Parašė New_one
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tolerancija Lietuvoje
Collapse
X
-
AIRzol labai tikiuosi kad taip ir bus, bet kaip ten sako cia Lietuva cia lietus lyja.. ne is gerosios puses, kaip su tolerancijos problemom tai ir su sitais draudimais. Va geras pavyzdelis is musu istatymeliu, kai su alkoholio reklama buvo...
Beje tenka pripazinti, mes tikrai netapsime tokie kaip olandai. Bet noretusi kad ir tie ir anie butu laimingi (cia ta pati homo ir hetero tolerancijos tema).
Comment
-
Parašė AIRzol Rodyti pranešimąSkirk nuomonę nuo įžeidininėjimų ir nesaintaikos kurstymų.
Ir dar vienas įdomus dalykas, kad kai panašios priemonės buvo panaudotos pas kaimynus iš rytų, tai vienas per kitą rėkėte apie žlugdomą demokratiją, o kai tai daroma pas mus - plojate katutėmės.
Išverstaskūriai. Čia mano nuomonė.gera gyventi gerai
Comment
-
Parašė AIRzol Rodyti pranešimąKaip jis neįžeidžiantis? Jei neįžeidžia tavęs, tai nereiškia, kad nieko neįžeidžia. Juodaodžiams tai įžeidimas, priimk tai kaip faktą.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimą111
Dviejų skirtingų imperijų vertybės nėra vienodos.
Tu gali pradėti man pasakoti apie JAV blogus darbus, neginčysiu. Man atrodo pakankamai elementariai suvokiama ir pakankamai akivaizdu, kokie skirtumai esti tarp JAV ir Rusijos. Juo labiau, kad apie tai jau teko diskutuoti kitoje temoje (man).
Apie kokias vertybes tu kalbi? Esme ne vertybe, o tiksluose, kuriu siekia tiek JAV, tiek Rusija - valdyti kitus, o JAV - ko ji nesibodi pabrezti - visa pasauli. Bent jau Rusija apie tai nesneka. O vienu ar kitu siulomos "vertybes" yra tik priemones, pasiekti tuos tiksus. Ir visai nesvarbu kokiam nors Afganistano eiliniam zogeliui, kas juos valdo - ar, "aukstomis vertybemis" pasizymintys Vakarai, ar beveik jokiu "vertybiu" neturinti Rusija.
Abi salys yra okupantes.
Deja, šiuo klausimu aš nesutinku.
Jaunimas, jei mane tokiu laikai, tuomet konkrečiai aš, suvokiu paprastą dalyką - tokia miniatiūrinė svirtis pasaulio mechanizme, kaip Lietuva, viena gali laikytis tik itin siauroje nišoje ir, greičiausiai, laikinai. Mums reikalingi partneriai, bendra kryptis. Su kuo tą kryptį rinktis, bet ne ar ją rinktis, yra klausimas.
Pasirinkome gerai, sveikinu.
Beje, kad ir kaip nacionalistams nepatiktų, aš pasakysiu, manau, kad globalizacija ateina neišvengiamai. Ir tai yra gerai, nacionalizme, ypač besaikiam, matau didelę dalį visų pasaulio problemų.
O as matau nei kiek ne maziau problemu globalizme, kuriame isliks tik stipriausi ir didziausi. O mazieji - visi isnyksime.
Mazuju nacionalizmas padeda jiems islikti, tuo tarpu kai didziuju nacionalizmas tikrai yra pavojus kitiems.
O apie nacionalines vertybes, unikalumą, mentalitetą, identitetą man pasakoti nereikia, patriotiškumo stoka nesiskundžiu. T.t.
Comment
-
Parašė arun' Rodyti pranešimąAtsiprašau, tamsta, kad įsiterpsiu šioje vietoje.
Paskaitęs tavuosius komentarus, susidarė įspūdis, kad esi Tiesiog - Nelankstus - Tipas. Kodėl, tamsta, esi taip desperatiškai įsikabinęs į savo neigiamybes, jeigu galima galvoti ir veikti konstruktyviai, a?
Comment
-
Parašė Kema Rodyti pranešimąPagal duotus pavyzdžius, už ką buvo nubausta, tai ten aš neįžvelgiu jokių įžeidinėjimų ar nesaitaikos kurstymų. Galiu nuo savęs tik vieną pasakyti, kad visada būsi kaltas jei užkabinsi gėjų ar žydą.
Ir dar vienas įdomus dalykas, kad kai panašios priemonės buvo panaudotos pas kaimynus iš rytų, tai vienas per kitą rėkėte apie žlugdomą demokratiją, o kai tai daroma pas mus - plojate katutėmės.
Išverstaskūriai. Čia mano nuomonė.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąJei tokie kaip tu daugiau ir giliau mastytu, tai toki nesamoniu nerasinetu. O tai dabar, matosi, virskinate tik tai, ka pateikia aplinka.
