Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sostinės perkėlimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Jei reiktų sostinę perkelti, siūlyčiau į kokį nors mažesnį miestą (Marijampolę, Ukmergę, Kėdainius, Alytų, Telšius ir pan.) Turėtume šeštą didelį miestą, kurio pagrindinė funkcija būtų administracinė. Tuomet sparčiau plėtotųsi naujos sostinės regionas bei pats miestas labai augtų, o kitų didžiųjų miestų plėtra taip pat nesustotų. Naujajai sostinei plėtojantis, kiltų mažiau problemų nei perkėlus į didelį miestą, kur reikėtų investuoti daug daugiau lėšų nei perprojektuojant mažą miestą.
    Na o šiaip gerai Vilnius.

Comment

Gal i Elektrenus?
      ... tada jie pradetu augti... pvz iki kokiu 200k ir butu jau tripolis

Comment

Perkėlus sostinę į kitą mažą miestą turėtume dar vieną mažą, tačiau greitai auganti ir iki 2500 m. gal pasieksantį Panevėžio dydį. O sparčiausiai besivystančiu miestu visvien išliks Klaipėda. To kia yra gyvenimo ir geografijos logika.
        Parašas :)

Comment

atsiverciam senus po pirmo pasaulinio kurtus planus, pasiunciam aviacija ir sunkiaja technika (kai ja turesim) i proteviu zemes, pajungiam Bulbasija ir Prusija, "padauzom per pakausius" kol prades kalbet taip kaip reikia (lietuviskai) - tuomet, Vilnius bus mazdaug Lietuvos centre, o mes atsatysim istorine teisybe.....

Comment

Sostinę reikia palikti Vilniuje, nes tik tai ir gali tą miestą sulietuvinti.. iškėlus sotinę bus kaip Šalčininkai ar Visaginas.
            O dėl Kaliningrado, ar teisybė, kad Chruščiovas siūlė Sniečkui pasiimti viską, bet anas atsisakė, nes ten tipo viskas sugriauta ir kam Lietuvai tokio mėšlo?
            Ekonomikos žaidimas apsuptas Kauno architektūros
            Be kita ko turiningas ir kartais smagus
            Tau nereikės jokios brošiūros
            Jei teiksės pajudint pirštus

Čia - www.informatist.net

Comment

Vilnius nuo senu laiku buvo multikulturinis ir daugianacionalinis miestas. Cia nera ksenofobijos ir cia privalumas

Parašė ironaz
              Sostinę reikia palikti Vilniuje, nes tik tai ir gali tą miestą sulietuvinti.. iškėlus sotinę bus kaip Šalčininkai ar Visaginas.
              O dėl Kaliningrado, ar teisybė, kad Chruščiovas siūlė Sniečkui pasiimti viską, bet anas atsisakė, nes ten tipo viskas sugriauta ir kam Lietuvai tokio mėšlo?

Comment

O kam Vilniui reikia būti 100% "lietuvišku"? Ryga išgyvena ir su rusų dauguma.

Comment

Aš pats labai kaunietis ir buvau keletui dienų į Vilnių nuvažiavęs. Man sunku paaiškint, bet labai neįprastas jausmas kai Lietuvoj, pačioj sostinėj, tiek daug rusiškai šnekančių. Kažkaip "nesueina". Net maži vaikai rusiškai verkia! Pvz. Kazachstane sostinė tyčia buvo perkelta į rusų apgyvendintą rajoną, kad nors kiek sukazachintų juos, nes jau buvo baisu, kad jie nesugalvotų prisijungt prie pačios Rusijos. O ką jūs pasakytumėt, jei Vilniaus kraštas visiškai surusėtų ir skelbtų savo oblast, tokio statuso kaip Kaliningradas? Reikia ten būtinai palikt sostinę.

Comment

Parašė ironaz
                    Mano žiniomis, buvo projektas dėl LTSR sienos perstūmimo pietump, tačiau dėl kažkokių priežaščių tai padaryta nebuvo.
                    Mano galerija Flickr'yje

Comment

@ironaz: rusų Vilniuje yra tik 14%. (2001 metų duomenys)

Comment

hmm, o dar lenkai? vis tiek slavai ir tie, ir tie...

Comment

Mano manymu Vilniaus surusejimas tai kazkokia utopija, net nesuprantu kaip zmones gali prisisgalvot tokiu neimanomu dalyku
                          :geria: Už Lietuvą!!

Comment

Tačiau net daugiau nei rusų yra lenkų, baltarusių ir ukrainiečių.
                            Mano galerija Flickr'yje

Comment

O kazkada buvo vien zydai

Comment

Parašė Marčiukas
                                Mano manymu Vilniaus surusejimas tai kazkokia utopija, net nesuprantu kaip zmones gali prisisgalvot tokiu neimanomu dalyku
                                Kaip neįmanomų? Apie 1993 metus Vilnius vos neatsiskyrė, popiežius tuos lenkus vos atkalbėjo.. bent jau man taip pasakojo

Comment

Parašė ironaz
                                  Kaip neįmanomų? Apie 1993 metus Vilnius vos neatsiskyrė, popiežius tuos lenkus vos atkalbėjo.. bent jau man taip pasakojo
                                  Joooo.....manau turguj galima pasiklausyti dar idomesniu pasaku

Comment

Parašė Mantaz
                                    Tačiau net daugiau nei rusų yra lenkų, baltarusių ir ukrainiečių.
                                    Bet kažkodėl vis kliūna rusai. Aplamai manau, kad Vilniaus gyventojų sudėtis yra gera: netoli 60% lietuvių ir mažumos - lenkų, rusų, baltarusių, ukrainiečių.

Comment

Parašė Edd
                                      Bet kažkodėl vis kliūna rusai. Aplamai manau, kad Vilniaus gyventojų sudėtis yra gera: netoli 60% lietuvių ir mažumos - lenkų, rusų, baltarusių, ukrainiečių.
                                      Gal dėl to, kad Vilniaus slavų tarpusavio bendravimo priemonė yra būtent rusų kalba.

ironaz> Buvo neramumų, daugiausiai provokacijų, tačiau "vos" tikrai nebuvo
                                      Mano galerija Flickr'yje

Comment

o gal del to, jog jie okupantai ir simtu tukstanciu lietuviu zudikai?

Comment

Parašė Mantaz
                                          Gal dėl to, kad Vilniaus slavų tarpusavio bendravimo priemonė yra būtent rusų kalba.
                                          Gal. Lenkai kalba lenkiškai tik tarpusavyje, o platesniam rate naudoja rusų kalbą arba lietuvių.

Comment

Working...
                                          X