Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rūkymas (taip ar ne?)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Seimas uždraudė rūkyti viešojo maitinimo įstaigose nuo 2007 m. sausio

Ketvirtadienį Seimas uždraudė rūkyti restoranuose, kavinėse, baruose, kitose viešojo maitinimo įstaigose, klubuose, diskotekose, išskyrus specialiai įrengtus cigarų ar pypkių klubus, nuo kitų metų sausio pirmosios.

„Už" balsavo 58 Seimo narių, „prieš" - 3, susilaikė - 14. Įstatymą priėmus Seimo posėdžių salėjė parlamentarai pradėjo ploti. Pradiniame Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame Tabako kontrolės įstatymo pakeitimo projekte buvo siūloma drausti rūkyti nuo 2008 metų sausio pirmosios, tačiau Seimo komitetuose data buvo metais paankstinta.

Pagal iki šiol galiojančias Tabako kontrolės įstatymo nuostatas, restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose rūkyti nedraudžiama. Tačiau jose turi būti atskiros patalpos rūkantiems asmenims įrengtos taip, kad nerūkantys klientai ir darbuotojai būtų apsaugoti nuo tabako dūmų.

Nuo šių metų gegužės 1 dienos, šioms nuostatoms nepaklususiems restoranų, kavinių, barų ir t.t. savininkams reikia mokėti baudą nuo 1 tūkstančio iki 5 tūkstančių litų, tad kai kurios sostinės kavinės uždraudė lankytojams rūkyti jau prieš porą savaičių.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, vienijančios daugiau nei 230 viešbučių, restoranų, pasilinksminimo paslaugas teikiančių įmonių įvairiuose Lietuvos miestuose, vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė DELFI yra sakiusi, kad asociacijos nariai į specialių rūkymo vietų, ventiliacijos sistemų įrengimą jau yra investavę apie 50 mln. litų, tad ketinimai drausti rūkyti net ir nuo 2008 metų tarp verslininkų esą sukėlė sumaištį.

Ketvirtadienį Seime priimant Tabako kontrolės įstatymo pataisas parlamentaras Eligijus Masiulis sprendimą paankstinti draudimo datą metais iki 2007-ųjų metų pradžios pavadino nepagarba verslininkams. Jam į tai buvo atsakyta, kad ir ventiliacijos sistemos tabako dūmų p ilnai neišvalo, o įrengę šias sistemas verslininkai esą netampa mažiau konkurencingi.

www.DELFI.lt
    W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
    Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
    Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

Comment

/\
      Teisingas sprendimas. Gerai, kad per daug neatidėjo įsigaliojimo
      Paskutinis taisė Vaidas; 2006.05.11, 12:59.

Comment

Pagaliau Seimas prieme nors viena gera istatyma
        W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
        Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
        Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

Comment

Man kaip nerukanciam tai gera naujiena
          "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

Comment

Puikios žinios
            Mano galerija Flickr'yje

Comment

pagaliau, saunu, tikrai europejame, uk jau uzdrausta ir ka zmones eina i pubus ir toliau
              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002

- George W. Bush President of the USA

Comment

/\ Jau uždrausta tik Škotijoj. Anglijoj draudimas tik nuo 2007 birželio

Comment

Aš nesuprantu, jūs kokie distrofikai ar kas, kad neišgalit būt šalia rūkančių? Kas jums tada darosi? Kiba alpstat ar ką? Aš pats nerūkau, bet man rūkantys netrukdo.

Comment

man problema dar kita kai šalia rūko prisimenu kaip aš rūkydavau ir vis dar norisi

Comment

Parašė kaunaz
                      Aš nesuprantu, jūs kokie distrofikai ar kas, kad neišgalit būt šalia rūkančių? Kas jums tada darosi? Kiba alpstat ar ką? Aš pats nerūkau, bet man rūkantys netrukdo.
                      Gauni įspėjimą už forumiečių įžeidinėjimą.

