Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sugrįžtančiųjų miestelis

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Apibendrinant noriu pasakyt, kad kažkokių miestelių kūrimas emigrantams, mano nuomone, yra tikrai kvaila idėja. Jei manote, kad pastačius kažkokį miestelį emigrantai grįš - atsibuskite. Jau dabar yra labai gražiai sutvarkytų miestelių/kvartalų.

Emigrantai grįš tada, kai atlyginimai pasieks tam tikrą ribą (gal 1000 EUR/mėn?). Bet pinigai nėra vienintelis stimulas. Yra daug kitų dalykų, kaip kažkas sakė - tolerancija. Manau, kad svarbu ir biurokratijos mažinimas, geresnis aptarnavimas poliklinikose, ligoninėse ir pan.

Todėl reikia vykdyti pradėtas reformas, pritraukti naujų investicijų, naudoti ES paramą - gerinti gyvenimą šioje šalyje. Tai yra vienintelis receptas susigrąžinti bent dalį išvažiavusių žmonių.

Grįžę žmonės turi panaudoti įgytą patirtį ir pritaikyti ją savo bendruomenėje ar miestelyje. Negalima skirstyti žmonių į emigrantus ir neemigrantus. Neemigravę neturėtų vaidinti didvyrių, o emigrantų nereikėtų stereotipiškai sieti su "indų plovėjais".

Problema yra ne emigracija, o mūsų valstybės ydos. Kai padarysime Lietuvoje didesnę pažangą, išspręsime įsisenėjusias problemas, perimsime Europietišką gyvenimo būdą (ne tik Maximą), tada nebereikės kalbėti apie emigraciją.
    BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Geriau negalima pasakyti. Sutinku 100 %

Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

--------------------------------------------------

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Ne

O ka tada?

Comment

Parašė Ežiukas Rodyti pranešimą
          Manau, tai tik vienas iš kelių į toleranciją . Ir kad mus laikytu tolerantiškai nebūtina juo eiti. Galime gi buti valstybė turinti ir šiokius tokios principus ir nusistatymus.
          Bet kad tu homofobas tai matau jau iš šito /\ sakinio.

Kito kelio nėra. Lietuva - demokratinė valstybė, ES narė, pripažįstanti (teoriškai) europietiškas vertybes.

LR konstitucijos 26 str:
          Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.
          Laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais - tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija.
          Nesuprantu apie ką tu čia kalbi:
          valstybė turinti ir šiokius tokios principus ir nusistatymus
          ?

Mūsų principas - laivė rinktis, nesvarbu ar tai laisvė rinktis religiją, ar seksualinę orientaciją.

Comment

Aš neneigiu, kad as homofobas . Bet ir kalba ne apie seksualinės orentacijos pasirinkimo laisvė. O apie paradą, kurio metu yra paminami valstybinės religijos principai . Na o aš tikriausiai turėčiau pasitraukti iš šios diskusijos kaip šalininkas vienos iš nuomonių.

Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

Comment

Aš neneigiu, kad as homofobas . Bet ir kalba ne apie seksualinės orentacijos pasirinkimo laisvė. O apie paradą, kurio metu yra paminami valstybinės religijos principai . Na o aš tikriausiai turėčiau pasitraukti iš šios diskusijos kaip šalininkas vienos iš nuomonių.
              Hej, Lietuvoj nėra valstybinės religijos.

Comment

LR Konstitucija:
                43 straipsnis
                Valstybė pripažįsta tradicines Lietuvoje bažnyčias bei religines organizacijas, o kitas bažnyčias ir religines organizacijas - jeigu jos turi atramą visuomenėje ir jų mokymas bei apeigos neprieštarauja įstatymui ir dorai.
                Valstybės pripažintos bažnyčios bei kitos religinės organizacijos turi juridinio asmens teises.
                Bažnyčios bei religinės organizacijos laisvai skelbia savo mokslą, atlieka savo apeigas, turi maldos namus, labdaros įstaigas ir mokyklas dvasininkams rengti.
                Bažnyčios bei religinės organizacijos laisvai tvarkosi pagal savus kanonus ir statutus.
                Bažnyčių bei kitų religinių organizacijų būklė valstybėje nustatoma susitarimu arba įstatymu.
                Bažnyčių bei religinių organizacijų mokslo skelbimas, kita tikybinė veikla, taip pat maldos namai negali būti naudojami tam, kas prieštarauja Konstitucijai ir įstatymams.
                Lietuvoje nėra valstybinės religijos.

