Parašė Mantaz
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Tolerancija Lietuvoje
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąGal tiesiog nelabai korektiska, taciau, deja, tokiu minciu kyla ir man.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą<...> ta sava nuomone yra ne kas kita kaip antisemitizmo, homofobijos ar kitokios -fobijos apraiskos. <...>Paskutinis taisė Aš; 2007.01.25, 12:33.
Comment
-
@Mantaz
Turbut ne mums spresti, koks yra desadas. As tiesiog sutinku su tuo, kad musu visuomene yra provinciali ir (kseno)fobiska. Is mano pozicijos gal ir nekorektiskai skambetu, bet turiu sutikti su tuo, kad zmones, pamate daugiau Vakaru kulturos ir praleide ten siek tiek laiko, is tiesu pasikeicia; ismoksta pasakyti "aciu", "nebesipiktina" gejais, zydais ir t.t. Tiesiog ivyksta sioks toks kulturinis perauklejimas. Gal todel vieni kitiems tampa panasus i "marsiecius"
@Ash
neapykantos kurstymas yra kriminalinis nusikaltimas ir, skirtingai negu kas nors gali pagalvoti, nera zodzio laisves subjektas, ka sako ir teises teorija. Meiles ir "filijos" kurstymas nera joks nusikaltimas (isskyrus kai kurias "-filu" rusis, su kuriais, manau, niekas nieko bendro cia neturi ).Paskutinis taisė John; 2007.01.25, 12:48.
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąIr kad visi „nemarsiečiai“ tik UK? Bet kokiu atveju DeSadas taip tik parodė savo provincialumą.
Comment
-
Parašė batista Rodyti pranešimąjeigu klystu, pataisykit, bet didžioji dalis Lietuvos emigrantų - iš provincijos
Taigi, visi esam vienodi "kaimieciai"
Comment
-
Nu, kad neeee, yr kaimiečiai iš UK ir kaimiečiai iš LietuvosMiestai ir architektūra - http://www.miestai.net
Comment
-
Taigi, esam visi vienodi "kaimieciai"
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąTurbut ne mums spresti, koks yra desadas. As tiesiog sutinku su tuo, kad musu visuomene yra provinciali ir (kseno)fobiska. Is mano pozicijos gal ir nekorektiskai skambetu, bet turiu sutikti su tuo, kad zmones, pamate daugiau Vakaru kulturos ir praleide ten siek tiek laiko, is tiesu pasikeicia; ismoksta pasakyti "aciu", "nebesipiktina" gejais, zydais ir t.t. Tiesiog ivyksta sioks toks kulturinis perauklejimas. Gal todel vieni kitiems tampa panasus i "marsiecius"
Dėl lietuvių visuomenės per daug nesiginčysiu, nes bendrai imant tolerancijos lietuviams, kaip ir kitoms tarybinį laikotarpį išgyvenusioms tautoms, trūksta. Visgi tolerancija yra toks dalykas, kuris yra ugdomas ir tam reikia, kad keistųsi žmogaus pažiūros, ugdytos nuo pat jo gimimo. Ar pažiūras lengva pakeisti? Naivu tikėtis stebuklo. Be to, riekia būti aklam, kad nepastebėtum mūsų visuomenės pažangos šiuo klausimu.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąApgailėtina
Esame ES šalis ir išpažįstame vakarietiškas vertybes. Jei kažkam nepatinka - važiuokite į Saudo Arabiją, kur homoseksualizmas yra laikomas liga ir baudžiamas mirties bausme, važiuokite į Iraną, kur is vis bando įrodyti, kad holokausto nebuvo. Važiuokite, bet nesėdėkite čia ir nerodykite savo išprusimo, nes man rodos, kad visos LT probelmos yra būtent dėl to kietakaktiškumo ir bukumo.
Comment
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimą<...> man rodos, kad visos LT probelmos yra būtent dėl to kietakaktiškumo ir bukumo.
Comment
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimąNa, jei aš būčiau buvęs jo vietoje, jausčiausi taip pat. Apgailėtina , mano nuomone, yra tai, kad mes vis dar diskutuojame apie tą patį - pilstome iš tuščio į kiaurą - ir tuo parodome ne ką kitą, o savo privincialumą. Kiek galima?
Važiuokite, bet nesėdėkite čia ir nerodykite savo išprusimo, nes man rodos, kad visos LT probelmos yra būtent dėl to kietakaktiškumo ir bukumo.Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąTik klausimas kieno
Comment
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimąKieno? Daugelio žmonių. Kartais kai pasiklausai ar pažiūri, kiek yra mūsų žmonėse (nesakau, kad visuose) neapykantos kitokiems, man net baisu darosi. Atrodo esam katalikiška šalis per amžių amžius, ir žmonės auklėjami visada buvo, o netolerancija per kraštus liejasi...
Comment
-
Parašė Mantaz Rodyti pranešimąSiūlai apskritai apie tai nediskutuoti? Argi ne diskusijos ir priremia prie sienos argumentų neturinčius homofobus, rasistus ir kitus pan. atvejus? Apie tai nekalbėti turbūt ir būtų didžiausia klaida einant tolerancijos stiprinimo keliu.
Comment
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimąKieno? Daugelio žmonių. Kartais kai pasiklausai ar pažiūri, kiek yra mūsų žmonėse (nesakau, kad visuose) neapykantos kitokiems, man net baisu darosi. Atrodo esam katalikiška šalis per amžių amžius, ir žmonės auklėjami visada buvo, o netolerancija per kraštus liejasi...Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimąNa, nenorėjau pasakyt, kad apie tai nereikia diskutuot. Reikia. Tiesiog imant konkrečiai šitą forumą, jau kažkada buvo analogiška diskusija užvirusi. O dabar vėl tas pats per tą patį - tiesiog nematau prasmės kiekvienam iš naujo aiškinti. Arba reika pasidaryt kažkokią šabloninę žinutę ir visiem atsakinėt, pateikiant tuos pačius faktus - gal po kokių 10 metų tokio kalimo kas nors pasikeis ir nekils analogiškų diskusijų???Mano galerija Flickr'yje
Comment
-
Žodžiu, išvada būtų tokia
po mano pasiūlymo pamastyti apie tai, kas Lietuvoje yra gerai, tai padarė vienas žmogus. O jau sekančioje žinutėje prasidėjo to žmogaus įvardintų punktų kritika.
Taigi, jeigu mes patys neleidžiam sau ir kitiems patikėti, kad Lietuvoje kažkas yra gerai - tai nieko nuostabaus, kad užsieniečiai irgi tuo netikės.
Prisiminus tuos pačius estus - jie ištiesų patys tiki, kokia Estija pažangi, kaip ji sparčiai vystosi IT technologijose ir t.t. Bent jau tie estai, su kuriais man tenka bendrauti (ką apie tai galvoja gūdaus Estijos kaimo "runkeliai", neįsivaizduoju).
p.s. apie tai kas gero Lietuvoje. man Lietuva yra plačių galimybių kraštas - ekonomika labai sparčiai kyla iš duobės, atsiranda ištisos naujos verslo šakos kurių iki tol nebuvo, žmonės yra "alkani" gerovės ir pokyčių (tai yra didelė varomoji jėga - lyginant su jau "sočiomis" vakarų šalimis, kurių noras - kad viskas liktų taip kaip dabar).
Comment
Comment