galetum pradeti klausineti ir registruoti
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
O dar 2017 m., kai pradėjau šturmuoti Lietuvos tolimąjį susisiekimą, tai man išvykstant iš Vilniaus ausyse skambėdavo K. Kerbedžio daina "Balandėlė", ypač važiuojant iš Vilniaus, mintyse sukdavosi žodžiai "Kada...tolumoj ištirpsta gimti krantai...". Logiškai pagalvokite ir atsakykite, ties kuriomis vietomis paliekant gimtąjį Vilnių man "ištirpdavo gimti krantai".
Comment
-
Ne visai, jei važiuojant į Kauno pusę, tai ties Grigiškėmis, nes toliau už jų jau nebeveža miesto autobusai.
Tai kai pravažiuodavome tolimiausias Vilniaus vietas, kur dar rieda miesto transportas. Kai jau nutoldavome nuo miesto tiek, kur Vilniaus m. autobusai jau nebeveža, aš jausdavausi kiek nesaugus, kad jei va staiga pasiilgčiau namų ir sustabdyčiau vairuotoją, kad mane paleistų, nes noriu atgalios ir pereičiau į kitą kelio pusę laukti autobuso atgal į Vilnių, tai būtų užtrukę kartais ir valandą ir daugiau, nes tuose iš miesto vedančiuose keliuose, kur miesto autobusai jau nebeveža (nes tai yra per daug giliai rajone) autobuso į Vilnių būtų tekę laukti gal ir valandą ir dar ilgiau. Pvz. iš Vilniaus vykstant į Kauno pusę, gimti krantai man ištirpdavo pralėkus Grigiškes (iki Grigiškių dar eina miesto VT, tai persigalvojęs ir iššokęs dar grįžčiau nesunkiai ir greitai), link Panevėžio - už to nuvažiavimo į Bukiškes, link Utenos - pralėkus posūkį į Riešę, link Trakų/Pirčiupių - Trakų Vokės Maximos sankryžą, o link Nemenčinės - pravažiavus Antavilius. Šios mano išvardintos vietos - tai tolimiausi tais keliais einantys taškai, kur dar važiuoja miesto autobusai. Toliau - tik priemiesčio maršrutai, kurie dažnu kursavimu nepasižymi. Tad išvažiavus į tuos magistralinius kelius man laimę neš ir priklausomas būsiu nuo to autobuso, su kuriuo važiuoju pirmyn ir grįšiu atgal. Tiesa, dabar jau važinėju kitokiu principu, su persėdimais, nes tam tikrų Lietuvos vietų tiesiogiai iš Vilniaus nepasieksi.
Comment
-
Tai liutass mes lyg ir susitarėm, kad jei neturite ko pakomentuoti į mano paskutinį laišką, tai arba jūs paklauskite manęs kažko, arba duokite ženklą, kad "varom toliau".
Bet tai ko iki šiol girdžiu pavirkavimų, kaip antai "atidavėme" "Mažeikių naftą"... Juk ta gamykla veikia sėkmingai toliau toje pačioje vietoje, gal net darbuotojai tie patys. Na taip, juos valdo koncernas PKN Orlen, bet tą gamyklą ir joje veikiančius įrenginius tikriausiai prižiūri ir aprūpina lietuviškai kalbantys darbininkai, dauguma turbūt gyvenantys Mažeikiuose ar jų apylinkėse, o ne specialia atkeldinti lenkai. Kai važiavau į ten, tai kuo labiau artėjome prie to miesto, tuo dažniau prasilenkdavome su tais vilkikais, traukiančiais tas cisternas. Matant tą judesio didybę, tuos vieną po kito prašvilpiančius benzovežius tikrai norisi sakyti tą mano vakar paminėtą "...". T.y. tas nenutrūkstamumas - tiek gamykloje verdančio darbo, tiek tie vairuotojai, kuriems ten įpila to šviežio kuro ir tuomet jie pasileidžia išvežioti kuro į visas šalies degalinių talpyklas. Ta gamykla, kaip suprantu, aprūpina degalais visą Lietuvą, nes praktiškai, sako, visose Lietuvos degalinėse esantis kuras yra atgabentas iš tenai perdirbtos naftos. Jei ten kas negero atsitiktų, visas Lietuvos transportas sustotų.
