Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Tai kai bus tokia situacija tada ir nuspresi ka daryti.

Beto, per prievartą tikrai nenuvarys dirbti. Esu įsitikinęs kad ir pašalpų jums daug priklauso, tik nemokate pasiimti. Ir kompensacijų.

Comment

As tai susirinciau visas pasalpas issinuomociau 1 kambario butą ramioje vietoje ir gyvenciau sau tyliai ramiai

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
        As tai susirinciau visas pasalpas issinuomociau 1 kambario butą ramioje vietoje ir gyvenciau sau tyliai ramiai
        Gal, bet tame ir bėda, kad kol gyvenu kartu su mama, ji nerekomenduoja įprasti prie pašalpų, nes tai ritimasis dugnan. Kai buvau nepilnametis rodos irgi priklausė kažkas, bet mamai orumas neleido ją imti.

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

Gal, bet tame ir bėda, kad kol gyvenu kartu su mama, ji nerekomenduoja įprasti prie pašalpų, nes tai ritimasis dugnan. Kai buvau nepilnametis rodos irgi priklausė kažkas, bet mamai orumas neleido ją imti.
          Nesąmonė, tai jai gali ir pasakyt. Isdidumas yra nuodeme.
          Paskutinis taisė liutass; 2023.04.20, 14:28.

Comment

Bet tai jei pradėsi susiveikinėti tas pašalpas, ar, kaip siūlė senelis dar ir neįgalumus dėl savo turimų diagnozių, tai mamos žodžiais, aš atsistosiu į eilę su visais tais nelaimėliais - invalidumą turinčiais, bedarbiais, tuberkulioznykais, iš įkalinimo įstaigų grįžusiais, iš vaikų namų išėjusiais, kurie net nemoka elgtis pasinaudoję tualetu ar žinoti iš kur atsiranda duona, nuo svaigalų priklausomais ir pan. bėdžiais.
            Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.04.20, 14:47.

Comment

O jums nebūna taip, kad susapnavus sapną su kažkokiu jums gerai pažįstamu asmeniškai žmogumi, jei tame sapne su juo nutiko kažkas negero/negražaus, tai jūs sutikę tą žmogų gyvai nesijaučiate nepatogiai prieš jį, net jei suprantama kad tai sapnas ir tas žmogus greičiausiai net nežino, kad buvo susapnuotas kažkieno galvoje?

Comment

Mano metų jau nesapnuojama

Comment

Tai kai bus tokia situacija tada ir nuspresi ka daryti.

Beto, per prievartą tikrai nenuvarys dirbti. Esu įsitikinęs kad ir pašalpų jums daug priklauso, tik nemokate pasiimti. Ir kompensacijų.
                  Tai vietoje kompensacijų, didelė tikimybė, kaip kaip alternatyva bus pasiūlyta išsikelti į pigesnį būstą (dabar už nuomą mokam 700EUR mėn.), t.y. į tokį senos statybos kaip Lazdynuose. Žinote, beveik 7 metus pragyvenus tokiame prabangiame naujame, grįžti į senos statybos blokinį rajoną būtų smūgis žemiau juostos.

Comment

Gal kišuosi į pokalbį, bet man atrodo, kad visų priklausančių pašalpų ir lengvatų susitvarkymas kaip tik signalizuoja apie individo motyvacijos, energijos, kryptingumo iliustracijos ryškį.
                    Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

Comment

Tai as turejau omeny tu vienas keliesi i kitą butą ir gyveni iš pašalpų. Aisku, pašalpa bus kazkur apie 200-300€/men tai dar reikes likusius pinigus vistiek iš giminių susirinkti.

Comment

Tai as turejau omeny tu vienas keliesi i kitą butą ir gyveni iš pašalpų. Aisku, pašalpa bus kazkur apie 200-300€/men tai dar reikes likusius pinigus vistiek iš giminių susirinkti.
                        Tai bendrauju tik su seneliu. Alternatyva - bendrauti su likusia gimine, bet tuomet mama apie mane nebenorės nieko žinoti, pakol nenumirs bent jau močiutė. Gal skamba žiauriai, bet pas mus taip yra. Nežinau ar vykęs palyginimas, bet kažkas panašaus, jei karo padėties metu lietuvis dezertyruotų į RU/BY. Žodžiu, kelio atgal namo nebebūtų, nes geriausiu atveju būsi toks kaip pasmerktas.
                        O dėl pašalpų ir kompensacijų, tai tikrai realu, kad koks nors savivaldybės tarnautojas būtent taip ir pasakys - ar ne per gerai, ponia, gyvenat - nuomojatės butą už 700 ir dar norite lengvatų? Tai gal tikrai persikelkite į paprastesnį būstą?

Comment

Su tomd kompensacijom labai sudetingas reikalas, daug suktis reikia, bet viskas imanoma. Tu kolkas gyvenk su mama ir nelysk i tą sritį, perdaug sudetinga bus. Gyvenk savo prabangiame bute, kovok su kaimynais ir triukšminga aplinka, tai ir veikla šiokia tokia ir idomumas gal?

