Siliuk.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąGerai, užsikaiskite kavos, pasiklokite lovą, ten viską, šita gi, tai gerai, jei dabar jau žinote kokia trasa autobusai atvykstantys nuo Kėdainių pusės pasiekia Kauno autobusų stotį, gal nutuokiate, kiek aš buvau priartėjęs iki jūsų namų?
Ir ką galvojate apie šiuos numerius:
MCA
DEG
LYV
MCA - YMCA
DEG - Degutis
LYV - Lviv
Comment
-
Peržvelkite šią temą nuo 193 puslapio, tenai per šį laiką jums buvo spėtas surašyti bei būti panaikintas Administracinio nusižengimo protokolas. Kaip ir už ką - sužinosite eidamas per visus puslapius, pakol rasite.
P.S. kai jau būsite pasiruošęs laikyti mano pažinimo kvalifikacijos atestato egzaminą, duokite signalą.
Comment
-
O kaip ten krepšinyje, aš atsimenu 5 klasėje, kai jau pradėjome vaikščioti pas mokytojus dalykininkus, ir kaip tik tai buvo 2011 m. ruduo - Lietuvoje - Eurobasket karštinė, ir aš sporto salėje akimis nužvelgiau baudų metimo liniją ir galvojau maždaug "Va, iš taip/kaip toli jie ten meta tas baudas" (t.y. turi tiek jėgos).
Tai ar galiu jus apklausti? Egzaminą sudarys 2 ir 1/2 klausimų dalys. Pirmoji bus su pasirenkamais atsakymais, tada pertrauka, tuomet turėsite įrašyti savo atsakymus ir bus 2 sustiprinti klausimai. Kadangi buvote pašalintas, negalėjau jūsų pagal planą apklausti gruodžio mėnesį, tai kaip bausmę buvau sugalvojęs padidinti klausimų skaičių, bet dabar nusprendžiau nieko nekeisti.
Comment
-
Prieš pradėdam`s atkreipiu Jūsų dėmesį, kad tam tikruose klausimuose gali būti daugiau nei 1 teisingas atsakymas.
Pradedam?
1. Pagal mane, Dumalakas yra
a) smulkintuvas
b) žurnalistas
2. Dainiaus Kunigėlio profesija yra (buvo)
a) kunigas
b) krepšinio komentatorius
c) prokuroras
d) keleivių kontrolierius
3. Kuris iš šių žmonių NĖRA keleivių kontrolierius
a) Ema Diržienė
b) Tecia Siliuk
c) Irena Poškuvienė
4. Į kokios transporto priemonės galiniuose ratuose esančias skyles bežiūrint, prieš akis nejučia iššoka žodžių junginys „ROMANAI VAIKAMS“?
a) Troleibuso
b) Traukinio
c) Traktoriaus MTZ (Balarus)
5. Rukolos žolelės sumindymas kombaino Niva SK-5 ratais siejamas su šiuo ūkininku
a) Nanartavičiumi
b) Noreika
c) Eugenijumi
d) Vaciu
6. Būnant kaime su močiute, mums beeinant iš kapų, pro mus iš lėto praūžė javų kūlimo kombainas „Niva SK-5“. Jo vairuotojas buvo su akiniais nuo saulės. Taip atrodantį žmogų už vairo vadiname
a) Sūriku
b) Albertu
c) Bazilijumi
d) Božanstva
e) Sabalioniu
7. Maikopu galime vadinti
a) Senovinę kultūrą Šiaurės Kaukaze
b) Klasioką, su kuriuo buvau 5C klasėje
c) Miestą Rusijoje
8. Jei laikyti, kad mano pavardė yra Rimša/Pučinskas/Rozova, tai, žinant mano šeimos istorija, logiškai pagalvoję atsakykite, kokia yra mano mamos pavardės taisyklinga forma pagal šeimyninę padėtį - Rimšienė/Pučinskienė/Rozovienė ar atitinkamai Rimšaitė/Pučinskaitė/Rozovaitė?
