakarų valstybes, kur atseit nėra problemų dėl tolerancijos, supratimo, pakantumo
      O ar nepagalvojai, kad musu ziniasklaida paprasciausiai galejo (nebutinai taip dare, bet tik vienas variantu) vaikytis "sensaciju"? Kaip is tiesu viskas buvo tose mokyklose ir kas del to labiau kaltas? Jeigu kazkas, atvaziaves is kitur kalba savo nesuprantama kalba ir nebendrauja su vietos vaikais, naturalu, kad sulauks diskriminacijos ir patyciu, ypac is vaiku, kurie sneka ir daro tai, ka galvoja ir kol ju psichika ir vertybes nera susiformavusios. Tiesiog nereiktu kalbeti tokiu dalyku neisigilinus i situacija.
      Pries atvaziuodamas i Londona as irgi beveik "zinojau", kad cia siaucia kriminau gaujos, zmones vergauja darbuose, yra niekinami, musami, klesti sekso vergija, nepagarba, nusikalstamumas ir t.t.... "deja", atvaziaves ir pragyvenes cia jau beveik 3 metus pamaciau ka kita: tolerantiska visuomene, kur individas gerbiamas tiek darbe (nepriklausomai nuo darbo pobudzio), tiek mokslo istaigose, korupcijos nebuvima, sauguma ir kitus pozityvius dalykus, kurie dominuoja cionykste visuomene ir kur sitos vertybes ginamos bet kokia kaina.
      Tu tiesiog pamatei kazkokia rasliava spaudoje ir priemei tai kaip negincijama fakta. Bet reiktu pabandyti islaikyti saltesni ir galbut analitini poziuri ir pagalvoti, ar tikrai ten viskas taip ir buvo? Gal taip ir buvo, o gal kazkieno nepatenkinti teveliai vos atvaziave is Paneveze rajuona nusprende "paieskoti teisybes" uzuot skatine savo vaikus integruotis ir patys mokintis anglu kalbos (kurios tikriausiai nemoka)? Kas dabar zino...

Ir taip, as galiu patvirtinti, kad Lietuva yra tikrai isskirtinis (na zinoma su kitomis musu kaimynemis) netolerantiskas krastas Europoje ir tuo isitikinu kaskart pats apsilankes Lietuvoje. Tavo poziuris skamba panasiai i Rusijos skelbiama pozicija apie tai, kad Rusija yra ne maziau (o gal ir labiau) demokratiska uz Vakaru demokratijas . Su tokiu poziuriu toli nenueisim. Blogus dalykus reikia isgyvendinti ir keisti, o ne juos slepti ir maskuoti.
      Paskutinis taisė John; 2007.06.07, 15:28.

Comment

Jeigu kazkas, atvaziaves is kitur kalba savo nesuprantama kalba ir nebendrauja su vietos vaikais, naturalu, kad sulauks diskriminacijos ir patyciu, ypac is vaiku, kurie sneka ir daro tai, ka galvoja ir kol ju psichika ir vertybes nera susiformavusios.
        Nesamonė Kaip pas mus rusai visą gyvenimą čia pragyvena, vien šnekėdami savo kalba, ir ką, mes juos skriaudžiam? Mes juos toleruojam, sudarom sąlygas integruotis... bet neverčiam, kaip bus ateity - nežinau
        Pastebėjau labai jau Tavo netolerantišką požiūri Lietuvos atžvilgiu...

"deja", atvaziaves ir pragyvenes cia jau beveik 3 metus pamaciau ka kita: tolerantiska visuomene
        Jei neteko susidurti, tai nereiškia, kad nėra žmogaus išnaudojimo ...

Tu tiesiog pamatei kazkokia rasliava spaudoje ir priemei tai kaip negincijama fakta. Bet reiktu pabandyti islaikyti saltesni ir galbut analitini poziuri ir pagalvoti, ar tikrai ten viskas taip ir buvo?
        Tai apie tavo "rašliavą" galima būtų tą patį galvoti?

