Parašė Edd
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tolerancija Lietuvoje
Collapse
X
-
Realybė? Jei jau šiais laikais tolerancija išmatuojama kilometrais žmogui ir Aš gali pasidalinti tokia statistika - maloniai prašom. Visgi iki šiol aš galvojau, kad šiuo klausimu galima išsakyti tik savo nuomonę (ją ir išsakiau). Tebūnie ta mano nuomonė vadinama "vilniečio ego burbulu", jei kažkas labai nori parodyti savo toleranciją. Beabejo ta nuomonė yra paremta kažkuo (jei reikia - galiu išdėstyti), tačiau tikrai ne apie objektyvią realybę čia reiktų kalbėti ar beprasmiškai ginčytis dėl to.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąRealybė? Jei jau šiais laikais tolerancija išmatuojama kilometrais žmogui ir Aš gali pasidalinti tokia statistika - maloniai prašom.
Visgi iki šiol aš galvojau, kad šiuo klausimu galima išsakyti tik savo nuomonę (ją ir išsakiau).
Beabejo ta nuomonė yra paremta kažkuo (jei reikia - galiu išdėstyti) <...>
Realybė (per rožinius akinius jos nesimato - aut. pastaba):
Parašė Aš Rodyti pranešimąLietuvoje skustagalviai, tiksliau rasistinė jų dalis, pradėjo reikštis jau 1993 m., dažniausiai per futbolo rungtynes. Jų metu būdavo iškeliamos nacistinės vėliavos, pasigirsdavo šūkiai juden rauss. Ypač aktyvūs skustagalviai būdavo per Vilniaus „Žalgirio“ rungtynes su Vilniaus (tai turbūt „Vikipedijos“ klaida - aut. pastaba) „Maccabi“ klubu. Antisemitinius šūkius buvo galima išgirsti ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio klubui žaidžiant su Jeruzalės „Hapoel“ 2002 m. pavasarį.
1994-1995 m. išėjo pora skustagalvių pogrindinio leidinio „Naujas kelias“, nukreipto prieš kitataučius, numerių. 1995-1997 m. Vilniuje buvo sumuštas japonų diplomatas su žmona (beje, kaip tik po futbolo rungtynių), korėjietis ir Kazachstano piliečiai. Be to, nacistiniais šūkiais apipaišomos sienos, iškabinamos vėliavos su svastikomis.Daugiausiai skustagalvių yra Vilniuje ir Klaipėdoje.
15–16 fašistuojančių skustagalvių Vilniaus centre talžė vieną afrikietį.
„Šis užpuolimas akivaizdžiai buvo rasistinis!” – dienraščiui L.T. pareiškė E.Jennings.
Apie dar vieną išpuolį prieš užsieniečius „L.T.“ pasakojo antradienį. Šešiems juodaodžiams geležinkelio stoties rajone teko muštis su lietuvių šešetu.
Manoma, kad vilniečiai prie nigeriečių prisikabino vien dėl to, kad jie – tamsiaodžiai. Tiesa, po konflikto ligoninėje atsidūrė tik vienas vietinis 20-metis vaikinas.
Vilniaus valdžia dar kartą atmetė Lietuvos gėjų prašymą sostinėje surengti viešą akciją.
<...>
Neoficialiai Vilniaus valdžios atstovai pripažino, kad leidimas renginiui neišduotas, nes bijoma neigiamos visuomenės reakcijos ar net riaušių mieste.Paskutinis taisė Aš; 2007.10.18, 17:33.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąParašė Edd Rodyti pranešimąRealybė? Jei jau šiais laikais tolerancija išmatuojama kilometrais žmogui ir Aš gali pasidalinti tokia statistika - maloniai prašom.
Parašė Aš Rodyti pranešimąParašė Edd Rodyti pranešimąVisgi iki šiol aš galvojau, kad šiuo klausimu galima išsakyti tik savo nuomonę (ją ir išsakiau).
Parašė Aš Rodyti pranešimąParašė Edd Rodyti pranešimąBeabejo ta nuomonė yra paremta kažkuo (jei reikia - galiu išdėstyti)
Parašė Aš Rodyti pranešimą
Ir iš vis kas čia per "mada" "ant greičio" pacituoti daug sakinių iš bendro konteksto ir paskui po vieną sakinį kažką parašyti, kai kur net sunku suvokti kas turima omenyje (pvz. atvejis su "nuomonė apie nuomonę"). Geriau neskubėk ir parašyk taip, kad visiems būtų lengviau suprasti. Ačiū.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąKodėl forume negalima pateikti savo nuomonės, net jeigu ji pagrįsta ne nenuginčijamais faktais, o tiesiog patirtimi/logika ir pan.? Ir nuo kada to daryti negalima?
