Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Siuo atveju tema issivyste apie vaikus. O joks normalus zmogus nenoretu turet geju vaiku. O ka svetimi, nepazystami zmones veikia - is tikruju visiskai neidomu ir jokio skirtumo.
    Kaip ir tevu, taip ir vaiku nepasirinksi. Ir mano manymu joks normalus zmogus negaletu issizadeti savo vaiko vien del to, kad jis homoseksualus.

    Comment


      Parašė fow Rodyti pranešimą
      Prieštaraučiau dėl primetimo. Pasakyk man šalį, kuri Lietuvai perša idėją dėl homoseksualų santuokų. Nežinau tokios. Ar Nyderlandų karalienė vizito Lietuvoje metu siūlė Lietuvai kuo skubiau įteisinti santuokas? Galbūt siūlė koks olandas, atvykęs į Lietuvą turistauti? Paskirų individų ar organizacijų pasiūlymai nėra oficialūs valstybės pranešimai.


      Taip, jokia valstybe oficialiai nesiule. As ir to neminiu. Bet yra visokios JU tarptatutines organizacijos, kurios, daro dideli spaudima per nupirkta ziniasklaida, skleidzia dezinformacija ar tendencinga informacija apie pazeidziamas teises, netolerancija Lietuvoje ir t.t. ir pan.
      Galu gale - Lisabonos strategijos dokumetuose yra uzsimenama apie homoseksualu ir kitokiu teises ir t.t. Kol kas tai yra tik rekomendacinio pobudzio. O kas paneigs, kad ateityje visa tai netaps privaloma kiekvienai ES saliai!
      Nereikia neigti - spaudimas is uzsienio yra.



      Be to ką reiškia tavo pasakymas "normali visuomenė"? Taip išeina - sovietinė, slepianti savo skirtybes ir deklaruojanti, kad jų nėra. Rask man enciklopedijoje "normalios visuomenės" apibrėžimą, nes šiuo atveju "norma" yra tikrai sunkiai apibrėžiamas ribų matavimo vienetas.

      Normali visuomene - heteroseksuali viusuomene, siuo atveju.


      Kalbi apie neatmenamus laikus, santuokos sampratą. Galbūt, ir tiesa, kad homoseksualai anksčiau niekur neturėjo įteisintų santuokų. Visa tai buvo periferiška, nelegalu, tačiau tam tikra prasme toleruojama, plg. Senovės Graikijoje ar Romoje. Ar Anglijoje.

      Deja, santuokos supratime ir dabar yra esminis dalykas, nepasikeites per tukstancius metu ir visose civilizacijose - santuoka - vyro ir moters sajunga. Iskaitant ir poligamija.


      Tačiau jei jau kalbi apie štampus, tradiciją ir nekeičiamą požiūrį, tai palyginimui apie visuomenės raidą prisiminkime moters vaidmenį visuomenėje. Moters ir vyro teisės sulygintos ne taip jau seniai. Anksčiau feminizmas irgi buvo tik marginalija. Jokios rinkimų teisės, jokio padoraus darbo. Prioritetas vyrui. Kažkaip tai tuo suabejoti sugebėjome, pasmerkėme lyčių nelygybę ir dabar turime lyčių lygybę.

      Lytine lygybe ir seksualine orientacija - nepalyginami dalykai.
      Nereikia cia to mineti.



      Gali teigti, kad mokslas galutinai nepaaiškina homoseksualumo ar jo kilmės, bet kalba ne apie tai. Kalba yra apie sveiką požiūrį ir toleranciją (prisiminkime diskusijų temą).

      Jei mokslas irodys, kad homoseksualumas yra igyjamas, o ne igimtas, tai nelieka tolerancijai jokios butinybes. Jei homoseksualumas yra igijamas, jis neturi buti toleruojamas. Kaip narkomanija, alkoholizmas ir t.t. - tai igyjama ir netoleruojama.


      Vėl dėl santuokų: Jei tau to nereikia, nereiškia, kad nereikia kitiems. Juk tavęs asmeniškai niekas netempa į "zagsą" su kitu vyru. Kažkoks "šustauskiškas" pareiškimas iš tavo pusės. Gal prisidėk prie jo antrojo Kaunas-Vilnius ar vv žygio su papildomu plakatu "Gėjų santuokos Lietuvoje. Ar mums to reikia?? NE!"

