nu ir reginys matet ?
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Gaisras Smiltynėje
Collapse
X
-
Geriau niekada nebutu tokiu reginių
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
-
as tai nesuprantu kaip isvis sis gaisras galejo isisisiauteti tiek, juk gal uz kokiu 3 km ant hageno ar kitos salimos klavos yra stebejimo bokstas, kur parko darbuotojai pagal ideja visa para ziuri, kad nekiltu gaisrai ... tai idomu ka tie gamtos draugai tuo metu veike ar ka ? nesuprantu, o tas ju 1 malunsparnis tai tikrai juokingas, bet tikrai geriau negu nieko ... sekmes jiems !!
o jei kas tycia padege tai isvis ... pagauciau tokiPaskutinis taisė Mantas; 2006.05.05, 01:49.
Comment
-
Parašė Mariustiesiog juokingai atrode kelios masineles purskaincios lietuti ant dar nespejusiu suliepsnoti puseliu.
Nepakako pajėgų
Vos sužinojus apie gaisrą, 14.20 val. specialiuoju reisu keltu buvo perkeltos keturios gaisrinės mašinos, po 15 minučių - dar dvi. Dar vėliau į Smiltynę persikėlė du Gargždų ir Kretingos gaisrininkų automobiliai.
Į gaisro likvidavimą įsitraukė Kuršių nerijoje esantys ekipažai. Tačiau į gaisravietę buvo išsiųsti ne visi gaisrininkai. Pavyzdžiui, iš Neringos gaisrinės pasiųstas tik vienas automobilis, antrasis paliktas tam atvejui, jei gaisras kiltų kitoje vietoje.
Paprastai Nidoje budi trys automobiliai, Juodkrantėje - du. Gaisrininkų ekipažų yra ir Smiltynėje. Gaisrą Smiltynėje vakar gesino iš viso 15-20 ekipažų.
Į Smiltynę gesinti gaisro buvo pasiųsti ir Karinių jūrų pajėgų bei savanorių būriai. Pasiųstas specialus gaisrams gesinti pritaikytas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Gaisro vyko gesinti ir Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai - apie pusė šimto žmonių. Užimamų pareigų paisoma nebuvo - gaisrą gesino ir miškininkai, ir direktoriaus pavaduotojai.
Nepaisant sutelktų pajėgų, buvo tikinama, kad jų nepakanka tokio masto gaisrui.
Skaitydamas komentarus delfyje, radau įmestą nuorodą su kažkieno darytomis nuotraukomis:
Westside is the best ! :jura:
Comment
-
Parašė LENSeRbeto esu pasipiktines kad skraido tik vienas sraiktasparnis ir pila vandeni .... beje kol tas nuskrenda vandens prisipilti jau vel isiliepsnoja..... nejaugi nera daugiau tokios technikos gaisrams ? man rodos tuoj trauksimes ish UNESCO
Ir dar sakai kad tai yra neefektyvu? Efektyviau, kai gaisrine masinele prisisemus i backa purskia per slangute ant pushu? Per kiek ispurskia masinele savo backa?
Tai kad lietuviai turi tik viena Bambi Bucket`a - tai jau LT KOP`o aplaidumas - sraigtasparniu, galinciu nesti ta kibira yra daugiau nei vienas.....
Del pripyldymo - nori pasakyti, kad i gaisrine masina greiciau pripyldo vandens...
Beje - galetu pasikviesti latvius - jie irgi turi min. viena sraigtasparni (ne Malunsparni) su bambi bucket`u....
Comment
-
Nuotrauka iš Delfi:
Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/
--------------------------------------------------
Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!
Comment
Comment