Ir taip, as galiu patvirtinti, kad Lietuva yra tikrai isskirtinis (na zinoma su kitomis musu kaimynemis) netolerantiskas krastas Europoje ir tuo isitikinu kaskart pats apsilankes Lietuvoje. Tavo poziuris skamba panasiai i Rusijos skelbiama pozicija apie tai, kad Rusija yra ne maziau (o gal ir labiau) demokratiska uz Vakaru demokratijas . Su tokiu poziuriu toli nenueisim. Blogus dalykus reikia isgyvendinti ir keisti, o ne juos slepti ir maskuoti.
        Labai būtų malonu sužinoti, kaip tiksliai tu su tuo susidūri? Gyvenu čia, ir įsivaizduok, neteko labai skaudžiai kažkuo nusivilti
        Miestai.net Fb

Comment

Irmux, as sakau, kad su netolerancija Lietuvoje reikia kovoti. Tu ir kai kurie kiti sako, kad tokio dalyko kaip netolerancija Lietuvoje apskritai nera (suprask, yra, bet ne daugiau, nei Vakaru visuomenese). As apie ratus, tu apie batus . Beprasmiska diskutuoti su kazkuo, kam pienas atrodo juodas, o anglis balta.

Comment

O ar nepagalvojai, kad musu ziniasklaida paprasciausiai galejo (nebutinai taip dare, bet tik vienas variantu) vaikytis "sensaciju"? Kaip is tiesu viskas buvo tose mokyklose ir kas del to labiau kaltas?

Aš įvertinau žiniasklaidos konjunktūriškumą, bet čia nėra vien analitinis žurnalisto straipsnis, čia minimi oficialūs Lietuvos asmenys, pateikiama jų nuomonė, jų pasisakymai. Nemanau, kad žurnalistai drįstų viską juodai laužti iš piršto

Jeigu kazkas, atvaziaves is kitur kalba savo nesuprantama kalba ir nebendrauja su vietos vaikais, naturalu, kad sulauks diskriminacijos ir patyciu, ypac is vaiku, kurie sneka ir daro tai, ka galvoja ir kol ju psichika ir vertybes nera susiformavusios. Tiesiog nereiktu kalbeti tokiu dalyku neisigilinus i situacija.
            Matosi, kad tu neskaitei iki galo, pats neįsigilinai į situaciją, pasitenkinai tik forume esančia trumpa anotacija. Ten minimi ne tik vaikai. Kai tėvai kreipėsi į mokytoją, pastaroji pateikė tai kaip normą, kad lietuvių vaikams neleidžiamą tarpusavyje bendrauti lietuviškai Įsivaizduok tokią situaciją Lietuvos mokymo įstaigoje, kai du rusai už bendravimą tarpusavyje rusiškai patirtų smurtą, prievartą ar netoleranciją jei tarpusavyje pabandytų persimesti keliais rusiškais žodžiais? Man tai nesuvokiama.

atvaziaves ir pragyvenes cia jau beveik 3 metus pamaciau ka kita: tolerantiska visuomene, kur individas gerbiamas tiek darbe (nepriklausomai nuo darbo pobudzio), tiek mokslo istaigose, korupcijos nebuvima, sauguma ir kitus pozityvius dalykus, kurie dominuoja cionykste visuomene ir kur sitos vertybes ginamos bet kokia kaina.
            Na "ginimas bet kokia kaina" , nesiskaitant su priemonėmis ir galiojančiais įstatymais neturi nieko bendro ne tik su tolerancija, bet ir su demokratija. Ar manai, kad tikslas pateisina priemones? Buvo paminėtas ir toks atvejis, kai darbdavys draudė darbuotojams lietuviams tarpusavyje kalbėtis lietuviškai. Čia kas, irgi vaikiška netolerancija, nesupratimas?

Tu tiesiog pamatei kazkokia rasliava spaudoje ir priemei tai kaip negincijama fakta. Bet reiktu pabandyti islaikyti saltesni ir galbut analitini poziuri ir pagalvoti, ar tikrai ten viskas taip ir buvo?
            Kažkodėl jūs pamatę kažkokią rašliavą apie tai, kad keli lietuviai stoties rajone susimušė su juodukais paskelbėt Lietuvą netolerantiškiausia valstybe, nors ji yra jūsų Tėvynė (tikiuosi). Tai kodėl sau netaikote šių tavo pateiktų pasiūlymų? Kai patogu ir naudinga Lietuvą pasmerkti ir pasiteisinti prieš save ir aplinkinius savo emigravimą, (nes Lietuva netolerantiška –Desadas) tada spauda tinka, kai nenaudinga - jau nebe? Siūlau visais atvejais laikytis vienodų. O ne dvigubų standartų