Daugybė faktorių suformavo tokią nuomonę, tad visų neišvardinsiu. Pradedant tuo, kad Vilniuje didžiausia žmonių įvairovė <...>
<...> daugiausia kultūrinių renginių <...>
<...> procentaliai didesnis jaunų žmonių <...> kiekis <...>
<...> aukštesnį išsilavinimą turinčių žmonių kiekis <...>
Vėlgi kaiko skaičiukais neišmatuosi, tad ir ginčytis kaip minėjau - neverta. Ir bent jau aš nesikabinėjau prie tavo reiškiamos nuomonės šia tema. Nors dabar turbūt reikės.
Realybė? Ir ką tu tuo nori pasakyti? Negi manai, kad tokių ir panašių straipsnių nerastum apie tolerantiškiausius didelius Pasaulio miestus? Didžiasalis dar nei karto neatstūmė gėjų parado ir šiaip dar apie netoleranciją Didžiasalyje neskaičiau - turbūt pats tolerantiškiausias Pasaulyje.
Ir iš vis kas čia per "mada" "ant greičio" pacituoti daug sakinių iš bendro konteksto ir paskui po vieną sakinį kažką parašyti, kai kur net sunku suvokti kas turima omenyje (pvz. atvejis su "nuomonė apie nuomonę"). Geriau neskubėk ir parašyk taip, kad visiems būtų lengviau suprasti. Ačiū.
Beje, dėl tų „daugybės faktorių“, kurie suformavo tavo nuomonę. Ar negali tai būti tiesiog šio forumo narių kaltė? Va tuo tai patikėčiau.Paskutinis taisė Aš; 2007.10.18, 18:49.
Comment
-
Atsiprašau Aš, bet diskusija nuo kabinėjimųsi skiriasi tuo, kad diskusijose dažniausiai kito nuomonė nėra iškart išvadinama rožiniais akiniais pasidabinusių vilniečių ego burbulais ar kažkuo panašiu. Taip pat kažkokie kaltinimai neaiškiom manipuliacijom irgi gan keisti. Taip ir nepaaiškinai apie "manipuliacijas" ir "nuomonę apie nuomonę" būtent tame kontekste, kuriame juos pavartojai. Tai čia dėl kabinėjimųsi.
Dėl diskusijų - kaip minėjau nelabai aš čia matau prasmės. Tikrai ne tokia tema kur kažkas kažką galėtų įrodyti.
Visi pateikti faktoriai - įvairiausi, įvairiausių tautybių žmonės, daugiau kultūros renginių, išsilavinimo, jaunų žmonių ir pan. mano manymu tiesiogiai įtakoja tolerancijos lygį.
Dėl išsilavinimo - matęs statistiką, tačiau dabar nenoriu ieškoti, galiu pasakyti tik tiek, kad ir tie patys Kauno universitetai nemažai parengia žmonių ne Kaunui, o būtent Vilniui.
Ir malonu, kad pripažįsti bent dėl forumo narių.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąAtsiprašau Aš, bet diskusija nuo kabinėjimųsi skiriasi tuo, kad diskusijose dažniausiai kito nuomonė nėra iškart išvadinama rožiniais akiniais pasidabinusių vilniečių ego burbulais ar kažkuo panašiu.
Taip pat kažkokie kaltinimai neaiškiom manipuliacijom irgi gan keisti. Taip ir nepaaiškinai apie "manipuliacijas" ir "nuomonę apie nuomonę" būtent tame kontekste, kuriame juos pavartojai. Tai čia dėl kabinėjimųsi.
Dėl diskusijų - kaip minėjau nelabai aš čia matau prasmės. Tikrai ne tokia tema kur kažkas kažką galėtų įrodyti.
Visi pateikti faktoriai - įvairiausi, įvairiausių tautybių žmonės, daugiau kultūros renginių, išsilavinimo, jaunų žmonių ir pan. mano manymu tiesiogiai įtakoja tolerancijos lygį.
Dėl išsilavinimo - matęs statistiką, tačiau dabar nenoriu ieškoti, galiu pasakyti tik tiek, kad ir tie patys Kauno universitetai nemažai parengia žmonių ne Kaunui, o būtent Vilniui.
Ir malonu, kad pripažįsti bent dėl forumo narių.
