Parašė Kristupas0220
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
8 klasėje matematiką mums dėstė toks Danelavičius. Jis mane kažkaip pastebėdavo ir man pavyko kažkaip su juo susibendrauti, tad pamokos gale, jei matematika paskutinė, jis paleisdavo visus anksčiau laiko, o aš likdavau su juo pašnekėti. Arba rektarčiais pašnekėdavome susitikę per pertrauką, lauke prie mokyklos ar dar kada. Ir mes dažniausiai kalbėdavome apie šalies aktualijas ir dažniausiai aš užvesdavau kokią nors įdomią, bet ne kiekvienam girdėtą/suprantamą temą. Štai neretai pasakodavau jam apie visokius kriminalus ir teismus. Tai kažkuomet, kai pas mus nusistovėjo tam tikras bendravimo stilius, jis sutikęs mane jau klausdavo "kieno dabar koks teismas laukia"? Tai būdavo viskas palaipsniui, tačiau reikia žinoti kontekstą - 8 klasė tai buvo 2014-2015 metai. Tai aš atsimenu, kad tais metais įvykdavo įvykiai, kuriuose dalyvavo ir teismo laukdavo arba jau teisiami už ankstesniais metais padarytas veikas buvo šie asmenys:
1. Petras Dimša
2. Mantas Šironas
3. Ieva Kazlaitė
4. Valerijus Salmanas
5. Ilja Bialik
6. Jonas Radzevičius
7. Vilija Plotnikovienė
8. Lukas Jablonskas
9. Vaidotas Grincevičius
10. Nerijus Kalaušis
Ar galite trumpai apibūdinti, kuo nusikalto kiekvienas iš jų, paminint: a) miestą, kuriame jie prisidirbo b) trumpai parašyti, kas konkrečiai įvyko
Comment
-
Tas mokytojas visai normalus, man patikdavo su juo bendrauti, nes visą gyvenimą žymiai lengviau bendrą kalbą randu su vyresniais, o ne su bendraamžiais, kurie niekaip neapsieina be žargono, taip pat - poros rusiškų ir vieno lenkiško keiksmažodžio. Suaugusieji šiuo klausimu elgiasi padoriau.
Pala, sakote nei vienas iš 10 negirdėtas, tai net V.P. pamiršote? Nu kur partrenkė tą berniuką, nors jis buvo kaltas, kad nepasižiūrėjęs išlėkė į gatvę žaisdamas gaudynes..
1. Šitas legendinis aktorius dar 2013 m. Oslo g. Vilniuje partrenkė dviratininką. Jo kraujyje buvo rasta gudobelės ekstrakto. Jis pats teisme teigė, kad "tik sustojo padėti" tam dviratininkui. Bet tokia versija teismo neįtikino ir jis gavo 6 metus atviroje kolonijoje.
2. Šitas patrakėlis ar ne 2012 m. Utenoje taranavo 2 automobilius ir pražudė 3 žmones - žuvo taksistas ir 2 jo keleivės.
3. Ieva Kazlaitė - čia ta, kur 2014 m. spalį Vilniuje, T. Narbuto g. partrenkė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją einančią studentę iš Pasvalio Birutę Guigaitę. Teisme toji Kazlaitė gavo lygtinai. Į teismą iš Pasvalio buvo atvykusi žuvusiosios giminaitė, ji pasakojo, koks talentingas žmogus žuvo.
4. Salmanas - Panevėžio kriminalistas, būdamas neblaivus, švęsdamas LVKR pergalė pasaulio čempionate, savo mieste, Nemuno gatvėje partrenkė 3 per perėją ėjusius žmones, 2 iš jų žuvo iškart. Artimieji pasakoja, kad tos žuvusios pensininkų poros didžiausia baimė ir buvo pėsčiųjų perėjos.
5. Čia tas lietuviškai nė žodžio neištariantis autobuso vairuotojas, kur 2014 m. sausį, sukdamas iš Buivydiškių gatvės į Laisvės prospektą pervažiavo močiutę su anūkę. Neatsimenu kuo jis pasiteisino teisme, ar kad atlikdamas manevrą krapštė nosį.. teismas jam 3 metus uždraudė vairuoti transporto priemones.
