Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts


    Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
    Naujieji JUDU viešojo transporto keleivių kontrolės mikroautobusiukai!
    Click image for larger version Name:	image00076-scaled.jpeg Views:	1 Size:	782,0 kB ID:	2151163



    https://judu.lt/sostines-gatvese-nau...ikroautobusai/

    Užuojauta, Kristupas0220. Didieji baubai patobulėjo.

    O tai reiks įsėsti į vidų, ar protokolo teks laukti lauke? Ar spausdintuvai bus tokie patys? Kodėl nėra kokio istorinio kontrolės metraščio, kur būtų viskas detaliai nupasakota - sako, senais gerais laikais būdavo tiesiog gaudavai kvitą ant kurio nėra jokių tavo asmeninių duomenų ir tiek - gali nemokėti baudos ir nieks tavęs neieškos. Paskui po 2000-ųjų tikriausiai nusivesdavo į autobusiuką, kur jau reikdavo kažką padiktuoti (bet galbūt nesumokėjus baudos antstoliams neperduodavo ir neieškodavo). Berods iki vėlyvų 2011-ųjų būdavo galima atsiskaityti grynais vietoje, kur iš tavęs paimdavo ir įteikdavo tą celiukinį baudos kvitą ir pasakydavo, kad jei dar kartą tą pačią dieną būsi pagautas - parodyk jį ir nebaus. Vėliau po 2015 liepos atsirado bendras ATPR, nuo 2017 m. sausio - ANR, į kurį jie kažkokiu mistiniu būdu patenka ar tai per interneto naršyklę ar spustelėję ant kokios ikonėlės ekrane. Kaip man ją susiinstaliuoti? Kodėl aš, toks ypatingas vilnietis, negaliu gauti prieigos prie ten? Dabar viskas rimtai kompiuterizuotai protokoluotą ir nesumokėjus perduoda išieškojimui be tavo paties sutikimo. Tik kodėl niekur viešai neskelbiama, kaip ir su kokiomis įrėmintomis pavardėmis tau atsiunčiamas laiškas, kuriuo specialistės, "išnagrinėjusios" bylą tau PADIDINA baudą? Ir ką reiškia tas, kur, įkliuvus pakartotinai bauda bus bent 16 eurų ir gali didėti iki 23 ar 30-ies? Tipo, jei spyriojiesi, ožiuojiesi, psichuoji, grasini gavęs baudą iš nevilties nebegyventi, tai padidina, jei gailiesi - pamažina? Ir ar galima lėktuvų skrydžių bilietus įsigyti užėjus pas pilotą kabinoje likus kelioms minutėms iki išskridimo, sumokant jam grynaisiais, kur jis paskaičiavęs tau grąžą, iš aparačiuko išspausdina bilietuką? Ar oro uostuose yra kasos kaip su autobusų stotimi? Negi viskas tik per programėles internetu?

    Comment


      Gal kas gali padėti su laiko matematika? Mintyse žemėlapyje braižau naujas tarpmiestinių autobusų maršrutų trasų variantus ir sudarinėju jiems išvykimo laikus, kuriuos vėliau bandysiu teikti LTSA, kad ateityje paskelbtų konkursus aptarnauti tiems maršrutams. Sudarinėdamas grafikus tarp svarbiausių sustojimų, stengiuosi atsižvelgti į jau esančius maršrutus, kad nebūtų 5 minutės vienas paskui kitą, nes maršrutai gana ilgi, atskirose atkarpose tarp paskirų miestų yra krūvos kitų autobusų ir/ar traukinių reisų, ir stengiuosi, kad kaip tik būtų įsiterpta į laikus, kuriuose yra maršrutų tam tikra kryptimi, štilis. Gi buvo sakyta, kad jei geranoriškai nauji vežėjai neateis į rinką, tuomet, kad išsaugoti susisiekimą gyventojams, valstybė pati skelbs konkursus panaikintiems maršrutams sugrąžinti ir mokės jiems už nuvažiuotus kilometrus, kompensuodama negautas pajamas. Tai aš siūlyčiau ne tik atkurti kadaise numarintus reisus, bet ir įnešti šviežumo. Pvz. yra krašto kelias nr. 102, kuris vadinasi Vilnius-Švenčionys-Zarasai, tačiau nėra tokio reiso, kuris vežtų nuo pradžios iki pat galo. Yra keletas sutrūkinėjusių atkarpų, pvz. tarp Vilniaus ir Nemenčinės itin daug priemiestinių, nuo ten iki Švenčionių - šiek tiek tolimųjų maršrutų ir priemiestinis, aptarnaujamas TC (seniau - Svirkos). Nuo Švenčionių per Ignaliną iki Visagino eina tie patys mikriukiniai tarpmiestiniai, tačiau tarp Visagino ir Zarasų transporto katastrofiškai mažai - pora Kautros reisų į Kauną ir berods 2 priemiestiniai reisai, einantys dalinai per aplinkui ir padengiantys tik dalį trasos. Gerai, iš Zarasų į Vilnių yra trejetas reisų, kurie visi eina per Uteną, tačiau atkarpa tarp Zarasų ir Visagino, tiesioginės jungties su Vilniumi neturi. Tuo pačiu, tiesiogiai nėra sujungti gretimų rajonų centrai - Zarasai su Ignalina. Bandžiau sudaryti grafiką, tiek išlaikydamas tokius pačius važiavimo laikus tarp tų pačių sustojimų, tiek atstovas tose pačiose autobusų stotyse, tačiau mano nelaimei, į vieną pusę trukmė gaunasi 3 valandos ir 20 minučių, o atgal - 3 valandos ir 10 minučių. Gal kas nujaučiate, kur padariau klaidą?



