Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rūkymas (taip ar ne?)

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Ash Rodyti pranešimą
    Aš rūkiau apie du, gal šiek tiek daugiau, metus. Taip, buvau kvailys. Dėl to pripratimo.. nepykit, mane tai juokina. Suprantu tuos, kurie rūko 10 ar dar daugiau metų, bet nesuprantu paauglių. Aš mečiau nė nemirktelėjęs, niekada nebuvo sunku, nesvaigo man galva, nedrebėjo rankos, nepadidėjo/nesumažėjo apetitas, nelipau sienom ir net negalvojau apie tą rūkymą. Mada yra rūkyt ir mada yra sakyt koks jau užkietėjęs rūkorius esi, kad negali mest.
    Nespręsk pagal save. Pripantamumas prie nikotino yra labai individualus dalykas. Vienas gali iškart mest, o kitam tiesiogine prasme nikotino abstinencijos priepuoliai prasideda.

Kai nusprendžiau mesti, buvau prarūkęs jau 5 metus. Velniop kaip pirmas 2 savaites sunku ir bloga buvo, bet po to viskas pamažu normalizavosi. Nors nežinau, ar antrą kartą sugebėčiau mesti.
    Kaip po dykumą blaškiausi

Comment

Puikus sprendimas....
      Vietos rūkantiems restorane - tas pats, kas plaukimo takeliai besišlapinantiems baseine.

Comment

Parašė Linas Rodyti pranešimą
        Na, Liūtai, su tuo jau nesutinku. Nemanau, kad ir tu jau esi visiškas abstinentas. Retkarčiais visai smagu ir ne taip jau truputį truktelti. Aišku tiems, kuriems po to nekyla agresija. Čia jau kiekvienas turi jausti savo galimybes. Pašaliniams nuo gėrimo aplinka netampa kenksminga.
        Abstinentas ar ne, bet žmogus kalba apie viešą erdvę Aš taip pat nematau nieko blogo, jei pavyzdžiui, vaikinas su mergina atsisės parke ant suoliuko ir išgers keletą taurių vyno. Bet jei net ir du padorūs vyrai gers degtinę, tai jau gana keistai atrodytų. Bet paprastai padorūs žmonės taip nesielgia, jie geria su saiku ir vietą tam reikalui pasirenka ne kur papuola Dažnai viešai geria degradavę (daugiau ar mažiau) žmonės, girtauja, kelia triukšmą, užkabinėja praeivius. Po to atsiradus drąsos antplūdžiui ima įvairiais būdais vaizduoti tikrus vyrus, miega kur papuola. Na viso to tikrai nereikia jums pasakoti. Jei man nereiktų nuolat pamatyti kokio nors visa tai patvirtinančio pavyzdžio, aš neprieštaraučiau
        Paskutinis taisė ; 2007.01.03, 15:37.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Svarbu ne tik kiek laiko rūkei, bet ir kiek cigarečių per dieną. Kuo ilgiau rūkai, tuo didėja dozė, atitinkamai, labai sunku mesti. Dar priklauso nuo to, kokias cigaretės rūkai. Kuo stipresnes, tuo labiau organizmas pripranta nuo nikotino.

Comment

Aišku, kad kalba eina tik apie viešojo maitinimo įstaigas ar klubus. Masinių renginių metu reikia griežtai drausti gerti, juo labiau paaugliams. Tačiau jei uždrausim gert restoranuose ar pabuose, tai būtų liūdna.

Comment

Parašė vytauc Rodyti pranešimą
              Nespręsk pagal save. Pripantamumas prie nikotino yra labai individualus dalykas. Vienas gali iškart mest, o kitam tiesiogine prasme nikotino abstinencijos priepuoliai prasideda.
              Privalau sutikti, kad esi teisus. Bet tikrai nemažai atvejų būna, kai vadovaujamasi mada

Hexen
              Vietos rūkantiems restorane - tas pats, kas plaukimo takeliai besišlapinantiems baseine.
              Geras pastebėjimas
              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Aišku, kad kalba eina tik apie viešojo maitinimo įstaigas ar klubus. Masinių renginių metu reikia griežtai drausti gerti, juo labiau paaugliams. Tačiau jei uždrausim gert restoranuose ar pabuose, tai būtų liūdna.
                Ne, aš ne tai omenyje turėjau (nebent liutass). Aš turėjau omenyje viešąsias erdves ne viešąsias įstaigas, t.y. gatves, parkus ir panašiai. Restoranuose, baruose ir kitose įstaigose, kurios tuo užsiima, galimybę vartoti alkoholį reikia palikti (tai gana akivaizdu), tik reikalinga tam tikra kontrolė
                Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Aš kalbu tik apie gatves, skverus ir pan. Restoranuose gali, žinoma Kadangi moksleiviam ten neparduotų, tai jie negalėtų gerti ir gatvėse. Nors pagal įstatymus ir dabar neblaivus negali pasirodyti viešose vietose, todėl masinių renginių metu policija turėtų reaguoti. Bet kur tau...

