Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O kai pašalinamas koks nors forumietis, kur nors nuskamba apie tai skelbianti finalinė rungtynių sirena? O, su žodžiu sirena prisiminiau tokį bajerį - Rokiškio krašto laikraštis "Rokiškio sirena", įvažiuojant į miestą kažkada kabėjo plakatas, kur jie save pavadino kaip "Žiniasklaidos chuliganai Rokiškyje". O tas forumietis, gyvavęs trumpiau nei kokia nors Kruševo Respublika, vardu "Policija", ten tikras pareigūnas, jam galima pranešti apie įvairius pažeidimus ar jis tik taip čia pasivadinęs? Man tai juokingas jo avataras, kur pasivogė "VIČI" logotipą ir jame įsirašė, kad yra neva solidarus su Kaunu. Įdomu, ką rašo prisijungus ekrane, kuomet esi išper(s)tas visam laikui? Kodėl paprastam žmogui sunku ar net neįmanoma prisibrauti iki savo šalies prezidento maloniam pokalbiui? Čia kalbu ne tik apie Lietuvos vadovą. Nuo ko jie taip saugomi, galima pamanyti, kad kas nors tik ir laukia kaip iš pasalų užpulti. Jeigu rimtai, tai kas ta "Policija"? Tadžmachalis atkrenta, lieka gal tikrai dangoraižistas? Galite duoti jam mano el. paštą, aš jam parašysiu laišką ir galėsime bendrauti privačiai. Su trydeniu irgi tas pats.

    Comment


      MedinisStrazdas nežinote, jei visus savo turimus eurus trumpam išsikeisčiau į kokią nors daug labiau žemumose esančią valiutą, o po to pasiversčiau atgal į eurus, tai netapčiau milijonieriumi? Arba atvirkščiai - kokios nors trečio pasaulio šalies gyventojas visas savo santaupas pasikeičia į eurus, o po to - atgal į savo valiutą? Ar čia nepavyks taip gudriai sužaisti? Jei taip, ko gero ši gudrybė būtų seniai išbandyta ir čia būtų kaip alternatyva tam mano neseniai minėtam "pinigų pardavinėjimui".

      Comment


        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
        MedinisStrazdas nežinote, jei visus savo turimus eurus trumpam išsikeisčiau į kokią nors daug labiau žemumose esančią valiutą, o po to pasiversčiau atgal į eurus, tai netapčiau milijonieriumi? Arba atvirkščiai - kokios nors trečio pasaulio šalies gyventojas visas savo santaupas pasikeičia į eurus, o po to - atgal į savo valiutą? Ar čia nepavyks taip gudriai sužaisti? Jei taip, ko gero ši gudrybė būtų seniai išbandyta ir čia būtų kaip alternatyva tam mano neseniai minėtam "pinigų pardavinėjimui".
        Taptum, bet kas tau iš to?

        Comment


          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

          Taptum, bet kas tau iš to?
          Taigi vis tiek geriau daugiau pinigų pasidaryti, gal net leisčiau sau prabangą važiuoti su taksi virš 70 km į savo kaimą ir tiek pat atgal? Bet jei tokia gudrybė išties įmanoma, kodėl apie ją nerašo taip plačiai?

          Comment



            Parašė Žuvies grybas
            visi jus cia sabutylnikai jibani susirinke. Viens uz kita geresni


            Kelkitės, lodoriai, likimo suvienyti
            Gyvenate jūs kaime su elektra, bet be vandentiekio ir kanalizacijos
            Rūkote cigaretes kontrabandines, lukašenkos rėžimą remdami
            Ir rėkiate - valdžia nemokamo buto n`duoda kaip anuomet

            Susirinkę keikiatės ir keikiate kitus
            Tik Nuosėdai atvykus papuošite sparnus
            Ir apglėbę viens kitą, sustoję ratu
            Sakysite - Lietuviais mes būsim amžinai

            Nors už tradicinę šeimą esate
            Vaikų gal turite net 3
            Tačiau ir kiti vyrukai ar berniukai jums irgi ne svetimi
            O, kaip gera kiaušinienės išsikept ant dujų

            Mašiną Audi seną pagriuvusią vairuojate
            Negaila gi - jei dėl kontrabandos konfiskuos
            Ir "24 valandas" sutikę džiaugsmingai
            Rūgsite amžinai padangėje kaimo niūraus!

            Comment


              O tai kas nors esat pakliuvę į raudonąjį autobusiuką ir galite kuo smulkiau nupasakoti, kaip vyksta dialogas jame? Ir ar baudą galima mokėti iškart, ar kontrolieriai pasilieka su savimi vieną protokolo kopiją ir tik po kelių savaičių nagrinėjant bylą reikia laukti, kol tau paštu įkris tas protokolas ir tik tada galėsi apmokėti?