      Vilnius AS 11:50
      Pabradė 12:50
      Švenčionys AS 13:20-13:25
      Ignalina AS 13:50-14:00
      Visaginas AS 14:35-14:40
      Zarasai AS 15:10


      Zarasai AS 16:40
      Visaginas AS 17:10-17:15
      Ignalina AS 17:50-18:00
      Švenčionys AS 18:25-18:30
      Pabradė 19:00
      Vilnius AS 20:00
      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.09.13, 13:36.

      Comment


        Gal kas nujaučiate, kur padariau klaidą?
        Visaginas-Zarasai 30 minučių, o Zarasai-Visaginas 20 minučių.

        Comment


          O labai dėkui, kad pasakėte, pataisyta. Be Jūsų nebūčiau pastebėjęs. Ar galima ironiškai teigti, kad dabartinis tolimasis susisiekimas Lietuvoje yra "Tobula ir be grand partners"? T.y. kai niekingai buvo sunaikinti maršrutai kaip Panevėžys-Panemunė, iš Vilniaus į Kražius ar Tryškius nėra jokio tolimojo susisiekimo, o Kautra po karantino neatkuria maršruto Kaunas-Joniškis (liko tik reisas į Žagarę)? Čia, nežinau, pasibaisėtina, kad krašto keliu nr 153, tarp N. Akmenės ir Žagarės nėra jokių maršrutų - tiesa, 2019 rudenį tiek Joniškio, tie Akmenės AP buvo atidarę abipusius maršrutus pavienėmis dienomis, tačiau ir vieno ir kito parko maršrutai padvėsė. Todėl siūlau kuo skubiau skelbti maršrutą Naujoji Akmenė - Panemunė, kuris jungtų kaimynines Akmenės ir Joniškio rajonų savivaldybes per Žagarę, taip pat sustiprintų Šiaurė-Pietūs jungtį -Joniškis, Šiauliai, Kelmė, Kryžkalnis, Tauragė, Panemunė, kur Kasčiūnas prieš kelias dienas rėžė kalbą apie prieštankinius įtvirtinimus. Vat tada mūsų šalis suklestės!

          Comment


            Š`nobelio premijos:

