Idomiai cia Kiek zinau, pasyvus rukymas budingas nerukaniems zmonems, tad kaip jis gali but ivardintas kaip kenkejiskas ir netoleruotinas?
Cia suprantu, kad pasyviai rukantys kenkia aktyviai rukantiems ir, kadangi, tai turetu but netoleruotina, reiktu uzdraust zmonems neru nerukyma?
Ehem...kur čia tokias matei?
Bent jau Vilniuje tai tokių neteko matyti. Paprastai tai viena patalpa, tik vienam jos gale rūkoma o kitame ne. O smarvė ta pati
Tiek Kaune, tiek Klaipedoje, tiek ir Vilniuje, teko buti baruose, kurie suskirstyti i dvi dalis, rukantiems ir nerukantiems, ir tai nebuvo viena sale.
Nauja mano svetaines versija: -
Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)
Klaipėdos Akropolio čili kaime, daugiau nei į 2 dalis suskirstyta, yra išvis atskira tokia kaip pastogė vien rūkantiems, antram aukšte ir dar pirmo gale. Ir sėdint zonoje kurioje nerūkoma jokios smarvės nesijaučia. Manau ta įstatymą galėtų sušvelnint, bent atskiras patalpas leistų barams pasidaryt, nes ne itin estetiškai atrodys kaip prie kokio prabangaus restorano įėjimo stovės būrys rūkančiūjų...
Klaipėdos Akropolio čili kaime, daugiau nei į 2 dalis suskirstyta, yra išvis atskira tokia kaip pastogė vien rūkantiems, antram aukšte ir dar pirmo gale. Ir sėdint zonoje kurioje nerūkoma jokios smarvės nesijaučia. Manau ta įstatymą galėtų sušvelnint, bent atskiras patalpas leistų barams pasidaryt, nes ne itin estetiškai atrodys kaip prie kokio prabangaus restorano įėjimo stovės būrys rūkančiūjų...
Klaipedoje ir ne tik taip yra kur minejai. Bet ir Forto Dvaras (berods taip vadinasi), suskirstytas i dvi dalis, nerukantiems desionioji puse, rukantiems kairioji puse. Siaip nebandziau is tikro, bet nerukanciu puseje, kazin ar jauciasi bent kazkoks dumelio kvapas.
O siaip kiek teko kalbetis su keliu baru savininkais, tai sake, tragedijos is to nedaro. Greiciausiai savo baruose ar klubuose "padarys" pypkininku klubus, kuriose bus galima drasiai rukyti ir nepazeisti istatymo. O tai turetu pasiteisinti ir pelningumu, konkurencijos klausimu.
O kaip bus realiai, pamatysime, cia tik kalbos.
Esme cia ne rukyme, o tame, kad kenkdami kitiems, manosi esa teisus ir bet koks ju kenkejisko patogumo ribojimas yra ju teisiu pazeidimas. Stai ka TomasI turbut turejo omenyje.
Is ties, labai nemalonu, kai salia ruko...o ypac, autobusu stoteleje....na dar gali atsitraukti...bet kai rukantieji isigudrina traukti duma po stogu, kai lyja, ar siaip prisedus......nu nera zodziu......
Manau, kad pasyvus rukymas turi buti VIENAREIKSMISKAI ivardintas kaip kenkejiskas ir netoleruotinas.
Ir beja, draudimai egzistuoja visose salyse ir santvarkose - tai nera vien sovietines sistemos pozymis.....
Gal but diskutuoti butu labiau verta, kaip pagelbeti rukaliams nuodytis nenuodijant kitu....tai butu zymiai praktiskesne diskusija
Na iš tikro net nesileidau į diskusijas su ponu Uspaspsichu, nes kaip teisingai pastebėjai jis net nesuprato posto esmės, apie ką tada toliau ????
Beje misteriui Auskariukui ir ankščiau minėtam piliečiui siūlau dar intensyviau postinti ir bendrauti, bei visa kitą,
nes jūs tam turit mažiau laiko nei mes.
Beje misteriui Auskariukui ir ankščiau minėtam piliečiui siūlau dar intensyviau postinti ir bendrauti, bei visa kitą,
nes jūs tam turit mažiau laiko nei mes.
Niekada neskaiciuok kitu pinigu ir kitu laiko, bo pats nezinai kas gali nutikti paciam. Skrisi kur lektuvu, o koks beprotis su juo koki teroro akta padarys ir baigsis tavo laikas greiciau nei kitu. Arba galu gale, koks psichas gatveje pridubasins galutinai ir...... Tad.....
Niekada neskaiciuok kitu pinigu ir kitu laiko, bo pats nezinai kas gali nutikti paciam. Skrisi kur lektuvu, o koks beprotis su juo koki teroro akta padarys ir baigsis tavo laikas greiciau nei kitu. Arba galu gale, koks psichas gatveje pridubasins galutinai ir...... Tad.....
Tokiems pasisakymams naudoju frazę: "Ir tarp čigonu pasitaiko vagių."
nesuprask tiesiogiai.
Beje Auskariuk labiau esi subjektyvios nei apstrakčios objektyvios pozicijos šalininkas.Ir mes tikrai čia prasikirsim,
manau neverta.
Ir dar.
Stiprus idividualizmas tikrai nėra blogai, jai naudojamas tinkamai.
Aisku kad pries uzdraudima. Dauguma baru turi dvi zonas, rukomoji ir ne. Kas kur nori, ten ir eina pagal savo poreikius.
Dauguma padaveju patys ruko, o jei nepatinka tokia darbo aplinka, galima ir pakeisti profesija. Nematau tame problemu.
