Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Pasiekėme gražų jubiliejų - 300 puslapių! Jei pasiskaitytumėte temos pranešimus nuo tada, kai joje įsitvirtinau kaip vienvaldis prelegentas - maždaug kas du puslapiai pradės atrodyti, kad kažkur tai jau skaitėte. Kas du pranešimai pastebėsite, kad netgi temos lieka tos pačios, tik aprašytos kitokiais žodžiais. Verta paminėti, kad po traumingo persikraustymo praėjusią vasarą, nežymiai sumenko mano pranešimų, kuriuose baisiuosi keleivių kontrolieriais, skaičius ir kiek išaugo susidomėjimas įslaptintos informacijos rūšimis ir apsauga nuo "nulaužimo".

Nors Tomas L. Liūts dar neatsibudo iš žiemos miego, pateikiu jam 10 klausimų testą ne atestatui. Tiesiog savo malonumui atsakyti į šiuos 10 klausimų. Jei iki to laiko į juos atsakys kas nors kitas, tai bus palengvinimas, nes atsakymai bus lengvai atspėjami/pakartojami.

1. Kas Vilniuje, Antakalnio mikrorajone nuolatos skalbia, tarkuoja KET pažeidėjus, dirbančius paprastus žmogelius ir kartais - pačius nekompetentingus policijos pareigūnus?
    2. Ką man sakė Mosėdis?
    3. Kam L. Kasčiūnas sudaužė širdį, kreipdamasis į teisėsaugą ir taip pridėdamas jam 0,5 metų kalėjimo už buvusio KAM ministro pavadinimą naciu?
    4. Kokios dar asociacijos kyla pamačius skaičių "0,5"?
    5. Kokia valstybė netiesiogiai (per senelį) prisideda prie mano galimybės keliauti po Lietuvą tarpmiestiniais maršrutais?
    6. Per kokių šalių teritorijas tranzitu būtų gabenamas krovinys iš Lietuvos į Iraną sunkvežimiu?
    7. Mėgstamiausias dušmanų ir ajatolų valgis (mano spėjimu)?
    8. liutass tikrasis vardas realiame gyvenime?
    9. Kokiais dviem panašiai skambančiais žodžiais vadinu "Žalgirio" arenoje per krepšinio rungtynes skambančios sirenos garsą?
    10. Kas yra paštetas?

Comment

O kaip elgtis su savo draugu po tokio akibrokšto: jis po ilgų draugystės metų apsivedė su savo drauge ir ji ištekėdama paėmė jo pavardę, tačiau tapo ne -iene bet -ė. Koks rimtas vyras leistų savo žmonai taip tyčiotis iš kalbos? Aš suprantu, kad tai įteisinta, dabar tokia pavardžių daryba ant bangos, bet... Pilnai sutinku su Aleksio, kur jis sakė, kad pavardės galūnė -ė vietoje -ienė yra vatnikizmas. Kaip man toliau su tokiu "žmogumi" bendrauti, kaip į jį žiūrėti kaip į normalią planetos civilizacijos dalį, kai taip debiliškai iškraipomos moteriškos pavardės? Kokiais smetoniniais ar Donelaičio būrų laikais visos ištekėjusios moterys būdavo -ienės ir nebūdavo jokių išsidirbinėjimų su trumpinta galūne -ė. Čia tas efektas, kai kiekviena karta gyvena ekonomiškai geriau, tai neturėdama kur dėti energijos prisigalvoja tokių kalbos darkymo nesąmonių? Gal jaunai kartai ta pavardės galūnė -ienė skamba kaip kokios senos bobutės pavardė ir todėl yra nepatraukli? Kaip sakė vienas pažįstamas vairuotojas - kiekvienas žmogus iš proto kraustosi savaip.

Comment

Jei Aleksio būtų tamstos sutuoktinis - kokia būtų jo pavardė?

Comment

Tai tikriausiai jis liktų su savo mergautine pavarde - Saposnikov, o aš irgi pasilikčiau su savo. Kai pora tos pačios lyties, sveikiausia būtų abiems likti su savo pavardėm, na nebent partnerį garbini labiau nei Dievą, tada taip - iš visiško nusižeminimo jam, galima pasiimti jo gražiau skambančią.

