Parašė Tomasl
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tolerancija Lietuvoje
Collapse
X
-
"Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
negalima kontroliuoti."(Konstitucinio Teismo 2000-06-13 nutarimas).
-
Parašė Tomasl Rodyti pranešimąAndrew ar čia tavo mintys ar citata kokio tai šaltinio.
"dalis tikrai puikiai integravosi i visuomene, taciau dalis tapo marginalinem (asocialiom) grupem, kurios kelia problemu. Todel reiktu siek tiek grieztinti imigracijos politika."
Imigrantu nereikia bijoti. Protinga kontroliuojama imigracija visada nese tik nauda."Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimątai mano mintys, Tomai. Bet tai as sakiau kalbedamas apie Prancuzija. Ten tokie ispuoliai kaip pas mus Klaipedoje sukeltu visuotini totalini soka.
Imigrantu nereikia bijoti. Protinga kontroliuojama imigracija visada nese tik nauda.
Comment
-
Andrew išbrauk tau netinkama punktą
1. Imigrantas dirba darbus kurių nebenori dirbti vietiniai.
2. Pagrindinai emigrantai yra iš prastesnės aplinkos.
3. Imigrantas neatvažiuoja duoti.
4. Jis yra atkaklus savo klimės šalininkas.
5. Jie nepasiruošę puoselėti svetimos aplinkos.
tai yra mano neigiama nuomonė,
Gal galėtum išdėsti teigiamą.
Comment
-
Parašė Tomasl Rodyti pranešimąAndrew išbrauk tau netinkama punktą
1-as teiginys: manau, kad tai yra būtent gerai, o ne blogai - nes kas tada dirbs tuos darbus, kurie tikrai reikalingi
2. Čia nesupratau tavo minties.
3. Tas dažnu atveju tiesa.
4. Žiūrint kaip toli nuo Šiaurinio pusrutulio nutolęs tos kitos kultūros atstovas (mano teorija ). Kuo piečiau esanti diaspora svetimoje valstybėje, tuo mažiau stengiasi integruotis! (sutinku būna ir išimčių)
5. 50/50 - daug veiksnių tai lemia, ar puoselės, ar ne...Sunku pasakyti
Migrantai yra "efektyvūs" ir pakantumas egzistuoja, kol emigrantų populiacija neperkopia daugiau nei apie 10 proc. visuomenės populiacijos santykiniu laiko atžvilgiu ( The University of Zurich/ sociostatistical department/ Data of 2004).
Comment
-
Parašė Tomasl Rodyti pranešimąAndrew išbrauk tau netinkama punktą
Comment
-
Parašė Tomasl Rodyti pranešimą1. Imigrantas dirba darbus kurių nebenori dirbti vietiniai.
Imigracijos ekonomine nauda (pvz JK ) yra itin didele.
Pasisakyti pries imigracija -tai tiesiogiai kenkti savo ir aplinkiniu interesams , pasisakyti uz ekonomines pletros stojima.
Parašė Tomasl Rodyti pranešimą2. Pagrindinai emigrantai yra iš prastesnės aplinkos.
P.S. mes kalbam tik apie zemiausio lygio darbuotojus, nes auksto lygio darbuotoju imigracijos svarba yra NEKVESTIONUOTINA (ju pritraukimas yra gyvybiskas interesas)
Parašė Tomasl Rodyti pranešimą3. Imigrantas neatvažiuoja duoti..
Parašė Tomasl Rodyti pranešimą4. Jis yra atkaklus savo klimės šalininkas.
Reikalavimas, kad visi turetu vieninga kilme tam tikroje valstybeje yra nepagristas, nesaziningas, sunkiai imanomas (ir vis labiau bus sunkiai imanomas) ir nereikalingas
Parašė Tomasl Rodyti pranešimą5. Jie nepasiruošę puoselėti svetimos aplinkos..Paskutinis taisė Andrew; 2007.05.07, 13:16."Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąKą ir reikėjo įrodyti:
Comment
-
Parašė lietuvis ataina Rodyti pranešimąAciu Dievui, kad nors Vilniuj atsirado protingu zmoniu kurie isdriso tiesa i akis isdrebt, nors Kaunas visada vadinamas lietuviskiausiu miestu.
vis labiau istikinu, kad tikri lietuviai yra visai ne tie, kurie taip save vadina"Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąNegaliu pakęst rasistų, labai tikiuosi, kad nė panašus į tokį nesi.
toliarantas ir t.t..
