Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kazkaip panašiai

Comment

O kas čia vyko, kad šių metų birželio gale ir dalį liepos, dar anuose namuose būdamas, eidamas maudytis ar savo kambaryje lankstydamasis aukštyn žemyn ir į šonus, mintyse nusibrėždavau tokį sakinį/leitmotyvą, kurį užrašyti/paįsivaizduoti mintyse norėjosi kažkaip taip:

- PŠŠŠ-ŠŠPT - [tunkt]!

Aišku, kad neatspėsite, bet pabandykite, o tuomet aš jums kaip visad palyginsiu pakomentuodamas.

Comment

Nu kas vyko, saules užtemimas gal?

Comment

Ne. Užuomina - ten kur kaip sakau, kad kažką savo infantilaus sulyginu su kažkuo didingu globaliu. Pabandykite atrasti, kad bendro tarp palangiškių įmonės "Vlasava" ir mano padėties šių metų birželį liepą.

p.s. ne į temą, bet kai pirmąkart išgirdau šios firmos pavadinimą gal 2015 metais, aš jį mintyse transformavau į Vlaslava", o šį "pavadinimą" - į mano tuometinės klasiokės vardą - Miroslava. Ji mokėsi prastai, pamokas taip pat lankė prastai, berods buvo iš vaikų globos namų ir gėdydavosi savo vardo, prašydama ją vadinti trumpiniu Mira. Bet atsirado istorijos mokytoja, kuri pabrėžė jos vardo grožį. Sako, Myr - pasaulis, Slava - garbė. Linkiu, kad su šiuo vardu tu...

Comment

Nežinau, niekaip nesurišu

Comment

Žiūrėkite - kai mama birželio viduryje jau paėmė paskolą kraustymosi išlaidoms ir net aš supratau, kad viskas rimta ir šią vasarą mūsų tam name nebeliks, aš mintyse pradėjau galvoti, kaip reaguotų kaimynystėje gyvenantys žmonės, sužinoję, kad aš ruošiuos išsikelti ir daugiau nebegyvensiu toje gatvėje, nebepridavinėsiu policijai jų svečių, kurie nenori laikyti kelio ženklų reikalavimų. Tuomet, kadangi portale Rekvizitai.lt dažnai mėgstu skaityti komentarus apie nemandagius įvairių įmonių autobusų vairuotojus, prisiminiau ką vienas inside informacijos turintis asmuo rašė apie įmonę VLASAVA:

"Gerbiami, Elena, Ruslanai, Ramune, Domai, Edita ir visi kiti, neilgai liko Jums džiaugtis, liūdėti ar kentėti. Saulius Čepkauskas parduoda UAB VLASAVA turimas akcijas, gal užleis ir direktoriaus sostą.Tikėtina, kad naujieji šeimininkai padarys pažangą.
              Labai jau nerimtas buvo vERSLYNYKAS ne tik keleivius, bet ir kitus kolegas, bendražygius (pamaudė), tikriausiai žmogus nekrikščionis
              ."

Tai va, lygiai taip pat ir aš mintyse galvojau, kad kaimynai pasakodami vieni kitiems gandus apie tuoj beišsikraustysiantį mane, kalbės kažką panašaus į: "Kristupas iki šių metų rugpjūčio parduoda visas savo, kaip Oršos gatvės gyventojo akcijas ir daugiau nebeskųs nieko, nebereguliuos eismo. Lieka viltis, kad jam išėjus, galėsime vėl nebaudžiamai statyti mašinas po draudžiančiu ženklu".

Tai va, bendras panašumas yra pajuodintose vietose - tiek to žmogaus komentare apie transporto įmonę, tiek mano paties sukurtas sakinys, kuriuo dalinsis kaimynai, sužinoję apie mano planuojamą išsikraustymą.
              Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.10.24, 17:56.

Comment

Nu va dabar aišku

Comment

O kas tas PŠ-ŠŠŠPT - dunkt, supratote? Tai garsas, kuomet užsidaro įmonei Vlasava priklausančio tarpmiestinio maršruto Vilnius - Palanga, durys. O kaip žinia, panašiai kai aš žiūrėdamas į fūrą su kokios Moldovos numeriais, pabandau įsivaizduoti tokį griozdą vairuojančią jų prezidentę Maia Sandu, taip ir su autobusų parkais - jų direktorių. Tai va, jų direktorius kažkuriais metais nusprendė paduoti savo įmonės akcijas. Taip ir aš, išsikraustant su mama, tarsi atsisakiau visų teisių į tą gatvę ir jos priežiūrą. Vakarais vonioje darydamas čiukurovas įsivaizduodavau, kad savo, kaip tos gatvės gyventojo akcijas aš, matant visam namui, patėškiu ant stalo ir sakau: Parduodu jas!