Ir taip, as galiu patvirtinti, kad Lietuva yra tikrai isskirtinis (na zinoma su kitomis musu kaimynemis) netolerantiskas krastas Europoje
            ir tuo isitikinu kaskart pats apsilankes Lietuvoje. Tavo poziuris skamba panasiai i Rusijos skelbiama pozicija apie tai, kad Rusija yra ne maziau (o gal ir labiau) demokratiska uz Vakaru demokratijas . Su tokiu poziuriu toli nenueisim. Blogus dalykus reikia isgyvendinti ir keisti, o ne juos slepti ir maskuoti.
            O aš taip nemanau ir kaip čia galim matyti, kai kuriose srityse Lietuva netgi tolerantiškesnė už senąsias demokratijas. Na nežinau į ką tau panašus mano požiūris, bet jau bent leisk man jį turėti tokį kokį turiu nesistenk užtemti ant savo kurpalio. Niekas nesiruošia slėpti blogus dalykusnebent tu tai norėtum, nes šie straipsniai tavo pozicijai nenaudingi, kaip tik ir skirti šiems dar pasitaikantiems vakarų valstybėse netolerancijos atvejams paviešinti Nesuprantu apie kokį dar čia slėpimą tu kalbi.
            Paskutinis taisė Svecias; 2007.06.07, 16:06.

Comment

Irmux, tu teisi, visokių įvykių pasitaiko įvairiose valstybėse. Kaip kad ir nusikaltimų yra visur.

Lyginant visuomenes šiuo atžvilgiu reikia vertinti ne tokių atsitikimų skaičių, bet jų mastą bei visuomenės reakciją. Štai Belgijoje irgi buvo nacistinis išpuolis. Bet visuomenės reakcija buvo itin griežta: savaitgalį į protestą prieš nacizmą susirinko tūkstančiai žmonių. Lietuvoje tokių išpuolių yra labai daug , Lietuvos populiacija yra daug kartų mažesnė nei Belgijos, o ten nacistiniai išpuoliai įvyksta kartą per keletą metų (pas mus kas antrą dieną). maža to, tose valstybėse kitokių žmonių gyvena keliolika kartų daugiau nei Lietuvoje (kitos rasės, tautybės).

Įvertinant šiuos faktus, akivaizdu, kad jeigu ir pasitaiko kitose valstybėse panašūs atvejai, tai daugiau yra ekscesas (ypatingas netikėtas įvykis), bet ne įprastas reiškinys.

o apie rusus, tai ne tolerancija, daugeliui lietuvių rusai - tai "nasi" ir daugelis patys net mielai savo noru pradeda kalbėti rusiškai, jeigu tik sužino, kad jis rusas (net jei tas pats nori kalbėti lietuviškai). Tai išskirtinė meilė šiai tautybei (kurios nėra kitoms)

SVEČIAU
              ,
              kritika yra labai svarbu, ji leidžia pasižiūrėti į problemas, paskatina jas spręsti. tik žmogus , mylintis savo tevynę, gali ją kritikuoti. Žmogus tušuojantis ir slepiantis problemas , jai kenkia. Į kritiką reikia atisžvelgit, reaguoti. Čia tas pats kaip su žmogumi: savikritiškas žmogus visada daugiau pasieks, nei tas, kuris užsimerkia
              Paskutinis taisė Andrew; 2007.06.07, 16:10.
              "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
              negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).

Comment

Tu ir kai kurie kiti sako, kad tokio dalyko kaip netolerancija Lietuvoje apskritai nera

Įdomu... aš taip sakiau?
                Neapversk visko, kaip būtų patogu tau... Savo postuose LABAI sumenkini Lietuvą, o išaukštini Vakarus, net nenori pripažinti, kad ir ten ir ten visko būna, pasak tavęs ten - rojus. Einu krautis lagaminų...
                Paskutinis taisė Irma; 2007.06.07, 16:11.
                Miestai.net Fb

Comment

Irmux, as sakau, kad su netolerancija Lietuvoje reikia kovoti. Tu ir kai kurie kiti sako, kad tokio dalyko kaip netolerancija Lietuvoje apskritai nera (suprask, yra, bet ne daugiau, nei Vakaru visuomenese). As apie ratus, tu apie batus . Beprasmiska diskutuoti su kazkuo, kam pienas atrodo juodas, o anglis balta.