9. Vairuojate troleibusą. Prieš jus - senas, negreitaeigis iešmas. Jums reikia į dešiniau esančią laidų liniją. Jūsų veiksmai
a) Iešmas automatiškai nukreiptas į dešinę, tiesiog pakankamai prilėtinkite ir imtuvai nuslinks kur reikia
b) Suksite vairą į dešinę
c) Spausite pedalus - gazą ir stovimąjį stabdį vienu metu
d) Klausinėsite keleivių, gal jie geriau žino
10. 2011 m. LVKR žygis Eurobaskete baigėsi taip
a) Esant rezultatui 65:62 LT naudai, Pero Antičius skraidina tritaškį, lygina rezultatą 65:65, tada likus 2 sekundėms Vlado Ilievskį subauduoja Jasaitis, Ilievski pataiko abi baudas ir tada likus 2 sekundėms Kaukėnas paskraidina kamuolį per visą aikštę pagal grupės „Wham!“ dainą „Wake Me Up Before You Go-Go“
b) Lietuva pirmauja 65:63, tuomet Vlado Ilievski smeigia tritaškį, išveda Makedonus į priekį. Po antrojo mėginimo, Jasaitis prakabina dvitaškį, ir subauduoja kamuolį atkovojusį Ilievskį, jis pataiko pirmąjį, specialiai prameta antrąjį, kamuolys atšoka Jasikevičiui į rankas, jis paleidžia jį per visą aikštę ir tuomet uždžeržgia sirena.
c) Lietuviai ramiai bumbsina kamuolį likus 11,3 sek. ir sąmoningai laukia nesėkmės, žygio link medalių pabaigos.
d) Teisingo atsakymo nėra.
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąPrieš pradėdam`s atkreipiu Jūsų dėmesį, kad tam tikruose klausimuose gali būti daugiau nei 1 teisingas atsakymas.
Pradedam?
1. Pagal mane, Dumalakas yra
a) smulkintuvas
b) žurnalistas
2. Dainiaus Kunigėlio profesija yra (buvo)
a) kunigas
b) krepšinio komentatorius
c) prokuroras
d) keleivių kontrolierius
3. Kuris iš šių žmonių NĖRA keleivių kontrolierius
a) Ema Diržienė
b) Tecia Siliuk
c) Irena Poškuvienė
4. Į kokios transporto priemonės galiniuose ratuose esančias skyles bežiūrint, prieš akis nejučia iššoka žodžių junginys „ROMANAI VAIKAMS“?
a) Troleibuso
b) Traukinio
c) Traktoriaus MTZ (Balarus)
5. Rukolos žolelės sumindymas kombaino Niva SK-5 ratais siejamas su šiuo ūkininku
a) Nanartavičiumi
b) Noreika
c) Eugenijumi
d) Vaciu
6. Būnant kaime su močiute, mums beeinant iš kapų, pro mus iš lėto praūžė javų kūlimo kombainas „Niva SK-5“. Jo vairuotojas buvo su akiniais nuo saulės. Taip atrodantį žmogų už vairo vadiname
a) Sūriku
b) Albertu
c) Bazilijumi
d) Božanstva
e) Sabalioniu
7. Maikopu galime vadinti
a) Senovinę kultūrą Šiaurės Kaukaze
b) Klasioką, su kuriuo buvau 5C klasėje
c) Miestą Rusijoje
8. Jei laikyti, kad mano pavardė yra Rimša/Pučinskas/Rozova, tai, žinant mano šeimos istorija, logiškai pagalvoję atsakykite, kokia yra mano mamos pavardės taisyklinga forma pagal šeimyninę padėtį - Rimšienė/Pučinskienė/Rozovienė ar atitinkamai Rimšaitė/Pučinskaitė/Rozovaitė?
9. Vairuojate troleibusą. Prieš jus - senas, negreitaeigis iešmas. Jums reikia į dešiniau esančią laidų liniją. Jūsų veiksmai
a) Iešmas automatiškai nukreiptas į dešinę, tiesiog pakankamai prilėtinkite ir imtuvai nuslinks kur reikia
b) Suksite vairą į dešinę
c) Spausite pedalus - gazą ir stovimąjį stabdį vienu metu
d) Klausinėsite keleivių, gal jie geriau žino
10. 2011 m. LVKR žygis Eurobaskete baigėsi taip
a) Esant rezultatui 65:62 LT naudai, Pero Antičius skraidina tritaškį, lygina rezultatą 65:65, tada likus 2 sekundėms Vlado Ilievskį subauduoja Jasaitis, Ilievski pataiko abi baudas ir tada likus 2 sekundėms Kaukėnas paskraidina kamuolį per visą aikštę pagal grupės „Wham!“ dainą „Wake Me Up Before You Go-Go“
b) Lietuva pirmauja 65:63, tuomet Vlado Ilievski smeigia tritaškį, išveda Makedonus į priekį. Po antrojo mėginimo, Jasaitis prakabina dvitaškį, ir subauduoja kamuolį atkovojusį Ilievskį, jis pataiko pirmąjį, specialiai prameta antrąjį, kamuolys atšoka Jasikevičiui į rankas, jis paleidžia jį per visą aikštę ir tuomet uždžeržgia sirena.
c) Lietuviai ramiai bumbsina kamuolį likus 11,3 sek. ir sąmoningai laukia nesėkmės, žygio link medalių pabaigos.
d) Teisingo atsakymo nėra.
