Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
    Kuo krikščionybė nėra suderinama su tolerancija gėjams? Pats faktas, jog esi gėjus anaiptol ne nuodėmė, anot bažnyčios.
    Čia diskutuotinas dalykas, kur ta riba, kada homoseksualizmas tampa nuodėme
    Mano galerija Flickr'yje

Comment

As biski nesuprantu vieno dalyko, kuom skirias sitokia tolerancijos propaganda nuo marksizmo, kokio anarchizmo ir platono "valstybes" reiskiamu perliuku apie bendras zmonas, bendrus vaikus, laisve nuo is virsaus nuleidziamu taisykliu?

Visais atvejais buvo primetinejama dirbtine sistema, nesirealizavo nei viena, o matai sita jau kitokia.
      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

Comment

Parašė praetor Rodyti pranešimą
        Cia kokiose salyse tokie bandymai atliekami ir ar jie teiseti?
        Tai ne bandymai, bandymas yra eksperimentas, tai - stebėjimai. Ir tai teisėta, nesupantu kaip dar kilo toks klausimas tau visai nesidomit, žmonės pvz., JAV tokie stebėjimai yra keliasdešimt metų.
        www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

Comment

Parašė Tomasl Rodyti pranešimą
          Kaip manot kur yra toliarancijos riba.
          <...>Ir paaiškinkit man kodėl viskas kas iš ES ar USA yra teisinga.Ir kodėl privalu sekti jų pėdomis.
          Nu pravalas visisškas.
          Atsimink, kad žodis "tolerancija" rašomas taip, kaip ką tik parašiau - pravers žinot Taigi tu maišai seksualines orientacijas su iškrypimais. Kai gazelė su kate, tai jau negerai. O kai žmogus su žmogum - viskas ok, o jei tam žmogui (vyrui) patinka ne moteris, o vyras, ką jam daryt? Atrodo, kad jei jūs patys nepabūtumėt homoseksualo vietoj, tol nesuprastumėt kas tai. Ir man įdomu, jei vyras yra gėjus ir jam patinka vyrai, vardan savęs (nes kiti apkalbinėja) jis susiranda moterį, jos nemyli, bet meilę vaidina, susituokia, žmona pagimdo vaiką. Ar tai blogiau, ar geriau jam būti savimi su mylimu žmogum? Ar to atsisakyt ir būti nelaimingu vien dėl to, kad kiti nepliurptų ir neniekintų žmogaus?
          www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

Comment

Parašė praetor Rodyti pranešimą
            As biski nesuprantu vieno dalyko, kuom skirias sitokia tolerancijos propaganda nuo marksizmo, kokio anarchizmo ir platono "valstybes" reiskiamu perliuku apie bendras zmonas, bendrus vaikus, laisve nuo is virsaus nuleidziamu taisykliu?

Visais atvejais buvo primetinejama dirbtine sistema, nesirealizavo nei viena, o matai sita jau kitokia.
            Tolerancija - ne propaganda. Jei mama vaikystėj neauklėjo, kad iš storų, "ryžų", žvairų, invalidų, per aukštų, per žemų, per kvailų... nesityčiotų, tai tu ir būsi toks pusėtinai bukas, nes būsi netolerantiškas. Tolerancija yra pagarba kitam ir jo neniekinimas. Kitaip sakant, kiekvienas žmogus turi savo darželį prie namo ir tolerantiškas svetimo žmogaus darželio niekada nemindys, į jį nespjaudys ir nemėtys akmenų vien dėl to, kad tas darželis yra savininko, kuris yra homoseksualus, neįgalus, storas, kitos rasės, "ryžas", čia vardint galima daug ir turbūt kiekvienas pasaulio žmogus priklausys tiems išskirtinumams, tai kam vienam kitą griaužti ir engti?

Comment

Truputis sąvokų:
              Žmogaus teisės – universalių laisvių, teisių, vertybių ir galių visuma, priskiriama asmeniui ar asmenų grupei. Siaurąja prasme – tai teisės, kurių valstybė nesuteikia, bet kurias saugo ir užtikrina. Tai – bendražmogiškos, o ne specialios mažumų teisės.

