Tur būt kažkas "pasišildys" rankeles - vietoj sudegusio miško bemat išdygs "naujalietuvių" kotedžai
Tu per daug viską supaprastinai, švelniai sakant.
Jei taip paprasta būtų pradėt statybas, tai jau seniausiai visa Nerija ir pajūris bei kitos vietos būtų supleškinti ir apstatyti.
Ugniagesių teigimų, greitai lokalizuoti gaisrą trukdė didelis atstumas iki artimiausių vandens telkinių ir nuolat besikeičianti vėjo kryptis. Priekaištų susilaukė ir aplinkosaugininkai, kadangi, pasak Rimanto Stanevičiaus, Kuršių nerijos nacionaliniame parke neiškirstos proskynos, nešalinami sausuoliai, bei nesilaikoma kitų priešgaisrinių reikalavimų.
Man rodos tai daug ką pasako.
Nekontroliuojama Lietuvos aplinkosauga jau baigia sunaikinti Žuvinto ekosistemą, dabar per aplinkosaugininkus pražus Smiltynės miškai ...
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Man rodos tai daug ką pasako.
Nekontroliuojama Lietuvos aplinkosauga jau baigia sunaikinti Žuvinto ekosistemą, dabar per aplinkosaugininkus pražus Smiltynės miškai ...
Na, kiek aš žinau, tai miškus tiesiogiai prižiūri ir proskynas valo ne gamtosaugininkai, o miškininkai, eiguliai. Čia bent šie ir per radiją skambėję kaltinimai ne visai teisingi ir ne visai tuo adresu.
Tokio gaisro niekaip nesukontroliuos jokie eiguliai ar girininkai. Kiek laiko buvo nelyta, ir matyt kažkas numetė kokia nuorūką, ar šeip pakūrent lauželį sugalvojo. Jei iš bokšto ir pamatė dūmus, buvo jau per vėlu, kai taip sausa, ugnis plinta žaibiškai. Tad kol gaisrinės iš Klaipėdos persikelė, bla bla bla ir matom rezultatą. Manau kalčiausia yra visuomenė, kuri dar niekaip neįsikala į galvą, jog laužus deginti galima tik laužavietėse, o nuo rūkymo miške aplamai vertėtų susilaikyti. Tad kad joks eigulys ar gamtosaugininkas (kad ir kiek jų toj neringoj pristatytum) nesugebės užkirsti tokiai nelaimei kelio, jei pati visuomenė nesupras (ar nenorės suprasti) kaip reikia elgtis miške.
Tokiu metų laikų, ypač jei sausas pavasaris, reikėtų griežtai apriboti žmonių patekimą į miškus ir tokias jautrias vietas. Juk gaisras sausoje žolėje gali kilti net nuo pravažiuojančio automobilio nevisai naujo ar netvarkingo duslintuvo. Nieko baisaus neatsitiktų, jei šiuo metu uždraustų į miškus įvažiuoti. Juk dar nei grybų nei uogų nėra, maudytis ar degintis dar šalta.
Comment