      As dar karta sakau - santuoka tik tarp vyro it moters. O homoseksualams kartu gyventi niekas netrukdo ir dabar. Popieriuko (liudijimo) prireike?

      Comment


        Parašė amiko Rodyti pranešimą
        Nezinau, ar tai imanoma. Greiciausiai ne del draugu, o del demesio stokos, noro issiskirt is kitu, uzsitikrint zinomuma sou biznyje, jei to reikia. Kiek zvaigzdziu meluoja ar net karta kita permiega su ta pacia lytim, kad tis apie ji pasklistu paskalos, zmones is smalsumo bega tekini i ju koncertus, Lietuvoj tai dar taip nevekia, kaip uzsieny. Be to, jei panai pasakytum, kad esi gejus, ji tave priimtu kaip sava, kai sveciuotumeis pas ja, miegotum su ja vienoj lovoj :-) bet man slykstu ir koktu del tokiu dalyku, kaip jau ne karta akcentavau, as tik uz nefiktyvia meile ir tikrus, nesuvaidintus santykius. Ir esu grieztai pries tiems, kuriems tik seksas svarbiausia, nesuprasi, atrodo suauge zmones, bet masto kaip penkiolikiniai.

        Tai kaip tokius pseudohomoseksualus vadinti? Ar ne iskrypeliais?

        DeSadai, nerayk zinutes. Siame kontekste tas zodis tikrai tinkams ir nieko neizeidzia.

        Comment


          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
          O jei sužinotum, kad jis pvz. atiminėja mobilius telefonus iš mergaičių ar grobsto PVMą?

          Patikek, as keliu didelius reikalavimus zmonems. Taip pat ir savo vaikams juos kelsiu, kai ju turesiu.


          Uz telefonu atiminejima jo subine butu melyna. Nors cia kai kas prades reikstis, kad smurtas pries vaikus negerai. Gerai, bet tik kritiniais atvejais. Tai todel dabar vaikai tokie izulus ir blogi yra, kad per mazai lupami. Aiskum nereikia perlenkti lazdos. Tik kritiniais atvejais. Bet vaikai turi suprasti, kad gyvenime jiems gali daug skaudziau buti, nei gauti dirzo...

          Comment


            Kad ir kokie iskrype jie, mes neturim teises atvirai ju taip vadint. Galim tik isreikst nuomone, bet neizeidziamai.
            www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

            Comment


              Parašė Kecal Rodyti pranešimą
              Aš tada rimčiau paklausiu, kad būtų susiję su seksualumu: ką darytum, sužinojęs, kad užauginai prievartautoją?

              Aišku, gaila, kad viskas taip hipotetiškai gaunasi: ką darytum, jeigu...

              Klausimas geras. Is tiesu, aisku, tevams yra skaudu. Bet reikia pripazinti, tai ju auklejimo spragos. Ir homoseksualus vaikai - tevu auklejimo spragu pasekme daugumoje atveju.

              Taciau as savo vaiko prievartautojo netraukciau ir kalejimo - tegul sedi. Nusipelne.

              Blogiausia yra tai, kd tevai gelbeja vaikus, kai sie akivaizdziai yra prisidirbe.
              Kai padeda vaikams isvengti atsakomybes. Prie ko visa tai veda - puikiai matome musu visuomeneje. Auksciausiu lygiu. Ministras gelbeja nuo kalejimo PVM grobstymu kaltinama sunu ir t.t.

              Comment


                Parašė amiko Rodyti pranešimą
                Kad ir kokie iskrype jie, mes neturim teises atvirai ju taip vadint. Galim tik isreikst nuomone, bet neizeidziamai.
                Kodel ne? Kodel zoofilu negalima vadinti iskrypeliais? O nekrofilu? Izeidimas? Vadinkime viska savo vardais. Vagis - tai vagis. Melagis - tai melagis. Iskrypelis - tai iskrypelis. Nereikai slapstytis po mandagiais zodziais ar politiniu korektiskumu.
                Negras yra negras. Visi juodaodziai yra negrai. Ar as ka nors izeidziancio pasakiau? Tegul JAV visi lankstosi pries savo politini korektiskuma, bet Lietuvoje as drasiai sakau, kad juodaodis yra negras. Ir niekas man jokiu priekaistu tegul nereiskia.

                Comment


                  oi prisikalbesi
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                  - George W. Bush President of the USA

                  Comment


                    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                    oi prisikalbesi
                    Ar as?

                    Del ko? Paaiskink.