Comment
-
Parašė New_one Rodyti pranešimąSutinku su Aš issakyta nuomone. Al1 man susidaro ispudis, kad gini Rusija. Kadangi pasiskelbei jog jau nemazai meteliu turi, tai galbut nostalgija cia ar kas, bet is tiesu, pvz as nenoreciau dabar buti Rusijoje, gyventi ten.. brr
Ir cia ne lietuviskos ziniasklaidos nuopelnas, skaitau ir rusiska spauda, ir lietuviska, ir uzsienietiska, tad nuomone susidariau. Dziaugiuosi kad vis maziau jaunimo rusiskai moka (tikiuosi ta tendencija ir toliau vystysis). Kaip kazkas minejo, kad maziau rusisku nuodu gaus.
Del zodzio "negras". Tai sutinku su Al1 pilnai. Lietuviu kalboje jis nera izeidziantis, jei pavartoji ji angliskai negrui tada sutikciau, jei negras lietuviskai sneketu tai jam sakyciau negras, jei angliskai tada afroamerican. Taip sakant ju kalba ju taisykles, musu kalba - musu taisykles.
Niekas Rusijos negina. Taciau is bet ka galima padaryti didziausiu blogio isikunijimu, jei kryptingai bus darbuojamasi pateikiant atrinkta informacija. Ir atvirksciai - padaryti sventuoju didziausia nieksa.
Grizkime 4 metus atgal, i Pakso apkaltos procesa. Kai vos ne visos bedos Lietuvoje buvo suversto ant Pakso. Nu, pasalino ji is posto, ar bedu sumazejo? Ar geriau, darniau, teisingiau pradejome gyventi? Taip kad tam informacijos pateikimas yra didele jega formuojant visuomenes nuomone.
P.S. As uz Paksa nei balsavau, nei gailiuosi, kad ji "nuverte".
O del kalbos mokejimo - tai tu labai klysti. Kalbos mokejimas nera jokia blogybe.
Priesa reikia pazinti is vidaus - yr toks posakis. Taip pat yra taip, kad priesas ras priemoniu ir nemokant jo kalbos paskleisti dezinformacija tavo gimtaja kalba.
Salia Rusijos mums vis tiek teks gyventi, nori to ar nenori. Ir bendrauti teks.
Comment
-
Parašė New_one Rodyti pranešimąkadangi diskusija apie uzgauliojancius zodzius uzvire, kodel nepaminit tokio tarpinio maisyto - mulatas. Jis taip pat apibudina zmogaus spalva, kaip ir zodis negras. O gal as biski ne i tema, tai atleiskit
Comment
-
Parašė x21 Rodyti pranešimą... nea, zodis negras reiskia juodas... o kas pasakys kad negrai balti...
http://opposingdigits.com/racistpara...ackson%201.jpg
Arba negras albinosas. Analogiskai, kaip ir baltieji albinosai. Tik negras albinosas - kontrastas labai ryskus. Plaukai, nosis, lupos ir kt. - negriskos formos, tik jis visas blyskus.
http://www.galder.net/wp-content/upl...os-albinos.jpg
Comment
-
Parašė wrm Rodyti pranešimąDel negru: prie kelerius metus bunant JAV teko su vienu negru diskutuot prie bokalo apie sio zodzio reiksme ir pan, ir jam pvz buvo visiskai dzin kad mes, europieciai, ji vadinam negru. Bet aiskiai issireiske - is bet kurio amerikono lupu jam tai izeidimas. Taip pat buvo aptarta tema kodel negrai turi savo specifini kvapa ir t.t., bet cia jau atskira tema. Bet bent jau diskusija buvo be pykcio. Matyt ant issilavinusio pataikem
O kaip ten yra su tuo ju kvapu?
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąParašė Aš Rodyti pranešimąEsu girdėjęs daug nuomonių, jog Lietuvos žiniasklaida mūsų šalies įvykius yra linkusi perdėtai perteikti iš blogosios pusės. Ir yra labai paprastas paaiškinimas, žiniasklaida orientuota į ažiotažą. Jį lengviau arba dažniau pavyksta pasiekti būtent tokiomis naujienomis. Be to, mano manymu, lietuvių mentalitetas turi nemažai bendro su bambėjimu, o gal tai būdinga žmonėms apskritai. Todėl neigiamas naujienas dažniau mėgstama aptarinėti, kritikuoti.
Rusija, šiuo atveju, nėra išskirtinė.
Rusijos demokratija yra žlugusi ir visiškai nereikia stebėtis, jog jos link skrieja kur kas daugiau kritikos. Tai labai natūralu.
Manau, kad gebu vertinti informaciją Rusijos atžvilgiu visiškai blaiviai, sąmoningai, objektyviai.
Dviejų skirtingų imperijų vertybės nėra vienodos.
Tu gali pradėti man pasakoti apie JAV blogus darbus, neginčysiu. Man atrodo pakankamai elementariai suvokiama ir pakankamai akivaizdu, kokie skirtumai esti tarp JAV ir Rusijos. Juo labiau, kad apie tai jau teko diskutuoti kitoje temoje (man).