Na, na Niekas nesakė, kad Lietuvoje ar bet kurioje kitoje pasaulio šalyje negalimi netolerancijos pasireiškimo atvejai. Bet tai nereiškia, kad Lietuva yra tokia valstybė, kurioje dėl tolerancijos trūkumo negalima gyventi. Jei tu supranti toleranciją kaip išskirtinių sąlygų tau sudarymą, kaip pvz. visokių kvotų įvedimą pagal odos spalvą, pagal lytinę orientaciją, pagal lyti, amžių ir t.t. tai tikrai būtų ne tolerancija, o išskirtinumų, privilegijų, visuomenės suskaldymo įvedimas.
                  Nesuprantu kuo čia dėtos anglys? Dabar, šiais laikais aktualiau nafta Ar tai suprasti kaip argumentų trūkumą?

Comment

Irmux, tu visvien nesupranti . Reikia plesti akirati ir bandyti suprasti mano pozicija. As nemenkinu Lietuvos ar kitu saliu. As pateikiu kritika
                    Jegu paskaitytum kai kurias kitas temas sitame forume, rastum mano netgi labai arsios kritikos JAV, D.Britanijos ir kitu saliu atzvilgiu. Esu labai kritiskas D.Britanijai uz daugeli dalyku ir daznai gincyjuosi su kai kuriais patriotiskai Britanijos atzvilgiu nusiteikusiais individais. Tiesiog vadinu daiktus ju tikrais vardais, kur jie bebutu: Lietuvoje, Britanijoje, JAV ar bet kur kitur. Netolerancija yra opi ir ziauri Lietuvos problema, kuri man, Lietuvos pilieciui, nesa didele geda ir nusivylima. Bandymai kazka neigti cia tikrai nieko nepagerins kaip ir bandymai neigti faktus, pavyzdziui, kad JAV pazeidineja zmogaus teises Guantanamo kalejime ar kad Irako karas nesa katastrofiskus padarinius. Tikiuosi pavyks suprasti mano pozicija. :alus:

Beje, Irmux. Is tiesu kalbejimas darbo vietoje ne tos salies kalba cia nera priimtinas. Kaip man reiktu jaustis, tarkim, nuejus i banko klientu aptarnavimo skyriu, kur sedi pora indu (pakistanieciu, bangladesieciu) darbuotoju ir tarpusavyje aptardami mano saskaitos reikalus sneka kazka panasaus i "blmhbmlb hbmlghbm bl blbl mlmlml"? Niekas nedraudzia kalbetis tarpusavyje sau priimtina kalba, kai tai netrukdo kitiems. O geru manieru individai paprastai net asmeniniuose reikaluose, salia esant zmogui (tarkim ju treciam draugui), nesuprantanciam pirmuju dvieju kalbos (pvz lietuviu), tarpusavyje kalbes ne lietuviskai, o angliskai. Tai tiesiog geros manieros ir pagarba kitiems. O kad privacios kompanijos to reikalauja is savo darbuotoju, yra visiskai suprantama. As irgi to reikalauciau, nes tai tiesiog atsiliepia verslo kulturai ir ivaizdziui.
                    Paskutinis taisė John; 2007.06.07, 16:26.

Comment

Aš už Irmux atsakysiu, jei galima

Parašė Andrew Rodyti pranešimą
                      Lyginant visuomenes šiuo atžvilgiu reikia vertinti ne tokių atsitikimų skaičių, bet jų mastą bei visuomenės reakciją.
                      Žinai Lietuvos mastus? Tai pateik ir neužmiršk šaltinio, ar taip tik spėji?

Štai Belgijoje irgi buvo nacistinis išpuolis. Bet visuomenės reakcija buvo itin griežta: savaitgalį į protestą prieš nacizmą susirinko tūkstančiai žmonių.
                      Na lauksim kaip Airijos visuomenė masiškai protestuos prieš išaiškėjusią lietuvių diskriminaciją Tikiuosi ilgai laukti neteks.