Žiurėjimas per bet kurią, iš šių grupių prizme, gaunamas tik tai grupei reikalinga rezultatas.
O tai toli gražu neobjektyvu.
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimąImigracijos ekonomine nauda (pvz JK ) yra itin didele.
Pasisakyti pries imigracija -tai tiesiogiai kenkti savo ir aplinkiniu interesams , pasisakyti uz ekonomines pletros stojima.
Kaži kas tampa kieno įkaitu.
Jau nekalbu apie patį išnaudojimo faktą...
Comment
-
Parašė Tomasl Rodyti pranešimąHomofobas, rasistas, nacistas, ksenofobas , homofilas, ksenofilas,
toliarantas ir t.t..
Žiurėjimas per bet kurią, iš šių grupių prizme, gaunamas tik tai grupei reikalinga rezultatas.
Todel buti tolerantisku yra savaime suprantamas dalykas, buti netolerantisku-neigiama zmogaus savybe, bruozas, problema, kuri trukdo (ir trukdys) tam zmogui sugyventi su kitais, jaustis komfortabiliai tarp kitu zmoniu.
Tolerancija visada nukreipta ne i viena grupe, bet i visa visuomene, todel, kad tokioje visuomeneje , kur gerbiamas kiekvienas zmigus, nepaisant jo skirtingumu, saugus ir laimingi gali jaustis visi, nera bereikalingu itampu ir neapykantos. Ne paslaptis, kad tolerantiskoje visuomeneje (kur gerbiamas zmogus) neimanoma, kad pvz su zmogumi teisesaugos institucijos elgtusi neteisetai (suimtu, kalintu be pagrindo, mustu). Jei visuomeneje vyrauja netolerancija, tai jos auka gali buti kiekvienas is musu, nes pagrindo negerbti zmogaus atsiras visada."Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
Comment
-
Parašė Tomasl Rodyti pranešimąHomofobas, rasistas, nacistas, ksenofobas , homofilas, ksenofilas,
toliarantas ir t.t..
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąGalbūt, bet jei žiūri per kažkokią prizmę, o kokią prizmę priskirtum man? Aš ją pavadinčiau "realia situacija".
As noriu pasakyti, kad ksenofilija, homofilija, tolerancija yra savaime suprantami dalykai. T.y. buti neksenofobu, nehomofobu yra savaime privaloma kaip kad buti nezmogzudziu, buti nevagimi ir pan.
Is siuo atveju prizmiu nera daug, galimos tik dvi prizmes"Laisvė turėti įsitikinimus reiškia, kad žmogus yra laisvas pats formuoti savo įsitikinimus, pasirinkti pasaulėžiūros vertybes, jis ginamas nuo bet kokios prievartos, jo pažiūrų
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimąkeista, kad butent tu sakai "galbut". Nes tai, ka nori pasakyti Tomasl reiskia, kad ksenofobas=ksenofilui, rasistas=toliarantui, homofobas=homofilui. Ta prasme norima pasakyti, kad sie zmones vienodai blogi ar geri.
Bet aš nežiūriu nė per vieną iš anksčiau nurodytų "prizmių". Aš žiūriu pagal realią situaciją. Kaip jau sakiau, dabar problemos nematau, bet ji atsirasti gali, jei į tai bus žiūrima lengvabūdiškai. Jokių:
ksenofobas=ksenofilui, rasistas=toliarantui, homofobas=homofilui
Parašė Andrew Rodyti pranešimąAs noriu pasakyti, kad ksenofilija, homofilija, tolerancija yra savaime suprantami dalykai. T.y. buti neksenofobu, nehomofobu yra savaime privaloma kaip kad buti nezmogzudziu, buti nevagimi ir pan.Paskutinis taisė Aš; 2007.05.07, 17:02.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąGalbūt, bet jei žiūri per kažkokią prizmę, o kokią prizmę priskirtum man? Aš ją pavadinčiau "realia situacija".
objektyvu gali būti tik tata kai nepalaikai, nei vienos nei kitos pusės,o iš šono visgi vaizdas atrodo daug realistiškesnis.
dar geriau jai pavyksta pabuvoti abeju oponetu kailyje.
Čia taip pat atsakas į Andrew postą.
Comment
-
Parašė Andrew Rodyti pranešimąabsoliuciai ne. tai butu tas pats , kas i viena eile statyti pvz zudikus bei jiems priesingus gyvybes myletojus...
Comment
Comment