Deja, šiuo klausimu aš nesutinku.
Jaunimas, jei mane tokiu laikai, tuomet konkrečiai aš, suvokiu paprastą dalyką - tokia miniatiūrinė svirtis pasaulio mechanizme, kaip Lietuva, viena gali laikytis tik itin siauroje nišoje ir, greičiausiai, laikinai. Mums reikalingi partneriai, bendra kryptis. Su kuo tą kryptį rinktis, bet ne ar ją rinktis, yra klausimas.
Pasirinkome gerai, sveikinu.
Beje, kad ir kaip nacionalistams nepatiktų, aš pasakysiu, manau, kad globalizacija ateina neišvengiamai. Ir tai yra gerai, nacionalizme, ypač besaikiam, matau didelę dalį visų pasaulio problemų.
O apie nacionalines vertybes, unikalumą, mentalitetą, identitetą man pasakoti nereikia, patriotiškumo stoka nesiskundžiu. T.t.
212.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąO tu jausi skirtumą ar tave muša homo, ar heteroseksualas?
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąBūtų malonu, jei cituotum taisyklingai.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąPasistengsiu. Bet zodziai paryskinti, galima suprasti, kas kieno.
Parašė Al1 Rodyti pranešimąApie kokias vertybes tu kalbi? Esme ne vertybe, o tiksluose, kuriu siekia tiek JAV, tiek Rusija - valdyti kitus, o JAV - ko ji nesibodi pabrezti - visa pasauli. Bent jau Rusija apie tai nesneka. O vienu ar kitu siulomos "vertybes" yra tik priemones, pasiekti tuos tiksus. Ir visai nesvarbu kokiam nors Afganistano eiliniam zogeliui, kas juos valdo - ar, "aukstomis vertybemis" pasizymintys Vakarai, ar beveik jokiu "vertybiu" neturinti Rusija.
Abi salys yra okupantes.
Kad ir kaip paprastai skambėtų, taip ir yra.
Kaip jau minėjau, šia tema aš nediskutuosiu, man tikrai, nuoširdžiai sakau, gaila savo laiko. Tavo taip pat.
O as matau nei kiek ne maziau problemu globalizme, kuriame isliks tik stipriausi ir didziausi. O mazieji - visi isnyksime.
Mazuju nacionalizmas padeda jiems islikti, tuo tarpu kai didziuju nacionalizmas tikrai yra pavojus kitiems.
Po to atsiranda galimybė įterpti JAV ir Rusijos politiką kaip kontekstą. Žinoma, taip tiesmukai to padaryti negalima, yra daugybė niuansų. Ne, aš nemanau, kad JAV - altruistė.
Kalbi apie mažuosius. Kas yra JAV? Nėra tokios tautos, kaip amerikiečiai. Tai daugybės smulkesnių tautų kratinys, suformavęs savo atskirą sudėtinę kultūrą per amžius. Galima sakyti, kad JAV, tai Europa po absoliučios globalizacijos. Vėliau prisideda ir Afrika, dar vėliau - ispanų kontingentas, dabar jau ir rytiečiai. Kažkada visas pasaulis bus panašiai (reikia įtraukti dar neįeinančios pasaulio dalies įtaką) toks, kaip JAV. Bet pasaulis niekada nebus JAV.
Kai pasaulyje visi mes būsim vienodi, nebeliks reikalo kovoti dėl skirtingų tradicijų, skirtingų įsitikinimų, žemės lopo, nes žemė priklausys visiems vienodai - Žemės piliečiams, t.t., nebebus prasmės kariauti tarpusavyje. Tai neliečia žmogaus gyvenimo gerbūvio klausimo, šiam išspręsti prireiks daug ilgesnės evoliucijos, atskira tema.Paskutinis taisė Aš; 2008.08.04, 22:40.
Comment
-
Parašė x21 Rodyti pranešimą/\ Lietuvoje jau yra lietuviu - negru... bet cia ne taisykle... kol kas...
Ar ju vaikas lietuvis? Nors gime Lietuvoje, puikiai kalba lietuviskai. Idomu, kokia tautybe irasyta ju pasuose? Dabar tautybes neberaso. Bet yra tokiu negru-lietuviu, kurie gime tarybiniais laikais ir turi (turejo) seno pavyzdzio LR pasus.
Comment
-
Parašė Aš Rodyti pranešimąGalima ir suklysti. Todėl neišradinėkim dviračio naujai.
Okupacija okupacijai nelygu.
Kad ir kaip paprastai skambėtų, taip ir yra.
Kaip jau minėjau, šia tema aš nediskutuosiu, man tikrai, nuoširdžiai sakau, gaila savo laiko. Tavo taip pat.
Lygiai tas pats ir apie Lietuva- nei naciu, nei tarybine nei kiek ne geresnes. Nes tai okupacijos.
Comment
Comment