                    Parafrazuojant, jei as kalbu apie negrus, tai is tiesu as kalbu apie afroamerikiecius...
                    Paskutinis taisė Al1; 2008.07.28, 22:39.

                    Comment


                      Nes esi netolerantiskas ir pazeidi LR istatymus. Butent JAV ar ES visi tokie tolerantiski, nes zmones per buki patys aukletis, jiems reikia bizuno - istatymo, draudimo, taisykles... Pats kalbi daugiau tik jausmais, bet pries ka nors vadindamas izeidziamai, pamastyk. Net ir paskutiniai padugnes yra zmones ir turi jausmus. Mama taves to nemoke gal. Tu nesi Dievas ir neturi teises teisti ir izeidineti.
                      www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                      Comment


                        Kelios, ką tik į galvą šovusios, abnormalios ir "iškrypėliškos" "normalių" (?) žmonių išraiškos formos? Kodėl toleruojame juos?

                        Kultūrizmas. Kur yra mokslo nustatyta raumenų normali masės riba?


                        Mineralinės purvo vonios. Kiaulių mentalitetas ar tikrai padeda?


                        Speleologija. Psichiškai nesveiki adrenalino fanatikai ar sportininkai?


                        Nudistų paplūdymys. Tobulas ištisinis įdegis prieš dorovę?


                        Plastinė chirurgija. Kuris svajoja pagrabalioti pirmąją labiau nei antrąją?


                        Tatiuruotės. Gražu ar kūno darkymas?


                        Šie pomėgiai, išraiškos formos turi vieną bendrą panašumą kartu su homoseksualizmu - nė vienas aplinkinis/pašalinis nenukenčia nuo to , nes nėra naudojama jokia smurto ar prievartos forma. Beje, visi esam žmonės, iš to pačio kurpaliaus...žiūriu,, kai kuriems humanizmas yra svetimas dalykas.

                        Gerb. Al1, jei apie negrą kalbi be jokių rasistinių konotacijų, tai naudok lietuvišką žodį - juodaodis. Reikia sakyti: juodaodis yra juodaodis, nes žodis negras yra svetimkūnis lietuvių kalbos žodynę, iš ispanų/anglų/prancūzų kalbos.
                        Paskutinis taisė tivoli; 2008.07.29, 00:09.
                        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                        Dordrechtas/Haarlemas
                        Nesebaras/Plovdivas
                        Kiolnas

                        Comment


                          negrazu - kuno darkymas

                          Comment


                            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                            Ar as?

                            Del ko? Paaiskink.

                            Parafrazuojant, jei as kalbu apie negrus, tai is tiesu as kalbu apie afroamerikiecius...
                            nes n.... Lietuviu kalboje turi neigiama atspalvi ir rasistine konotacija. Jei nori apibudinti tos rases zmones vartok juodaodis.
                            Nors rase aplamai yra dirbtinis konstruktas.
                            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                            - George W. Bush President of the USA

                            Comment


                              Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                              Nudistų paplūdymys. Tobulas ištisinis įdegis prieš dorovę?
                              Jei teisingai suprantu šis ženklas draudžia storiems žmonėms degintis be rubelių... Ar tas draudimas estetinio pobūdžio? Bet Kodėl? Kodėl nenorima priimti kitokių? Kaip sakoma nepatinka - nežiūrėk. Ar tai ne diskriminacija? Ir kaip ten nustatoma kuris žmogus jau per storas? O anoreksikams/bulimikams užeiti galima?
                              *******
                              Miestai.net Fb

                              Comment


                                Gana atidziai perskaitau sia tema (manau verta demesio nes protingu zmoniu minciu labai daug). As tik kukliai paminesiu keleta dalyku.
                                Desadai, tavo grasinimai tikrai nepadeda zengti tolerancijos link. Cia pirma. Amiko kelias sunkesnis bet as ji palaikau. Iskart zmogui pagarba. Abudu esate netradicines orientacijos bet Amiko priimtinesnis asmuo, taip kad manau panasiai ir su kitais. Su kokiais susiduri tokia ir nuomone. Jeigu susidurei su negerieciais tai ir netoleruosi (kalbant i tema del tolerancijos).
                                Ypac noreciau atkreipti demesi i Kaunaz pasakymus. Siaip irgi smagu skaityti, bet vienas dalykas uzkliuna: "isvarysiu vaika is namu jei suzinosiu kad jis gejus"... cia ziauru. Ziurek kad istikruju nebutu tavo vaikas toks (kai turesi ju), ir ar nebus taip kad isvares atsiprasinesi jo. As megstu sakyti, kad viskas grizta bumerangu.