Comment

Bet žmogus pasižymi racionaliu mąstymu. Rūkymas net labai irracionalus. Na nežinau, gal skonis jums yra didesnė vertybė už sveikatą. Jei toks jūsų pasirinkimas...

Tikrai, zmogus be cigaretes, bet su beisbolo lazda tamsiame skersgatvy, tikriausia pasizymi stipriu racionaliu mastymu
                    Man atrodo, tu siek tiek susipainiojai, gretindamas rukyma ir kulturinguma...

O jei girdejai apie tokius dalykus kaip menas, religija ir filosofija, tai ten su racionaliu mastymu tikra beda
                    Matyt, persiruke visi

Comment

Parašė oranger Rodyti pranešimą
                      Tikrai, zmogus be cigaretes, bet su beisbolo lazda tamsiame skersgatvy, tikriausia pasizymi stipriu racionaliu mastymu
                      Man atrodo, tu siek tiek susipainiojai, gretindamas rukyma ir kulturinguma...

O jei girdejai apie tokius dalykus kaip menas, religija ir filosofija, tai ten su racionaliu mastymu tikra beda
                      Matyt, persiruke visi
                      Prie ko čia kultūra? Jei žmogus nerūko tai jis būtinai vaikšto su beisbolo lazda? Kam tokie palyginimai ar "argumentai"? Menas neracionalu, bet bent estetiška ir įprasmina kai kurias žmonių vertybes ko nepasakysi apie rūkymą
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

...teršia miestą, kad nuodija kitus. Pastarieji dalykai nėra rūkorių pasirinkimo laisvė.

Tau nėra buvę, kad troleibuse (ar bet kur kitur) atsisėda šalia prasirūkęs žmogus ir nuo to dvoko net užgniaužia kvapą? Ar tai malonus dalykas, tavo nuomone? Juk tai net ne rūkymas viešoje vietoje, šiukšlinimas, nuodijimas (turbūt ne), bet vistiek tam tikra "žala" kitam asmeniui.
                        cia tavo pasisakymai...
                        man atrodo, kad jie perzengia pakantumo ribas...
                        as visada rukau tvarkingai ir nemetu nuoruku kur papuola, ir jei kalbetume apie siuksles, tai mano manymui, rukantys zmones vartoja maziau maisto, todel nerukantys zymiai daugiau siukslina...

ir siaip, tu nepyk, bet rukantys dazniau buna draugiskesni zmones...
                        dar karta kartoju: AS - UZ DRAUDIMA RUKYTI MAITINIMO ISTAIGOSE!
                        Tik nereikia is to daryti isterijos, nes tokiu atveju rytoj mes pradesim karti myzancius gatvese, saudyti spjaudancius ant saligatviu ir taip toliau...

Comment

cia tavo pasisakymai...
                          as visada rukau tvarkingai ir nemetu nuoruku kur papuola, ir jei kalbetume apie siuksles, tai mano manymui, rukantys zmones vartoja maziau maisto, todel nerukantys zymiai daugiau siukslina...

Tik nereikia is to daryti isterijos, nes tokiu atveju rytoj mes pradesim karti myzancius gatvese, saudyti spjaudancius ant saligatviu ir taip toliau...
                          Pritariu Ash, ir nepritariu oranger ;D

Comment

Menas neracionalu, bet bent estetiška ir įprasmina kai kurias žmonių vertybes ko nepasakysi apie rūkymą
                            estetika cia visai ne prie ko, daug kam rukymas (nuo cigaretes iki kaljano) yra estetiskas uzsiemimas...
                            siuolaikinis menas dazniausiai priestarauja iprastoms vertybems, na, vienu zodziu, matau, kad gincytis beprasmiska...

Comment

cia tavo pasisakymai...

Aš nedarau iš to isterijos, tikrai Jei tu manai, kad dabar trykštu neapykanta kam nors kas turi kitokią nuomonę nė aš, tai klysti Gerai kad tu kultūringas žmogus, bet pripažink juk mano argumentai yra logiški. Be to ir kultūringi tikrai ne visi. Gal išsakoma nuomonė pernelyg griežta, gal, bet ji daugiau mažiau teisinga

O dėl:
                              rukantys zmones vartoja maziau maisto, todel nerukantys zymiai daugiau siukslina
                              kontraargumentų neturiu

Diskusija nėra blogas dalykas, aš to nepriimu piktai
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

estetika cia visai ne prie ko, daug kam rukymas (nuo cigaretes iki kaljano) yra estetiskas uzsiemimas...
                                Tai kas trugdo juo mėgautis iki soties? Tik nekenkiant kitiems. Randi skirtumus tarp meno ir rūkymo?
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Gal išsakoma nuomonė pernelyg griežta, gal, bet ji daugiau mažiau teisinga
                                  ok, sutarem taip: tavo nuomone daugiau maziau teisnga, o mano maziau daugiau teisinga
                                  nepykstu as irgi, megstu diskutuoti ir tiek
                                  bet mano isitikinimu, be materialines zalos ir zalos sveikatai, egzistuoja ir dvasine zala zmogui, o cia jau tikrai darbo per akis... pradedant narkotikais ir baigiant visokiais "minedais" bei "naujais lietuviais"...