              Comment


                Jaučiu šitas girtuoklis žiūrėdamas į Google streetviewmobilį galvoja kažką panašaus į

                - Oho! NSO!?

                https://www.google.com/maps/@54.6294...8192?entry=ttu

                Comment


                  Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

                  Taigi vis tiek geriau daugiau pinigų pasidaryti, gal net leisčiau sau prabangą važiuoti su taksi virš 70 km į savo kaimą ir tiek pat atgal? Bet jei tokia gudrybė išties įmanoma, kodėl apie ją nerašo taip plačiai?
                  pinigų daugiau nebūtų, tik nominalas skirtingas. Milijonieriu netampi švaistydamas pinigus taksi.

                  Comment


                    O visos tos duomenų bazės, registrai kur kaupiami duomenys apie asmenis - kokia jų paslaptis? Kalbu apie tą faktą, kad pvz. aš savo kompiuteryje niekaip negaliu atsidaryti jų visų? Turbūt pas su tuo dirbančius tarnautojus į kompiuterius instaliuojama specialiu prašymu ta ikonėlė, o paspaudus reikia suvesti kažkokius duomenis? Įdomu, pas kurios iš 90+ institucijų, surašančių AN protokolus, lengviausia įsiprašyti atsistoti šalia darbuotojo ir pažiūrėti - mane itin domina kaip atrodo kompiuterio ekranas, ką ir kaip jie mato - kad ir apie transporto priemonės valdytojo telefono numerį, adresą, darbovietę. Kaip vadinasi mygtukas, kurį spustelėjus, kelio atgal nebėra - duomenys apie nusižengimą tampa matomi visiems kitiems to dalyko naudotojams, o asmeniui į VMI paskyrą įkrenta pranešimas apie suformintą baudą? Gal "Patvirtinti" arba "Įkelti į AN" ar dar kaip? Ar galima atšaukti savo sprendimą, ar tada jau reikia rašyti prašymą IRD`ui? Įdomiausia tai, kad tie protokolus surašantys pareigūnai - jie tokie patys žmonės - gal netgi patys pažeidinėja iš nežinojimo - pvz. keleivių kontrolierė, dingus jos kačiukui Brisiui, klijuoja skelbimus ant stulpų? Juk tie baudėjai irgi nėra kažkuo ypatingi - ir miega, ir į tualetą eina ir netgi turi šeimas. Kaip jie jaučiasi surašydami protokolą - ar jiems nė kiek nepasidaro gaila to nusižengėlio? Kaip jie su tuo dorojasi? Ar panašiai kaip adminas, pašalinęs "Policiją" bei "Žuvies grybą". Kodėl jie nebijo, kad juos tas pažeidėjas susiras kokiam tamsiam kampelyje ir užpjaus? Juk gal ir mano name yra gyventojas, turintis prieigą prie ANR? Turbūt prieš priimant į kurią nors iš tų institucijų tau paduodamas lapas, kurio titulinis užrašas "Prašymas. Informatikos ir ryšių departamentui. Suteikti prieigą prie ANR..." ar pan nesąmonę. Nejaugi nieks napažįstate, neturite su tuo dirbančių kaimynų? O savo kaimynus tas ANR naudotojas irgi nubaus, ar tipo, nelies? Man tai gyvenime yra šventas tik vienas žmogus ir jo aplinka - tas, kurį sekiojau daugiau kaip 3 metus.

                    MedinisStrazdas nežinote?

                    Comment


                      O kodėl ta varguolius remianti ir šerianti organizacija, kodėl nors tariame "Karitas", tačiau rašoma "Caritas"? Dabar gaunasi kaip anglų ar visose likusiose romanų kalbose, kur rašoma "c", o tariame "k".

                      Comment


                        O tasPolicija genkomisaras Požėla Renatas, tai jis sakė, kad administracinių nuobaudų paskirtis - priversti susivokti žmogų, kad jis daugiau nekartotų savo klaidų, ar kažkaip taip, tai žinokite, man priešingai - gavęs nors vieną AN protokolą aš imčiau daryti visus įmanomus nusižengimus, nes tuomet mano biografija jau nebebūtų švari - kas iš to, kad mane "sudrausmino", tačiau jau būtų įrašas, kad 1 nuobaudą savo istorijoje jau turi. Išlaikyti švarią reputaciją, pakol nesi baustas - puiku, tačiau jei gauni nors vieną, toliau gyventi dorai prasmės nebėra, nebent kaip nors anuliuotųsi ta viena vienintelė bauda.

