Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tolerancija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė r08n Rodyti pranešimą
    Kaip gražu ir demokratiška: meras turėjo neteisingą, -fobišką ir nedemokratišką nuomonę, bet suprato savo klaidą, persiauklėjo ir įgijo teisingas pažiūras, ir netgi pražygiavo pirmosiose gretose parade (būtų pabandęs nepersiauklėti, ar ne)?
    Visiskai tgeisingai. Mano paties atveju viskas buvo labai panasiai, isskyrus tai, kad dar neteko dalyvauti tokiame parade. TAi ivyko visiskai savanoriskai ir be absoliuciai jokio spaudimo is isores (atvirksciai, spaudimas juntamas tiems, kurie pakeicia savo homofobiskas paziuras i liberalias... bent jau lietuviskoje visuomeneje).

Ar tikrai nieko neprimena? Prisiminkite, kad paskutiniaisiais CCCP gyvavimo laikais niekas disidentų nebevežė į lagerius (išskyrus pačius aktyviausius), tuo labiau - nešaudė, kaip prie Stalino. Juos tiesiog gydydavo spec. ligoninėse, ir šiaip smerkdavo ir kaltindavo tol, kol jie įgaudavo teisingas pažiūras, o jei pažiūros visitek nepasikeisdavo - palyginus švelniai ir neskausmingai sugriaudavo gyvenimą (išspirdami iš instituto, iš darbo ir pan.)

Dabartinė politkorektiškumo mada dar nepasiekė tokių aukštumų, bet su dabartinėmis tendencijomis, IMHO, tik laiko klausimas, kada "normalios siuolaikiskos civilizuotos Vakarietiskos visuomenes" atsidurs 1984-uosiuose.
    1984 siuolaikines politines sistemos tikrai neatsidurs. Net Kinija ir Kuba yra priverstos eiti visiskai priesingu (t.y. siuolaikiniu dmeokratiju pramintu) keliu jau vien del komunikacijos (Interneto) technologiju pazangos, kas paprasciausiai nebeleidzia taikyti metodu, kuriuos taike tuo metu (informacijos slepimo, melo ir pan.)... Aisku, kartais perdetas korektiskumas erzina, taciau jis yra tikrai civilizuotesnis ir naudingesnis visuomenei, nei aviras neapykantos ir pagiezos demonstravimas, isivyraves musu visuomeneje.

Vakaru visuomenese niekas per prievarta negydo ir niekam negrasina. Tiesiog yra principai, kuriu dera laikytis. Pats faktas, kad ir demokratijose (kaip ir diktaturose) yra principai, nereiskia, kad reikia tas sistemas tapatinti. Siu dienu demokratijose individo balsas girdimas kur kas geriau, nei bet kada anksciau velgi del tu paciu komunikacijos technologiju. Taigi tavo siulomas poziuris yra absurdiskas ir nepagristas.
    Paskutinis taisė John; 2008.07.08, 14:13.

Comment

Bet jau žiūriu į savaitę po 1-2 straipsnius šia tema pradėjo publikuoti. Įdomu, ar čia ta gėjų organizacija taip puikiai įsisavina ES lėšas, ar koks "žydruolis" Delfyje įsidarbino?
      gera gyventi gerai

Comment

Parašė Kema Rodyti pranešimą
        Bet jau žiūriu į savaitę po 1-2 straipsnius šia tema pradėjo publikuoti. Įdomu, ar čia ta gėjų organizacija taip puikiai įsisavina ES lėšas, ar koks "žydruolis" Delfyje įsidarbino?
        Esu tikras, kad Delfyje dirba ne vienas "zydruolis", kaip ir bet kur kitur

O siaip, labai gerai, kad atsiranda straipsniu sia tema. Tai bent jau skatina siokia tokia diskusija apie tuos dalykus, kas jau savaime yra gerai. Vienintelis dalykas, kuris yra nelabai geras del tokiu diskusiju, tai besiformuojantis neigiamas Lietuvos ivaizdis Vakaruose del tolerancijos stokos musu visuomeneje. Belieka tiketis, kad tai bus laikina ir kad diskusijos rezultatai ilgainiui duos apciuopiamu teigiamu rezultatu.
        Paskutinis taisė John; 2008.07.08, 14:58.