Zodziu su tokiais draudimais, kazkokia nesamone, dar betruktu kad uzdraustu gerti kava ar valgyti saslykus
Gryniausia nesąmonė tos zonos! Galbūt jos dar šiek tiek atskiria tikrai milžiniškoje patalpoje su gera ventiliacija, bet ne Vilniuj tokių kavinių tiesiog nėra! Atsisėdi nerūkomoj zonoj, bet prisiuostai kaip į kaminą įlindęs...
Padavėjų dauguma pradeda rūkyti dėl darbo sąlygų. O pakeist profesiją nėra lengva ir tikrai ne kiekvienas tai sugebės.
Esu apskritai prieš rūkymą viešose vietose. Gerti juk uždrausta...
arba bent uždraust pardavinėt rūkalus, o šiaip reiktų uždraust vartoti alkoholį, tai žymiai didesnė blogybė nei tabakas. Pragerti gyvenimai, suluošintos vaikystės, smurtas ir t.t., kodėl nieks nedraudžia vartoti alkoholio? Gal todėl, kad nevartojančių alkoholio yra žymiai mažiau nei nerūkančių?
Vartoti alkoholį viešose vietose juk yra draudžiama, rukyti (vis dar?) - ne!
Sutinku, kad alkoholis greičiau parodo savo žalingąją pusę, bet rūkymas visų pirma pažeidžia šalia esančiųjų teisę į gryną orą.
Rūkymą šalia nerūkančiojo esu linkęs traktuoti kaip smulkų chuliganizmą.
Aš nesuprantu, jūs kokie distrofikai ar kas, kad neišgalit būt šalia rūkančių? Kas jums tada darosi? Kiba alpstat ar ką? Aš pats nerūkau, bet man rūkantys netrukdo.
Jei tavo stalo kaimynas nuolatos perstų, tu nematytum jokios problemos irgi?.. Nepasiūlytum jam eit į lauką išsibezdėt?
Nerūkančiam rūkantis yra lygiai toks pat, kaip ir viešoje vietoje perdžiantis, krapštantis nosį, valgantis jos gleives, spaudantis spuogus ir nesiprausęs žmogus, nuo kurio sklinda dvokas. Visi tokie išvadinti žmonės neturi valios ir noro susitvarkyti su savo priklausomybėmis arba bent jau pasilikti jas sau vienumoje. Todėl manau, kad jokiais įstatymais drausti ligų nepavyks. Nerūkantys į rūkančius turi žvelgti su užuojauta ir gailesčiu, kadangi šie yra neįgalūs.
Tiem, kam mano tekstas yra įžeidus gali lengvai įrodyti, kad gali nerūkyti viešoje vietoje, kur yra nors vienas nerūkantis. Nes nerūkančio teisė yra saugoti savo sveikatą. O rūkančio pareiga - nekenkti savo įpročiais kitiems.
Rūkyti galima ir reikia mesti.
Pats tai padariau prieš 15 metų.
Ir nereikia lia-lia.
Bet įdomu, kaip visos kavines, barai ir klubai spręs uždraudimo problemą. Juk iš tikrųjų, vidury žiemos, prie įėjimo, 50 rūkančių žmonių - nei šis nei tas
Bet įdomu, kaip visos kavines, barai ir klubai spręs uždraudimo problemą. Juk iš tikrųjų, vidury žiemos, prie įėjimo, 50 rūkančių žmonių - nei šis nei tas
Iš kur tokį kiekį surinks ir dar gi vienu metu?..
O ir pakentėt valandžikę kitą manau dauguma gali.
Iš kur tokį kiekį surinks ir dar gi vienu metu?..
O ir pakentėt valandžikę kitą manau dauguma gali.
Na, 50 gal daugoka, tačiau, pvz, klube tikrai atsiras daugiau nei 10 ar 20 rūkančiųjų vienu metu. O jei jau eini į klubą, tai eini visai nakčiai O kad visi mestų rūkyti, pradėjus galioti šiam įstatymui, tai vargu...
Blemba, anksciau as taip pat buvau pries rukyma, taciau dabar jau ne... Mat pats baruose kai sedziu ir aplinkui visi ruke, kazkaip nervas paeme ir as pradejau . Tad dabar saves neissivaizduoju gerencio alu ir nepatraukencio dumo... Tad pakeiciau nuomone ir dabar esu pries uzdraudima rukyt viesose vietose...
Gryniausia nesąmonė tos zonos! Galbūt jos dar šiek tiek atskiria tikrai milžiniškoje patalpoje su gera ventiliacija, bet ne Vilniuj tokių kavinių tiesiog nėra! Atsisėdi nerūkomoj zonoj, bet prisiuostai kaip į kaminą įlindęs...
Padavėjų dauguma pradeda rūkyti dėl darbo sąlygų. O pakeist profesiją nėra lengva ir tikrai ne kiekvienas tai sugebės.
Esu apskritai prieš rūkymą viešose vietose. Gerti juk uždrausta...
Kiekvienas turi savo supratima ir nuomone, bei pastabas. Sumoje as esu pries daug ka pries, bet taip jau yra sioje planetoje.
Blemba, anksciau as taip pat buvau pries rukyma, taciau dabar jau ne... Mat pats baruose kai sedziu ir aplinkui visi ruke, kazkaip nervas paeme ir as pradejau . Tad dabar saves neissivaizduoju gerencio alu ir nepatraukencio dumo... Tad pakeiciau nuomone ir dabar esu pries uzdraudima rukyt viesose vietose...
Comment