Šalia mano namų yra pastatas, kuriame patalpas besinuomoja daug įmonių. Viena jų užsiima kiniškų šviestuvų prekyba (aišku to, kad jie kiniški, savo www jie šį faktą nutyli, tą aš sužinojau pakalbėjęs su jų sandėlininku). Žodžiu, vieną dieną matau palikta siunta, kur vienąkart gavėjas - Panevėžio ligoninė, o kitąkart - Raseinių ligoninė. Dabar toks reikalas - jei dėl skubios neplaninės pagalbos esu nuvežamas į ligoninę, jau žinodamas, jog joje viskas apšviečiama kinijoje pagamintomis lempomis, t.y. kad aš būsiu operuojamas palatoje, kuri apšviečia kinų gamybos šviestuvu. O man ši šalis nepatinka, nes joje vyraujanti ideologija yra komunizmas, kurio vienas ir bruožų - draudžiama kritikuoti valdžią (už šį pažeidimą gali atsidurti už grotų)? Ką man daryti, kur dėtis? Prašytis į kito miesto ligoninę? O jei visos šalies ligoninės aprūpinamos vien kiniškais "apšvietimo sprendimais"? Kaip išvis galima prekiauti, bendradarbiauti su "kūjo ir pjautuvo" partijos valdoma šalimi? Nes "pigu", nes "apsimoka"? (panašiai kaip didelė dalis Europos su "chuilo dujomis"). Beje, juk minėta šalis tikrai negarsėja aukšta kokybe. Kone bet kuris atsitiktinis gatvėje sutiktas praeivis manyčiau jaustų skirtumą tarp savokų "kiniška kokybė" (t.y. greit sulūžtantis, nekokybiškas, susižalojimo pavojų keliantis daiktas) ir kokia nors "vokiška kokybė" ar kokia nors ten japoniška.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąŠalia mano namų yra pastatas, kuriame patalpas besinuomoja daug įmonių. Viena jų užsiima kiniškų šviestuvų prekyba (aišku to, kad jie kiniški, savo www jie šį faktą nutyli, tą aš sužinojau pakalbėjęs su jų sandėlininku). Žodžiu, vieną dieną matau palikta siunta, kur vienąkart gavėjas - Panevėžio ligoninė, o kitąkart - Raseinių ligoninė. Dabar toks reikalas - jei dėl skubios neplaninės pagalbos esu nuvežamas į ligoninę, jau žinodamas, jog joje viskas apšviečiama kinijoje pagamintomis lempomis, t.y. kad aš būsiu operuojamas palatoje, kuri apšviečia kinų gamybos šviestuvu. O man ši šalis nepatinka, nes joje vyraujanti ideologija yra komunizmas, kurio vienas ir bruožų - draudžiama kritikuoti valdžią (už šį pažeidimą gali atsidurti už grotų)? Ką man daryti, kur dėtis? Prašytis į kito miesto ligoninę? O jei visos šalies ligoninės aprūpinamos vien kiniškais "apšvietimo sprendimais"? Kaip išvis galima prekiauti, bendradarbiauti su "kūjo ir pjautuvo" partijos valdoma šalimi? Nes "pigu", nes "apsimoka"? (panašiai kaip didelė dalis Europos su "chuilo dujomis"). Beje, juk minėta šalis tikrai negarsėja aukšta kokybe. Kone bet kuris atsitiktinis gatvėje sutiktas praeivis manyčiau jaustų skirtumą tarp savokų "kiniška kokybė" (t.y. greit sulūžtantis, nekokybiškas, susižalojimo pavojų keliantis daiktas) ir kokia nors "vokiška kokybė" ar kokia nors ten japoniška.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
O jūs tikras kad šiuos sakinius rašėte prie nekinietiškos lempos?
Dar aišku kitas mane dominantis dalykas - prekės kelias iki Lietuvos. Į kokios kompanijos jūrinį konteinerį ji pakraunama ("Maersk", "YangMing", "tex", "Magellan"), bei atplaukus į Lietuvą, pagal ką parenkama firma, kuri nugabens tą konteinerį iki reikiamo objekto ar sandėlio ("Autovesta", "Horvatra", "Transaulita", "Autoverslas", "Transkela", o gal "Autovingis"? Ne tiek ir daug jų yra.
Ir kitas dalykas, kaip suprantu, nekokybiškos prekės gaminamos tik toje žemyninėje, t.y. komunistinėje kinijoje, o vat viskas kas iš Taivanio, tai jau aukšta klasė, nes ten vyrauja demokratija, o ne diktatūra...