Comment

Be materialines zalos ir zalos sveikatai, egzistuoja ir dvasine zala zmogui, o cia jau tikrai darbo per akis... pradedant narkotikais ir baigiant visokiais "minedais" bei "naujais lietuviais"...
                                    Nesiginčiju, rūkymas ne didžiausia problema, bet šiuo atveju tema būtent apie jį. Ir, kaip minėjau, jei žmogus pasirinko save nuodyti, tai jau jo reikalas. Aš pasisakau prieš tai, kad tai kaip nors (bet kaip) kenktų tiems, kurie nerūko.
                                    Paskutinis taisė ; 2007.01.03, 18:03.
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Nesiginčiju, rūkymas ne didžiausia problema, bet šiuo atveju tema būtentapie jį. Ir, kaip minėjau, jei žmogus pasirinko save nuodyti, tai jau jo reikalas. Aš pasisakau prieš tai, kad tai kaip nors (bet kaip) kenktų tiems, kurie nerūko.
                                      gerai, berods daug ka issiaskinome...
                                      linkiu sekmes "Zalgiriui" siandien, bo kazkaip jau ilgam ji buvo nusisukusi...

Comment

Žmonės, patikėkit, šiandien mūsų univero bariuke buvo NEREALU. Jokių dūmų. Na aišku, dar jų liko prisigėrę visur, kur tik įmanoma, bet vis tiek, pažanga nereali. Žmonės pagaliau atgavo teisę kvėpuoti baruose.
                                        BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                          Visų pirma galiu pasakyti, kad tragiškesnės padeties nei Lietuvoje alkoholio politikoje nereikia toliau ieškoti nei minetame tavo Švedijos pavyzdyje - pvz. Danija. Ten alus ir vynas (beje, labai geras vokiškas ir prancūziškas ) kainuoja dar mažiau nei Lietuvoje. Alaus butelys tekainuoja 1 litą, o vyno iki 10 litų (stiprus alkoholis irgi pigus pakankamai), o kiekviena ketvirtadienio vakara ar penktadienio neįmanoma į "netto" parduotuves nueit apsipirkti, nes užplūsta prieš savaitgalį pasipildyti "liquid" atsargas ištisom orgijom ir savo "feste" visi žmogeliai ne tik nuo 18 metų, bet nemažai yra, kurie siekia tesiekia 12-13 metu ir laisvai perka 3 alaus dezes savaitgaliui. Pardavėjai net neklausia jų ID ar kitų pažymėjimų įrodyti savo amžių, tiesiog tik parduoda ir viskas...tad jei nori pamatyti kažką tokio ekstremalaus alkoholio politijoje Europoje siūlau tiktai pasukti piečiau Švedijos, nes tokio kūltūrinio šoko per savo keliavimo patirtį Europje dar nemačiau, kuomet už manęs stovi 4 asmenų būrelis su nekaltais 12 metų veideliais o savo "troliuose" susidėję 5 alaus dėžes o taip pat, nemažai švedų atvažiuoja iš Malmo puses tiesiog alkoholio pigesnio pasipirkti - cia kažkokie panašūs yra pasaulyje kaip estų ir suomių ryšiai
                                          Hm, na aš nežinau, kokia sistema Danijoje, bet jei tokia, kaip aprašei, tai jų problemos. Kad taip yra Danijoj nereiškia, kad turi būt ir pas mus.

Dar vienas pastebėjimas. Per tarptautinę konferenciją Šiauliuose turėjau galimybę padendraut su daug latvių. Pats pirmas vienos merginos klausimas buvo, ar pas mus tikrai galima nusipirkti alkoholio 24/7. Jie atvažiavo pas mus 3val nakties ir pamatė vieną iš tų 24/7 kioskų. Pasirodo Latvijoje jie neturi tokių skylių. Tad, kaip matome, net Latviai tam tikrose srityse mus lenkia.

Manau, pirmas žingsnis kovojant su alkoholizmu yra draudimas prekiauti alkoholiu bet kur ir bet kada. Taip pat reikia uždraust alkoholio reklamą. Būtent tos reklamos labai skatina jaunimą vartoti alkoholį. Pažiūrėkit kokios tos reklamos, ypač lengvų gėrimų, akivaizdu, kad orientuotos i jaunesne nei 18 metų auditoriją.
                                          BlogasSeulas 2009Honkongas 2012Bankokas 2012

Comment

Working...
                                          X