Atsimenu, šią vasarą laukdamas autobuso stotelėje prie tos mokyklos, kur netoliese ji ir gyvena, ji išlipo iš autobuso su vyru ir turėjo pereiti į kitą gatvės pusę. Tai apsidairė prie šviesoforo, ar nėra mašinų ir patraukė per raudoną šviesą abudu. Kas jai parašys vienetą už KET pažeidimą? ANK 428 str. yra numatyta atsakomybė pėstiesiems "Nepaklusimas eismo reguliavimo signalams".
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Taigi čia iš apsakymo "Odė/rekviem 2011 m. antros pusės Vilniui ir Kristupui".
Pateikiu ištrauką iš to kūrinuko, kas tai yra:
Kažkada, berods tą patį lapkritį (išėjus gatvėsna būdavo jau (dar) tamsoka), perėjau tą Laisvės pr. sankryžą iki pusės. Stoviu, laukiu nesulaukiu žalio šviesoforo - ne pirmas kartas, kuomet šios sankryžos šviesoforai „uždurniuoja“ kuomet per ilgai dega žalia šviesa vienai krypčiai ir pernelyg ilgai raudona - kitai. Tad užtaikęs laisvesnį tarpelį ir maunu, nes reikia nepavėluoti į pamokas... Skirtingai nei jau pereitoje pusėje su 4 juostomis, pastarojoje kirstinas važiuojamosios dalies plotas perpus trumpesnis - 2 juostos. Tuoj perėjęs sulaukiu ne pirmus metus šioje atkarpoje sutinkamos moteriškės kirčio:
- Nu, kur per raudoną abudu?
Nesupratau kas tie abudu - perėjau lyg ir aš vienas. Ir tai kenčiau kelias minutes, pakol užsidegs toji pažadėtoji žalia. Ta moteris man buvo pažįstama iki kaulų smegenų, aš netgi buvau sugalvojęs vietą iš kurios ji kilusi - tai Mosėdžio miestelis (Skuodo r.), garsėjantis akmenų muziejumi. Kažkodėl dar seniau ją patyliukais laikiau nuosėda (gal tai užuomina apie bankininko G. Nausėdos iškilimą?).
Comment
-
Melagis. Gi kai buvau pateikęs 13 klausimų seriją ir kažkuriame punkte buvo klausimas "Kaip ir dėl ko mane drausminti bandė Mosėdis (Mosėdka) jūs iškart atsakėte teisingai - "Kad per raudoną šviesą gatve patraukei? Ir aš taip darau, o kam stovėti ir laukti kaip idiotui". Taigi, teigdamas, kad neskaitėte, meluojate pats sau.
Ir taip, pasižiūrėjęs į kitą žmogaus veidą visuomet bandau nuskaityti, iš kokio Lietuvos galo jis kilęs. Tai aš gal dar nuo 1 klasės, kai į mokyklą mane vesdavo mama, su ja nuolatos prasilenkdavau ir jau tada jos veidą pamatęs, mintyse sakydavau sau "MOSĖDIS". Beje, mano senelis irgi gimęs tose apylinkėse...
Comment
-
O kodėl Lietuvos valstybinės institucijos, norėdamos mažinti ryšius su Rytais, nepadaro vieno svarbaus dalyko - nepakeičia VISOS Lietuvos esančios geležinkelio vėžės iš rusiškosios 1,520 mm į europinę 1,435 mm (išskyrus tą, kur eina tranzitas į Kaliningradą, bet galėtų ir tą pakeisti, būtų aniems daugiau darbo kaskart persikalti ratus)? Per brangu?
Comment
-
Ir vėl jūs mane nervuojate... Kiek galima kartoti tą patį, kai paklausus po pusės metų vėl būsite viską pamiršęs?
Su okomforto asortimentu susipažinti galite čia: https://okplius.com/
Jį valdo tokia Oksana Gutauskienė - ji, kaip suprantu, pati buvusi policijos pareigūnė, bet elgiasi visiškai nepoliciškai - kai Kriščė pradėjo skųsti ant vejos paliktus automobilius, kažkas pasodino gėlių, kad nebūtų parkuojami automobiliai, tai ta O. G. pradėjo laužyti gėles ant jų dėliodama sunkiasvorius akmenis.
Comment
Comment