O dabar kviečiu visus trankiai atšokti šį 300 psl. jubiliejų su melodija, kurią užrašiau remdamasis iš mamos kompiuterio nugirsta berods ABBA daina švedų kalba (pavadinimo nepasakysiu), tik pagal savo sukurtus žodžius:

Nalčia, Dalčia Kaščia ryna nhioslė enė ai ai tzū!
          Gūščią, Kriščią, Liūzią ant en vū!
          Slūcha, Skūcha, Mūchta, Kūcht... Pr-ram, pr-ram, pram!

SOM-BLION! Šlovė Vilijai, Šlovė Virginijui Jonava Silkevičiui! Ir paštetui su palendrica taip pat!

Comment

Metas nuo visokių saposnikovų grįžti prie įprastomis tapusių temų - slapta informacija, keleivių kontrolė, mokykla, mano dvasinė būsena, praeities nuotykiai, na ir aišku, kaip gi be krepšinio.
            Pamenate kaip užpraeitais metais ar kada ten, kuomet Orenburgo srities Orske sugriuvo kažkokia užtvanka ir miestą užliejo potvynis, tai kažkas gerai pastebėjo: "Čia jums karma už Kachovkos užtvankos sprogdinimą". Tai dabar lygiai tą pačią karmos taisyklę galima pritaikyti "Žalgiriui". Stebėjau vakar pirmus 2 kėlinius bei rungtynių pabaigą. Tai į Vitoriją (miestą, kuriame gaminami vis daugiau tarpmiestinių maršrutų Lietuvos keliuose sutinkami "Irizar" autobusai), buvo atvykęs būrelis lietuvių sirgalių, palaikyti žaliai-baltų. Tai likus 21 sekundei, kai varžovai taikliu dvitaškiu persvėrė rezultatą ir mūsiškių Trinchierri paėmė minutės pertraukėlę - kokie susikrimtę, susirūpinę buvo lietuvių sirgalių iš Kauno, vaizdai? Kaip drebėjo susikryžiavę rankas laikydami prie smakro - ar sugebėsime per likusį laiką užpulti varžovų krepšį? O kaip patys aną sekmadienį nuskriaudėte svečius iš Utenos savo namų arenoje? Žaidėte pratęsimą, kuomet buvo lygus rezultatas, ir tas Silvanas Fransisko, iki tol prametęs į visus tritaškius, paskutinį kaip tik pataikė prieš "Juventus". Kaip tai skausminga turėjo būti - likome per plauką nuo pergalės prie geriausią visų laikų Lietuvos klubą. Anie bandė plėšti pratęsimą, bet jų trystaškai skriejo pro šalį ir tuomet Žalgirio arena, užbliovus sirenai ir lentai užsidegus raudonai, lengviau atsikvėpė, tačiau uteniškiai buvo tokie vos ne kaip sukrėsti. Tiek nedaug trūko. Jaučiu, rūbinėje neišvengta ašarų ir sielvarto priepuolių kuomet teko kviesti GMP brigadą. O ir ta pati - kaunietiška, tad uteniškių skausmą, iki pabiedos trūkus tiek nedaug, vargiai supras. Juk už "Žalgirį" ten serga visas Kaunas (įskaitant ir tą patarėją iš ANTAA, kuri nusprendė nenustatyti man dalyvumo lygio) - net ir pralaimėjimo sukrėstų varžovų gelbėti atvykę medikai ko gero bus ne išimtis. Dar to mačo komentatorius, matęs, kaip nuleidę galvas areną paliko "Juventus" nariai, juos užjausdamas sakė: "Nusivylimas, be abejo...". Tai va, vakar Vitorijoje gal žalgiriečiai, pralošdami vienu tašku Bask(r)o(d)nijai (nuo žodžio skrosti (pralaimėjusią komandą lauk)), savo kailiu patyrė tai, ką savo pergale savaitgalį pravirkdė Utenos "Juventusą". Arba ten vakar, verta paminėti, paskutinį metimą likus ~4 sekundėms metė Sirvydis, ir nepataikė, tuomet liko gal 0,7 sekundės varžovams, kur jų pergalė jau garantuota - jos greit superdė ir laikrodyje nuliukai. Juk tai tas pats Sirvydis, kuris KMT finale prieš "Neptūna" irgi likus apie 20 sekundžių, pelnė 2 taškus su pražanga ir išvedė savo ekipą į priekį, paskui Gailius paskutinę sekundę metė tritaškį ir prašovė pro šalį - ech, koks nusivylimas tuomet apėmė klaipėdiečius. Jie, jaučiu rūbinėje irgi glostė vieni kitiems galvas ir šluostė ašaras nuo skruosto, sakydami: "Ech, ką mums padarė tas Sirvydis, jei ne jo dvitaškis su pražanga, būtume toliau pirmavę ir nebūtų reikėję mesti to "Gailiaus tritaškio" paskutinę sekundę, kurį prametėme". Tai va, prieš kelias savaites pats pravirkdęs varžovus ir nulėmęs jų pralaimėjimą, dabar, nepataikęs savojo pergalingu galėjusiu tapti metimo, pagaliau ir pats patyrei, kaip jaučiasi varžovai po tokios nesėkmės.