Comment

Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                  Hej, Lietuvoj nėra valstybinės religijos.
                  Nežinau, kaip įstatimiškai, bet aš kalbu apie krikščionybę, kuria išpažista didžioji dalis tautos. Apie 80 % tautos jei neklistu . Tad į tai atsižvelgti irgi butu nelabai tolerantiškas žingsnis.
                  Paskutinis taisė Ežiukas; 2006.09.19, 20:39.

Comment

Na nebūtų diskusijos, jei visi turėtų vieną nuomonę.

Comment

Parašė Berliner Rodyti pranešimą
                      Apibendrinant noriu pasakyt, kad kažkokių miestelių kūrimas emigrantams, mano nuomone, yra tikrai kvaila idėja. Jei manote, kad pastačius kažkokį miestelį emigrantai grįš - atsibuskite. Jau dabar yra labai gražiai sutvarkytų miestelių/kvartalų.

Emigrantai grįš tada, kai atlyginimai pasieks tam tikrą ribą (gal 1000 EUR/mėn?). Bet pinigai nėra vienintelis stimulas. Yra daug kitų dalykų, kaip kažkas sakė - tolerancija. Manau, kad svarbu ir biurokratijos mažinimas, geresnis aptarnavimas poliklinikose, ligoninėse ir pan.

Todėl reikia vykdyti pradėtas reformas, pritraukti naujų investicijų, naudoti ES paramą - gerinti gyvenimą šioje šalyje. Tai yra vienintelis receptas susigrąžinti bent dalį išvažiavusių žmonių.

Grįžę žmonės turi panaudoti įgytą patirtį ir pritaikyti ją savo bendruomenėje ar miestelyje. Negalima skirstyti žmonių į emigrantus ir neemigrantus. Neemigravę neturėtų vaidinti didvyrių, o emigrantų nereikėtų stereotipiškai sieti su "indų plovėjais".

Problema yra ne emigracija, o mūsų valstybės ydos. Kai padarysime Lietuvoje didesnę pažangą, išspręsime įsisenėjusias problemas, perimsime Europietišką gyvenimo būdą (ne tik Maximą), tada nebereikės kalbėti apie emigraciją.
                      Well said.Del miesteliu Fmas biski persistenge.
                      Bet del tu 2ieju aukstu namuku as sutinku.Paimkim Klp kaip pavyzdi :
                      Rytuose nieko galim sakyt nera tik laukai laukai.Taigi su tais laukais reiktu kazka daryti pvz uzstatyt juos 2auksciais namukais o komiblokus pamazu pradet griaut.Komibloku gyventojus perkelt i tuos namukus (turi buta komibloke gauni namuka for free o valstybei atiduodi savo buta).Ir taip po truputi miestas liktu commieblock free.Pac miestas (atsiminkit klp yra tik pavyzdys) atrodytu geriau bet didziausias pliusas butu - labai sumazejes nusikalstamumas (na niekam nepaslaptis kad prie komiblou laiptniu megsta rinktis visokie neaiskus zmogenai ir planuot ka cia negero nuveikus).

Comment

Parašė FM'as Rodyti pranešimą
                        tolerancija yra toleruoti viska kas zemej vyksta.tolerancija tai yra modernios valstybes vertyybe.kuri toleruoja viskas ir gejus ir transvestitus ir kitu su negale zmones ir t.t
                        Ko gero pirmą kartą gyvenime matau pripažinimą, kad gėjai ir co yra žmonės su negalia
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Nežinau, kaip įstatimiškai, bet aš kalbu apie krikščionybę, kuria išpažista didžioji dalis tautos. Apie 80 % tautos jei neklistu . Tad į tai atsižvelgti irgi butu nelabai tolerantiškas žingsnis.
                          Na su tais 80 procentų tai linkčiau abejoti. Dauguma Lietuvių laiko save krikščionimis, bet neprisimena kada paskutinį kartą buvo bažnyčioje - taip ir tie 80 procentų atsiranda.