Lygios galimybės – teisinių, politinių, socialinių ir ekonominių priemonių sistema, užtikrinanti valstybės piliečiams vienodas sąlygas dalyvauti visuomenės gyvenime.

Tolerancija - pakantumas etninėms, rasinėms, religinėms ar kitoms grupėms ir jų nariams. Tolerancija, kaip pakantumo nuostata, pageidautina iš asmenų, toleravimas, kaip visuomeninė praktika, gali būti užtikrinamas formaliomis priemonėmis.

Diskriminacija – teisių apribojimas arba atėmimas (suteikimas) individui arba tam tikrai grupei remiantis jų apibrėžtais kolektyviniais bruožais.

Etninė diskriminacija – tai nevienodos padėties sudarymas asmenims tautybės pagrindu, įvairūs apribojimai, bereikalingi formalumai.

Diskriminacija dėl lytinės orientacijos – tai žmogaus teisių ribojimas dėl asmens lytinės orientacijos, žmogaus lytinės laisvės negerbimas.

Ksenofobija – užsieniečių baimė ir neapykanta jų kultūrai, tikėjimas, kad atvykėliai pakenks savai kultūrai, gerovei, saugumui, stabilumui ir darys žalą. Ji sustiprina etnines nuostatas ir skatina smurtą. Tai susiję su migracijos procesas, pabėgėliais.

Netolerancija – nepakantumas ir nesugebėjimas įžvelgti skirtumų atvirai ir pagarbiai. Tai nepripažinimas kitų asmenų garbės ir orumo.

Rasizmas – tai ideologija, teigianti, kad konkrečios rasės, etninės grupės, religijos asmenys ar jų grupės neturi vienodo žmogiškojo orumo arba proto galių kaip tie, kurie šią ideologiją skelbia. Tai pasireiškia neapykanta, smurtiniu elgesiu, izoliacija, diskriminacija, padėties nesuteikimu ir atskirtimi visuomenėje. Tai elgesys, kai žmogaus teisės neigiamos ir pažeidžiamos rasės pagrindu, vienos asmenų grupės viršenybės teigimas kitų grupių atžvilgiu.

Homofobija – neracionali homoseksualių žmonių, jų gyvenimo būdo bei kultūros baimė arba elgesys ir veiksmai pagrįsti socialiniais prietarais ar neapykanta vienalyčiams santykiams ir pasireiškiantys diskriminavimu dėl lytinės orientacijos. Tai socialinė problema, nes žmonės patiria įvairią priespaudą ir teisių suvaržymus tik dėl jų „netradicinės“ lytinės orientacijos. Homofobija skirstoma į keturis atskirus, bet susijusius tipus: asmeninę, tarpasmeninę , institucinę ir kultūrinę.

Asmeninė homofobija – tai prietarai grindžiami asmens įsitikinimu, kad lesbietės, gėjai ar biseksualūs asmenys yra nuodėmingi, amoralūs, ligoti, blogesni už heteroseksualistus arba nevisaverčiai vyrai ir moterys. Asmeninė homofobija pasireiškia vienalyčio seksualumo baime, neapykanta arba pasišlykštėjimu. Kiekvienas nepriklausomai nuo lytinės orientacijos gali patirti asmeninę homofobiją.

Tarpasmeninė homofobija – tai individualus elgesys grindžiamas asmenine homofobija. Ši neapykanta arba nemėgimas gali pasireikšti pravardžiuojant, tyčiojantis, priekabiaujant žodžiais ar veiksmais ar kitokiais diskriminuojančiais poelgiais.

Institucinė homofobija plinta įvairiais būdais, kuriais valdžios, verslo atstovai, bažnyčios bei kitos institucijos ir organizacijos diskriminuoja žmones dėl jų lytinės orientacijos. Institucinė homofobija ypač matoma religinėse organizacijose, kurios neleidžia homoseksualams vadovauti apeigoms, firmose, kurios neteikia paslaugų gėjams ir lesbietėms ir vyriausybėse, kurios neužtikrina teisių visų piliečių nepriklausomai nuo lytinės orientacijos.