https://www.facebook.com/photo/?fbid...52533703579736

Kitas dalykas, ar jums mano susirūpinimas dėl nesėkmių ir varžovų pačirškinimo krepšinyje, neatrodo perdėtas? Iš kur pas mane tokia baimė pralaimėti ar kalbėti apie tai, koks žiaurus gali būti tas sportas? Kam žmonės išvis prasideda su dalykais, kuriuose yra rizika patirti nusivylimą didį?

Comment

Mėgstu, kaip žinote, skaityti skundus Rekvizituose apie nemandagius viešo transporto vairuotojus ir t.t. Tai kažkada užsukau į kažkurios saugos tarnybos, kažkuriame Lietuvos mieste vykdančios keleivių kontrolę, atsiliepimų skiltį ir ten kažkoks pilietis pasiskundė, kad kontrolierė Pamfilova buvo kažkokia tai ne tokia. Tai toji kontrolės darbuotoja perskaitė šį atsiliepimą ir atrašydama pareiškė, kad jos pavardė ne Pamfilova ir dar tam keleiviui, vietoje to, kad atsiprašytų už paskirtą baudą, pasiūlytų atvykti į jos namus po darbo, kur ją anuliuos ir pavaišins skania kava, pasielgė priešingai, įgeldama jam:

- ...ir kitą kartą būkite atidesnis žymėdamas bilietuką!

p.s. čia bus mano jubiliejinis 4000 pranešimas.

p.p.s. Kodėl mano mama, sakydama įstaigos Western Union pavadinimą, antrąjį žodį taria ne modifikuota lietuviška forma "Union" bet maždaug "юnjon"?
              Paskutinis taisė Kristupas0220; Vakar, 05:35. Priežastis: "S"

Comment

VILNIAUS TEISMAS
                2025 03 08 d.

Teisėjaujant teisėjui Tomui Liūtsui,
                sekretoriaujant padėjėjui K. Pučinskui,

Pradėjo nagrinėti eismo įvykio bylą, kurioje buvusi būsimoji premjerė Vilija B., g. 1960 m., kaltinama 2024 m. spalio 9 d., apie 14:35 val., dirbdama troleibuso vairuotoja, darbo metu, šviesoforu reguliuojamoje Laisvės pr. - Rygos - Buivydiškių gatvių sankryžos pėsčiųjų perėjoje tyčia partrenkusi pareigas laikinai tebeeinančią premjerę Ingridą Š. (g. 1974 m.).
                Bylos šaltiniai - interneto forume Miestai.net, temoje "Nesąmonės ir kliedesiai" esantis Kristupo0220 pranešimas iš ateities nr. #5323, taip pat policijos bei į vietą atskubėjusių medikų parodymai.