            https://www.15min.lt/naujiena/aktual...mp;utm_medium= rss&utm_campaign=rssfeed

            Kitas dalykas, kodėl atsiranda tokių nužmogėjusių, kurie skatina nustoti remti Izraelį, neva jis bombarduoja Palestinos vaikus. Tipo, vaikučiai gi nekalti. Tačiau juk užaugę jie, didesnė tikimybė, kad bus ne taikūs žmonės, bet prisijungs prie "Hamas" ir eis sprogdinti(s), norėdami žydų valstybės sunaikinimo. Todėl labai gailėti nereikia, nes per žinias rodė reportažą, kur pirmame fone esančios mažosios gazietės dirbtinai verkdamos pasakoja, kaip žydai juos šluoja nuo žemės paviršiaus, tačiau antrame plane stovinčios mergytės tik "chi chi chi". Nu kokie melagiai tie gaziškiai. Be to, kuris iš šių dvejų kraštų labiau išsivystęs, kaip niekad gerai parodo gimstamumas- niekaip nesuprantu, kaip Gazo ruože, kuris yra vos ne Vilniaus dydžio, gali tilpti 2 milijonai žmonių. Koks skruzdėlynas. Be to, sako, vietinis vanduo ten nekokybiškas, Izraelis jiems tiekė švaresnį, kurį po išpuolio, teko nutraukti. Be to, žydai leidžia LGBT santykius, kai Gaze už tai būsi nuteistas mirties bausme. Net Izraelyje arabų kalba turi valstybinės statusą. O ar žinote nors 1 arabų šalį, kurioje hebrajų kalbai būtų suteiktas valstybinės statusas? Tai katra iš šių valstybių labiau verta egzistavimo, kuri pažangesnė, aiškiai parodo šie pavyzdžiai.
            Kitas dalykas, universitetai turėtų priimti be išimties visus norinčius ten patekti, nes žinome kuo tai gali baigtis, kai atstumtas žmogus nueina, nusidegraduoja klaidžiais keliais. Pvz. vienas didžiausių žmonijos niekšų, austrų kilmės vokietis norėjo stoti į dailės mokyklą. Nepavyko. Gerai, tuomet jis nuėjo į politiką ir babakšt!
            Ir pabaigai, ar greitkelyje matydami vilkiką su bet kokios šalies numeriais, jūs pabandote tą pačią akimirką įsivaizduoti, kaip atrodytų už jo vairo jojantis tos šalies prezidentas ar Prime-Ministeris? Juk kiekvienas krovininis transportas, su savo šalies numeriais vykdydamas pervežimą į svetimą šalį tarsi reprezentuoja savo valstybę. Tačiau, man asmeniškai, šalies nuskurdimo lygį parodo būtent šių transporto priemonių turimas kiekis - kiek pastebėjau yra taip: Turtingos, ekonomiškai labiau pažengusios šalys vilkikų išvis neturi arba turi labai nedaug. Pvz. kiek kartų teko Lietuvoje matytų fūrą su FR, DE, IT ar NL numeriais? O štai kiek daug mūsiškių vairuotojų vykdo pervežimus į tas šalis! Ten kai kokia lietuviška transporto įmonė ieško fūristų, būna parašyta, į kokias šalis reikės vykti. Daugiausia tai Vakarų Europa ir Skandinavijos šalys. Va, ar esate matę Lietuvoje nors vieną vilkiką, traukiantį balninę puspriekabę su FIN, SE ar NO numeriais, su tų šalių tautybių vairuotojais? Nu koks aristokratiškas švedas ar prancūzas eis dirbti tokį darbą, kur reikia nusiteikti, kad teks atliekant smulkų remontą išsitepaluoti rankas, ne visada turėti kur nusiprausti? Jie per aukšto lygio, kad eitų dirbti tokį darbą. Užtat mūsiškiai lietuviai tampo krovinius į tas šalis ir iš jų. Dabar pažiūrėkime į skurdesnes už Lietuvą šalis - Centrinę Aziją. Vilniuje, V.A. Graičiūno gatvėje pilna išsirikiavę vilkikų iš trečių šalių, daugiausia KAZ, UZ, taip pat tenka pamatyti ir AZ. Ar žinote nors vieną lietuvių firmą, kuri dirbtų su tomis šalimis? Pats asmeniškai kiek esu kalbinęs lietuvių vairuotojų, dar nesutikau nei vieno, kuriam būtų tekę lįsti tolyn į Azijos gelmes už Rusijos ribų. T.y. ar čia kažkokia nusistovėjusi nerašyta taisyklė, kad turtingesnės šalys su savo mašinomis ir vairuotojais nevykdo pervežimų į mažiau turtingas? Kaip tik tų skurdesnių šalių firmos su savo vairuotojais atvažiuoja pas mus pasitraukti ar išsikrauti.

