Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Janutienė-Joniškis. Gi žvaigždučių skaičius identiškas šio miesto pavadinimą sudarančių raidžių skaičiui.

Taip yra todėl, kad kažkuriais metais kai atsilaisvino kažkuris mandatas šiame regione (ar savivaldybių tarybose ar Seime) tai Joniškio vienmandatėje savo kandidatūrą kėlė (ne)žurnalistė Rūta Janutienė. Įdomu, kodėl ji taip įsimylėjo Joniškio kraštą? Pati ten gyvenusi? Ar tiesiog kur atsirado landa prasmukti į vadovaujamas pareigas, ten ir išsikėlė savo kandidatūrą?

Comment

Antras variantas

Comment

Jei būtumėte parašęs Janutienė-Žiemgala, irgi nebūtų klaida - tos pačios 8 raidės. Nes ta apygarda, apimanti Joniškio rajoną oficialiai ir vadinasi šiuo istoriniu pavadinimu.

O gal pamenate, kodėl Mosėdką taip vadinau? Tiesa, originalas turėtų būti Mosėdis, bet aš rašau Mosėdka, kad suprastumėte, jog čia kalbu apie moteriškos lyties asmenį.

Comment

Is Mosedzio?

Comment

Nes aš dar nuo 1 klasės, kai eidavau į mokyklą, prasilenkdavau su ja kasryt šio šaligatvio vietoje https://www.google.com/maps/@54.7156...oASAFQAw%3D%3D arba prie tos sankryžos, kur tada patraukiau per raudoną šviesą. Tai dar būdamas pirmoku, iš jos veido bruožų bandydavau nuskaityti, kokiame Lietuvos krašte ji gali būti gimusi. Ir nutariau, kad ji kilusi iš Mosėdžio miestelio, esančio Skuodo rajone. Nes juk daug tos kartos žmonių, gyvenančių didmiesčiuose, yra kilę iš provincijos ir tik statantis miestams buvo atkelti dirbti į visokius fabrikus.

Comment

Taip ir buvo, manau

Comment

Eisiu pirmadienį i darbo biržą pliusiuką užsidėti

Comment

Aš dar nuo darželio laikų turėjau dėlionių tiek su šalių vėliavomis, tiek su Lietuvos žemėlapiu ir herbais, tad šios temos man ne svetimos.
                  O žinote, kokią dainą aš esu paskelbęs to vairuotojo Spyrio-Dūrio, kur 2016-2017 m. sezone dirbdavo su 500, himnu? Tos dainos dažnai kaip himno paklausydavau prieš išvykdamas į kelionę po miestą, kur 10 klasėje po pamokų kasdien važinėdavau 8/25 maršrutais kur jis ir varinėdavo. Tai lietuvių estrados daina. Užuomina apie jos teksto dalį yra šioje žinutėje.

Comment

Kazkas su veliavom?

Comment

Na per daug banalu būtų ta "Polka spyri dūri". Paspauskite šią nuorodą ir užsimerkęs klausykite:

https://www.youtube.com/watch?v=Qf7vqZT-i8M

Tiesiog pažiūrėjęs šio autobuso foto, pamėginkite įsivaizduoti, kaip skamba jo variklio garsas, ir kad jį vairuoja tas Spyris-Dūris. Čia šitoje foto už vairo tikrai ne jis, nors šiek tiek panašumų yra:

https://fotobus.msk.ru/photo/1529965/

Comment

Rusiškų puslapiu tikrai nežiūrėsiu, as ne tavo senelis

Comment

O dainą klausėte? Užuomina buvo tas, kur rašiau "šios temos man ne svetimos". Juk toje Frankonių dainoje "Dar širdyje ne sutema" yra žodžiai "laimė man dar ne svetima". Tai vat šitą dainą aš laikau to vairuotojo himnu. Sakau, jis rūko kontrabandines cigaretes per kiekvieną pertraukėlę, bet kažkaip nenumiršta. Jau virš 8 metų su pertraukomis seku šio vairuotojo darbo metodus ir rezultatus. Faktas, kad nuo rūkymo jis nesusirgo ir nenumirė, aš ir laikau, kad jam laimė ne svetimas, jo širdyje dar ne sutema - gal jo plaučiuose jau žioji skylės, bet sukioti autobuso vairą dar pajėgia.

Comment

Nerūkantys dazniau veziu suserga. Nesensi keli paxystami mire nuo plaučių vėžio gyvenime neruke. Gal skiepas sukėlė?

Comment

Gal. Pats kaip suprantu, nevakcinuotas esate...
                              Rusiškų puslapių, sakote, nežiūrite. O kodėl tuomet dėdavote propagandinius video, už kuriuos vėliau susilaukdavote pašalinimo? Beje, užduosiu klausimą, vertą TV žaidimo "Auksinis protas" nugalėtojo ženklelio. Kažkada, kai po tokio savo posto buvote pašalintas, temoje "Klausimai apie forumą" aš pasiteiravau, ar liutass pašalintas ne už tai, kad įdėjo video su Solovjovu. Tai Ignalina pabrėžia šį žodį ir sako: atliekų pavardės rašomos iš mažosios raidės.

Dabar aš jūsų klausiu. Skirtingai nei mūsų kalboje, gruzinai tokios galimybės (rašyti tikrinį daiktavardį specialiai mažąja raide) neturi. Logiškai pagalvokite, ir atsakykite - kodėl?

Comment

Be skiepo.
                                as rusisku nežiūriu, ikeliu tik žinomų užsienio veikeju pateikta info is russu tv, kad visi butu informuoti, kas ju laukia.
                                Nes jie ne gruzinai, o kartvelai?

Comment

Kaip žinote, gruzinų kalbai užrašyti naudojama ne lotyniška abėcėlė, o specialus tik jų kalbai naudojamas raidynas. Tad atsakymas toks - jų rašte nėra tokio dalyko kaip didžiosios/mažosios raidės. Pas juos visos vienodos. Tokius bruožus taip pat turi Pietryčių Azijos kalbos - tajų, birmiečių, khmerų, laosiečių - ten irgi nėra taip, kad pirmas sakinio žodis pradedamas ar tikrinis daiktavardis rašomas didžiąja. Ten viso raidės vienodos, nesvarbu kurioje žodžio vietoje ar kas rašoma.

Neatspėjote.

Comment

Paprasciau taip gal

Comment

O kodėl krepšinyje daugumoje arenų kai prasideda paskutinė kėlinio minutė, laikrodyje iš 1:01 min. pernelyg greitai peršoka į 59.9 sek.? T.y. 1:00 sekundė trunka akivaizdžiai per trumpai. Ten kažkas blogai suprogramuota, kad tiksint paskutinei normaliai minutei jau nori pasileisti tiksėti (arba kaip aš sakau - persti) dešimtosios paskutinės minutės sekundžių dalys?

Comment

Gal blogai suprogramuota

Comment

O mėgstate lietuvišką estradą - mano paminėtus brolius Frankonius, Viktorą Malinauską, ansamblį "Nerija", Onutę Valiukevičiūtę, Janiną Miščiukaitę, Nijolę Ščiukaitę ir kitus?

Comment

Working...
                                          X