O kaip tautieti (pvz. liutass), manai, ar normalu, kad 2019 m. birželį (kuomet Kristupui buvo "buvimo ne toj kondicijoj" pikas* (paūmėjimas)), ir jis parašė laišką į VSAT su klausimu "Ar galima parašyti prašymą neleisti išvykti iš Lietuvos" panašiai kaip kad per TV kurį laiką buvo agituojama priklausomybę nuo azartinių lošimų turintiems asmenims į LPT pateikti "Prašymą neleisti lošti", kuris užkirs kelią patekti į visas kazino ir pan., tai Kristupui į tą laišką nieks nesiteikė atsakyti? Gal pamanė, kad vėl eilinis nesveikas rašinėja? Aš tuo metu rimtai buvau nusiteikęs vykti į vieną valstybę ir ten pasiprašyti įkalinimo iki gyvos galvos už veiką, kuri Lietuvoje dekriminalizuota jau gal 30 metų. Tuo metu tikrai buvau su rožiniais akiniais, ir man atrodė, kad kalėjimas - vieta, kur susirenka žmonės, nežinantys ką nori veikti gyvenime ir todėl savanoriškai užsidaro - gauna nemokamą maistą, pastogę ir kitą aprūpinimą. Kodėl VSAT neatsakė į mano laišką? Aš suprantu, kad tokios prašymo formos, kaip "Neleisti išvykti iš Lietuvos" tiesiog nėra numatyta, bet... Kodėl tada galima pasiprašyti užsidrausti sau lošti, bet ne palikti savo šalį, kad, kaip tuomet rašiau, "apsaugoti save nuo galimų neigiamų pasekmių visam gyvenimui" (galimas smurtas, narkotikai tolimos šalies kalėjime)?
* - 2019 m. birželio kontekstas - Kristupas kątik baigė mokyklą, jam liko tik brandos egzaminai, paskutiniai pasimatymai su klasiokais, o kas toliau laukia - nežino niekas.
* - 2019 m. birželio kontekstas - Kristupas kątik baigė mokyklą, jam liko tik brandos egzaminai, paskutiniai pasimatymai su klasiokais, o kas toliau laukia - nežino niekas.
Comment