Lietuvoje tokių išpuolių yra labai daug , Lietuvos populiacija yra daug kartų mažesnė nei Belgijos, o ten nacistiniai išpuoliai įvyksta kartą per keletą metų (pas mus kas antrą dieną). maža to, tose valstybėse kitokių žmonių gyvena keliolika kartų daugiau nei Lietuvoje (kitos rasės, tautybės).
                      Na jei taip teigi, tai aš jau laukiu tavo statistinių skaičių ir šaltinio apie "kas antrą dieną" atsitinkančius tokius dalykus. Jei nepateiksi, manau nesupyksi, jei ateityje aš remsiuosi šiuo tavo teiginiu, kad savo argumentus tu trauki iš "Palubinsko" žinyno.

Įvertinant šiuos faktus, akivaizdu, kad jeigu ir pasitaiko kitose valstybėse panašūs atvejai, tai daugiau yra ekscesas (ypatingas netikėtas įvykis), bet ne įprastas reiškinys.
                      Dar kol kas jokių faktų man neteko čia pamatyti ar išgirsti Tik girdėjau tavo nepatvirtintus teiginius, kuriuos galiu laikyti tik tavo asmenine nuomone.

Comment

Svecias,

V Litve niet nitoliaranciji! Vsio zakonno!

kazka primena

Comment

Irmux, tu visvien nesupranti . Reikia plesti akirati ir bandyti suprasti mano pozicija. As nemenkinu Lietuvos ar kitu saliu. As pateikiu kritika
                          Jegu paskaitytum kai kurias kitas temas sitame forume, rastum mano netgi labai arsios kritikos JAV, D.Britanijos ir kitu saliu atzvilgiu. Esu labai kritiskas D.Britanijai uz daugeli dalyku ir daznai gincyjuosi su kai kuriais patriotiskai Britanijos atzvilgiu nusiteikusiais individais. Tiesiog vadinu daiktus ju tikrais vardais, kur jie bebutu: Lietuvoje, Britanijoje, JAV ar bet kur kitur. Netolerancija yra opi ir ziauri Lietuvos problema, kuri man, Lietuvos pilieciui, nesa didele geda ir nusivylima. Bandymai kazka neigti cia tikrai nieko nepagerins kaip ir bandymai neigti faktus, pavyzdziui, kad JAV pazeidineja zmogaus teises Guantanamo kalejime ar kad Irako karas nesa katastrofiskus padarinius. Tikiuosi pavyks suprasti mano pozicija. :alus:

Beje, Irmux. Is tiesu kalbejimas darbo vietoje ne tos salies kalba cia nera priimtinas. Kaip man reiktu jaustis, tarkim, nuejus i banko klientu aptarnavimo skyriu, kur sedi pora indu (pakistanieciu, bangladesieciu) darbuotoju ir tarpusavyje aptardami mano saskaitos reikalus sneka kazka panasaus i "blmhbmlb hbmlghbm bl blbl mlmlml"? Niekas nedraudzia kalbetis tarpusavyje sau priimtina kalba, kai tai netrukdo kitiems. O geru manieru individai paprastai net asmeniniuose reikaluose, salia esant zmogui (tarkim ju treciam draugui), nesuprantanciam pirmuju dvieju kalbos (pvz lietuviu), tarpusavyje kalbes ne lietuviskai, o angliskai. Tai tiesiog geros manieros ir pagarba kitiems. O kad privacios kompanijos to reikalauja is savo darbuotoju, yra visiskai suprantama. As irgi to reikalauciau, nes tai tiesiog atsiliepia verslo kulturai ir ivaizdziui.
                          Viskas aišku su tavo tolerancojos sąvoka
                          Manai, kai žmonės kalba angliškai -kultūros, išsilavinimo, tolerancijos viršūnė, kai kalba tarpusavyje indiškai, lietuviškai ar kitom kalbom - nemandagumo, neišprusimo neišsilavinimo, atsilikimo netolerancijos pavyzdys

Labai gerai tavo toleranciją ir kitų, kitokių nuomonių pripažinimą ir gerbimą atspindi pirmas tavo sakinys "Irmux, tu visvien nesupranti . Reikia plesti akirati ir bandyti suprasti mano pozicija." Taigi irmux, plėsk akirati, kitaip neteisingai suprasi teisingą nuomonę (Visai kaip CK KPSS laikais, kai būdavo žmonių, kuria neteisingai suprasdavo Partijos ir Vyriausybės politiką, tai juos beprotnamiuose gydidavo, po to į sanatorijas į Sibirą siųsdavo)...Taigi. Irmux, skaityk marksizmo-leninizmomklasikus

Comment

Svecias,

V Litve niet nitoliaranciji! Vsio zakonno!