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
O jūs tikras kad šiuos sakinius rašėte prie nekinietiškos lempos?
Comment
-
O įsivaizduokite - jei esi 40-50 m. amžiaus jūreivis, ir beplaukiojant kažkur viduryje Atlanto vandenyno, papasakoji savo kolegoms tokią istoriją:
Visai neseniai mano garbaus amžiaus tėveliui buvo problemų su inkstais. Su kitais šeimiškiais (šeimos nariais) jautėme, kad operacija neišvengiama. Nusprendžiau būti donoru ir paaukoti vieną savo inkstą tėvui, kuriam jo taip reikia, kone gyvybiškai. Po savaitės nuvažiavome į ligoninę. Ten tėvelį greitai paguldė į palatą. Iki operacijos buvo likę gal pora valandų. Tuomet sėdėjau šalia jo. Kalbėjomės - apie gyvenimą, apie viską. Iki momento, kuomet man teks lygiagrečiai gultis ant operacinio stalo, likus gal pusvalandžiui, staiga apėmė keistas jausmas. Persigalvojimo jausmas. Pagailo atiduoti vieną savo inkstą. Jau buvau aprengtas ligoninės chalatu, dengiančiu tiek viršutinę kūno dalį, tiek kojas, primenančiu pižamą. Atsiradus skylei, kuomet nieks iš personalo nemato, išslinkau per 1-o aukšto langą, o šalia ligoninės ėjo geležinkelio bėgių atšaka. Ir visai netoliese, gal už kokių 100 metrų stovėjo be priežiūros palikta drezina. Aš tik hop ant jos ir tik čyru-džyru ir rankomis lankstydamas tą svirtį, irdamasis pirmyn ir pasprukau. Su kiekvienu trūktelėjimu į priekį apimdavo palengvėjimo jausmas, kuomet ligoninė vis tolo, tolo, kol galiausiai visai išnyko iš mano horizonto. "daktarai jau nebematys, nebegaudys" - pamaniau.
Kažin, ką, išgirdę tokią istoriją, padarytų kiti kolegos jūreiviai?
"Išdavei savo tėvą, niekše!" Davai, griebiam jį, tu už kojų, aš už rankų ir metam per bortą! Po dar kelių akimirkų pasigirsta PLIŪŪŪMPT!"
Istorijos pabaiga.
Comment
-
Šiandien troleibuse nutiko įdomus dalykas: keleivių kontrolė įlipa, prieina prie jaunos, vidutinio grožio merginos:
- Bilietą pateikite!
- Neturiu.
- Banko kortelę turite?
- Irgi neturiu.
- Tada dokumentą duokite!
- Irgi nėra...
- Savo asmens kodą prisiminsite? Išlipkite prašom...
Be abejo, važiuoti nesusimokėjus yra niekšiška. Juk tai prilygsta tokiai pačiai vagystei. Į priemiestinį ar tarpmiestinį nesusimokėjęs nepraspruksi, nes reikia praeiti pro vairuotoją įlipant pro priekines duris, o va į miesto transportą paprasčiau įlipti bet kam. Norisi tikėti žmonių sąmoningumu ir kad savaime taip nebūtų, kad kažkas nesusimoka. Bet iš kitos pusės, ta kontrolė, tie inspektoriai, tos baudos. Kaip aš sakau - juk mes lietuviai - vieno kraujo broliai. Kas mes tokie, kad vieni kitus skriaustume - bele kokiais būdais? Juk kad ir kokios būtų žmogaus pareigos ar statusas visuomeninėje sanklodoje - po drabužiais visi žmonės vienodi - mokytoja vs mokinys, ministras vs bomžas, pareigūnas vs pažeidėjas. Atrodo visi esam tos pačios šalies piliečiai, gyvenam tame pačiame mieste, tuose pačiuose mikrorajonuose, galbūt net esam kaimynai... ir vat vieni užima dominuojančią padėti kitų atžvilgiu, yra įgiję teisę bausti kitus. Bet ar tie patys baudėjai visada viską patys daro sąžiningai ir pagal taisykles? Ar jie, dingus jų kačiukui, neklijuoja skelbimų ant stulpų? Ar neina per raudoną šviesoforo signalą? Ar nerūko, ar nekalba rusiškai (taip, tai ne nusikaltimai, bet tai yra žemo lygio chamiškai atrodantys užsiėmimai), ar viešajame tūlike esant reikalui moka ne tik nuleisti vandenį, bet ir padirbėti su šepečiu? Pvz. nemažai tyrėjų iš policijos, kuriems tiesiai paštu siunčiu KET pažeidėjų nuotraukas, tai asmeniniame gyvenime jie nėra tokie rimti - viena fb profilyje pozuoja su taurele nealkoholinio vinčenzo (t.y. vyno), kita turi sūnų, kuris pats linkęs ieškoti pateisinimų nusikaltimams ir pranešėjus vadinti "kaziolais", dar kitos dvi lyg ir antivakserės. Arba pagooglinęs vieno savo klasioko tėvo pavardę, radau jo priimtą nutarimą vienam žmogeliui už tam tikrų "pareigų nevykdymą". Juokingiausia, kai tas jo tėvas pats irgi turi administracinių nusižengimų, tačiau ir pats turi teisę bausti kitus, pats turėdamas baudų. O kiek kartų jo sūnus baustas už važiavimą su pasibaigusio galiojimo bilietu...