            Comment


              O yra logikos balsuoti per rinkimus už partiją ne pagal tai, kokia jų rinkiminė programa, bet pagal tai, kurios logotipas atrodo gražiausias? Tai... TS-LKD? Ten žalsvos spalvos širdutės fone sklendžiantis tas mėlynas paukštis atrodo taip gaiviai šviežias, tokia maloni vėsuma nuo jo eina. Vien dėl to logotipo rašant šį pranešimą net užsinorėjau stoti į jų partiją - tapti jaunuoju konservatoriumi! Kad gaučiau daugiau progų pabūti kokiuose nors formaliuose susitikimuose ir paspoksoti į tą paukštį. Gal kas nors atsakys - ar jis į kur nors skrenda ar stovi vietoje ir kybo ore nejudėdamas (prisiminkime KLR herbe pavaizduotą krumpliaratį, kur prieš 2 metus klausiau, ar jis stovi vietoje ar sukasi). Viena gerai, kad balsuodamas už Tėvynės sąjungą nebūsiu pasmerktas forume, skirtingai nei pvz. "...čia nebent ruošiesi balsuoti už Vaitkų, Tutkų ar Vėgelę".
              Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.09.16, 13:31.

              Comment


                O kaip, tenai turint draugų, išsiųsti siuntinį paštu į ruožą, kuriame Izraelis pelnytai duoda gazo teroristams? Arba kodėl nėra tarptautinio susisiekimo autobusų maršruto Vilnius-Gaza?

                Kita vertus, ar nieks nesusimąstėte, kodėl į olimpines ar paralimpines žaidynes jokios delegacijos neatsiuntė Šiaurės Sentinelų salos (šalies) atstovai? Kai užmėtytų visus varžovus savo užnuodytomis strėlėmis, tai be konkurencijos vienvaldiškai paimtų auksą visose įmanomose sporto šakose
                https://www.lrytas.lt/pasaulis/rytai...zacija-8338930

                Comment


                  Įdomu, kodėl kai kurie žmonės nesunkiai atseka, kad tas kažkoks Bazilijus Sandanskis nuo Vilniaus iš tikrųjų yra Kristupas P. ??

                  Beje, mano pažinimo kvalifikacijos atestato periodiško atnaujinimo ir žinių apie mano gyvenimą egzamino užduotys jau paruoštos, jei atsiras norinčių, galiu įkelti užduotis! Pirmoji dalis - sudėtingesnė, ten bus 10 klausimų, į kuriuos reikės atsakyti savais žodžiais. Tuomet pertraukėlė ir tada testas su 10 klausimų su pasirenkamais atsakymų variantais. Sėkmingai išlaikius per 10 dienų išsiųsiu jums ATESTATĄ, parodantį, kad puikiai žinote mano gyvenimo vingius.

                  Comment


                    Čia turbūt mėgstamiausia John daina:
                    https://www.youtube.com/watch?v=8FLAHF_dMYs

                    Kitas dalykas, ar gerai, kad per deBatus Blyn`kevičiūtė sakė, kad reikia apmokestinti turtingus žmones? Man tikrai atrodo nesuvokiama, kai kažkas važinėja su 7 klasės mersedesu, o tuo tarpu kokia nors babytė parduotuvėje žvilgteli į kainas lentynose ir taip liūdnai nuleidžia akis apačion, supratusi, kad to ar ano neįpirks, o dar jei prekė užkelta taip aukštai, kad negali jos pasiekti. Mes turime stengtis taip, kad gera būtų ne tai jaunai elektrinių paspirtukininkų kartai, kur angliškai moka geriau negu gimtąją lietuvių kalbą, bet senoliams. Juk jie statė dabar klestinčius mūsų miestus, labiausiai - tuos senos statybos komiblokus, kuriuose gyvenama ir tų šaunių jaunimo atstovų, kurie, net verkti norisi - nebemoka patys pasidaryti valgyti, todėl išsikviečia restoraninio maisto iš tų boltų ar voltų mygtuko paspaudimu.