Sutinku, kad gėjų paradas bažnyčioje nebūtų gražu. Bet kaip bažnyčia galėtų uždrausti tai viešoje erdvėje. Mūsų šalis, miestai ir aikštės miestuose yra visų nuosavybė. Kokiu pagrindu reiktų užrdrausti gėjams ten susirinkti?

P.S. Tokioj krikščioniškoj šaly, kaip ispanija, jei neklystu, jau leidžiamos gėjų santuokos. Tad pasirodo galima suderinti šiuos du dalykus.

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                            Ko gero pirmą kartą gyvenime matau pripažinimą, kad gėjai ir co yra žmonės su negalia

Iš dalies tai yra tiesa. Maža dalis iš šiandieninių homoseksualų yra "tikrieji gėjai" t.y. gimę su dominuojančiais priešingos lyties hormonais. Tuo tarpu likę - mados dalykas. Bet vistiek, žmogaus laisvė myleti tai, ką ji nori, jei tai tik nepažeidžia kito asmens laisvės.

Ežiuk, pasikartosiu:
                            Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
                            Vatikanas gėjus pripažįsta ir net leidžia kunigais skirti homoseksualius asmenis. Ne jiems, bet jums metas bristi iš viduramžių.

Comment

Ne nu kas per debilai valdo lietuvą...... Stadionams normaliai pinigų negali paskirti, o jau nori statyti kažkokį utopinį kaimelį, kuriame apsigyvens (kuom laaabai abejoju) atvykeliai ir gyvens sau gražiai :nenene:

Aš kaip ir Blinda pasakysiu - Špygą jiems taukuotą.. Tegul patys būsto ieškos. jeigu nori čia gyvent...
                              You might surprise yourself.

Miestai.net FB

Comment

Kalbant apie tolerancija , tai kodėl nagalime tada toleruoti prostitucijos, pedofilijos, zoofilijos ir panašių dalykų ? Nes tai už "ribos" ?

Comment

Parašė sanomiz Rodyti pranešimą
                                  Iš dalies tai yra tiesa. Maža dalis iš šiandieninių homoseksualų yra "tikrieji gėjai" t.y. gimę su dominuojančiais priešingos lyties hormonais. Tuo tarpu likę - mados dalykas. Bet vistiek, žmogaus laisvė myleti tai, ką ji nori, jei tai tik nepažeidžia kito asmens laisvės.
                                  O iš kur tokios žinios? Kiek esu skaitęs, mokslininkai neturi vieningos nuomonės apie tai. O dėl šito:
                                  gimę su dominuojančiais priešingos lyties hormonais
                                  tai iš viso abejoju. Jei jau taip yra, tai būtų labai lengva nustatyti, kas gėjus ir kas ne. Būtų galima dar prieš gimimą nuspėti lytinę orientaciją. O apie tokius dalykus dar negirdėjau..

Comment

Kalbant apie tolerancija , tai kodėl nagalime tada toleruoti prostitucijos, pedofilijos, zoofilijos ir panašių dalykų ? Nes tai už "ribos" ?
                                    Na, prostitucija, pedofilija ir zoofilija skiriasi nuo homoseksualizmo. Prostitucija šiaip jau daug kur ir yra toleruojama. O pedofilija ir zoofilija yra aktai, naudojant prievartą - štai todėl jų ir negalima toleruoti. Aš čia matau labai aiškias ribas, kurių negalima peržengti.

Comment

Nebesvaik.Pac gerai zinai kodel.Vaikai ir gyvunai negali pasakyt ne.

Comment

Parašė spirit Rodyti pranešimą
                                        Ne nu kas per debilai valdo lietuvą...... Stadionams normaliai pinigų negali paskirti, o jau nori statyti kažkokį utopinį kaimelį, kuriame apsigyvens (kuom laaabai abejoju) atvykeliai ir gyvens sau gražiai :nenene:

Aš kaip ir Blinda pasakysiu - Špygą jiems taukuotą.. Tegul patys būsto ieškos. jeigu nori čia gyvent...
                                        Calm down. Niekas nieko nesiruošia statyti. Čia tik tokia idėja pasiūlyta.

Comment

Parašė El_Greco Rodyti pranešimą
                                          Nebesvaik.Pac gerai zinai kodel.Vaikai ir gyvunai negali pasakyt ne.
                                          Aš nesvaikstu , aš klausiu. Dėkui už paaiškinimą .

Comment

Working...
                                          X