kazka primena
                            Jei taip supratai, skaityk šitą, anksčiau jau buvusį pranešimą

Comment

Manai, kai žmonės kalba angliškai -kultūros, išsilavinimo, tolerancijos viršūnė, kai kalba tarpusavyje indiškai, lietuviškai ar kitom kalbom - nemandagumo, neišprusimo neišsilavinimo, atsilikimo netolerancijos pavyzdys
                              pasirodo, ne retam čia johno tolerancijos supratimas atrodo būtent taip vat todėl čia ir kyla tokios aršios diskusijos, nes tokiai johno pozicijai nutūraliai kyla pasipriešinimas

Comment

Svečiau,

Aš nenoriu pasakyti, kad viskas yra juoda. Niekada taip nesakiau. Dauguma mūsų iš tikrųjų esame žmogiški ir tolerantiški. Lietuva yra daug labiau tolerantiškesnė nei galėtų būti atsižvelgiant į istorines aplinkybes, praeitį ir t.t. Tačiau nereikia užsimerkti prieš problemas. Juk tai mum patiem svarbu.

savo argumentus aš rėmiau: neseniai žiniasklaidoje paviešintais faktais apie afrikiečių sumušimą (straipsnis buvo šioje temoje , buvo nustatyta, kad tai buvo dėl rasinių motyvų), nacistinius išpuolius Klaipėdoje (kur labai padažnėjo rasistinių užuolimų , teko net pas merą eiti ir prašyti saugoti bendrabutį bei skirti specialiai apsaugą kitos rasės studentams, per vieną savaitgalį ten buvo užulti ir sumušti nemažai žmonių (ryškiausias atvejis kai su peiliu afrikos kilmės žmogui nužymėjo svastikos ženklą), nuolat išniekinamas kapines ir kt faktais (jie pasitaiko itin neretai).
                                "Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų

Comment

Sveciau, atvesk
                                  Angliskai, turejau omany kalba, kuria supranta visi veiksme dalyvaujantys asmenys. Jeigu tai butu Malagasy (Madagaskarieciu) kalba, kodel gi nekalbeti ja?
                                  Visgi, ko gero, visiskas atsitiktinumas, kad tiek John, tiek blitz, tiek ju draugas is Malaizijos Sze, tiek Brunejietis Baq tarpusavyje kalba ne Madagaskarietiskai, o angliskai. Tokioje kompanijoje netgi John su blitz kalbes ta x lingua franca, ka darys ir Sze su Baq'u paprasciausiai is pagarbos vieni kitiems. Taip jau nutiko, kad visi 4 supranta tik viena kalba, kuri del vienu ar kitu priezasciu buvo anglu. Jeigu visi tie 4 individai butu geriau ivalde Madagaskaro kalba, manau nekiltu jokiu problemu bendrauti ja

Keista, kad kazkam tai atrodo nepriimtina.

Comment

Svečiau,

Aš nenoriu pasakyti, kad viskas yra juoda. Niekada taip nesakiau. Dauguma mūsų iš tikrųjų esame žmogiški ir tolerantiški. Lietuva yra daug labiau tolerantiškesnė nei galėtų būti atsižvelgiant į istorines aplinkybes, praeitį ir t.t. Tačiau nereikia užsimerkti prieš problemas. Juk tai mum patiem svarbu.

savo argumentus aš rėmiau: neseniai žiniasklaidoje paviešintais faktais apie afrikiečių sumušimą (straipsnis buvo šioje temoje , buvo nustatyta, kad tai buvo dėl rasinių motyvų), nacistinius išpuolius Klaipėdoje (kur labai padažnėjo rasistinių užuolimų , teko net pas merą eiti ir prašyti saugoti bendrabutį bei skirti specialiai apsaugą kitos rasės studentams, per vieną savaitgalį ten buvo užulti ir sumušti nemažai žmonių (ryškiausias atvejis kai su peiliu afrikos kilmės žmogui nužymėjo svastikos ženklą), nuolat išniekinamas kapines ir kt faktais (jie pasitaiko itin neretai).
                                    Čia tikrai pavieniai atvejai ir jie visada spaudoje plačiai aprašomi ir ne po vieną kartą. Niekas nesistengia jų užglaistyti ar nuslėpti nuo visuomenės. Šie tavo pateikti faktai tikrai neleidžia teigti, kad Lietuvoje kas antrą dieną vyksta tokie neigiami reiškiniai. Tai yra pavieniai reiškiniai
                                    Kaip mes žinom, tikrai nemažiau buvo užpulta ir sumušta vien lietuvių (nekalbant apie kitų tautybių ar rasės asmenis) toje pačioje Airijoje ar JK. Taigi čia Lietuva niekuo neišsiskiria iš "senųjų demokratijų" šalių

