Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Manau ten siurblys varo maksimaliai iki viršaus, o uzsukus sklende, tiesiog uzdarai vandens srauta i virsu. Nukrenta slegis, nukrenta ir vandens spaudimas

Comment

O ką aš esu praminęs liūze?

Comment

Ne mane?

Comment

Čia kokiais 2007-2008 m. per kažkurią TV pamačiau laidą "Juokingiausi Amerikos namų vaizdeliai", kur vyras, net sunku patikėti, su puse mašinos, sugebėjo pavažiuoti. T.y. matyt kažkokiu būdu jo mašina perlūžo pusiau ir nebeliko galo, tik priekis, kaip nukirsta, tai žodžiu buvo likęs tik automobilio priekis su vairu, ratais, kapotu, bet visiškai be galinės dalies, t.y. perlūžusio automobilio vidurys, tapęs galu, tiesiog braukė palei žemę, na įsivaizduojate, kaip toks vaizdelis atrodė. Tai man pirmas žodis, atėjęs į galvą, matant tokią išsigimusią "transporto priemonę" - liūzė, pagalvojau

Comment

O galiu pakartoti klausimą, į kurį neatsakėte per savo 4 mėnesių vasaros miegą? - su kurį garažinį numerį turinčiu Vilniaus troleibusu labiau norėtumėte pravažiuoti 2589 ar 2598?

Comment

2598

Comment

Atsimenu, kai su šituo troleibusu važiavome su močiute, gal čia ir buvo ta 2007 m. vasara tarp darželio ir mokyklos, kai su močiute vykome į Vingio parką, tai galimas daiktas, kad į priekį važiavome 16 maršruto troleibusu su tuo 2598, o atgal grįžome 11 troleibusu (1543), kurį vairavo ta Bibluja. Tai atsimenu artėjant prie Savanorių žiedo, kažkur ties šita vieta, močiutė pamačiusi užrašą ant sienos kad pradėjo kvatotis ir garsiai perskaitė tai, kas užrašyta. Aš tuo metu nelabai supratau, kas ten, kur ir dėl ko, bet iš jos kalbėjimo man pasigirdo panašiai kaip "Klerkia kuratkatas". Taip, žodis "klerkti" lietuvių kalboje yra, pvz. Kauno Žalgirio arenoje ta sirena irgi klerkia, bet įtariu, jog buvo truputį kitaip. Koks tai užrašas, kaip jį išdėstyti taisyklingai? Šioje vietoje kažkur buvo užpeckiotas:

https://www.google.com/maps/@54.6687...oASAFQAw%3D%3D

Comment

nezinau

Comment

Dabar, su dabartiniu mano kalbos ir žargono supratimu greičiausiai ten ant tvoros buvo užrašytas klausimas-kreipinys:

- Klerke, kur atkatas?

Nu nes ten tą namą prie pat žiedo pagal planą irgi turėjo nugriauti, bet privataus sklypo savininkai neparsidavė ir teko namą apjuosti ta žalia triukšmą slopinančia sienele. Tai savininkas jautėsi pakylėtas, kad laimėjo prieš valstybę ir didelėmis raidėmis kažkur užpaišė tą savo tiesą.

Argi ne gražu - civilizacija, greitkelis, viadukas, o ant kalno, paslėpta už nepermatomos tvoros - kyšo kaimo trioba.
                    https://www.google.com/maps/@54.6681...oASAFQAw%3D%3D
                    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.10.13, 15:20.