                    Comment


                      O žinote, kas bus "pam param, pam pararam, pam paraaamm - pam pam pam!"? Tokiu garsu aš užrašau vaizdelį, kai stovi kvadratinėje teritorijoje ir iš už kampo išnyra posūkio signalą rodanti transporto priemonė, kuri, jau nelauktai iškilo grėsmė - suks į tavo gatvę. Tai viena mano mėgstamiausių gyvenimo situacijų. Kai mano užsakymu, į tam tikrą vietą yra pasiunčiama kokia nors transporto priemonė arba kai aš išsikviečiu kažkokį žmogų, kai reikia susitikti kažką pašnekėti. Tai bus šiuo atveju tas, kad eidamas pas senelį į svečius, mačiau keletą neleistinoje vietoje užklijuotų skelbimų, tai gali būti taip, kad senelis sukiosis lauke ir lyg tyčia pro jį pro šalį prariedės Viešosios tvarkos skyriaus ekipažas, bet jis nė nesusimąstys, kad čia jo anūko užsakymu jie atvažiavo pažiūrėti TiŠ taisyklių pažeidimo.
                      Kitas dalykas, praeitą savaitę atlikau galbūt paskutinę savo šio sezono tolimojo susisiekimo kelionę - vykau į Kapčiamiestį su nakvyne, kur nakvojau kaimo turizmo sodyboje. Tai net ten manęs laukė kandidatas į prezidentus Ignas... (pavardę pamatysite nuotraukos apačioje). Tai žinote, iš ryto dar švintant link Alytaus, vairuotojas buvo labai garsiai pasileidęs kažkokią radijo stotį, kur grojo labai linksmos lietuviškos baliukinės dainuškos, nu galvoju, ko jis čia klauso, ir tik vienu momentu per intarpą nuskamba "Radijo stotis - PŪKAS!". Toks juokas apėmė... Bet galvoju, vis geriau nei Vilniaus rusakalbių vairuotojų taip mėgstamas Rusrad(z)io.lt, kur net nesupranti, apie ką dainuoja. O čia tokios pūkiškos lietuviškos dainelės, pagal kurias norisi linguoti. Kai žinai, kas per asmenybė valdo tą radijo stotį, tokios dainos kaip ir nestebina. Bet tik klausimas, iš kur pas jį net 9, jeigu ne 10 vaikų? Jis kaip koks mūza man. Va čia ta jo būstinė. Net logotipas primena jo sudėjimą:
                      https://www.google.com/maps/place/UA...oASAFQAw%3D%3D
                      Attached Files
                      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.09.24, 22:07.

                      Comment


                        O tai yra koks logiškas paaiškinimas, už ką taip populiaru nekęsti Dumalako? Ar jis blogai rašo ar kas yra? Man tas jo rašymo stilius kaip tik priimtinas, ypač jo straipsniai kokiu 10-15 metų atgal.. Tiesiog skaitaisi ir mintyse atkartodamas jo sakinius, tekstus, jauti kaip gyvybingėji pasisemdamas iš jų kažkokios dvasinės energijos, pakylėjančio į aukštesnį lygį.

                        Beje, naisionaliniame susivienijime vien vytautai - Sinica, Radžvilas. M?

                        p.s. aš jo pavardę rimtai kirčiuoju ne Dumalakas (kaip kad greičiausiai turėtų būti), bet Dumalakas. Nes būtent toks kirčiavimas man leidžia prisiminti savo vasaras kaime, kur stebėdavau, kaip tokiam tolimam giminaičiui Sigitui atvažiuodavo šienauti 4 ha pievą su tuo plokščiu kvadratiniu oranžinės spalvos smulkintuvu. Ten po jo apačia paslėptas peilis, kaip jis sukdavosi ir kokį garsą skleisdavo, tai pirmiausiai pagalvodavau būtent apie tą žurnalistą, nes jau tuomet jį žinojau.
                        Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.09.25, 12:49.

                        Comment


                          Vakar prieš eidamas miegoti, išgirdęs šią naujieną, galva man tiesiog sproginėjo iš džiaugsmo: Fak jū "Garsų pasaulis", fak jū "Halagrafyčeskają Yndūstryją".

                          https://www.15min.lt/verslas/naujien...ns-663-2310698

                          Keista tik tai, kad iki šio tokiems niekšams leisdavo gaminti saugiuosius dokumentus, taip susipažįstant su slapta informacija. Gerai, kad aš niekada gyvenime nesu turėjęs paso - tik kortelę, tad nelaikau savęs prisidėjusiu prie šių kriminal-oligarchinių įmonių pelno.

                          p.s. Apgailėtina ir tai, kad žurnalistai neskiria Libijos ir Libano - ten apačioje kur yra lentelė apie viktor ševcov ir jo ryšius, paminėti Huseinas ir Kadafis ir parašyta atitinkamai Irakas ir Libanas (kai realiai turi būti Libija). Tokie neišmanėliai tikriausiai ir neskiria Lietuvos vietovardžių, kad pvz. Dūkštos ir Dūkštas - tai ne tas pats. O Afrikos valstybes visas mintinai išmokau dar būdamas 12 klasėje, nes po mokyklos, kaip ir sakiau, planavau vykti į vieną iš keliolikos esančių ir pasiprašyti įkalinimo už dalyką, kuris Lietuvoje dekriminalizuotas nuo 1993 metų. Įdomu, ar pasaulyje yra buvęs toks precedentas? Kaip reaguotų X šalies pareigūnai oro uoste, kai jiems tikrinant mano dokumentą pasakyčiau, ko atskridau į jų šalį? Patenkintų prašymą atsisėsti?