Comment

aisku

Comment

Va čia tos įmonės autobusai, kur mintyse pabandžiau įsivaizduoti vairuotojui paspaudus durų mygtuką - oro sušnypštimą ir dunktelėjimą, kuomet durys priglunda prie korpuso. Šio modelio autobusuose jos ne išstumiamos į išorę, kaip dažniausiai būna, bet atsidaro į vidų, panašiai kaip daugumoje miesto autobusų. Ten, kur durys išstumiamos, šnypštimas būna ilgesnis, o kur atsidaro į vidų - trumpas ŠNYPŠT ir durys greitu judesiu prisiploja.

https://fotobus.msk.ru/photo/2194248/

Comment

aisku

Comment

Man šios kompanijos autobusai dar asocijuojasi su Gariūnais. Tačiau kaip tik dėl to, kad jie nestoja šioje netarifinėje stotelėje išvažiuodami iš Vilniaus, nors kitų firmų autobusai sustoja kaip įlaipinimui išvažiuojant iš Vilniaus. Kažkada, neturėdamas tikslo su juo važiuoti, specialiai stovėjau Gariūnuose ir laukiau jo. Jis nė nestabdydamas tik Drupa-drupa-drupa ir pradrožė tiesiai įeidamas į tą nuovažą link kelio A1.

Va čia jų autobusas Kaune, sustojęs TIK IŠLAIPINIMUI prie Kauno pilies žiedo, kadangi vykstama į Kauną, link Kauno autobusų stoties, jis imti keleivių negali, nes todėl ši stotelė ir vadinasi netarifinė - nėra kaip išspausdinti bilieto Kauno pilis - Kauno autobusų stotis.
                          https://fotobus.msk.ru/photo/1669530/

Comment

volvo

Comment

Tai va. Man toks grožis yra žiūrėti į šitą nuotrauką, tas one moment in time, kai tolimojo susisiekimo autobusas sustoja išlaipinti miesto stotelėje, kur masė žmonių laukdama pergrūsto miesto transporto gali su pavydu žiūrėti į patogiai, šildomose sėdynėse numigusius tarpmiestinio autobuso keleivius, kur net pačios sėdynės aukštesniame lygyje nei miesto transporte (nes tolimajam susisiekimui pritaikytuose autobusuose pačią apačią užima vieta bagažui ir siuntoms). Žiūrėdamas į šią nuotrauką ar į Vilniaus stotyje/Gariūnuose matomus Vlasava autobusus, mintyse man skamba "Vėl, skalauja jūra krantą, vėl nusineša tave" bei "Vėl, sūpuoja jūroj bangos, vėl, aš sutinku tave".

Comment

didinga

Comment

Jo, ir dar didingiau pačiam išlipti į miesto stotelę visų laukiančiųjų kolūkiečių akivaizdoje. Bet kai man išlipus tarpmiestinis nurieda tolyn nuo stoties ir pranyksta horizonte, tuomet ir pats stengiuosi kuo greičiau pasišalinti iš tokios išlaipinimo stotelės artimiausiu miesto autobusu ar troleibusu, nes jei laukiant man tinkamo miesto transporto per šį laiką išlaipinimui sustos naujai atriedėjęs tarpmiestinis, (kuriuo aš tuo metu kaip žinia nevažiavau), tuomet jau man bus taip nemalonu stovėti, kad va, čia dar vienas tolimo reiso autobusas sustojo išleisti ir vat jei panorėčiau su juo pasiprašyti, kad mane pametėtų iki autobusų stoties, didelė tikimybė, kad vairuotojas atsisakys priimti.
                                  Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.10.24, 18:01.

Comment

taip ir keliauji...

Comment

Jūs neatsakėte dar vasarą, nes matyt galvojote, kad esate pašalintas, ar jums patinka šita daina ir kokias mintis sukelia? Ar nebaisu klausytis?

https://www.youtube.com/watch?v=QaqsrgYcOQ8

Comment

Pirma karta girdžiu, bet man tokios nepatinka

Comment

Man šita daina ausyse skamba važiuojant aplink Kauną esančiais keliais, nes sakau, kažkur Kaune gyvena fūristas, turintis nuosavą sunkvežimį ir teikiantis krovinių pervežimo paslaugas, tai jis sakė, kad vežė krovinį į Uzbekistaną, bet važiavo ne per RU ir KAZ, bet būtent per Iraną, tai vat, galvoju, jis grįžęs po reiso į Lietuvą iš tokios baisios šalies, tikriausiai nepermovė naujų padangų savo mašinai? Na nes vis tiek, riedi nedemokratinės šalies keliais, riedėdamas jos keliais ant padangų prisirenki diktatūros ir paskui tais pačiais ratais mindai mūsų demokratinės valstybės kelius, jos žemę?

Comment

Working...
                                          X