                                Comment


                                  O aš norėčiau pridurti vieną dalyką. Kalbėsiu iš patirties. Kai paauglystėj apie save pradėjau suprasti, iš pradžių bandžiau keistis ir t.t. (ne tame pasakojimo esmė, tad "prasuku juostelę"). Vėliau man dėl nuolatinių minčių: kodėl, kaip, iš kur toks esu? Įsitaisiau visai nesmagią depresiją, bandydavau nuolat nusižudyti. Tėvai tuomet apie mane dar nieko nežinojo. O pats taipogi žvėriškai bijojau jiems ką nors apie tai sakyti (gal išvarys iš namų, gal tėvas primuš). Dėl nepasitikėjimo tėvais, aš jiems nieko nesakiau, gerų draugų, kuriems nebijočiau išsipasakot irgi neturėjau, todėl visi mano vidiniai išgyvenimai likdavę manyje sukūrė depresijos ligą. Ir tik po kelių mėnesių, kai depresija ėmė tiesiogiai kenkti širdžiai, nervams, miegui, mokslams, nuėjau pirmiausia pas kardiologą, kuris širdyje pokyčių neatrado, bet akcentavo, kad širdis greitai reaguoja į stiprius emocinius išgyvenimus, tad nusiuntė pas psichoterapeutą. Jam aš be jokių paslapčių viską klojau kas ir kaip, ir jei ne jis, vaistai nuo depresijos, ir psichologė, aš būčiau nusižudęs, nes žudytis tada bandydavau dažnai. Specialiai išėjęs iš namų į mokyklą, eidavau per gatvę ne per perėją, net neapsidairydamas (mašinos signalizuodavo, bet man būdavo dzin). Mokykloj jau pamažu apie mane kai kurie sužinojo (klaidą padariau pasisakęs vienam draugui, kuris pasirodo su manim bendravo, nes buvau mokinių taryboj, jam garbė lyg kokia su manim buvo bendrauti...). Prisimenu visus šiuos įvykius ir tą savo savijautą, kai kiekvieną rytą atsibudęs pasakydavau sau: vėl išaušo naujas šūdinos dienos rytas ir man ant visko po...i, nes Dievas ant manęs padėjęs. Aš tvirtai tikėjau, kad Dievas su manimi taip pasielgė, norėdamas už kažką atkeršyti, tik nežinojau už ką, ėmiau dažniau lankytis į bažnyčią, tapau be galo uždaro būdo. Ir jei būčiau pasitikėjęs savo tėvais (na, bent mama, juk pas ją dažniausiai einame paguodos), jei jie būtų supratę, kad man kažkas negerai, o ne rūpinęsi tik drbu ir buitimi, gal man nebūtų tekę ištverti viso to. Tik iki šiol aš džiaugiuosi ir negaliu atsistebėti, kaip man nepavyko nusižudyti, aš juk bandydavau į savaitę po keliskart: vaistais, lįsdavau po mašina ir pan. būdais. Neturėjau tiek drąsos, kad išdrįsčiau nueiti iki galo, man vis tik gyvenimas ir šeima kažkiek rūpėjo, rūpėjo ir sužinoti, kas bus toliau, o juk miręs nebesužinosi. Svarbiausia, ką norėjau tuo pasakyti, tai, kad prieš nusisukdami nuo vaiko ar tiesiog ignoruodami jo problemas, ar neatrasdami laiko nuooširdžiam pasikalbėjimui su juo, gerai pasvarstykite, kokias kančias jam gali tekti išgyventi ir kaip po to jam gali susiklostyti gyvenimas. Iš mandagiai išauklėto vaiko jis gali tapti valkata, benamiu, psichiniu ligoniu, šizofreniku ir pan. Ir blogiausia - jūs galite paskatinti jį nuspręsti atimti sau pačiam gyvybę, kas manau būtų skaudžiausia tėvams pasaulyje, juk prarasti vaiką yra tas pats, kas prarasti dalį savęs. Ir tokiose kritinėse situacijose, kada nori kaip nors vaiką nubausti, pasvarstykite, kaip jis pats jaučiasi, negalvokite vien apie save, pasikalbėkite su juo ir net jei jis nenorės kalbėti, ignoruos ir rėks ant jūsų, tai tik įrodys, kad jį kažkas slegia. Mąstykite, kad netektų verkti prie brangiausio žmogaus karsto ir gailėtis dėl to, ko jau niekada nesugrąžinsit.
                                  Paskutinis taisė Ametistas; 2008.07.29, 08:43.
                                  www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Patikek, as keliu didelius reikalavimus zmonems. Taip pat ir savo vaikams juos kelsiu, kai ju turesiu.