Bylos eiga:

Į salę, vedina antrankiais, įvedama Baba Jadzė ir pasodinama į kambariuką permatomu langu. Čia pat, lydima vadovybės apsaugos pareigūnų, su ramentais įžygiuoja Ingrida.
                Teismas eina! - kiek pragertu pridususiu balsu užbliauna teisėjo mantiją bei juodą kepurę su užrašu "Make America Great Again" dėvintis teisėjas T. Liūtsas.
                - Šiandien nagrinėsime bylą dėl kūno sužalojimu pasibaigusio autoįvykio. Bylos duomenimis, darydama politinę reklama sau, Daukanto aikštės šeimininko G. Nausėdos krikšto dukra Vilija,, laikinai, iki paskyrimo premjere dienos, buvo įsidarbinusi į VVT troleibuso vairuotoja. Praėjusių metų spalio 9 d., apie 14:35 val, ji, vairuodamas troleibusą, kurio garažinis numeris - 2521 (valstybinis - BNA 521) matydama mirksintį žalią šviesoforą, nusprendė paspausti pedalą iki dugno, kad spėtų laiku atvykti į stotelę, ir kirsdama perėją, užkabino į ją degant draudžiamam signalui įžengusios I. Š., koją ir taip ją sužalojo.

Pradėkime nuo nukentėjusiosios apklausos;

- Gerbiama Ingrida, ką jūs galvojote, žengdama į perėja, matydama degantį raudoną šviesoforą? Ar nepasukote galvos kairėn, kad suprastumėte, jos link jūsų artėja 9-10 tonų sverianti keleivinio transporto priemonė, kurią sustabdyti - užduotis ne iš lengvųjų?

- Na aš pagalvojau, surizikuosiu, nes visa gatvės ruožo, kurį man reikėjo kirsti, dalis buvo tuščia, o tik tas troleibusas, buvo tuščia, maniau jog spėsiu.

- O kur jūs, gerbiamoji, taip skubėjote eiti?

- Pasitikrinusi sveikatą prie pat sankryžos esančioje privačioje poliklinikoje ir ligoninėje "Kardiolita", nusprendžiau pėsčia nueiti į Šeškinės turgelį, paskleisti kitoms turgaus prekeivėms tikrąją tiesą apie Blinkevičiūtę. Kadangi žinojau, jog pačios Vilijos ten nesutiksiu, nes tądien ji dirbs troleibuso vairuotoja 2-oje pamainoje, todėl maniau, jog mūsų keliai nesusikirs ir aš paraginsiu kitas turgelio bobulytes bei likusius Šeškinės mikrorajono gyventojus prikalbinti, kad jie nebalsuotų už šią visus pinigais apipilti žadančią populistę.

- Ar žinote, kad už nepaklusimą eismo reguliavimo signalams yra numatyta atsakomybė LR ANK 428 straipsnyje?

- Žinau aš puikiai, visą įstatyminę bazę žinau puikiai. Nepatikėsite, bet netgi su įslaptinta informacija esu susipažinusi!

- Ponia Vilija, kaip teisėjas noriu kreiptis į jus. Vairuodama troleibusą, ties pėsčiųjų perėja negalėjote sumažinti greičio, kad išvengti visokių nesveikų savižudžių, galinčių specialiai paskutinę minutę iššokti prieš dideliu greičiu įsibėgėjusį troleibusą?

- Na, pripažinsiu - iš pradinės maršruto stotelės, Pašilaičių žiedo - išvykau vėluodama 3 minutėmis. Mane užlaikė rinkėjos - 2 smalsios bobulytės, kurios labai domėjosi pensijų pakėlimo galimybėmis, jei laimėtų LSDP. Taip pat, anos pasakojo turinčios suaugusias darbingo amžiaus dukras, kurio labai nori išstoti iš 2 pensijų pakopos. Tai aš joms, lygiai kaip debatuose, aiškinau visas subtilybes. Jos susidomėjusios manęs klausėsi ir aš norėjau joms detaliai viską išaiškinti. Dėl to, per vėlai susivokiau, kad jau laikas važiuoti ir atsisveikinusi su jomis, šokau į kabiną ir greitai pajudėjau.

- Ar pamenate, kokiu laiku pagal tvarkaraštį, turėjote išvažiuoti iš Pašilaičių?

-14:27. Rygos stotelėje reikėjo būti 14:32, tačiau išvykus 3 minutėmis per vėlai, viskas pasislinko 3 minutėmis į priekį. Taigi, pamačiusi kad mirksi žalias ir į Rygos st. gręsia vėluoti nebe 3, o net 5 minutėmis, ir spustelėjau tą nelemtą akceleratorių.