Comment

O geru manieru individai paprastai net asmeniniuose reikaluose, salia esant zmogui (tarkim ju treciam draugui), nesuprantanciam pirmuju dvieju kalbos (pvz lietuviu), tarpusavyje kalbes ne lietuviskai, o angliskai. Tai tiesiog geros manieros ir pagarba kitiems. .
                                      Svečiau ,

matau, kad per-interpretuoji žodžius sau norime linkme. Tavo išvados visiškai neišplaukia iš John žodžių. Pavyzdys tau, atėjo į barą trys žmonės, viena iš jų angliakalbis, kiti -lietuviai. Matyt, tas angliakalbis svečias. Tai jie didžiąją dalį laiko prakalbėjo lietuviškai, jo tik retkarčiais užklausdami. Va čia yra netaktas ir nepgarba. Prie ko čia anglų kalba.

Comment

Sveciau, atvesk
                                        Angliskai, turejau omany kalba, kuria supranta visi veiksme dalyvaujantys asmenys. Jeigu tai butu Malagasy (Madagaskarieciu) kalba, kodel gi nekalbeti ja?
                                        Visgi, ko gero, visiskas atsitiktinumas, kad tiek John, tiek blitz, tiek ju draugas is Malaizijos Sze, tiek Brunejietis Baq tarpusavyje kalba ne Madagaskarietiskai, o angliskai. Tokioje kompanijoje netgi John su blitz kalbes ta x lingua franca, ka darys ir Sze su Baq'u paprasciausiai is pagarbos vieni kitiems. Taip jau nutiko, kad visi 4 supranta tik viena kalba, kuri del vienu ar kitu priezasciu buvo anglu. Jeigu visi tie 4 individai butu geriau ivalde Madagaskaro kalba, manau nekiltu jokiu problemu bendrauti ja

Keista, kad kazkam tai atrodo nepriimtina.
                                        Nemaišyk dviejų skirtingų dalykų, viena, kai pasirenkam kiekvienas savo noru kokia kalba bendrausime, be jokio išorinio spaudimo, o visai kas kita, kai tai primetama iš šalies, o ypač kai tai daro tau tiesiogiai galintis įtakoti žmogus, kai tai gali atsiliepti tolimesniam tavo likimui, pvz. mokytoja, viršininkas, darbdavys.
                                        Tu gal neatsimeni, bet man teko girdėti tokių tavo minimų "kalbinės tolerancijos" pavyzdžių, kai kokia "užsitarnavusi" pensininkė tiesiai žmogui į akis išrėžia: "Nečevo zdes govorit po sobače, govorite na čelovečeskom jazyke".

Aš ramus kaip belgas (ne kaip Paksas, nemaišyti)

Comment

Svečiau ,

matau, kad per-interpretuoji žodžius sau norime linkme. Tavo išvados visiškai neišplaukia iš John žodžių. Pavyzdys tau, atėjo į barą trys žmonės, viena iš jų angliakalbis, kiti -lietuviai. Matyt, tas angliakalbis svečias. Tai jie didžiąją dalį laiko prakalbėjo lietuviškai, jo tik retkarčiais užklausdami. Va čia yra netaktas ir nepgarba. Prie ko čia anglų kalba.
                                          Analogiškas atsakymas kaip ir Johnui,

Nemaišyk dviejų skirtingų dalykų, viena, kai pasirenkam kiekvienas savo noru kokia kalba bendrausime, be jokio išorinio spaudimo, o visai kas kita, kai tai primetama iš šalies, o ypač kai tai daro tau tiesiogiai galintis įtakoti žmogus, kai tai gali atsiliepti tolimesniam tavo likimui, pvz. mokytoja, viršininkas, darbdavys.
                                          Nereikia suprimityvinti, tai ką tu pateikei yra savaime aiški, net nereikalaujanti aptarimo situacija.

Comment

Working...
                                          X