Comment

grazu

Comment

Va čia jums ilgametis 1 maršruto legenda 2589

https://transphoto.org/photo/225368/

O čia tas daugiausia 16 maršrute dirbęs 2598

https://transphoto.org/photo/343317/

Ten taip kaip man kokia nors pavardė ar žodis kelia kažkokias asociacijas, tai skaičių kombinacijos - irgi. Pvz. 2589, pamatęs jį, man prieš akis iškyla virtuvėje besisukiojanti moteris, kuri su grūstuve puode trina bulves ir taip gamina bulvių košę. O su 2598, grįžęs po kažkurio reiso, važiavau 16 troleibusu namo nuo Pašilaičių žiedo iki Rygos st., tai atsimenu, kaip priešpaskutinėje man stotelėje žvilgtelėjau atgal ir ten nuskambėjus durų uždaryto skambučiui, užsidarė durys. Nors toje vietoje vairuotojas buvo atidaręs tik vidurines ir galines duris, tačiau vairuotojui nuspaudus durų darymo mygtuką, signalo skambėjimo metu (~0,5 sekundės) lemputė užsižiebia ir virš priekinių durų, net jei vairuotojas nebuvo jų atidaręs. Čia paskutinę 2008 m. rugpjūčio dieną buvo šitas, atsimenu rodos buvo savaitgalis, nes žinojau, kad kitą dieną - rugsėjo 1 šventė. Na o po 6 metų, 2014 metais aš visą vasarą prasėdėjau namie grįžęs iš kaimo ir rugsėjo 1 galėjau tik varvindamas seilę stebėti, kaip ta garbanota vairuotoja su 1111 praskrido tą Laisvės-Rygos-Buivydiškių sankryžą.
                        Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.10.13, 16:57.

Comment

o as bulviu pasikepiau su raugintais kopustais ir desrelemis

Comment

O gal tuomet atsakysite, kas yra (buvo) "Kabū" namelis?

Comment

Neatsakysiu, deja

Comment

Čia sugalvojau tokį terminą iš oro, kuomet itin pamėgau 16 maršrute dirbusią seną Škodą, su garažiniu numeriu 2416. Beje, kai buvau pirmokas, iš panaudotų arbatos, servetėlių ir pan. kartoninių dėžučių gamindavausi troleibusus - apklijuodavau garažiniais numeriais, padarydavau analogiškas maršrutų lenteles, priklijuodavau sėdynių, vairą ir kt. atributus. Vienu metu buvo visas butas pilnas jų, močiutė tuos mano dirbinius vadindavo "mutantais", kuriuos siūlė vasarą važiuojant į kaimą, pasiimti nusivežti ir ten sudeginti.
                                https://transphoto.org/photo/131610/

Comment

o as sovietmeciu visokius funkcionierius vadindavau "objektais"

Comment

O ten kai Filipinuose vyko praėjusių metų pasaulio krepšinio čempionatas, man rodos ši valstybė dar kažkuriais metais anksčiau norėjo surengti šį turnyrą, bet tąkart jiems sėkmė nenusišypsojo, bet jau tada žinių pranešėjas sakė frazę "...krepšinį dievinantys Filipinai". Tai gerai, praėjusių metų vasaros gale jie buvo turnyrų šeimininkais, jų rinktinė taip pat žaidė kaip turnyro šeimininkai, tačiau... nepasiekė nei vienos pergalės ir, kaip suprantate, neišėjo net iš grupės etapo. Biški gaila pasidarė, kad jie taip myli krepšinį, bet jų rinktinė, net žaisdami namuose liko visiškai be nieko, nenudžiugino savo sirgalių nei viena pergale ir liko paskutiniai, tokie biški "Gaz-Mias", jei jau prie juodo humoro eitume...

Comment

tai jie myli tik NBA krepsini, o ne aplamai

Comment

Šiandien buvo paskutinė rami naktelė, kai tam tikros, pralaimėjimą galimai patirsiančios partijos ir jų lyderiai ramiai miegojo. Šiandien vakare verks, oj verks gavę antausį ir tuomet jų gyvenimas po šio vakaro tragedijos daugiau niekada nebebus kaip buvęs, panašiai kaip išgirdus vėžio diagnozę. Tuoj kažkam vakarop suskambės varpai iš šitos dainos: https://www.youtube.com/watch?v=jTowyYFXIUY

Comment

kad visi sakys mes laimoejom

Comment

Working...
                                          X