Galėjo uždrausti ir anksčiau, bet geriau vėliau nei niekada.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rūkymas (taip ar ne?)
Collapse
X
-
inz1K
-
Parašė Berliner Rodyti pranešimą
Aš tai šiaip, norėčiau, kad ir alkoholis būtų pardavinėjamas griežčiau. Man itin patinka Švedijos patirtis. Alkoholizmas tapo Švedijos problema dar 19a (panašiai kai dabar pas mus) - alkoholis buvo pigus, žmonės sunkiai dirbo miestų pramonėje - tai paskatino didelį alkoholio vartojimą. Norėdama tai sustabdyti Švedija pradėjo kurti valstybines alkoholio parduotuves. Jos dirbo tik darbo dienomis, berods iki 6 vakaro. Pasirinkimas buvo mažas, kainos (dėl didelių mokesčių, muitų) - didelės. Tokia praktika turėjo būti nutraukta tik po Švedijos įstojimo į ES (tad, visai neseniai). Nenuostabu, kad dabar jie turi žymiai geresnę padėtį, nei mes.
Manau, kad kažkas panašaus turėtų būti ir pas mus. Kas čia per betvarkė, kai kiekvienas paauglys gali nusipirkti "bambalį" alaus kažkokiam netoli namų esančiam kioske? Ar normalu, kad Lietuvoje padaroma daugiausiai avarijų visoje ES? Žmonės nebemoka gyventi, švęsti be alkoholio, o baisiausia, kad ir paagliai perima tokius įpročius. Tokios antraštės kaip "Po 16-tojo gimtdienio - į renimaciją" jau tampa norma.
Comment
-
Parašė Ash Rodyti pranešimąKodėl jūs rūkot?
Bet niekam nesiulau pradet, greiciau atvirksciai - nepradekit rukyti, nes tai vistiek kenkia sveikatai ir dar pinigelius pamazu siurbia is kisenes...
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąYra priprantama prie nikotino. Pradeda rūkyti dėl mados, o vėliau sunku mesti, nes organizmas reikalauja nikotino. Tas pats yra ir su narkotikais, ir su alkoholiu.Paskutinis taisė Aš; 2007.01.03, 13:59.
Comment
-
Neprieštaraučiau, jei uždraustų rūkyt ir viešose vietose Miestas nebūtų nusėtas nuorūkomis (galėtų tam reikalui pabrangint cigaretes ir papildomas pajamas skirti miestų tvarkymui), ir apskritai, kam tie rūkoriai reikalingi.
Citata iš www.zuokas.lt:
Maikas / 213.190.46.52
2007-01-01 20:48:24
Sveiki,
Ta partija kuri pasisakys uz absurdishko rukymo istatymo atkeitima- gaus rukanciuju balsus! tas istatymas pazeidzia rukanciuju teises ir jis privalo buti atkeistas! rukanciuju ir nerukanciuju barai tai butu normaliausia iseitis! jeigu Jusu ponas Zuokai partija psisakys uz siulomus pokycius - gaus daugelio palaikyma!Paskutinis taisė Aš; 2007.01.03, 14:15.
Comment
-
Parašė Montezauras_klp Rodyti pranešimąŽinai su savo tokiom kalbom labai jau sumenkini tą žmonių dalį kurie rūko. Tikrai nežadu pradėt konflikto, bet manau truputį persistengi. Kekvieno pasirinkimas rūkyti jam ar ne. Visokių yra visokių ir reikia.
Tau nėra buvę, kad troleibuse (ar bet kur kitur) atsisėda šalia prasirūkęs žmogus ir nuo to dvoko net užgniaužia kvapą? Ar tai malonus dalykas, tavo nuomone? Juk tai net ne rūkymas viešoje vietoje, šiukšlinimas, nuodijimas (turbūt ne), bet vistiek tam tikra "žala" kitam asmeniui.Paskutinis taisė Aš; 2007.01.03, 14:27.
Comment
-
Tuos rūkančius paskui gydoma iš mokesčių mokėtojų pinigų Tad man ir juokinga kai tie rūkantys prabyla apie savo teises. Jei nori rūkyt, sedėk savo namuose ir daryk ten debesis O dėl klubų nepersistengta. Klubai būdavo rūke, gryždavau prasmirdusiais drabužiais, dabar bus tvarka. Kas nori rūkyt - į lauką
Comment
Comment