Comment
-
gamykla uz 1 eur atidave tipo JAV, tie uz baisius pinigus pardave rusams Jukos, tie pardave dar brangiau Orlen. Taip visi gavo daug pinigu, o Lietuva tik 1 eura. Politikai pasidalino tarpusavyje nemazas sumas (Kaktys ir Ko), o dabar visa pelna pasiima lenkai, mums numeta tik trupinius. Amziaus aferu sarase antroje vietoje po IAE uzdarymo
Comment
-
O kokio velnio tą naftą iš viso reikia perdirbinėti ir kaip tas procesas atrodo? Ta nafta tik kaitinama ar su ja dar kažkas daroma? Tipo, vos vos pašildžius iš jos gaunasi koks mazutas, dar stipriau - žibalas, dar smarkiau pašildžius - benzinas, dar stipriau užkaitinus - jau dyzelinas ir taip laipsniškai keliant virinimo temperatūra gaunasi vis kitoks naftinis produktas?
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąO kokio velnio tą naftą iš viso reikia perdirbinėti ir kaip tas procesas atrodo? Ta nafta tik kaitinama ar su ja dar kažkas daroma? Tipo, vos vos pašildžius iš jos gaunasi koks mazutas, dar stipriau - žibalas, dar smarkiau pašildžius - benzinas, dar stipriau užkaitinus - jau dyzelinas ir taip laipsniškai keliant virinimo temperatūra gaunasi vis kitoks naftinis produktas?
Comment
-
Bet paprastam lietuviui, besipilančiam kurą į automobilį, nuo tos "aferos" nei šilta nei šalta. Kiekvienoje degalinėje - soti kuro pasiūla, nu kada girdėjote, kad žmonėms nebeužtenka degalų? Vadinasi, ta gamykla iki šiol dirba puikiai ir patenkina visos Lietuvos poreikius. Manau Mažeikių krašto žmonės, prižiūrintys joje veikiančius mechanizmus - irgi. Juk gauna algas, ir dar kartą kartoju, gal ji priklauso ir lenkams bet vietoje dirba kaip ir lietuviai?
O Karbauskis, sako, jis ūkininkas. O įdomu, jis tas kabinetinis, kur tik sėdi ir skaičiuoja savo agrokoncerno pelną prie kompiuterio, ar jis ir pats būna prisėda už traktoriaus ar kombaino vairo ir moka valdyti visas tas žemės ūkio mašinas?
Comment
-
A, aš tai galvojau, kad jis su tvarkingu kostiumu ir kaklaraiščiu sėda už dulkėtos žemės ūkio technikos vairo...
Bet tai Ignalinos AE uždarymas, nesakyčiau, kad afera? Juk joje esantys reaktoriai buvo to paties tipo, kaip Černobylio AES, todėl nesaugūs, tad mes stodami į ES įsipareigojome ją uždaryti. Bet va kodėl 2012 m. referendume NEpritarėme naujos, Visagino AE statybai, man yra nesuprantama. Nors tuomet dar neturėjau balso teisės, bet balsavau "Už".
Comment
-
Arba kaip kažkurioje pradinėje klasėje mums mokytoja per lietuvių kalbos pamoką diktavo kažkokius tarpusavyje ryšio neturinčius žodžius, bet tipo kad kažkas su gramatika susiję. Ir liepia mums rašyti:
Pupa - Pūtė. Tai Lukas (tas pats kur pasiskundė mano mamai, kad "pavadinau" jį idiotu, kad pradėjo žvengti...). Tai lygiai taip pat ar galėtumėte pabaigti Jūs:
Vėgėlė - ******
MTN
LIZ
LUJ
Comment
-
Bet o kuo blogai, kad uždarėme tą elektrinę? Atominės elektrinė yra nepaprastai pavojingos avarijos atveju. Ir kodėl tiek mūsų, tiek dabar, mums nebedraugiškų kaimynų, tiek kitur pasaulyje atominės stovi prie pat kitos valstybės sienų? Tipo, jei sprogs pas mus, tai tegu kenčia kaimynai?
Forume tai Arūnasx yra energetikos ekspertas - ar gerai ar ne, kad uždarėme savo Ignaliną, reiktų klausti jo nuomonės.
Comment
Comment