                          Comment


                            Šiąnakt sapnavau kažkur aprašytą košmarą - kad rinkimus kaip ir pagal prognozes, vieno procento persvara (21 prieš 20) laimėjo LSDP prieš TS-LKD. Taip pat fone kažkur girdėjau verkiančią Ignaliną ir Arūną, dar Joną Banį, Muliūtę ir kitus konservatorių gerbėjus. pats labiau linkę būti neutralus ir aršiai neremti nei vienų, bet tiesiog įdomu, kaip raudos visi tie, kurie šaipėsi iš Blynkevičiūtės*, jai tikrai laimėjus rinkimus. Tuomet ji užsės Lietuvą/ant Lietuvos ir bus - cha, še tau, Šimonyte, dabar aš pareziduosiu Turniškėse metus-keturis ir nieko jūs nenuversite manęs nuo šio švento sosto! Tik kariuomenė mane nuvers. Bet tikrai įsivaizduoju raudantį senelį, kartu su anūku, visus tuos Bartoš(evič)ius, ir kaip teta Vilija džiaugiasi pasiekusi pergalę prieš jų sąjungą, kuri yra tėvynės ir demokratus, kurie yra Lietuvos krikščionys. Man asmeniškai nežada nieko gero, nes jei jie pakels PSD įmokas iki tiek, kad nebeužteks kas mėnesį senelio duodamų 300 eur - teks stoti į LDB (UŽT) ir ten klausyti protą knisančius kursus apie darbo paieškas ir t.t. Kada Lietuvoje atsiras universalios bazinės pajamos, kokios yra labiausiai pažengusiose šalyse? Aš suprantu, kad mūsų šalis susiduria su darbo jėgos trūkumu, tad natūralu, jog LRV negali skatinti nedirbti, mokėdama tokias pasyvias pajamas vien už tai, kad egzistuoji. Bet, brangūs Lietuvos žmonės, kaip sakė ponia Vilija, ateikite balsuoti už mus! O jei ne pas mus?

                            * - https://www.youtube.com/watch?v=h9wZmNXNB7w
                            Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.09.28, 17:59.

                            Comment


                              Na pagaliau kažkas pajudėjo šiuo klausimu, apie ką aš kalbėjau kiek daugiau nei prie 3 metus. Tiesa, čia akcentuojamas ne pats pavadinimo skambesio keistumas, o sąsajos su vienu dievų. Po visokių celiukų ir dumalakų išpopuliarinimo, šis klausimas jau nuėjo į antrą planą, bet...

                              Ar tikrai „Pfizer“ pavadinime užkoduotas semitų karo ir maro dievo vardas?

                              https://www.15min.lt/naujiena/aktual...das-57-2291180


                              ...taip pat, norėčiau kreiptis, labiausiai į dvyliktokus (kaip per rugsėjo 1-ąsias sveikinimų kalbose dažnai sakydavo mokyklų direktorės) - tie forumiečiai, kurie vairuojate mašinas bei slapčia apsilankote šioje temoje, ar galite man, kaip nevairuojančiam, atsakyti, koks yra jausmas riedėti savo vėžėčiomis žinant, kad vėliau pėstieji eis per jūsų ratai? T.y. paprasčiau tariant, kad žmonės eis per gatvę, per perėjas su koja pataikydami per jūsų pervažiuotą vietą - iškart arba tik po pusvalandžio nuo jūsų prariedėjimo, na bet vis tiek - ar neapima toks pasididžiavimo jausmas, kad va, aš koNfortiškai sėdėdamas šildomame griozde persikračiau per sankryžą, ir jau už kelių sekundžių per asfalto ruožą, kur riedėjo mano rATAi, tuoj žengs pėsčiųjų bATAi. Na ir atvirkščiai - ar ratais važiuodami per kątik pėsčiųjų pereitą vietą negailite, kad tarsi išniekinate nematomus pėsčiųjų avalynės paliktus pėdsakus ant kelio, juos užtrindami, užvažinėdami?