Kultūrinė homofobija grindžiama socialiniais standartais ir normomis, kurios perša nuostatą, kad būti heteroseksualistu geriau ir dorovingiau nei būti lesbiete, gėjumi ar biseksualu.

Šaltinis http://www3.lrs.lt/owa-bin/owarepl/i...a/U0115862.doc (informacija iš paskutinių puslapių).

Comment

Parašė amiko Rodyti pranešimą
                Supranti ką rašai? Ar pili kas papuola? Juk ir ankstesnis, ir dabartinis popiežius (krikščionybės ašis) nepritaria homoseksualams... Taigi bažnyčia prieš homoseksualus... Bet tą būtų galima suprast, nes krikščionybė yra archainių ir griežtų pažiūrų.

Neturi pakankamai žinių ir kompetencijos apskritai diskutuoti šia tema, jei tai teigi. Tad siūlau tau baigti diskusija, kad mažiau dezinformacijos internete plaukiotų.

Mantai, homoseksualumas nėra nuodėmė. Bet pats lytinis aktas laikomas nuodėme (taip pat kaip ir priešsantuokinis seksas).

Comment

O kai žmogus su žmogum - viskas ok, o jei tam žmogui (vyrui) patinka ne moteris, o vyras, ką jam daryt?
                  O ką man daryt jai man patinka, kelios moterys ?
                  Ką gal privalau apsimetinėti su viena ir būti nelaimingas.
                  O gal pareikalaut kad įteisintų santuokas.

O ką man daryti jai aš labai myliu save, nu an tiek myliu kad noriu Vilniaus gatvėse surengti anonistų paradą, su tam tikra atributika.Ką daryt.

O ką man daryti jai aš myliu penkis vyrus ir mes norim įsivaikinti penkias mergaites, o valstybė kurioja gyvenu netoliaruoja.
                  Ką man daryt, manot kad turim būti nelaimingais.

Kodėl gi mes dvi merginos negalime atsirinkti iš spermos banko, ir užsiauginti sau vaikaicius, be tėčio, nes mums nepatinka "gauruotieji" ką mums daryt.

Čia žinoma yra kraštutinumai.
                  Kurie mano nuomone parodo kad tolerancija privalo turėti ribas.
                  Na nebent kai kuriems ir tai toleruotina.(tada aš pas.)

Comment

Neturi pakankamai žinių ir kompetencijos apskritai diskutuoti šia tema, jei tai teigi. Tad siūlau tau baigti diskusija, kad mažiau dezinformacijos internete plaukiotų.

Mantai, homoseksualumas nėra nuodėmė. Bet pats lytinis aktas laikomas nuodėme (taip pat kaip ir priešsantuokinis seksas).
                    Čia diskusija ir savo nuomonių ir žinių išsakymas, jei kokia nors mano informacija klaidinga, tai taip ir sakyk, o ne auklėk ką man kalbėti...

Comment

O ką man daryt jai man patinka, kelios moterys ?
                      Ką gal privalau apsimetinėti su viena ir būti nelaimingas.
                      O gal pareikalaut kad įteisintų santuokas.

O ką man daryti jai aš labai myliu save, nu an tiek myliu kad noriu Vilniaus gatvėse surengti anonistų paradą, su tam tikra atributika.Ką daryt.

O ką man daryti jai aš myliu penkis vyrus ir mes norim įsivaikinti penkias mergaites, o valstybė kurioja gyvenu netoliaruoja.
                      Ką man daryt, manot kad turim būti nelaimingais.

Kodėl gi mes dvi merginos negalime atsirinkti iš spermos banko, ir užsiauginti sau vaikaicius, be tėčio, nes mums nepatinka "gauruotieji" ką mums daryt.