6. Jonas Radzevičius - čia tas žymus Teleloto vedėjas, laidų įgarsintos, ankstų 2014 m. rytą skriedamas Vilniuje esančia Upės gatve, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė retkarčiais išgeriantį 1947 m. gimimo Stanislavą Korolevičių. Jis atsiprašė nukentėjusio artimųjų, tad gavo lygtinai, nes pats turi 5 vaikus.
7. Čia ta daug kartų aprašyta pasienietė, VSAT organizavimo vadybos viršininkė, pulkininkė, kur 2014 m. liepą su savo 287-uoju DCC`ų nukirto staiga į gatvę išbėgusį dešimtmetį, kuris žuvo.
8. Lukas Jablonskas - nuteistas gal ir seniau, už tai, kad Kaune, perėjoje partrenkė mamą su dukra. Jos, rodos irgi žuvo vietoje.
9. Čia tas dainos "Šėtone prašau" autorius, nemalonumų susilaukę po to, kai vieno viako mama aptiko jį kompiuteryje klausantis šios dainos ir padavė jį į teismą už neapykantos prieš vaikus kurstymą.
10. Kalaušis - jis nudūrė TV Pagalba žurnalistę Viltę Stankutę - Butkienę. Man rodos gavo realią laisvės atėmimo bausmę.
Comment
-
O kuris iš šių nusikaltimų jums šiurpiausias? Pirmų 8 braižas toks pat - vairuojant transporto priemonę pražudomas pėstysis.
Taip pat, kaip atrodo, pagal kokią (grupės BeeGees) dainą verks konservatoriai, su Šimonyte, Gabriuku ir kitais, jei liks antri po socdemų, pralaimėję vos vienu procentu (kaip sako prognozės 20 vs 21)?
Comment
-
Taigi rašiau konkrečią grupę, sakyčiau, pagal šitą:
https://www.youtube.com/watch?v=jTowyYFXIUY
Verkti norisi maždaug nuo 0:45 sekundės, kai prasideda priedainis.
Comment
-
Aš galvojau sakysite, kad jie apsikabinę bliaus pagal šitą:
https://www.youtube.com/watch?v=nYCRY3ePwng
Beje, ši daina skambėdavo mano ausyse, kai per pasakiškiausią mano gyvenimo laikotarpį - karantiną, eidavau po miestą su maišeliu rinkti taros iki Titnago g. troleibusų žiedo ir atgal, tai mano ėjimo trasa nuo Savanorių žiedo iki Broniaus Laurinavičiaus skv. sutapdavo su buvusio 11 troleibuso maršruto trasa - tuomet mąstydavau apie tame maršrute prieš 12-13 m. dirbusį, ir mane ne kartą vežusį troleibusą, kurio garažinis - 2518, jį vairuodavo toksai Albertas (o gal ir Aleksandras), kuris jau miręs. Tai aš eidamas mąstydavau apie tai, kad jis į 2-ąjį parką vakare sugrįš ne iš arčiau esančio galinio punkto - Pašilaičių žiedo, bet iš Antakalnio žiedo - t.y. per visą miestą riedės su užrašu "iki 2-ojo parko" ir taip glumins keleivius, kuriems kils klausimų, kokiomis gatvėmis jis veš.
Comment
-
O ta pirmesnė daina labai tiktų gulint ligoninėje pro troleibuso partrenkimo, tačiau ne bele kokio, o būtent konkretaus - 19 maršrute dirbančio 2521.
Beje, mano mama prieš dieną ar dvi patvirtino koncepciją, kuria pripažino, susitaikė, pasiruošė tas, kad mes su ja gyvensim amžinai, t.y. kad aš turbūt niekada nepradėsiu dirbti. Nes savo ilgoje kalboje pasakė kažką į "va tu gyvensi iš mano pentzyjos".
Comment
-
Galbūt, žinau, kad tai neoru, nesididžiuočiau tuo, bet pats nežinau, ką galėčiau veikti, kad turėčiau pajamų. Tiesa, šiomis dienomis šiuo klausimu bandžiau sau leisti patirti tokį mini nušvitimą, bet viešai nenoriu rašyti, ką galbūt gerai sugebėčiau. Norisi tikrai savarankiškai, kad nieks nieko nesakytų, nematyti kito žmogaus nusibodusių manierų, nes pastebiu, kad pradeda nervinti jau ir tokie dalykai, kad žmogus valgydamas ne taip laiko peilį ir šakutę ar kad per dažnai pasitaiso plaukus ar pasikrapšto galvą.
Comment
Comment