                              Comment


                                as mires
                                When a man lies, he murders some part of the world

                                Comment


                                  When a man lies, he murders some part of the world

                                  Comment


                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      Žiūriu ir negaliu patikėti savo akimis. "Šiaip nesąmonės ir kliedesiai" Parašė liutass 11:57 val."

                                      Ar pasiruošęs laikyti mano atestato žinių atnaujinimo-sustiprinimo egzaminą?

                                      Comment


                                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                        Žiūriu ir negaliu patikėti savo akimis. "Šiaip nesąmonės ir kliedesiai" Parašė liutass 11:57 val."

                                        Ar pasiruošęs laikyti mano atestato žinių atnaujinimo-sustiprinimo egzaminą?
                                        galiu, bet nieko nesu pasiruoses
                                        When a man lies, he murders some part of the world

                                        Comment


                                          Pirma dalis - 10 klausimų, į kuriuos, remiantis šia tema ir kitais viešai prieinamais kanalais, turėsite atsakyti savais žodžiais. Tuomet pereinamoji pertraukėlė ir 10 testo klausimų su pasirenkamais atsakymais. Po kiekvienos serijos, pertraukėlės metu pakomnetuosiu jūsų neteisingus atsakymus, parašydamas ir ištaisydamas klaidas.
                                          Važiuojam?
                                          1. Kuo šie 4 konkretūs metai traumavo Kristupą ir kuo pasireiškė kiekvieni iš jų: 2011, 2015, 2019, 2024
                                          2. Kelinti metai čia aprašomi: Tų metų pradžioje Kristupas jau savaitė-dvi ėjo rinkti taros ir tuo pačiu, pasivaikščioti, nebe tik prie klasioko namų/universiteto, bet ir po visą miestą. Tuomet lauke dar galiojo privalomas reikalavimas dėvėti kaukes, bet kovo pradžioje ši prievolė buvo atšaukta. Tų metų liepą grįžus iš eilinio pasivaikščiojimo, mama atkreipė dėmesį į neaiškų pypsėjimą. Išsiaiškinau, jog garsą skleidžia sėdančios dūmų detektoriaus baterijos, o kaimynų nėra namie. Skambinau bendrijos piriminkui, avarinei, gaisrinei-policijai. Sulėkė 3 su sirenomis, kėlėsi su kopėčiomis, tačiau langų nedaužė, durų nelaužė, išvyko, o ta pypsėjo toliau. Galiausiai, 1 val. nakties šeimininkai grįžo, sužinoję šią naujieną. Mamai labai nepatiko toks mano aktyvumas, nes jai tokia trauma iš vaikystės, kuomet būdavo gėda dėl savo besiriejančių tėvų. Rudenį ėjau prie universiteto, kur būdavo sočiai taros, tačiau staiga nustojau ir pradėjau laukti vilkikų savo gatvėje, pranešinėti policijai apie ne vietoje paliktas mašinas bei itin bijodavau užmatęs į mano laiptinę lipančius meistrus su įrankių dėžėmis - kad nebūtų jokių gręžimų. Kaimynams tai buvo kažkas naujo.
                                          3. Nuo ko bėgdami, 2016 m. su mama nutarėme išsikelti iš Taikos g. esančio daugiabučio?
                                          4. Paaiškinkite „netarifinės stotelės“ sąvoką
                                          5. Kiek kartų esu gydytas psichiatrų - tiek dienos stacionare, tiek ligoninėje su nakvyne?
                                          6. Kodėl laimingiausiu žmogumi per gyvenimo Oršos g. epochą buvau 2023 m. kovo gale-balandžio pradžioje? Koks skandalėlis tuomet drebino mane?
                                          7. Kodėl mamai ėmė vis labiau nepatikti gyventi toje gatvėje? Įvardinkite 2 aptakiausias priežastis? Viena bendra konkreti ir viską pasakanti, o kita apibdinama irgi 1 žodžiu, tačiau apima kur kas daugiau veiksnių.