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąŠiandien troleibuse nutiko įdomus dalykas: keleivių kontrolė įlipa, prieina prie jaunos, vidutinio grožio merginos:
- Bilietą pateikite!
- Neturiu.
- Banko kortelę turite?
- Irgi neturiu.
- Tada dokumentą duokite!
- Irgi nėra...
- Savo asmens kodą prisiminsite? Išlipkite prašom...
Be abejo, važiuoti nesusimokėjus yra niekšiška. Juk tai prilygsta tokiai pačiai vagystei. Į priemiestinį ar tarpmiestinį nesusimokėjęs nepraspruksi, nes reikia praeiti pro vairuotoją įlipant pro priekines duris, o va į miesto transportą paprasčiau įlipti bet kam. Norisi tikėti žmonių sąmoningumu ir kad savaime taip nebūtų, kad kažkas nesusimoka. Bet iš kitos pusės, ta kontrolė, tie inspektoriai, tos baudos. Kaip aš sakau - juk mes lietuviai - vieno kraujo broliai. Kas mes tokie, kad vieni kitus skriaustume - bele kokiais būdais? Juk kad ir kokios būtų žmogaus pareigos ar statusas visuomeninėje sanklodoje - po drabužiais visi žmonės vienodi - mokytoja vs mokinys, ministras vs bomžas, pareigūnas vs pažeidėjas. Atrodo visi esam tos pačios šalies piliečiai, gyvenam tame pačiame mieste, tuose pačiuose mikrorajonuose, galbūt net esam kaimynai... ir vat vieni užima dominuojančią padėti kitų atžvilgiu, yra įgiję teisę bausti kitus. Bet ar tie patys baudėjai visada viską patys daro sąžiningai ir pagal taisykles? Ar jie, dingus jų kačiukui, neklijuoja skelbimų ant stulpų? Ar neina per raudoną šviesoforo signalą? Ar nerūko, ar nekalba rusiškai (taip, tai ne nusikaltimai, bet tai yra žemo lygio chamiškai atrodantys užsiėmimai), ar viešajame tūlike esant reikalui moka ne tik nuleisti vandenį, bet ir padirbėti su šepečiu? Pvz. nemažai tyrėjų iš policijos, kuriems tiesiai paštu siunčiu KET pažeidėjų nuotraukas, tai asmeniniame gyvenime jie nėra tokie rimti - viena fb profilyje pozuoja su taurele nealkoholinio vinčenzo (t.y. vyno), kita turi sūnų, kuris pats linkęs ieškoti pateisinimų nusikaltimams ir pranešėjus vadinti "kaziolais", dar kitos dvi lyg ir antivakserės. Arba pagooglinęs vieno savo klasioko tėvo pavardę, radau jo priimtą nutarimą vienam žmogeliui už tam tikrų "pareigų nevykdymą". Juokingiausia, kai tas jo tėvas pats irgi turi administracinių nusižengimų, tačiau ir pats turi teisę bausti kitus, pats turėdamas baudų. O kiek kartų jo sūnus baustas už važiavimą su pasibaigusio galiojimo bilietu...
Comment
-
Šiąnakt sapnavau, kad infiltravausi tarp VGTU studentų (na kad tipo irgi ėjau klausyti paskaitų, nors nesu studentų sąrašuose). Kažin ar taip realybėje techniškai įmanoma, ar kas nors pastebėtų, kad čia pašalinis asmuo? Dėstytojai juk turi turėti kažkokius grupių sąrašus, ten tikriausiai irgi kaip mokykloje - sako vardą/pavardę ir turi atsiliepti? Ar ne?
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąash jeu be kelniū
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąo galima tralejbuse kantrolei susimokieti natura
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
Naudodamasis kompiuteriu įprastai lempos nežiebiu. Bet kitas klausimas, ar kinai apskritai teoriškai gali pagaminti kažką patvaraus/kokybiško/negendančio?