Comment

Vėl grįžtant prie senų diskusijų, mano nuomone, pernelyg viešas ar intensyvus diskutavimas kartais duoda priešingą rezultatą. Esu beveik tikras, kad tolerancija gėjų bei kitų mažumų klausimais Lietuvoje būtų kur kas didesnė, jei nebūtų taip aktyviai šnekama. Ne visi žinotų esant problemą, ne visi demonstruotų savo "išmintį" ir nuomonę ir tuo pačiu daug kam tai būtų nei šilta, nei šalta.

Comment

John, tas "homofobiskas" ivaizdis aktualus tik gejams, o visiems normaliems visiskai neidomu ar Lietuva homofobiska ar ne.
            Ir kodel tu nepagalvoji apie atvirkstini varianta - neigiama vakaru ivaizdi Lietuvoje, butent del situ visu paradu ir t.t.?

Comment

/\ Kalbi lyg jie iš Marso būtų atskridę Beje, pačiam ale būdingas hyperseksualumas (vien grojaraščio klipai), tai irgi paradoksiškai atrodo.
              Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
              Dordrechtas/Haarlemas
              Nesebaras/Plovdivas
              Kiolnas

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                Esu tikras, kad Delfyje dirba ne vienas "zydruolis", kaip ir bet kur kitur

O siaip, labai gerai, kad atsiranda straipsniu sia tema. Tai bent jau skatina siokia tokia diskusija apie tuos dalykus, kas jau savaime yra gerai. Vienintelis dalykas, kuris yra nelabai geras del tokiu diskusiju, tai besiformuojantis neigiamas Lietuvos ivaizdis Vakaruose del tolerancijos stokos musu visuomeneje. Belieka tiketis, kad tai bus laikina ir kad diskusijos rezultatai ilgainiui duos apciuopiamu teigiamu rezultatu.
                Dėl tokių straipsnių neapykantos Lietuvoj tik daugėja... taip, kad mano nuomonę reiktu užmiršt tuos gėjus, taip ir pykčio bus mažiau-->mažiau depresijos-->mažiau savižudybių.

Comment

heteroseksualumo propogavimas (vestuves, susikabinimai uz ranku su mergina, buciniai), man varo vezy ir tikrai prives mane prie savizudybes, tad sedekit visi "heteroseksualistai" namuose nes man bus maziau depresuchos
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Aš nesakau sedėt namuose, tiesiog mažiau šurmulio bus Lietuvoj - geriau bus abiem pusėm. Tiek homoseksualiem, tiek heteroseksualiem. Nes po tokių straipsnių atsiranda vis daugiau neapykantos.
                    Paskutinis taisė Orto Panti; 2008.07.08, 23:38.

Comment

Kad ir kiek tolerantiškas beesu (neneigiu, pakeičiau metams bėgant nuomonę), Gedo prospekte to matyt nenoriu.

Teišmoksta savo dėmesio stoką patenkinti kitaip.
                      Sakykit ką norit, bet gėjų paradai, vienareikšmiškai, būtent tai ir yra - viešas, kaukėtas ar pusnuogis elgetavimas dėmesio ir akivaizdus susireikšminimas.
                      Paskutinis taisė pablonis; 2008.07.09, 02:25.

Comment

Kad ir kiek tolerantiškas beesu (neneigiu, pakeičiau metams bėgant nuomonę), Gedo prospekte to matyt nenoriu.

Teišmoksta savo dėmesio stoką patenkinti kitaip.
                        Sakykit ką norit, bet heteroseksualu paradai, vienareikšmiškai, būtent tai ir yra - viešas, kukėtas ar pusnuogis elgetavimas dėmesio ir akivaizdus susireikšminimas.

ps. cia Berlin love parade.