                                          8. Vieną 2024 m. vasaros dieną, važiuodamas į vieną Lietuvos miestą pamaniau, jog važiuoju Bartoševičiaus (pramintais) keliais. Į kokį miestą aš vykau?
                                          9. Užbaikite sakinį trūkstamu žodžiu: „Ką ten mes darytume kilus ekstremaliai, protą atimančiai situacijai, kataklizmui - karas, maras, badas, ******“. Ką reikia įdėti žvaigždučių vietoje? Tai vyriškos giminės tikrinis daiktavardis, siaubo sinonimas.
                                          10. Koks mane sukrėtęs nutikimas (veiksmas) įstrigsiantis visam gyvenimui kaip didžiausia katastrofa, čia aprašomas:
                                          Tol, kol Saulė žemelę šildys, aš prisiminsiu `24-uosius. Kai 19os dienos liepos vakarą vėlyvą, mama atjungė modemą ir ištraukiojo laidukus visus, susidėjo, išsivežė su staigiai atvykusiu taksi, o stalas mano - be kompo paliko - pirmąkat vienas be mamos nakvoti likau. Galbūt paskutinį kartą išėjus į terasą, sustingusiame nakties laike - sielvartas po pasaulį pasklido - mano dienos mano naktys - nejaugi paskutinioji išaušo? Jau dieną kitą sambrūzdis - išmečiau tokį kvadratinį kartono gabalą, o grįžus - portfelį su slapčiausia dokumentacija ir daiktais bei maišiuką vieną pasiėmiau ir tuomet su nešuliais tais it tremtinys koks, nors neverkiantis, tačiau su atodūsiu pakėliau galbūt paskutinę Oršos gatvės šiukšlę - plastiko įpakavimą ir įmečiau jį į šiukšlių dėžę. Paklibinkščiavęs dar nepilną šimtmetrį, atsistojau po krūmu ir pasidėjau portfelį - laukti stotelėje ant suoliuko buvo nepakeliamai karšta. Programėlėje stops.lt realiu laiku sekiau, ar mano 69 autobusas atvyks laiku. Vėlavimas gal 4 minutės, bet iš Žalgirio į Kernavės jau pasuko. Štai ir jis, pro pastatus pasimato jis - raudonas Solaris markės autobusas. Įlipus - apypilnis, teko atsilenkti atlenkiamą sėdynę ir sėstelti ten. Išlipu prie Sąjūdžio kelio. Toliau stoviu kašrtyje. O, geriausios mano gyvenimo dienos, kaip jūs vystate kaip sniegas pavasarį! Atvažiuoja 19 maršruto troleibusas, kurio garažinis numeris - 2673. Įlipu, durų uždarymo sirena tik „Pyyyypt“ ir durys tik blidinkšt, šbunkšt - sukrenta, užsidaro. Ties „Panorama“ įlipa vairuotojos draugė ar tai kolegė. Pavažiuoja vieną stotelę - iki Žvėryno. Troleibusas judėdamas vis labiau tremia mane nuo vietos, kurioje maniau liksiąs amžiams - ir jau visam laikui, kelio atgal nebėra. Išlipu Rygos stotelėje. Kone grįžom į pradinį tašką - pagalvoju. Prieš 15-16 metų čia dar būdamas mažas išlipinėdavau, o dabar - 24 metų jaunuolis ir tokia neviltis - už ką čia, per čia? Pereinu sankryžą. Įsėdu į 5G autobusą. Pavažiuoju iki Taikos st., kur išlipu. Ten - vėl pereinu gatvę ir vėl - į pavėsį. Stoviu po medžiu, galvoje - visiška neviltis, blogiau už Talibano sugrįžimą į valdžią. Į Taikos gatvę įsuka du autobusai - 43 ir 73. Prieš įšokdamas į vieną iš jų, nuo stotelės laukimo paviljono stiklo dar spėju nuimti vieną skelbimą apie dingusią katę. Dar pora stotelių ir aš jau išlipu. Einu pro seną bromą tarp senos statybos devynaukščių, iš kurių ir griūvančio rajono mama prieš 8 metus dar kone šaipėsi. Toks svilinantis karštis. Pasiekiu naująją gatvelę - be šaligatvio, be nieko. Aplink dar statybos vyksta, ant tvoros būtinai statinio statybos vadovas ir jo ATESTATO numeris. Su pertrūkiais šnopuoju toliau pirmyn. Įeinu į laiptinę. O tvankuma! Šiaip ne taip užsikabarojęs į 6 aukštą, atsirakinu duris ir pasidedu savo čemodaną. Kur aš? Nejaugi čia? Kodėl gyvenimo Šnipiškėse pasaka baigėsi taip anksti?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X