Comment

Įdomumas nebent po visko, kai problema jau būna išspręsta įsikišus pagalbai. Iki tol būna labai baisios laukimo minutės. Didesnė pramoga - tai tas sekiojimas, bet kadangi man buvo pasakyta nebelįsti, tai to stengiuosi ir prisilaikyti, nes man tas žmogus buvo kone dievaitis, o būtent dėl šios priežasties aš jį gerbiu ir vykdau jo prašymą. Bet tai nėra taip nepakeliama, netgi su šypsena galiu kam nors papasakoti, pradedant fraze "Dabar mano judėjimo galimybės po miestą - gerokai suvaržytos". Tuomet jie ima klausinėti kas gi nutiko ir pan. Bet tai tik dalis tiesos. Dar yra tie mane užknisę skelbimai... Bet tikrai degu noru sėsti į seną Škoda troleibusą ir prasilėkti.
                            O močiutė, nors su ja nebendraujam, kokį kartą į metus perveda po porą tūkstantukų - dabar beveik iš tol ir laikomės, nes antraip tektų man eiti dirbti, nes tam tikrais mėnesiais mamos išlaidos už būstą ir maistą, viršija gautas pajamas iš darbo. Toks ten ir bendravimas su močiute - gali su ja nekalbėti, bet kai norės - perves į mamos sąskaitą. O jei tik kiek nors atsiversim, vėl sugrįš jos kontroliavimas, ji mus seks panašiai kaip aš tą pažįstamą - t.y. jei sužinos tikslų mūsų namo adresą, periodiškai pro jį praeidinės, stabtelės, o sutikta sakys, jog "netyčia" arba sugalvos kokią nors priežastį, kodėl jai reikėjo pro čia prasinešti. Nu lygiai tas pats, ką 3,5 metų dariau aš.
                            Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.04.20, 20:53.

Comment

Tavo močiutė, jaučiu mano metų

Comment

1938 m. gimimo. Kaip tas Joe Dassin. Ji gan vėlai susilaukė mano mamos, bet mama manęs - kaip tik būdama labai jauna.
                                O aš būdamas pradinukas manydavau, kad kai automobilis partrenkia žmogų, tai žmogus tvarkingai pagula po automobilio dugnu, o automobilis pravažiavęs virš jo, kažkur už 10-20 metrų, sustoja. Iš tikrųjų, kaip suprantu, atsimušama į mašinos kapotą/stiklą ir tuomet - nukrentama į šoną arba, jei smūgis stiprus, pasiliekama su galva įstrigus dužusiame stikle. Realybėje čia taip žmones partrenkia nebent transporto priemonės aukštu viršumi - traktoriai, fūros, tie patys troleibusai, apie kuriuos ruošiuosi sukurti miniatiūrą. Tik reikia pradžiai susirašyti visus garažinius numerius, kuriuos tuomet žinojau, o tada prisiminsiu, kas su konkrečia mašina dirbo ir pagal to vairuotoj charakterį nupasakosiu, kaip jis elgiasi po avarijos vietoje, teisme ir t.t.

Comment

Tada vyresnė, o mama tai tikrai jaunesnė uz mane

Comment

Tai čia kaip ir aišku. O kaip yra su policija, teismais ir kt. institucijomis? Tipo nori kreipiesi, nori ne? Pvz. jei tavo butą apvogė, gi nėra privaloma pranešti, ar a pvz. jei tau po langais stovi tavo buvęs klasiokas, bet nieko negadina, nerėkauja? Irgi nori kreipiesi, nori - ne (jei pvz. manai, kad kaltininko nepavyks surasti)?

Comment

Del buto vagystės gali ir nesikreipti jeigu tau dzin. Bet pvz jei draustas turtas tai reikia registruoti įvykį policijai, kad gautum draudimo išmoką. Jei lauke pamatai klasioka ir skambini policijai, tai jie nereaguos, dar baudą gaus skambinantis, kad trukdo policijos darbą

Comment

Del buto vagystės gali ir nesikreipti jeigu tau dzin. Bet pvz jei draustas turtas tai reikia registruoti įvykį policijai, kad gautum draudimo išmoką. Jei lauke pamatai klasioka ir skambini policijai, tai jie nereaguos, dar baudą gaus skambinantis, kad trukdo policijos darbą
                                        Nemanau. Galiu sulaužyti 3 savaites duotą pažadą nebesilankyti prie jo namų, bet tikrai bijau, kad baigsis ne mano naudai. Nors adrenalino praeinant pro pat laiptinę (kas bus, jei kaip tik jis lyg tyčia dabar išeis į lauką) būtų 2kart daugiau nei pirmus kelis kartus 2019 m. vasarą, kuomet pirmąkart ten pasirodžiau.

Comment

Bet pažiūrėjęs NVŽR registrą, tai per šiuos metus buvo pradėti bent 5 IT pagal 148-1 straipsnį (Neteisėtas žmogaus persekiojimas). Vadinasi kažkas kažką sekė, tada auka pasiskundė ir kažkokių įrodymų užteko? Aišku, tas įrašas žemėlapyje dar nepasako, kad kaltininkas nubaustas, bet matyt kažkaip įmanoma įrodyti? Nes jei nusikaltimo sudėtis mažareikšmė (pvz. tik stovima ir "budima", ko gero išvis net nepradės tyrimo. Pamenu kai tada gulėjau psichūškėj ir skambina tokia Raizgytė, sako, čia dėl konflikto su kaimynu. Tai jau iš jos klausimų man ir atsakymų supratau, kad ji tik išsiųs jam atsakymą, kad atsisakoma pradėti IT ir viskas. Bet jeigu jau pradėjo, reiškia kažkaip buvo nustatytas pats sekiojimo faktas - pvz. sekliui nematant padarytos jo nuotraukos... nu arba gal ten kažkas rimtesnio, pvz. kas vakarą siunčiamos žinutės - jas išsaugojus tai gali būti svarus įrodymas. O aš su juo kaip tik elektroniniais ryšiais nesusisiekinėdavau - tik reguliariai prasišniodavau pro jo namus ar rūmus (turiu omeny universiteto rūmus).

Comment

Working...
                                          X