Pabloni akivaizdu kad heteroseksualu pasimaivymai yra labiau 'toleruojami' LT

Matyt pakartosiu dar karta, kad toks poreikis nuogintis ir kitaip afisuotis yra budingas tik tam tikram, gana mazam, populiacijos procentui, bet netgi jei taip ir yra, gyvename demokratineje visuomeneje ir kazkieno norai ar nenorai matyti ar nematyti kazko visiskai nieko bendro neturi su istatymais bei zmogaus laisvem. Paprastai zmones kurie nenori kazko matyti perjungia TV kanala.
                        Paskutinis taisė DeSadas; 2008.07.09, 00:03.
                        "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                          heteroseksualumo propogavimas (vestuves, susikabinimai uz ranku su mergina, buciniai), man varo vezy ir tikrai prives mane prie savizudybes, tad sedekit visi "heteroseksualistai" namuose nes man bus maziau depresuchos
                          Mane irgi varo Būčiau labai laimingas jei visi vaikščiotų kaip vaiduokliai su a la hidžabais

Comment

Desadai, tau respec už kontrargumentus .
                            Taigis, kad visi "normalus" argumentai šiuo klausimu pasibaigia ties "norėčiau/nenorėčiau matyti" . O netolerancija priimama kaip normalių žmonių "normalus" bruožas, et

Comment

Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                              John, tas "homofobiskas" ivaizdis aktualus tik gejams, o visiems normaliems visiskai neidomu ar Lietuva homofobiska ar ne.
                              Ir kodel tu nepagalvoji apie atvirkstini varianta - neigiama vakaru ivaizdi Lietuvoje, butent del situ visu paradu ir t.t.?
                              Tas ivaizdis tikrai neaktualus tik gejams. Pavyzdys - John. Jis yra absoliutus moteru myletojas ir nuo minties uzsiimti kazkokiomis tam tikromis veiklomis su kitu vyru jam gali sukelti staigu pykinima

Visgi jam labai labai rupi Lietuvos ivaizdis Vakaruose ir kitur, iskaitant ir homofobija.

O del Vakaru ivaizdzio Lietuvoje... i tai reiktu ziureti grynai is technines perspektyvos. Geras musu ivaizdis -> daugiau turistu, daugiau investiciju, daugiau $ i musu ekonomika. Blogas ivaizdis -> visi sie dalykai plaukia i kitas salis (Latvija, Estija, Cekija... na tik, ko gero, ne Lenkija, kuri palaikys mums kompanija ). Esme ta, kad Vakarams neidomu, ka apie juos galvojame mes ir jie nuo blogo ivaizdzio Lietuvoje nei nukentes, nei islos... o mes del blogo savo ivaizdzio Vakaruose galime LABAI nukenteti FINANSISKAI ir is esmes dabar kenciame (ziur. Estijos pavyzdys ir jos ivaizdzio palyginimas su musu ivaizdziu, kuris labai gerai atsispindi investiciju ir turizmo statistikoje). Be to, esame maza salis, kas musu pozicijas sia prasme apskritai susilpnina iki beveik nuio... net Kinija su 1.3 mlrd populaicija ir viena didziausiu ekonomiku labai nervinasi, kai Vakaru spaudoje pasirodo neigiami straipsniai... ka jau kalbeti apie mus. Zodziu nereikia isradineti dviracio, nes viskas paprasta ir aisku kaip 2x2. Arba liekame Europos uzkampiu arba bandome tapti bent jau siokiu tokiu regioniniu centriuku, kuris butu pazymetas turizmo, investiciju, kulturos ir kituose zemelapiuose.
                              O kol kas reiktu konstatuoti aisku ir negincyjama fakta, kad esame Europos provincija, uzkampis ir siaip niekam neidomus objektas, kur vesi homofobija, netolerancija ir korupcija. Arba liksim tokiais arba reiks kazka daryti ir tai keisti.
                              Paskutinis taisė John; 2008.07.09, 00:47.

