Parašė liutass
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
Dėl ko? Jie gi patriotai. Yra dar toks Rolando Kazlo spektaklis "Patriotai". Birutės - kalnas! Kęstučio.... įduba!
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąMūsų visuomenė yra labai kvaila ir žiauri. Eiti į ofisą dirbti tai išviso beprotystė yra
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąO iš ofiso?
Comment
-
O ne ciniškai atrodo, kuomet kaimo gyventojas turi mašiną? Ją laiko sau priklausančiame sklype, dažnai nuo pagrindinės gatvės į namą yra žolėje pravažinėtos tokios provėžos ir šalia trobytės stovi mašiniukas Audi A3. Bet juk artimiausi Regitros padaliniai, teisių išsilaikymo punktai juk yra didesniuose miestuose. Taip išeina, jog pagal šią idėją, automobilius galėtų turėti tik miestų ribose gyvenantys žmonės. Nes, gerai, paimkime kad ir tuos mano Šarkaičius. Juk vis tiek, to kaimo gyventojas vairavimo mokyklą lankė ir vairuotojo pažymėjimą gavo savo rajono centre - Širvintose, jei ne tikėtiniau, kad išvis Vilniuje. Gi nesam dar tokia išvystyta šalis, kad kiekvienuose Šarkaičiuose turėtume po Regitros padalinį...
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąGaila man tų kaimų gyventojų.
Comment
-
Bet tai kokia laimė man būna pamatyti prie savo namų stovinčią (ar kažkada seniau stovėjusią), ar gretimuose pastatuose dirbančio žmogaus mašiną paliktą kur nors kitur (t.y. ten, kur tas žmogus realiai gyvena. Bet retai tokia laimė nusišypso, gal tik po vieną į metus taip randu. Kažin kur galėtų gyventi dauguma tų darbuotojų, kur dirba pastatuose šalia mano namų? Ar gali būti taip, jog išvis net ne Vilniaus mieste arba kažkokiuose užkampiuose, kaip Vaidegiai (skamba kaip vieta, kur keliamasi iš vargo), ar Netimero kalvos ar dar kokie nors suburbanizacijos produktai...
Comment
-
Bet tai kas baisiausia, iš nuo 2004 m. išduodamų valstybinių numerių raidžių nebeįmanoma pasakyti apskrities, kurioje registruota transporto priemonė. Mane labiausiai baugina automobiliai, kurių savininkai yra deklaruoti ne rajono centre - tokiu adresu, policijai nusprendus paskambinti savininkui dėl nevietoje paliktos mašinos ar signalizacijos, tai man kraupiausiai atrodys tokio vairuotojo adresas, kuris skambės kaip pavyzdys: "Šarkaičių k., Širvintų r., Gelvonų sen., Strazdų g. X". O juk to automobilio, kaip ir visų kitų, raidės tokios pačios, skaitmenys tie patys, ant visų ta ES vėliavėlė yra - atrodo, viskas taip pat, civilizuotai, bet va visagalis pareigūnas, prisijungęs prie duomenų bazės, gali pamatyti, kur jo vairuotojas gyvena, ir netgi, kur dirba. Tas ir baisu, kad tiek didmiesčiuose, tiek kaimuose gyvenančių automobilių šeimininkų numeriuose neįžvelgsi nieko neįprasto. Va kad ir dabar po mano langais stovinčios mašinos - tikrai bus bent viena (o gal ir daugiau negu pusė), kurie oficialiai deklaruoti visai ne čia, ne mieste, o kur nors kaime. Mane iš visų to adreso sudedamųjų dalių, labiausiai kraupina tai, kad šalia kaimo pavadinimo yra nurodoma ne tik rajonas, bet ir seniūnija.
Comment
-
Žiūrėkite, na kad ir policija mane oficialiai įpareigoja nesiartinti prie tam tikro asmens gyvenamosios ar darbo vietos. Tačiau nutinka taip, kad po to uždraudimo, pro mano namus pravažiuoja kitas automobilis, kurio savininkas gyvena prie to mano persekioto žmogaus namų. Galiu eiti per jo ratai ar nelabai? Manau, kad galiu. Tai kodėl tuomet negaliu atsidūrinėti prie jo namų? Juk tai praktiškai tas pats. Tarkime, aš paspaudęs ranką žmogui, kuris kažkada gyvenime yra lankęsis Somalyje, tai aš jaučiuosi pats aplankęs Somalį. Arba jei ryt prie mano namų atvyks fūra iš Lenkijos, tai savo batais atsistojęs ant asfalto vietos, per kurią prariedėjo jo padangos, ar reguliuojant kur sustoti, plika ranka paliesiu jo tentą - aš praktiškai jausiuosi pabuvojęs Lenkijoje.
Bet va prie to žmogaus namų man lankytis uždrausta, bet pereiti per prie jo gyvenančio žmogaus ratai - kažkodėl nedraudžiama. Kodėl? Penktadienį kaip tik pro mane pravažiavo to mano sekiojamo žmogaus kaimynas, gyvenantis tame pačiame name. Tai toks keistas jausmas apėmė, žinote... Lankytis ten tarsi uždrausta, bet jei kirsdamas važiuojamą dalį atsistosiu ant vietos, per kurią prariedėjo kito ten gyvenančio ratai - nieko už tai nebus.
liutass , ką manote apie tuos padangų ratus ir koreliaciją su mano (ne)galėjimu pačiam apsilankyti tose vietose? Taip pat būtų gerai išgirsti ir kitų forumiečių, kurie apsilanko šioje temoje, bet nedrįsta parašyti, nuomones.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąAs jau sakiau, kad gali. Policija negali liepti, ta gali apspręsti tik teismas o teismui reikia argumentų, kodėl turėtų uždrausti tau būti kur nori.
Taip pat neatsakyta į klausimą, kas susiję su ėjimu per ratai.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąAs neturiu ka tiek papasakoti kaip tu. Iš namų niekur neinu, sveikata del karo baisiai paslijusi, geriu benzodiazapinus, nuo kuriu esu priklausomas, turiu nemažą Sodros skolą, greitosios kviesti, kai reikia, negaliu, nes reikės susimokėti, vienintele pramoga turkiški serialai, kurių kasdien labai laukiu, o kai savaitgaliais jų nerodo, tai nors nusisauk
Dar mažas būdamas matydavau parduotuvėse ar kur tai ten tokį užrašą "PAŠALINIAMS ĮEITI DRAUDŽIAMA". Tai man kažkaip buvo susišvietę, kad ne "pašaliniams", bet "Pašalinims", o gal ir tik šis vienas žodis be toliau sekančių "įeiti draudžiama", t.y. tokia žiauriai nesvetinga vieta-kabinetukas, kur tu specialiai ateini tam, kad tave iš ten išgrūstų lauk, dar ant kaktos uždėdami antspaudą (su raudona žvaigždute) - *Pašalintas.
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
Taip, antras skaičius buvo 8, bet gatvei, kurioje gyvenu, prieš metus buvo suteiktas pavadinimas, nes anksčiau ji buvo bevardė, tai dabar mano namo numeris - vienženklis skaičius ir 8 nebėra. Gatvė irgi nebe iš Ž raidės, nors anksčiau tokia ir buvo.-
Comment
Comment