Kad ir kaip, ne tavo reikalas, ką mes išgalim, o ko ne.
                      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Idiotizmas ir tiek. Ka cia ir daugiau bepasakyti.
                        Siaip, nebus rukantiems patogu, bet ir nebus mirtinos tragedijos.

Nauja mano svetaines versija: -
                        Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)

Comment

Parašė Mantaz
                          Gauni įspėjimą už forumiečių įžeidinėjimą.

Kad ir kaip, ne tavo reikalas, ką mes išgalim, o ko ne.

Na nepasake jis to kazko, kad reikejo isizeisti, bei tuo labiau duoti ispejimus.

Nauja mano svetaines versija: -
                          Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)

Comment

Parašė samot
                            Idiotizmas ir tiek. Ka cia ir daugiau bepasakyti.
                            Siaip, nebus rukantiems patogu, bet ir nebus mirtinos tragedijos.
                            Kur čia galima įžvelgti "idiotizmą"?
                            You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

Comment

Parašė samot
                              Na nepasake jis to kazko, kad reikejo isizeisti, bei tuo labiau duoti ispejimus.
                              Įspėjimas tai dar ne šalinimas, o visgi įžeidžiantis epitetas buvo pavartotas.
                              Mano galerija Flickr'yje

Comment

Gal ir neblogas sprendimas. Svarbu, kad tai duotu reikiama rezultata t.y. su rukymu susijusiu ligu sumazejima ir gyvenimo trukmes pailgejima.

Comment

Parašė John
                                  Gal ir neblogas sprendimas. Svarbu, kad tai duotu reikiama rezultata t.y. su rukymu susijusiu ligu sumazejima ir gyvenimo trukmes pailgejima.

Man atrodo tokio rezultato nesulauksim. Na, bent jau pastebimo... Kas rūkė, tie rūkys ir toliau...

Comment

/\ Užtat tiems, kas nerūkė, nebereikės restoranuose ar baruose kvėpuot dūmais

Comment

Šiaip efektas tikrai bus, mat sėdėdami tokioje įstaigoje rūkantys surūko daugiau, nei įprastai. Be to, rūkančiųjų kompanijoje arba tarp padavėjų gali būti ir nerūkančių (vakar pačiam teko pasėdėti tarp 4 rūkančių - tikrai ne kas ), tad čia irgi geroji šio draudimo pusė.
                                      Mano galerija Flickr'yje

Comment

Na, tarkim... Tačiau įsivaizduokit tokią situaciją... Ateina mergina ir vaikinas praleisti smagiai vakarą kavinėje ar bare. Abu rūkantys. Tai negi jie kas 30min bėgios į lauką? Taip išbėgę neras nei gėrimų, nei laisvo staliuko, nes savaitgaliais vakarais ir taip sunku rasti vietų, kur atsisėst.

Comment

Parašė Darius_
                                          Na, tarkim... Tačiau įsivaizduokit tokią situaciją... Ateina mergina ir vaikinas praleisti smagiai vakarą kavinėje ar bare. Abu rūkantys. Tai negi jie kas 30min bėgios į lauką? Taip išbėgę neras nei gėrimų, nei laisvo staliuko, nes savaitgaliais vakarais ir taip sunku rasti vietų, kur atsisėst.
                                          Spėju, kad bus įrengtos rūkyklos. O padoriuose restoranuose yra toks dalykas kaip sodintojai, t.y. žmonės, laukiantys prie įėjimo ir nurodantys, prie kurio staliuko galima sėstis, taigi tavo gėrimo niekas nepavogs. Be to, galima tiesiog maloniai paprašyti padavėjos, kad nenurinktų stalo, kol grįši parūkęs. Tavo paminėtu atveju galima rūkyti eiti po vieną. Kitas būdas - apsiginkluoti kantrybe nerūkyti
                                          Mano galerija Flickr'yje

Comment

Working...
                                          X