Comment

O ką bendro turi homofobija su investicijomis? Pažiūrėk kaip visų didžiųjų vakarų šalių vadovai lenda i minkštą vietą Putinui (Rusija už Lietuvą tikrai nėra mažiau homofobiška). Taip, kad gali Lietuva būti tolerantiškiausia šalis, su Adamkum vis tiek niekas nesiskaitys. Čia šiek tiek ne i temą buvo, bet, kad kažkoks žydrasis autobusiukas aplenkė Lietuvą ir nebuvo parado, nemanau, kad kokios ekonominės žalos galėjo padaryti.
                                Flickr

Comment

Desadas su savo pavyzdziais, ziuriu niekaip negali atsigaut, nuo savo isitikinimo, kad aceit homoseksualumas yra tokia pat normali ir lygiaverte orientacija, kaip ir heteroseksuali. Cia mazdaug tas pats, kaip kad koks NKL zaidejas butu isitikines, kad yra geresnis krepsininkas uz Kobe Bryanta ir tuo sventai tiketu ir nieks negaletu pakeist jo nuomones.
                                  Parašė desadas
                                  Su tokiais komentarais, NETGI juoko forma, ne tik kad kvailai atrodai, bet is vis tiesiogiai provokuoji ta savo "homofobija". Tolerancijos reikia ne "homofobams", o tokiems kaip tu visu pirma.

Comment

Tas ivaizdis tikrai neaktualus tik gejams. Pavyzdys - John. Jis yra absoliutus moteru myletojas ir nuo minties uzsiimti kazkokiomis tam tikromis veiklomis su kitu vyru jam gali sukelti staigu pykinima
                                    Paprastai tokiais atvejais arsus gejai siame forume rekia, kad tokia pozicija issakes asmuo yra mazdaug etaloninis homofobas. Ka gi, sveikinu John.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

O ką bendro turi homofobija su investicijomis? Pažiūrėk kaip visų didžiųjų vakarų šalių vadovai lenda i minkštą vietą Putinui (Rusija už Lietuvą tikrai nėra mažiau homofobiška). Taip, kad gali Lietuva būti tolerantiškiausia šalis, su Adamkum vis tiek niekas nesiskaitys. Čia šiek tiek ne i temą buvo, bet, kad kažkoks žydrasis autobusiukas aplenkė Lietuvą ir nebuvo parado, nemanau, kad kokios ekonominės žalos galėjo padaryti.
                                      Kalbu ne vien apie homofobija, bet apie tolerancija ir visuomenes kultura apskritai... tai neatsiejami dalykai ir jie visi Lietuvoje atrodo nekaip.

Del Rusijos yra vienas atsakymas: nafta/dujos.

Comment

Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                        Hipokritikas... Tave šiuo atveju galima heteroseksualofobija kaltint.

Kaip ir su juodaodžiais. "Baltieji" nuolat kaltinami, verti to ar ne, rasizmu... Tuo tarpu retas pastebi, kad dauguma australonegridų, didesni rasistai nei pietų valstijos 18-19a.

Beje, primink, kada Vilniuj vyko renginys, bent kruopelyte panašus į "Love parade" Berlyne, kuriame beje, homoseksualų ne ką mažiau nei heteroseksualų dalyvauja.
                                        Paskutinis taisė pablonis; 2008.07.09, 02:24.

Comment

Kalbu ne vien apie homofobija, bet apie tolerancija ir visuomenes kultura apskritai... tai neatsiejami dalykai ir jie visi Lietuvoje atrodo nekaip.

Del Rusijos yra vienas atsakymas: nafta/dujos.
                                          Sutinku, kad tolerancija Lietuvoje šlubuoja, ir ją reik ugdyti ir kelti. Tačiau nereik visko vertint per "ka apie mus pagalvos" prizmę, Jonai. Jei tobulint ką, ar koreguot, tai tik dėl savęs pačių, ne dėl to, ką apie mus prancūzas ar italas pagalvos. Nors apsileist šioj srity, beabejo negalima.
                                          Paskutinis taisė pablonis; 2008.07.09, 02:28.

Comment

Working...
                                          X