O tie žmonės (susipraskit kurie) turėtų susimąstyt apie daromą poveikį savo miesto įvaizdžiui. Gal jų pozicija tikrai nėra teisinga, o gal jie tiesiog nemoka jos išsakyti. Nes tokių „Edd'ų“ bus daug (tokių, kurie susidaro įspūdį) ir nieko nuostabaus, kad vėliau keleto kaltų žmonių dėka bus kabinamos etiketės visam miestui, kas su laiku išplinta už vieno interneto forumo ribų ir esant palankiai situacijai prigyja visuomenės dalyje (pavyzdžiui, kito miesto, kuris riejasi su Kaunu, visuomenės).Paskutinis taisė Aš; 2007.10.18, 19:36.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąNemanau, tu sakai, kad aš negaliu kažko teigti, nes neturiu skaičių. Tad norėjau pasakyti, jog tu neturėtum kaltinti manęs statistikos neturėjimu (manipuliuoti šiuo argumentu), nes ir pats jos neturi
Parašė AšBet aš manau, kad reikėtų remtis ne miestų gyventojų sudėtimi, bet konkrečiais faktais ir įvykiais. Štai, paėmiau ir peržvelgiau aktualijas tolerancijos tematika ir jos nežada nieko geresnio Vilniui nė bet kuriam kitam Lietuvos miestui, net ir margesnėje visuomenė išliko ta pati problema
Parašė AšO tie žmonės (susipraskit kurie) turėtų susimąstyt apie daromą poveikį savo miesto įvaizdžiui. Gal jų pozicija tikrai nėra teisinga, o gal jie tiesiog nemoka jos išsakyti. Nes tokių „Edd'ų“ bus daug (tokių, kurie susidaro įspūdį) ir nieko nuostabaus, kad vėliau keleto kaltų žmonių dėka bus kabinamos etiketės visam miestui, kas su laiku išplinta už vieno interneto forumo ribų ir esant palankiai situacijai prigyja visuomenės dalyje (pavyzdžiui, kito miesto, kuris riejasi su Kaunu, visuomenės).
Dėl etikečių - taip Lietuvoje Kaunui yra prilipdyta netolerantiško miesto etiketė, tačiau nekaltinčiau tuo vien tik "Vilniaus" žiniasklaidos. Tokie kauniečių pasisakymai, kurių internete LABAI daug, kad: "Wilno š, nes ten gyvena rusai/lenkai, paplaukę, 'netaip' apsirengę žmonės ir t.t." tikrai prie tokio įvaizdžio nemažai prisideda.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąIš atskirų konkrečių faktų ir įvykių sunku spręsti apie bendrą tolerancijos lygį, nebent labai ilgą laiką seksi šią temą. O konkretaus atvejo su gėjų paradu Vilniuje išvis nėra su kuo palyginti, bent aš neatsimenu tokių atvejų kituose Lietuvos miestuose. Tad visgi manau, kad mano išvardinti kriterijai šį tą reiškia.
„Gėjų parado“ nėra su kuo palyginti, bet faktas, kad jam įvykti neleidžiama ir kad viena iš to priežasčių yra Vilniaus miesto visuomenės neigiama reakcija. O juk aš nesakau, kad Vilnius blogesnis, aš sakau, kad Vilnius ne geresnis. Tad ir tuo atveju, jei rengiant analogiškus planus, pavyzdžiui, Kaune jie baigtųsi tuo pačiu fiasko, mano pozicija išliktų teisinga Atsimeni, buvo ketinimai socialinei reklamai tolerancijai skatinti naudoti viešąjį Kauno ir Vilniaus miestų transportą. Pabaigos ir ten, ir ten visiškai vienodos (tik dar vienas realus konkretus pavyzdys)
Dėl etikečių - taip Lietuvoje Kaunui yra prilipdyta netolerantiško miesto etiketė, tačiau nekaltinčiau tuo vien tik "Vilniaus" žiniasklaidos.
Kartą diskutavau su pusbroliu (draugiškai) ir davus jam Statistikos departamento skaičius apie Kauno ir Vilniaus kriminogeninę situaciją jis baisiausiai nustebo, negalėjo patikėti. Toks yra išankstinio nusistatymo, paremto stereotipais, dažnai neteisingais, rezultatas.
Tokie kauniečių pasisakymai, kurių internete LABAI daug, kad: "Wilno š, nes ten gyvena rusai/lenkai, paplaukę, 'netaip' apsirengę žmonės ir t.t." tikrai prie tokio įvaizdžio nemažai prisideda.
Ir tai nežinia kada baigsis, tokie pasisakymai provokuoja, tada atsakoma ne ką geriau. Paskui būna taip, kad turint nuoskaudą dėl vieno žmogaus išsiliejama ant kito ir tai pasaka be galo, tai išplinta grandinine reakcija. Nebent visi kartu nuspręstume kažką pakeist, bet, jei tai bandysim daryt po vieną, tai tik laiko klausimas, kada vėl bus perpildyta taurė
Tiek to, tavo nuomonė, kad Vilnius yra tolerantiškiausias miestas Lietuvoj, mano nuomonė, kad tu esi neteisus ir kad vieno miesto šioje srityje išskirti neverta nei gerumu, nei blogumu. Tavo nuomonė, kad aš esu neteisus.Paskutinis taisė Aš; 2007.10.18, 20:32.
