Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rūkymas (taip ar ne?)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė 99
    arba bent uždraust pardavinėt rūkalus, o šiaip reiktų uždraust vartoti alkoholį, tai žymiai didesnė blogybė nei tabakas. Pragerti gyvenimai, suluošintos vaikystės, smurtas ir t.t., kodėl nieks nedraudžia vartoti alkoholio? Gal todėl, kad nevartojančių alkoholio yra žymiai mažiau nei nerūkančių?
    Ne, ne todėl.
    Čia vėl prasideda demagogija! Jei sieti su šiuo konkrečiu draudimu - alkoholio nedraudžia gerti kavinėse todėl, kad tu gerdamas neverti gerti šalia sėdinčių ir jų degtine netaškai
    Dėl žalos sveikatai, tai čia visai kita kalba, tačiau niekas ir nekalba apie visuotinį rūkymo uždraudimą - jis draudžiamas tik ten, kur iš esmės veikia nerūkančius.

Comment

Parašė Aug1z
      Del automobiliu - tokiu atveju lieka vaiksciot miske ir gyvent kaime Visi turi teise i transporta, kaip ir visi teise i rukyma. Vienokiu ar kitokiu "kenksmingu" transportu naudojasi visi. Tai patogumas su savo minusais. Uzdrausi kuru varoma transporta - bus daugiau nepatogumu nei naudos. Ruko nevisi. Zala sveikatai be pliusu. Kodel tuos minusus reik kisti i to nenorinciu kvepavimo takus? Cia kaip ir teise "kur noriu ten rukau"? Ta teise itakoja ir kitus, blogyn. Draudimas reiks "rukau ir neitakoju kitu sveikatos". Kur daugiau pliusu? Tokia logika.
      Kaip ir nera logikos uzdrausti rukyti bare ar klube. Zodziu, nenori butu tarp rukanciu, pedini i nerukanciu zona ir rami galva. Niekas cigaretes i snapa nekisa, tuo labiau ir dumu nepucia i nerukancius.

Nauja mano svetaines versija: -
      Atnaujinta senoji svetaines versija - naujas foto albumas Zamość (Lenkija)

Comment

Parašė 99
        dievas čia nepadės...
        jei nepatinka vieta, kurioje yra rūkoma, paprasčiausiai ten neik, o jei eini, tai susitaikai su tuo, kad teks kvėpuoti dūmais.
        O kodėl? Kodėl aš turiu taikytis? Nesamonė visiška čia. Aš paprasčiausiai nenoriu kvėpuoti dūmais. Ir paaiškink, kokią teisę rūkantieji turi versti mane tai daryti, jei aš atėjau į kavinę išgerti kolos.
        Neturi jokios. Ir šitas draudimas yra būtinas, kadangi būtent tie, kurie rūko čia yra aktyvusis faktorius. T.y.nerūkantieji nesukelia jokių problemų rūkantiems.
        Sau gali daryti ką nori, tačiau sukelti nepatogumų kitiems - tai jau yra negerai.

Comment

Parašė Domas
          Ne, ne todėl.
          Čia vėl prasideda demagogija! Jei sieti su šiuo konkrečiu draudimu - alkoholio nedraudžia gerti kavinėse todėl, kad tu gerdamas neverti gerti šalia sėdinčių ir jų degtine netaškai
          Dėl žalos sveikatai, tai čia visai kita kalba, tačiau niekas ir nekalba apie visuotinį rūkymo uždraudimą - jis draudžiamas tik ten, kur iš esmės veikia nerūkančius.
          Alkoholis tikrai daugiau zalos daro, tik reikia zvelgti giliau. Bet dauguma nerukanciu tik cypauja ir nesupranta esmes.
          Cia kaip uzburtas ratas, kuriame vis tiek nebus surastas aukso viduriukas.

Comment

Parašė Domas
            Ne, ne todėl.
            alkoholio nedraudžia gerti kavinėse todėl, kad tu gerdamas neverti gerti šalia sėdinčių ir jų degtine netaškai
            degtine nesitaško, taškosi kumsčiais dažniausiai, kartais peiliais...
            Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net

Comment

Parašė samot
              Kaip ir nera logikos uzdrausti rukyti bare ar klube. Zodziu, nenori butu tarp rukanciu, pedini i nerukanciu zona ir rami galva. Niekas cigaretes i snapa nekisa, tuo labiau ir dumu nepucia i nerukancius.
              Čia aš iš dalies pritariu, tačiau dažnai tai būna neįmanoma. T.y. neužtenka tik pasakyti, kad prie šio stalelio rūkoma, o prie ano - ne. Tokiu atveju visas oras vis tiek būna persunktas dūmais, nors ir nieks "dumu nepucia i nerukancius".
              Išeitis galėtų būti skirtingų salių klubuose ar baruose įregimas, tačiau jose turi būti tolygus aptarnavimas ir kita įranga, kad nerūkantys nesijaustų kažkokie nuskriausti, kad turi eiti ten.