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąŠiąnakt sapnavau, kad infiltravausi tarp VGTU studentų (na kad tipo irgi ėjau klausyti paskaitų, nors nesu studentų sąrašuose). Kažin ar taip realybėje techniškai įmanoma, ar kas nors pastebėtų, kad čia pašalinis asmuo? Dėstytojai juk turi turėti kažkokius grupių sąrašus, ten tikriausiai irgi kaip mokykloje - sako vardą/pavardę ir turi atsiliepti? Ar ne?
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąŠiąnakt sapnavau, kad infiltravausi tarp VGTU studentų (na kad tipo irgi ėjau klausyti paskaitų, nors nesu studentų sąrašuose). Kažin ar taip realybėje techniškai įmanoma, ar kas nors pastebėtų, kad čia pašalinis asmuo? Dėstytojai juk turi turėti kažkokius grupių sąrašus, ten tikriausiai irgi kaip mokykloje - sako vardą/pavardę ir turi atsiliepti? Ar ne?
Siūlyčiau visokias labai bendrines paskaitas nueit (Vadyba kokia), kur labai random studentai, neiti į visokias labai specifines kaip Absoliutaus juodo kūno spinduliavimo specifikos (ar bet kaip pan. vadinas paskaita), kur spėju visi vieni kitus bent jau iš matymo pažįsta
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Priklauso nuo kiek studentų salėje ir koks dėstytojas.
Siūlyčiau visokias labai bendrines paskaitas nueit (Vadyba kokia), kur labai random studentai, neiti į visokias labai specifines kaip Absoliutaus juodo kūno spinduliavimo specifikos (ar bet kaip pan. vadinas paskaita), kur spėju visi vieni kitus bent jau iš matymo pažįstaPaskutinis taisė Kristupas0220; 2022.11.28, 21:19.
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąO kaip vyksta pats paskaitų procesas, ten viskas taip griežtai kaip mokykloje - kiekvieną dieną kiekvieno dalyko mokytoja kaip koks cerberis pagal sąrašą vardina mokinius (arba nužiūri pati) ir neatvykusiems sukala "n" raides ir t.t.? Paskaitose taip pat?
Arba ten jei dėstytojas kažką diktuoja taip visi turi klusniai rašyti, ar ten viskas daug liberaliau - ką nori tą užsirašai, tik svarbu, kad paskui atsiskaitytum? Pats nelabai su kuo bendrauju, nėra pas ką išsiklausinėti visų smulkmenų - nes mokykloje tai atsimenu jei kokia biologijos mokytoja diktuoja apie purkas ir sėklapradžius, visi privalo palenkti galvas su tušinuku rankoje, o jei atsiras koks vienas priešgyniaujantis - tuoj mokytoja klaus "O ko tu nerašai?".
Universitetuose kaip suprantu tie dėstytojai tokie, kuriem viskas dzin. Tarkime, jei mokytoja mokykloje sustabdydavo patyčias, tai koks nors docentas ten apsimes kad nieko nemato, tipo "išsiaiškinsite patys".
Kas liečia studijų metus, jei ir pasityčioja, taip neimi į galvą, kartais labiau biesina pasiruošt egzaminams. Plius pats jau net jei ir nebuvai rajono virtuvėje, jau susigaudyt kas yra kas šiek tiek lengviau, nes vis tiek atrandi pasikartojančius paternus tarp žmonių, žinai kaip kas reaguos. Aišku nebent gilesnės autizmo formos, kur visiškai kitaip žmones supranti, tada gal ir kita kalba.
Gal kad ir skirtingos grupės, bet vis tiek iš matymo kažkiek jau visus pažįsta. Arba jei kiekvieną kviestų prisistatyti pavarde, aš pasakyčiau savo, tai iškart atskirs, kad aš kažkoks pašalietis. Bet šiaip visai būtų įdomu taip sudalyvauti ir galbūt kažką sužinoti. Ten ir paskaitos, juk nėra taip, kad kiekvieną trečiadienį visą laiką būna tik kokios 4? Vieną tos savaitės dieną gali būti vienaip, o kitą - jau kitaip, kažkas nukelta, perkelta ar pan. Kaip mokykloje būdavo klasės auklėtoja, kuri neatvykus kelias dienas iš eilės skambindavo klausinėti kas atsitiko, tai universitete šito jau nelabai įsivaizduoju. Dėstytojas pila savo teoriją, o tu jau kaip nori, taip išmok, ką nori, tą įsidėk į galvą, nieks per prievartą lankyti paskaitų neverčia.
