Parašė Kristupas0220
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Taip, teisingai. Ingridientas tai čia labiau nuo žodžio (vardo) Ingrida [Šimonytė].
O sutinkate, kad šiuo nepaprastai sunkiu geopolitiniu laikotarpiu mums, už laisvę, demokratijos išsaugojimą kovojančioms laisvoms tautoms kaip niekad svarbu išlaikyti vienybę?
Ryt varau į Asmens su negalia apsaugos agentūrą klausimyno pildymui. Gavau skambutį ką tik, jog užregistruotas, paskui dar susiderinom laiką. Rytoj 14:00-14:30 prie Švitrigailos 11E kviečiu ateiti su transparantais ir pakovoti už mane ir mano teises. Tikiuosi Kupčinskas labai nesupyks, kad iš jo, kaip mokesčių mokėtojo pinigų bus sunešama pašalpa dirbti tinginčiam Pučinskui.
Comment
-
Tai gal mato iš to ką gavo. Ten išrašai būtent iš Centro poliklinikos Vytenio filialo Psichikos sveikatos klinikos. Dar šiandien skambinau pats į ANTAA, klausdamas, kodėl jie su manimi nesusisiekia - praėjo jų minimos 2 savaitės nuo apsilankymo poliklinikoje, per kurias turėjo suvaikščioti mano "byla". Galvoju, gal negavo. Padiktuoju savo duomenis - sako, kad tikrai nieko nemato - teigia, jog poliklinikos tempia laiką savaitę-dvi, pakol vienu kartu atsiunčia tarnybai kokių 5-10 ligonių dokumentus. Pasakė, kad jei noriu greičiau - galiu kreiptis į polikliniką, kad ji sudėtų mano dokumentus į voką ir įduotų man tiesiai į rankas, kur aš juos pristatyčiau tiesiai ANTAA`ai. Tuomet skambinu į polikliniką, klausiu, kodėl tempiate maksimalų leistiną laiką + 1 dieną, gal galite surasti, kur pasiklydo mano dokumentai. Pradžioje atsiliepusi registratorė sako, kad mato, kad kažkokie dokumentai mano vardu suruošti sausio 14 dieną, bet konkrečiau pasakyti negali. Tuomet skambinu slaugytojai. Jai vėl diktuoju savo duomenis - ji pasako, kad vakar, sausio 21 d. jūsų ligos istorija iškeliavo iš mūsų filialo į pagrindinę būstinę Pylime, iš ten kurjeriu keliaus į tą neįgaliųjų įstaigą. Ir ką gi, po kokios valandos sulaukiu skambučio iš ANTAA, kur su manimi bendraujanti registratorė pasako, kad ką tik jai buvo įteikti mano duomenys (matyt iš kolegės girdėjo, kad skambina susirūpinęs jaunuolis, kuris nesulaukia, kada jo ligos istorija pasieks šią įstaigą), kuriuos ji užregistruos ir po kurio laiko man paskambins tarnautoja, kuri suderins atvykimo laiką. Ir po dar pusvalandžio vėl skambutis - dabar jau skambina kita darbuotoja, kuri klausia, kada man patogu atvykti. Sakau, galiu ryt arba pirmadienį. Tai pasiūlo ryt, 14:30. Istorijos pabaiga.
1. Matomai pirmiausia aš pats šiandien visur įnirtingai skambinėjau, kodėl praėjus 2 savaitėms po prašymo siuntimui į tą įstaigą užpildymo, nieks nejuda, neskambina man. Jei pats skambinu, reiškia klausą turiu.
2. Jei gavę mano prašymą, kartu gauna ir psichiatrės parengtus išrašus, tikriausiai mato, kad mano problemos, dėl kurių noriu Kupčinsko pašalpos, niekaip nesusijusios su klausos problemomis. Gal net gali patys įlįsti į esveikatą ir patikrinti kitas mano turėtas diagnozes, tarp kurių mano kreipimųsi dėl ausų ligų - nerasi.