2 c
3 a
4 a
5 a
6 a
Comment
-
Pirma pusė (nuo 1 iki 3) atsakyta teisingai. Dabar pakomentuosiu klaidas. 4 teisingas turėjo būti c - traktorius MTZ - štai prisegu jo galinių ratų vaizdą stambiu planu - nu argi ne ROMANAI VAIKAMS? https://www.google.com/maps/@54.7017...8192?entry=ttu
5 čia padariau gudriai. Rašydamas apie atvejį, kuomet kaime vyksta rukolos mėgėjų paradas, kurio esmė - ant kelio išdėliojami įvairių dydžių rukolų lapai, kuriuos važiuodamas kulti su kombainu Niva sumindo Radzevičius. Labiausiai akcentuodavau būtent jį. Bet Radzevičiaus pavardės tarp variantų neįdėjau. Bet minėjau, kad jis važiavo kulti kviečių ponui Eugenijui. Taigi niekingas rukolos lapų sumindymas siejamas su Eugenijumi - nes tas kombainas vyko kulti būtent pas jį - variantas c.
6 - neteisingai. Jūs pasirinkote a - Sūrikas. Sūrikas - tai jaunas traktoristas, kuris karštą vasaros dieną darbuojasi kabinoje sėdėdamas su šortais ir visiškai plika viršutine kūno dalimi - jokios maikutės, nieko. O vyrą, vairuojantį sunkiasvorę mašiną dėvinti akinius nuo saulės vadiname Sabalioniu - teisingas turėjo būti e. Jei teisingai iš eilės, tai 1a, 2c, 3a, 4c, 5c, 6e.
Comment
-
7 - teisingi visi variantai. 8 - teisingai, aš tiesiog noriu sužinoti, kaip jūs galvojate - ar mano mamos pavardė yra -ienė ar -aitė? 9 - prigavau liūtą! Teisingas atsakymas - a. Iešmai yra automatiškai paskuti į dešinę, tad užtenka tik prilėtinti greitį. Pedalus spausti reikia būtent tada, kai tavo maršrutas eina į kairiau esančią liniją. 10 - b - pasižiūrėkite ir įsitikinkite čia https://www.youtube.com/watch?v=My4YtoYlSrE
Comment
-
Papildomi 2 sustiprinto lygio, aukso vertės klausimukai:
1. Tą klasioką stebėdavau, jo laukdavau- Prie jo darbo ir namų
- Prie universiteto ir darbovietės
- Prie namų arba universiteto
Šiuo klausimu pereisime į kitą etapą, kur jau turėsite atsakyti savais žodžiais.
Comment
-
3 variantas teisingas, nei prie darbo nei prie darbovietės jo užmatyti neteko. Tiesa, ten jo patykoti bandžiau gal tik 2 kartus, bet šiaip pagrindinės stebėjimo vietos - jo namų prieigos/pėsčiųjų bulvaras šalia universiteto.
Taip, dėl bibliotekininkės išvaizdos panašumo.
Dabar pertraukėlė, galite atsigerti vandens, pailsėti. Pramogai retorinis klausimas - kokios profesijos atstovai yra "Vilčių pavažiuoti su jais mieste, trynėjai (daužytojai)?
Comment
-
Ne, tarpmiestinių autobusų vairuotojai. Pvz. jei lauki troleibuso prie Kauno pilies, kad nuvažiuoti į autobusų stotį, tačiau pirmesnis atvažiuoja (stabteli išleisti) tolimojo susisiekimo autobusas Žagarė-Kaunas, tau į jį įlipti negalima, nes tarpmiestiniams Kauno pilis vadinasi netarifine stotele. Ji grafike yra, tačiau kainininke ji neįtraukta, tai jei labai norėtum važiuoti, bilietuką tektų pirkti kaip nuo Devinto forto.
Comment
-
1. Kiek pakeičiau mokyklų per 12 metų?
2. Kokį momentą labiausiai mėgdavau keliaudamas tolimojo susisiekimo autobusais?
3. Įvardinkite nors vieną savivaldybę už Vilniaus ribų, kur esu nakvojęs bent 1 naktį
4. Kokios transporto priemonės dalį (mechanizmą) esu praminęs bazemu, o kokios - breikeriu?
5. Kodėl mes su mama vis dažniau susiduriame su pinigų trūkumu?
6. Mano aplankytų užsienio valstybių skaičius
7. Mano vaikščiojimo palei gatvę-laukimo esmė
8. Kas tas Spyris-Dūris?
9. Koks galimas faktas mane labiausiai kraupina žiūrint į nežinomą automobilį?
10. Mano senelio didžiausias hobis
Comment
Comment