Gali bandyti sudalyvauti kokiojenors bendrinėje paskaitoje kur daug žmonių, jeigu kas ir įvyks, manau neturėtų būt bėdų, nes nustebčiau jei bus Svarbu neišsiskirsti bei nieko nepridirbti.
Comment
-
O už tokį dalyką kas nors gali iškviesti policiją, maždaug "kažkoks įsibrovėlis, užsienio agentas" ir panašiai?
Antra, kas esate lankęsi tokiose šalyse, kaip JAV, Bulbašija, Tailandas, Iranas, Egiptas ir t.t.? Visas šias šalis vienija tai, kad jose teisėtai taikoma mirties bausmė. Taip, retas turistas į kitą šalį atvažiuoja daryti nusikaltimų, bet vis tiek būtų įdomu iš jūsų sužinoti, koks jausmas būti šalyje, kurioje esant reikalui, tu irgi gali būti nuteistas mirti?
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąO už tokį dalyką kas nors gali iškviesti policiją, maždaug "kažkoks įsibrovėlis, užsienio agentas" ir panašiai?
Antra, kas esate lankęsi tokiose šalyse, kaip JAV, Bulbašija, Tailandas, Iranas, Egiptas ir t.t.? Visas šias šalis vienija tai, kad jose teisėtai taikoma mirties bausmė. Taip, retas turistas į kitą šalį atvažiuoja daryti nusikaltimų, bet vis tiek būtų įdomu iš jūsų sužinoti, koks jausmas būti šalyje, kurioje esant reikalui, tu irgi gali būti nuteistas mirti?
Comment
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
nebūna tokių kaip tik tuo atveju jei ne galiu biškį pabalamutino tai kad jau buvo per daug pH tai yra vienas didžiausių to the Baltics don't get this twice ir kaip jie atrodė kad beveik viskas gerai bet noriu paklausti ir šiaip sau leisti įsigyti kuponą šiame oro linijas kurios buvo vadinamos pagal jį titulą bet noriu kad mano gydytoja dietologė Laura ir šiaip jau buvo paskutinis pranešimas kad ir ką žinau kaip tai veikia pagal jį titulą iš tikrųjų buvo jo mokinys turi teisę pagal savo skonį bei aromatą kuris šlovinamas ir kad bažnyčia prisideda ir šiaip šiais laikais visur ir šiaip sau ir kitiems renginiams ir ramiam ir aktyviam poilsiui prie ko neturiu vairuotojo pažymėjimo kopija kuri buvo pastatyta iš plytų mūro darbai iš tikrųjų buvo jo mokinys tai yra viena didžiausių ir svarbiausių Lietuvos generolams o kas yra mts kad jis turi jungtis ir šiaip
Comment
-
O ten tas pavadinimas "Vilniaus universiteto Santaros klinikos" ir kiti panašūs, tai čia tik skambus pavadinimas ar tai kaip nors susiję su Vilniaus universitetu (tuo, kuriame studijuoja visokie iš kaimų suvažiavę jauni pacukai, kurie iš Saulėtekio alėjos suka ne kairėn, kaip visi ja važiuojantys maršrutai, bet į dešinę, tuomet apsisuka Nemenčinės plente ir kliokia ta autostradine Milašiaus gatve). Man atrodo, žodis ("profesija") studentas yra tolygus žodžiui "kvailys". Nes kiek matau studentus per pertraukas tarp paskaitų, tai visi išėję rūko ir kalbėdami žvengia. Aš įsivaizduoju mokinys, studentas yra lygu žinių sekėjas. Na bent jau oficialiai taip turėtų būti. Tačiau kai pamatai ką jie kalba per pertraukas, kuo gyvena, neatrodo, kad jie siektų tų žinių, atrodo jog labiau ateina pažvengti, gerai praleisti laiką.
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąDabar toks reikalas - jei dėl skubios neplaninės pagalbos esu nuvežamas į ligoninę, jau žinodamas, jog joje viskas apšviečiama kinijoje pagamintomis lempomis, t.y. kad aš būsiu operuojamas palatoje, kuri apšviečia kinų gamybos šviestuvu. O man ši šalis nepatinka, nes joje vyraujanti ideologija yra komunizmas, kurio vienas ir bruožų - draudžiama kritikuoti valdžią (už šį pažeidimą gali atsidurti už grotų)? Ką man daryti
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimąO už tokį dalyką kas nors gali iškviesti policiją, maždaug "kažkoks įsibrovėlis, užsienio agentas" ir panašiai?
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąAtsisakyk gydymo ir nudvėsk.
Comment
Comment