Kupčinskai, laikykis, dar tik pradžia! Tai dar ne nuosprendis, ryt tik užpildysiu klausimyną. Gal jie, vertindami jo duomenis iškart pamatys, kad man invalidumas, taigi ir pašalpa, kuri bus mokama iš tavo, kaip buvusio Kauno mero/troleibuso vairuotojo algos nuskaičiuotų pinigų, man nepriklauso. Sakė, klausimyno rezultatai rems 40% nuosprendžio dėl negalios. Likę, ko gero - konkretūs mano turimi ligų kodai. Beje, kaip ir sakiau, viską užpildžius, mano byla, siekiant mažinti korupcijos apraiškas, keliaus į kitą miestą, kuriame man nedalyvaujant ir bus priimtas sprendimas dėl dalyvumo lygio ir spec. poreikių nustatymo. Atsakymas turėtų ateiti per mėnesį.
Comment
-
Buvau šiandien ANT`oje, tai užlipus į 2 aukštą pamačiau užrašus, kad su striukėmis - neaptarnaujame. Galvoju, gerai, kur man ją dėti - rūbinės lyg ir nemačiau. Pasirodo, yra visiems prieinama kabykla prie sienos - t.y. kas tik nori, gali pasivogti tavo visiems prieinamus daiktus, pakol tu būni juos ten susikabinęs - argi pyksi ant neįgalaus vagies?
Tuomet labai maloniai pakvietė užeiti mane kuruojanti II teritorinio skyriaus moteriškė - ji pradėjo uždavinėti įvairius kažkur matytus klausimus ir kažką žymėjosi kompiuteryje. Tuomet paklausiau - kur klausimynas. Aš maniau, kad man duos jį atspausdintą ir aš pats turėsiu žymėti varneles. Pasirodo, ji užduoda klausimą ir iš mano atsakymo pati nusprendžia, kurį skaičių nuo 0 iki 4 pažymėti.
Tik baigus, iškart paleido, dar pasakiusi, kad jei bus nustatytas dalyvumas - reiks kreiptis į SoDrą. Klausiu, kaip tie sodrininkai man mokės kažką, jei mano darbo stažas lygus 0. Ji atsakė, jog nežino. Jei būtų nustatyti individualūs pagalbos poreikio atvejai - tuomet į savivaldybę (tik prie ko čia ji?). Pasakė, kad neįgaliu būsiu laikomas tik jei bus nustatytas 0-55% dayvumo lygis. Tokio lygio, kaip mano įsivaizduotas 90 ar 95 - nėra. Jei nedatempiu iki 55, reiškia, esu sveikas. Manau, jog taip ir bus. Sudie, pašalpa. Kupčinskų namuose šiandien šventė - ko gero iš jų atlyginimo išskaičiuojami mokesčiai neatsidurs mano banko sąskaitoje pašalpos pavidalu.
Bet taip ką man tuomet daryti, iš ko gyventi, kai/jei nebeliks mamos? Kokios dar kitokios rūšies pašalpą dar galima susišaudyti? Ar tipo, valstybė man tarsi taip sako "eik dirbt!". Bet tai kodėl mes dar nepasiekėme tokios gerovės valstybės kaip Šveicarija, Norvegija? Pastarojoje, atsimenu, mama dar prieš kokius 12 metų sakė, kad šalis turtinga iš naftos, dar ten net oficialiai yra nustatyta, kad jei nenori - nedirbk, tau tiesiog išmokamos reguliarios dotacijos ir pirmyn. O pas mus dar (post)sovietinė visuomenė ir sankloda - pas mus į nedirbančius/tinginčius dirbti žiūrima kreivai, iš jų mėgstama pasišaipyti... Taip, iš tų, kurie nedirba dėl priklausomybės alkoholiui ar narkotikams - tyčiotis galima ir reikia. Kodėl aš mokyklos laikais niekuomet nesusigundžiau svaiginimusi, kuris atima protą? Visuomet stengdavausi elgtis pagal taisykles, įtikti mokytojams. Manau, kad vien dėl to nusipelniau išimties tvarka gauti universalias bazines pajamas - aš neniekinu dirbančių žmonių - kaip tik Kupčinsko dėka galiu mėgautis kelione senu Škoda troleibusu per Vilnių...