Comment

Parašė 99
                tai tiesa...deja ziauri tiesa...ir tikrai reiktu ir su sita rykste kazka daryt,ypac kaime...

Comment

Parašė 99
                  Čia ne argumentas, kodėl nereikia uždrausti rūkyti.
                  Alkoholis tikrai yra problema, tik visiškai kito tipo - nuo to jau turėtų apsaugoti policija...

Comment

Parašė Domas
                    Čia aš iš dalies pritariu, tačiau dažnai tai būna neįmanoma. T.y. neužtenka tik pasakyti, kad prie šio stalelio rūkoma, o prie ano - ne. Tokiu atveju visas oras vis tiek būna persunktas dūmais, nors ir nieks "dumu nepucia i nerukancius".
                    Išeitis galėtų būti skirtingų salių klubuose ar baruose įregimas, tačiau jose turi būti tolygus aptarnavimas ir kita įranga, kad nerūkantys nesijaustų kažkokie nuskriausti, kad turi eiti ten.
                    Gal LT reiketu pradeti tvarkyti ne nuo draudimu, o nuo to kad kiekvienas baras ar klubas turetu atitinkamas vietas. Ir ne tik barai ar klubai.
                    Kazkodel vokietijoje sios bedos kaip nepastebejau. Traukinio vagonai rukantiems ir ne. Pasirenku ka noriu. Zodziu ne tik apie traukinius gero ten galima pasakyti

Comment

Parašė samot
                      Gal LT reiketu pradeti tvarkyti ne nuo draudimu, o nuo to kad kiekvienas baras ar klubas turetu atitinkamas vietas. Ir ne tik barai ar klubai.
                      Kazkodel vokietijoje sios bedos kaip nepastebejau. Traukinio vagonai rukantiems ir ne. Pasirenku ka noriu. Zodziu ne tik apie traukinius gero ten galima pasakyti
                      manau tai būtų geriausias sprendimas, nes jei žinau kad tam tikroje užeigoje yra nerūkoma, aš į ją neinu, jei pietų metu noriu . Tai būtų pakankamai liberalus sprendimas.

Comment

Parašė Domas
                        Čia ne argumentas, kodėl nereikia uždrausti rūkyti.
                        Alkoholis tikrai yra problema, tik visiškai kito tipo - nuo to jau turėtų apsaugoti policija...
                        Policija

Comment

Parašė 99
                          manau tai būtų geriausias sprendimas, nes jei žinau kad tam tikroje užeigoje yra nerūkoma, aš į ją neinu, jei pietų metu noriu . Tai būtų pakankamai liberalus sprendimas.
                          Beje visokie draudimai, man kazkodel primena sovietu laikus. Kaip tarybu valdzia drausdavo ir sakydavo. Pas mus nera prostitucijos, nera alkoholiku, nera vagiu ir t.t.
                          O visi gerai ir dabartinis jaunimas gerai zino, kad taip nebuvo. Prostitucija buvo. Alkoholikus gaudydavo "trazbylkos" bet realiai vos ne visa salis prasigerusi... Vagys turejo aukso laikus, voge ir nese kas netingejo, namus state ir galvos nesuko....
                          Zodziu pries kazka uzdraudziant, reikia gerai pagalvoti ar tai tikrai geras sprendimas.
                          As rukau, bet nenumirstu jei neparukau, tragedijos is to nedarau....

Comment

Parašė 99
                            dievas čia nepadės...
                            jei nepatinka vieta, kurioje yra rūkoma, paprasčiausiai ten neik, o jei eini, tai susitaikai su tuo, kad teks kvėpuoti dūmais.
                            O jei rukoma visur?
                            www.lt-lv-forum.org/

Comment

na nevisur, juk yra nerūkančiųjų zonos, o kai kuriose kavinėse ir visai nerūkoma.

Comment

Bet jei man patinkanciame klube ar kavinej rukoma, tai man neiti, nes kiti zmones turi zalinga iproti rukyti?
                                www.lt-lv-forum.org/

Comment

eik, juk as tau nedraudziu

Comment

Parašė AIRzol
                                    Bet jei man patinkanciame klube ar kavinej rukoma, tai man neiti, nes kiti zmones turi zalinga iproti rukyti?
                                    Jei nėra nerūkančių zonos, reiškias to klubo ar kavinės savininkas pasirinko tokius klientus.Čia tavo teisė rinktis.
                                    Beje galioja gana griežti ventiliacijos reikalavimai, kai kurie klubai/restoranai į tai investavę tūkstančius.Kodėl jie nepasirninko draudimo rūkyt, juk taip ir pigiau įrengt patalpas ir atetitų tokių "žmonių, kurie negali būt net trijų metrų atstumu nuo rūkančiųjų stalo"?

Comment

---
                                      www.lt-lv-forum.org/

Comment

Parašė 99
                                        eik, juk as tau nedraudziu
                                        Bet as turiu problema- nekenciu tos smarves ir vezys ne pati megstamiausia mano liga.
                                        www.lt-lv-forum.org/

Comment

kaip matai, tai tavo problema

Comment

Working...
                                          X