Čia žinoma yra kraštutinumai.
                      Kurie mano nuomone parodo kad tolerancija privalo turėti ribas.
                      Na nebent kai kuriems ir tai toleruotina.(tada aš pas.)
                      Nu tai sakyk, kur manai tolerancija ima peržengti ribas. Homoseksualo apmėtymas akmenimis - galima? Apžodžiavimas: p******, g***** ir pan. žodžiais - galima? Fizinės jėgos panaudojimas - galima? Nepriėmimas į darbą - galima? Išmetimas iš taksi - galima? Ką dar galima, o ko negalima?

Comment

O turi pakankamai žinių ir kompetencijos jei taip teigi? Kurios mano diskusijų dalys yra dezinformatiškos, kas negerai?

Comment

Tolerancija - ne propaganda. Jei mama vaikystėj neauklėjo, kad iš storų, "ryžų", žvairų, invalidų, per aukštų, per žemų, per kvailų... nesityčiotų, tai tu ir būsi toks pusėtinai bukas, nes būsi netolerantiškas. Tolerancija yra pagarba kitam ir jo neniekinimas. Kitaip sakant, kiekvienas žmogus turi savo darželį prie namo ir tolerantiškas svetimo žmogaus darželio niekada nemindys, į jį nespjaudys ir nemėtys akmenų vien dėl to, kad tas darželis yra savininko, kuris yra homoseksualus, neįgalus, storas, kitos rasės, "ryžas", čia vardint galima daug ir turbūt kiekvienas pasaulio žmogus priklausys tiems išskirtinumams, tai kam vienam kitą griaužti ir engti?
                          Zmogau, as tikrai zinai kaip ka vertint ir zinau esmines diskutuojamu dalyku savokas. Tolerancija aisku ne propaganda, bet jos pateikimas yra toks.
                          Kas cia per judejimai, kas per teorijos.
                          Gerai kolega mini pavyzdzius su ananistais.
                          Cia man atrodo su ta tolerancija ir nusikaltimus ims toleruot kai kurie.
                          Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

Comment

Truputis sąvokų:
                            Žmogaus teisės – universalių laisvių, teisių, vertybių ir galių visuma, priskiriama asmeniui ar asmenų grupei.

Šaltinis http://www3.lrs.lt/owa-bin/owarepl/i...a/U0115862.doc (informacija iš paskutinių puslapių).

Pakomentuokite, kur, anot jusu, yra tolerancijos ribos? Nes kitu atveju imsim grybaut tose zmogaus teisese, kuriu savoka cia nera isreiksta, tai kratinys.

Comment

Tolerancija be ribų - tai jau kvepia anarcija
                              Parašas :)

Comment

Amiko,
                                jeigu matai tik juodai-baltą vaizdelį - arba homoseksualistus mušam, arba leidžiama santuokas, vaikų įvaikinimą ir visokeriopai skatinam - tai nėra prasmės su tavimi kalbėti.

Juk daugelis čia pasisakiusių (ir aš) teigia norintys tarpinio varianto - o tu mum visiem lengva ranka etiketes klijuoji.

Comment

Kaip manot kur yra toliarancijos riba.

1 Vyras
                                  2 Moteris
                                  3 Vyras - moteris
                                  4 X moterų - X vyrų
                                  5 X vyru - viena moteris
                                  6 Vienas vyras - X moterų
                                  7 Vyras-vyras
                                  8 X vyrų
                                  9 Moteris-moteris
                                  10 X moterų
                                  11 Moteris - vaikas
                                  12 Vyras - vaikas
                                  13 Moteris - gyvūnas
                                  14 Vyras - gyvūnas
                                  15 ir t.t..

Pagal šį sarašą nu aš tiesiog super netoliarantiškas,
                                  (kitaip ir ananistas parke nieko blogo)

Norėčiau pabrėžti, kad įveikiamas vienas punktas, ir kai su juo apsiprantama, tiesiog ir sekantis nebeatrodo baisus.
                                  Bet tikrai nenorėčiau kad po daugel metų žmonijoje bųtų tiesiog naturalu kad pilietis X dogintu savo dogą viešai kokiame parkelyje.