Bet dirbti... aš pasąmoniniame šizotipiškame-šizofeniniame lygyje įsivaizduoju save kaip kokį seną barzdotą išminčių iš šio regiono https://www.google.com/maps/@43.0089...oASAFQAw%3D%3D abipus kalnų - kur gerbiami senoliai - matau save kaip aukštai sėdintį kalnuose ir mąsliu žvilgsniu stebintį kitus gyventojus ir žinantį atsakymus į visus gyvenimiškus klausimus, galintis jiems kažką patarti. Nu toks vos ne kaip Dievas. Bet ne, pas mus dar stengiamasi, kad žmogus eitų dirbti, o ne sėdėtų ant pašalpų. Bet kodėl nesudaryta kitokių sąlygų - taip, aš tingiu, bet kaltas kažkiek ir auklėjimas, bet nesu iš tų, kuris gavęs pašalpėlę tuojpat užgers alumi. Mano atvejis - ganu unikalus, ir valdžia nepadarė kažko, kad pastebėtų tokius kaip aš ir jiems kaip nors sutvarkytų gyvenimą ir tokį nieko neveikimą įteisintų. O kur aš eisiu dirbti? Dar šiandien tai moteriškei sakau - 12 mokykloje praleistų metų užteko sočiai ir pamačiau, kad tarp žmonių būti daugiau nenoriu. Paskui vėl įsimylėsiu kokį kolegą ir pradėsiu sėdėti ant kelmelio jam po langais, kai pradėsiu jo ilgėtis jam išėjusį kitą darbą.
Gavęs pašalpą, leisčiau ją ne savisvaigai, o savišvietai - labai noriu pravažiuoti visą krašto kelią nr. 165 bent į vieną pusę arba patyrinėti Šilutės-Šilalės rajonų užkampius - nuvažiuoti pernakvoti į Šilutę, ir kitąryt priemiestiniu autobusu nurūkti iki Bikavėnų, kur už beveik valandos laukimo persėsiu į autobusą, nuvešiantį mane į Šilalę, t.y. pabūti kažkiek gamtoje ir iš tenykščių vietovių reljefo, oro sąlygų (tose apylinkėse susiduria kalvos su lyguma, karšto ir šalto oro masės, todėl ten dažnai apniukęs dangus ir nešviečia saulė) bei trobų (ne)apgriuvimo lygio atsakyti į klausimą - kas tų kraštų gyventojams darosi, kad jie taip garbina tą Žemaitaitį? Juk vienas iš keleto regionų, kuriame "Nemuno aušros" kandidatai vienmandatėse pateko dar per 1 turą ir yra būtent ta vidurio ir pietinė Žemaitija.
Comment
-
Na taip. Nes kai gyvenau anoje gatvėje, ten turėjau išdidumo, nes buvau oresnio būdo, nes prižiūrėjau tvarką gatvėje. O dabar naujuose namuose sėdžiu uždarytas, nepatogu nei keliauti po miestą, nei... Tad čia tos pašalpos bus kaip savotiškas kerštas mamai - ji mane išsikraustė į man nepatinkantį rajoną, tai aš tuomet padarysiu tai, ko ji labiausiai bijo. Nors, kaip kažkada kalbėjau, sakė, neišsižadės manęs dėl to, be to, ir abejoju, ar gausiu tą dalyvumo lygį.
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąNe į Riešę, o į Didžiasalį, esantį Ignalinos rajone. Mama jau planavo pradėti remontą, bet ją pamovė Čelpočenkų ir Ko klanas.When a man lies, he murders some part of the world
Comment
-
Ką aš ten mokėsiu, nesu aš tas darbininkas, be to, paimti grąžtą į rankas reiškia triukšmą kaimynams, na iš aš tikrai nebūsiu tas niekšas, kuriam įjungus triukšmą keliantį prietaisą, kaimynai išsigąs. Nu ji susitarė su anokiais meistrais, pervedė 2 tūkstančių avansą, bet paskui pagooglinome, kad jų firmos adresas - neegzistuojantis, kredito rizika - aukščiausia, tad ji persigalvojo ir paprašė, kad anie grąžintų avansą. Tie jo negrąžino. Tuomet mama parašė komentarą į Rekvizitus ir ten pasipylė dar kokių 10 nuo šio klano nukentėjusių asmenų komentarai. Sako, jei praradote tik avansą, tai dar nieko, nes kitiems išvis būdavo, kad pradeda viską griauti, išgriauna ir palieka, plius dar palieka daug broko, visiems meistrams skolingas, tad tie dingsta kartu su visais objekto raktais.
Comment
-
Faktas. o paskolos suma ima sekti ir valgo kasdienes išlaidas. Su tokiu biudžeto planavimu, ką aš žinau...
O esate pasiruošęs laikyti manęs pažinimo kvalifikacijos atestato (toliau - KA) egzaminą? Aš jums norėjau panaikinti esamo KA nr. 0001 galiojimą, jei laiku neatsibusite, kad jau esate atbanintas ir galite rašyti vėl...