- Ką darėte po įvykio? Kvietėte pagalbą ar bandėte padėti nukentėjusiajai?

- Neabejingi rinkėjai, sukrėsti tokio vaizdo, patys iškvietė greitąją pagalbą.

- Ingrida, ar norite dar ką nors pridurti?

- Mano galva, ponia Vilija taip pasielgė, nes iš tolo turėjo matyti jog tai aš ,todėl sąmoningai sabotavo mano sveikatą, kad aš ir mano partijos sąrašas, nebebūčiau premjere antrai kadencijai.

- Ponia Vilija, ar jūs prieš persikratydama per sankryžą matėte, kas prie jos laukia?

- Aš pamačiau kažkokią į tuometę ministrę pirmininkę panašią moterį, bet dėl savo senatvės amžiau pamąsčiau - gal čia koks miražas, gal man pasivaideno?

- Ir?

Na ir įvyko kas įvyko. Suprantu Ingridą kaip žmogų, bet kaip politikės jos nesuprantu. Ji tik didina ir didina visiems mokesčius, skurdina regionų gyventojus, ech tie konservatoriai...

- Ar nukentėjusioji nori ką nors pasakyti kaltininkei?

- Jei būtumėte žinojusi, kad tai aš - ar būtumėte važiavusi atsargiau, sumažinusi greitį?

- Ne, kadangi dar palyginus neseniai dirbau VVT, labai bijojau nuoskaitos nuo algos, jei dispečerė pamatys, kad iš pirmos stotelės vėlavau išvykti keliomis minutėmis. Keleivių laikas irgi svarbus - juk mano vairuojamas 19 maršrutas veda į Saulėtekį. Gal kokie studentai pavėluos į paskaitas?

- Bet padarėte avariją, kurios metu teko nutraukti reisą, išlaipinant visus keleivius ir laukiant pagalbos tarnybų, kurios įformins įvykį...

- Taip, na bet ką aš galiu pakeisti? Praeities nepakeisi, mano norai buvo geriausi. O dabar jau buvusi premjerė irgi turėjo pagalvoti, kokį pavyzdį rodo tautai, eidama per raudoną!

Gerai, ačiū už atsakymus, teismas eina pasikarti į slaptą kmbariuką.
                ...

Po 15 minučių sugrįžta, teisėjas T. Liūts skaito nuosprendį, o šalia jo stovintis Kristupas už nugaros kažką slepia.

Ką gi, skelbiu galutinę ir neskundžiamą nutartį: šiandien yra kovo 8-oji, todėl jūs moterys, mūsų gyvenimo gėlės, abidvi esate apipilamos gėlėmis ir galite susitaikyti. Byla nebenagrinėjama, abi liekate nekaltos ir išteisintos! Tuomet Kristupas abiems bylos šalims įteikia po puokštę rožių nuostabių. Visiems besiskirstant, teismo salėje iš garsiakalbių pasigirsta ši daina:

https://www.youtube.com/watch?v=5BRi-kkoUMk

Comment

Vakar Panevėžio "Lietkabelis" svečiuose įveikė Utenos "Juventus" Pastarieji ten paskutinėmis sekundėmis išsigelbėjo. Tai uteniškiai likus 1.8 sekundės dar bandė gelbėtis metimu iš aikštės vidurio, bet nesėkmingai. Ir, kamuoliui skrendant per arenos palubes, raudonai užsidega lentos kraštai ir ta utenietiška sirena, tarsi nuvežanti pralaimėjusią komandą lauk nuo vaizdo. Na, matėte tikriausiai tą video? Bet tikrai nesmagu dėl uteniškių trenerio Kęstučio Kemzūros. Eurobasket2011 m. ketvirtfinalį pralošė su makedonais rinktinės vardu, o praėjusią savaitę tame pačiame Kaune per Marytės plauką neatsilaikė prieš žaliai baltą bangą, na o dabar ir namuose jo komandą palūzino svečiai panevėžiečiai.

Comment

Working...
                  X