                                    Uz telefonu atiminejima jo subine butu melyna. Nors cia kai kas prades reikstis, kad smurtas pries vaikus negerai. Gerai, bet tik kritiniais atvejais. Tai todel dabar vaikai tokie izulus ir blogi yra, kad per mazai lupami. Aiskum nereikia perlenkti lazdos. Tik kritiniais atvejais. Bet vaikai turi suprasti, kad gyvenime jiems gali daug skaudziau buti, nei gauti dirzo...
                                    Nesuprantu kodėl taip skiriasi požiūris į parazitą ir visuomenės atmatą ir į tą, kuris niekam nieko blogo nedaro, tik yra gėjus.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Lytį pasikeitusiam asmeniui išduoti nauji dokumentai

                                      Vyru Lietuvoje gimęs ir po operacijos Tailande tapęs moterimi žmogus Airijoje pradėjo legalų gyvenimą. Lietuvoje jam išduoti dokumentai moteriška pavarde ir asmens kodu, rašo „Lietuvos rytas“.

                                      http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=17876019

                                      Toks klausimas: kokia lytis bus įrašyta būtybei, kuri turi moterišką krūtinę ir vyrišką organą?
                                      gera gyventi gerai

                                      Comment


                                        Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                                        Jei teisingai suprantu šis ženklas draudžia storiems žmonėms degintis be rubelių... Ar tas draudimas estetinio pobūdžio? Bet Kodėl? Kodėl nenorima priimti kitokių? Kaip sakoma nepatinka - nežiūrėk. Ar tai ne diskriminacija? Ir kaip ten nustatoma kuris žmogus jau per storas? O anoreksikams/bulimikams užeiti galima?
                                        Google'as man išmetė pirmą vaizdelį, kuomet suvedžiau per paiešką: "nudist", tad ir įdėjau - nenorėjau visiškai nuogų vyrų/moterų dėti.
                                        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                        Dordrechtas/Haarlemas
                                        Nesebaras/Plovdivas
                                        Kiolnas

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          Patikek, as keliu didelius reikalavimus zmonems. Taip pat ir savo vaikams juos kelsiu, kai ju turesiu.


                                          Uz telefonu atiminejima jo subine butu melyna. Nors cia kai kas prades reikstis, kad smurtas pries vaikus negerai. Gerai, bet tik kritiniais atvejais. Tai todel dabar vaikai tokie izulus ir blogi yra, kad per mazai lupami. Aiskum nereikia perlenkti lazdos. Tik kritiniais atvejais. Bet vaikai turi suprasti, kad gyvenime jiems gali daug skaudziau buti, nei gauti dirzo...
                                          Kazkaip as pastebejau tendencija, kad homofobai dazniausiai buna kieti krikscionys ir priedo linke i smurta. Manau vaiko auklejima dirzu irgi reiktu po truputi isgyvendinti. Vaikas juk nera suo, kuri reikia dresiruoti, vaikas yra zmogus, kuris gali mastyti. O sugebejimas mastyti igalina ji suprasti kas yra geris ir kas yra blogis. Taciau jeigu yra dresuojamas dirzu, tai jis kas yra blogis ar geris supranta tik tam tikram atvejui. Cia kaip ir su 10 dievo isakymu, kurie sukurti padeti zmonems, kai tuo tarpu visas gyvenimas 10cia dalyku neapsiriboja ir zmogui geriau reikia lavinti savo galva ir paciam suprasti kas yra gerai ir kas yra blogai, nei bandyti "iskalti". Zinoma, nebaudziamumas irgi tikriausiai anarchija ivestu, taciau yra begales kitu budu, nes smurtas deje gimdo smurta, ir tam vaikui, pries kuri buvo smurtaujama, smurtas pasidaro kaip norma, lyg naturalus dalykas. Taip jis veliau savo tiesas, kurios kartais gali nebutinai tiesa buti, gali irodyneti pasitelkdamas ta pati smurta, kuris kaip zinia yra nusikaltimas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X