Comment
-
RIBOTO NAUDOJIMO1 iš 4
(iki teisėtai į forumą įkeliant pranešimą, kuriame yra egzamino užduoties turinys)
Sujunkite šiuos žmones su jų apibūdinimais (galite ne vedžioti voratinklius rodyklėmis, o parašyti šalia skaičiaus raidę, prie kurios yra X žmogų atitinkantis apibūdinimas).
1. Raskila
2. Kaščia
3. Vita-Tigras
4. CLF
5. Kriščė
6. Vacys
7. Spyri-Dūri
8. Bibluja
9. Cementas Bobrovičius
10. Tecia Siliuk
a) buvęs KAM ministras
b) A. Kandrotas
c) autobuso vairuotojas iš 500
d) keleivių kontrolierė, išgarsėjusi savo 2008 m. hitu „BAUDOS KVITAS“
e) aktyvus vilnietis, anoto Romo „stachanoviškas“ skundikas
f) trumpaplaukė rūkanti 18 troleibuso vairuotoja iš 2670
g) profesionalus gėjus
h) ūkininkas, gyvenantis už raisto
i) išgalvotas antsvorio turintis kontrolierius, naudojamas kaip metafora pabrėžti jų negailestingumą
j) aukšto ūgio, sijoną seginti troleibuso vairuotoja iš 1543
Comment
-
Teisingai būtų taip:
1. g
2. a
3. f
4. b
5. e
6. h
7. c
8. j
9 i
10. d
Kur suklydote:
1. Raskila - taip aš trumpinu to buvusio Seimo nario Tomo V. Raskevičiaus iš La!svės partijos, pavardę.
3. Vita-Tigras būtent yra moteris - ta su vyriška šukuosena, kur 10 klasėje po pamokų dažnai veždavo 18 troleibuso maršrutu.
8. Bibluja tai būtent ta vairuotoja su sijonu, kuri mus su močiute parvežė 11 troleibusu iš Vingio parko 2007 m. vasarą - tarp darželio ir mokyklos.
Reziumė 7 teisingi atsakymai, 3 klaidos, taigi už pirmą dalį, atidžiai patikrinęs Jūsų atsakymus, rašau jums 7. Dabar pertraukėlė tarp egzaminų, laukia dar 3 dalys - galite paprašyti žmonos, kad užkaistų jums kavos.
Comment
-
Kaip norite, aš dabar užduosiu jums klausimus, kuriuos tikiuosi ryt atsikėlęs kokią 17 val. jau rasiu atsakytus:
Kaip žinote, kol buvote pašalintas, daugiausia, uždaro rato ciklu mano postuose sukosi kelios temos:
a) slapta informacija
b) keleivių kontrolė
c) krepšinio sirenos
d) tarptautinio krovinių vežimo kelių transportu ypatumai
Tad pakalbėkime apie tas Eurobasket 2011 ketvirtfinalio rungtynes Kaune. Skaičiau ne vieną istoriją, kaip susinervinę dėl nesėkmės lietuviai kas išmetė TV pro langą, kas dėjo su ranka į stiklinę ir šukės paliko randą visam gyvenimui, kažkas sviedė stalą į sieną, kiti daužė lėkštes...- Kas tais metais treniravo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę?
- Kokiu rezultatu pralošėme?
- Kokį mėnesį tos rungtynės vyko?
- Koks makedonų žaidėjas, likus 11.3 sek. išvedė savo ekipą į priekį pataikydamas tritaškį ir persverdamas rezultatą?
- Kas nutiko tarp 11.3 -5.5 sekundžių?
- Likus 5.5 sekundės, Simas Jasaitis metė paskutinį metimą. Kuo jis baigėsi ir kas nutiko vėliau?
- Nuo kurios sekundės buvo paskutinįkart paleistas persti rungtynių laikrodis iki pat finalinės sirenos?
- Ką darė makedonų žaidėjai iškart po finalinės sirenos?
- Kas įėjo į areną praėjus minutei nuo rugtynių pabaigos?
- Kelintą vietą užėmė makedonai Eurobasket2011 ir su kuo žaidė paskutines rungtynes tame čempionate?
https://www.youtube.com/watch?v=j4HF60_Qul0&t=11s
Comment
Comment