Comment
-
Gėjų lyga padavė į teismą Vilniaus savivaldybę
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=14771283
esame teisine, demokratiska valstybe, ES ir kitu respektabiliu organizaciju nariai... bet:
Kol kas gėjams buvo paaiškinta, neva statybos darbų rangovė „Vilniaus kapitalinė statyba“ negali užtikrinti renginio dalyvių saugumo, nes rekonstruojamoje aikštėje vykdomi statybos darbai.
Ir dar:
Tą dieną Vilniuje prasidės Tarptautinės gėjų ir lesbiečių asociacijos Europos skyriaus metinė konferencija, į kurią laukiama 230 dalyvių iš visos Europos. Ketina atvykti ir Europos Komisijos, Europos Parlamento, Jungtinių Tautų, Švedijos vyriausybės atstovai.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTurbut belieka "melstis", kad nesusidirbtume pries visus tuos svecius.
Comment
-
Parašė rat Rodyti pranešimąVisko gali būti su visokiais skinais Kaip bebūtų, bus linksma
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąGėjų lyga padavė į teismą Vilniaus savivaldybę
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=14771283
esame teisine, demokratiska valstybe, ES ir kitu respektabiliu organizaciju nariai... bet:
O dėl "aikštės remonto" tai juokinga.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąTeismai - turbūt teisingiausias kelias. Ir neabejoju, kad savivaldybė teisme bus gerokai "pa2lkinta" - jeigu ieškinio nepatenkins Lietuvos teisma, 99% tikimybė kad patenkins Strasbūro teismas (kuriame jau buvo analogiška byla iš Varšuvos).
O dėl "aikštės remonto" tai juokinga.
O as net pamirsau apie ECHR
Siaip esu skeptiskas Lietuvos teismu atzvilgiu, nes ir tenyksciai ne is kazkur ateje, o is tos pacios korumpuotos (post)sovietines teriotorijos. Galbut Strasburo baime isties privers igyvendinti teisinguma. Bet kokiu atveju, homofobai ir panasus kontingentas (kur jis bebutu... savivaldybese, teismu sistemoje ar kitur) turetu gauti gera spyri i ta vieta uz gan elementariu zmogaus teisiu negerbima.
Comment
-
Paminint byla is varsuvos
Bączkowski and Others v. Poland was a European Court of Human Rights case which ruled unanimously that the banning of an LGBT pride parade in Warsaw in 2005 was in violation of Articles 11, 13 and 14 of the European Convention on Human Rights. Delivered on May 3, 2007, the ruling was the first which affirmed that banning LGBT pride parades goes against freedom of assembly and association.
Kas nezino, Strasburo zmogaus teisiu teismas, nieko neturi bendro su Europos sajunga, tai European cauncil institucija kuriai priklauso visos europos salys apart Baltarusijos. Teismo sprendimai yra privalomi valstybei narei (nes buvo pasirasyte pagrindiniu zmogaus laisviu konvencija)."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Prie to pacio:
H.Mickevičius: L. byla gramzdina Lietuvą į Europos provinciją
„Šitas atvejis demonstruoja, kad iki teisinės valstybės mums dar toloka“, - konstatavo H. Mickevičius.
„Tai atrodo labai nesolidžiai iš tarptautinės bendruomenės pusės. Palaipsniui tai turės pasekmių. Jau dabar į Lietuvą žiūrima kaip į provincialią valstybę“, - sakė Lietuvos žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius.
Teismas P. L. byloje įrašė labai neįprastą įrašą. Teismas per 3 mėnesius nuo sprendimo priėmimo įpareigojo Lietuvą priimti lyties keitimo tvarką ir sąlygas numatantį įstatymą. „Įrašas, ką reikia daryti, labai neįprastas – tai diktuoja, kad Lietuva jau įgyja nepatikimos valstybės, kuri nepaiso tarptautinių teisių ir įsipareigojimų, reputaciją“, - aiškino žmogaus teisių gynėjas.
H. Mickevičius sakė, jog prieš 17 metų Lietuva ne tik atgavo nepriklausomybę, bet nutarė tapti demokratine valstybe ir integruotis į Vakarų kultūrinę erdvę. „Čia visiškas nesusipratimas. Žmonės turi suprasti, kad padarytas politinis pasirinkimas ir kito kelio nėra – jeigu norima tikros demokratijos ir būti Vakarų šalimi, reikia rūpintis žmogaus teisėmis“, - aiškino H. Mickevičius. Tai jis vadina pirma P. L. bylos pamoka.Paskutinis taisė DeSadas; 2007.10.23, 19:15."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
Comment
-
siulau baigt vadint "gamtos klaida" . Manau tai skamba gana izeidzianciai transeksualu atzvilgiu, tu net neisivaizduoji kokias kancias jie patiria. ( I mean Lietuvoje)
ziaurus zmones - zauri visuomene."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
Comment
Comment