Ir pavargau aš nuo tų toliarancijos fanatų, kurių argumentai ribojasi:
                                  -pažiūrėk, o UK taip nėra, žiu o Ispanijoje jau gėjai tuokesi,
                                  o, ir vėl mes atsilikom, oj kokia gėda prieš viso paulio gėjus kad paradą uždraudė,laisvę toliarancijai !!!!!.

Ir paaiškinkit man kodėl viskas kas iš ES ar USA yra teisinga.Ir kodėl privalu sekti jų pėdomis.
                                  Nu pravalas visisškas.
                                  kaip zinia, vyrai (zoofilai) paprastai turi sexa su moteriskos lyties patelemis (karves, ozkos, vistos, kales...) ir atvirksciai, moterys - su vyriskos lyties gyvunais, todel homoseksualuma pastatyti salia zoofilijos yra klaidinga, nes salia zoofilijos turetu stoveti akivaizdus heteroseksualumas
                                  apskitai, matau, jog kai kam dar reikia padirbeti su savimi norint atskirti laisvanoriskai apipusi dvieju suaugusiu zmoniu mylejimasi (vyras + moteris; vyras + vyras, moteris + moteris) nuo iskrypimu, pavadinimais zoofilija, pedofilija ar nekrofilija. sekmes!

Comment

Sugavo auksinę žuvelę gėjus ir negėjus. Davė po vieną norą. Pirmas negėjus, sako padaryk taip, visam pasauly būtų tik moterys. Žuvelė ir padarė. Dabar gėjau eilė. Sako, padaryk taip, kad šitas asilas taptu gėjumi...

Comment

Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                      Amiko,
                                      jeigu matai tik juodai-baltą vaizdelį - arba homoseksualistus mušam, arba leidžiama santuokas, vaikų įvaikinimą ir visokeriopai skatinam - tai nėra prasmės su tavimi kalbėti.

Juk daugelis čia pasisakiusių (ir aš) teigia norintys tarpinio varianto - o tu mum visiem lengva ranka etiketes klijuoji.

atsakyk tu man, prasau, kuo tau homoseksualumas yra blogai?
                                      isvardink bent keleta konkreciu priezasciu ir pasistenk kalbeti uz save, o ne uz katalikus, lietuva ir kitus.
                                      as visada sakydavau - kai tik koks jaunikaitis pradeda abejoti savo heteroseksualia tapatybe, tai arba tampa gejumi, arba prasideda inirtinga kova pries homoseksualuma. patogiausia, aisku, tada neigti homoseksualuma kaip reiskini, o dar geriau ciupti koki nors geju, ji pazeminti, suspardyti ir tokioje 'psichoterapijoje' tarytum atsikratyti visiems laikams homoseksualumo savyje, kuris ten viduje kazkur kartais kribzda ir neleidzia uzmigti, ane?

Comment

Kuo toliau tuo labiau prasideda kalbejimas apie nieka. Homoseksualu tolerancija tai nereiskia leidimas jiems oficialiai tuoktis. Pas daugeli pasisakiusiuju atsiranda toks poziuris kad jei tolerancija tai turi buti leidziama viskas. Toli grazu brangieji.
                                        O kas sneka apie baznycia ir jos tolerancija, tai dar reiktu pasvarstyti ar del jos pozicijos tais klausimais ir kiekvieno baznycios atstovo zodziu pagrystuma. Juk jie nera nei kazkokie isskirtiniai nei kazkokie visa ziniai.
                                        Paziurekim juk ir tarp tu paciu dvasininku pilna visokio plauko iskrypeliu. O kad yra ir geju tarp ju tai manau net nevera gincytis. Tai kaip galia butu sakyti kad baznycia smerkia Homoseksualuma, kai tuo paciu tarp ju paciu tokiu pilna.???
                                        Mano galerijos:
                                        Flickr'e

Comment

Parašė arun' Rodyti pranešimą
                                          atsakyk tu man, prasau, kuo tau homoseksualumas yra blogai?
                                          Jeigu laikyti jį kaip socialinį reiškinį, tai jis pavojingas tuo, kad kelia grėsmę (potencialiai) populiacijos išlikimui. Ypač, jeigu jis plinta.

Comment

Working...
                                          X