                        Comment


                          Kai buvau mažas, savaip interpretuodavau, susiedavau tam tikrus įprastus lietuviškus žodžius su tam tikrais vaizdiniais. Pavyzdžiai:

                          1. Žodis "Jeigu". Man šis žodis asocijuodavosi su tokiais bauginančiais dalykais kaip ugnis ar degtukas, apie kuriuos mama kalbėdavo kaip apie pavojau šaltinį.
                          2. Žodis "Turbūt" - man jį išgirdus prieš akis iškyla sedano tipo automobilis ir stipriai, su garsu užtrenkiama jo bagažinė.
                          3. Žodis "Šaunuolis" - aš iškart pagalvodavau apie Taikos g. tokią esančią vieną vietą, pro kurią mane mažą dažnai vedžiodavo mama - ar tik ne šalia "Sietuvos" progimnazijos, kur būdavo kažkoks raudonai baltas (kaip lenkų vėliava, hehe) ar tai apie futbolo vartus.

                          Comment


                            Va čia tas "Šaunuolis"

                            https://www.google.com/maps/@54.7207...6656?entry=ttu

                            O kur man dėtis, kai esu spiriamas iš visur? Va tas klasiokas uždraudė man jį sekioti būnant prie jo namų, priešingu atveju sakė, kreipsis į Policija , o ta teritorija prie mano namų, kur, kaip sakė senelis, "diriguoju" vairuotojams, tai ūkvedys irgi sakė, kad kažkas jau kreipėsi į VMI (instituciją, kurios darbuotojai mano įtarimais, mėgsta valgyti virtas bulves, apipiltas baltu vandeningo pavidalo padažu), tipo kad aš neapiformintas čia lakstau. Na bet kokia man nauda dirbti oficialiai kažkam - tuomet būsiu priverstas keltis anksčiau kaip 11 val. ryto, būsiu susiraukęs. Kur man dėtis, kaip nepageidaujamas praktiškai visur? Stotyje nebesirodau nuo kovo, kai tik su policijos įsikišimu man buvo leista nuplėšti ant stulpo priklijuotą skelbimą apie dingusį žmogų (apie tą narkomaną rusiška pavarde, kur 2018 m. motociklu spruko nuo policijos). Tai žinai... Tai va.

                            Comment


                              Žėkit, kai jūs važiuojate asmeniniu transportu (tinka ir viešasis), ar jums nėra tokio jausmo, kad važiuodami jūs kažkokiu būdu "užvežate stogą" ir kitiems, t.y. pagrinde ant sausumos esantiems ir tuo metu neratuotiems piliečiams? Apie tokį reiškinį kaip stogo važiavimas pirmą kartą išgirdau gal 2 klasėje, kuomet mums būdavo choreografijos (liaudiškai - šokių) pamokos, tai mokytoja priėjo prie klasioko Luko (to paties, kuris pasiskundė mano mamai, kad neva pavadinau jį idiotu) paklausti, kodėl jis apsirengęs ar apsimovęs kažką ne taip, tai jis atsakė, kad jam taip liepė tėtis, tai mokytoja Žukienė pratrūko:

                              - TAI GAL STOGAS PAVAŽIAVO TAVO TĖVUI?!

                              Comment


                                Ten kur prieš kažkiek metų, gal kokius 8, kur Madrido "Real" namuose rezultatu 111:87 įveikė Miuncheno "Bayern, kur pastarųjų treneris Svetislavas Pešič buvo nubaustas už "nepagarbų elgesį su teisėjais", tai kitas rytas Vilniuje, Justiniškėse, tarp Taikos-Rygos gatvių, kur tuomet rezidavau dar nuo pat gimimo, išaušo toks žvarbus, tai bandžiau net kurti eilėraštį apie tas rungtynes:
                                "Šaltis... Sugėlė... Pralaimėjimu!" Na nes žinote, ten kažkuris realietis pataikė tritaškį su atakos laiko pabaiga skelbiančia sirena, tai ta sirena iš pradžių tik PLLRPT, PLLRPT, PLLRT, o kamuoliui įkritus arena tik OOOOOOACH, kaip gerai sukalėme tuos nevykėlius varžovus!

                                Antra - dauguma mano kaimynų, bei šiaip miestiečių, aktyviai sportuoja, lanko tuos klubus... Kai kurie net turi įkūrę savo. Nelabai suprantu, kame malonumas užimti savo laisvą laiką raumenų auginimui? Man visa tai asocijuojasi su baime būti užpultam gatvėje arba ruso - t.y. jie sportuoja, kad prisipumpuoti raumenis, nes kuo didesnės apimties bickė - tuo stipresnis smūgis (skausmas) tam plėšikui tvojus per makaulę. Bet aišku lygiai taip pat kažkam nesuprantamas atrodo ir mano davimasis po miestą troleibusais be jokio tikslo.

                                Comment


                                  MedinisStrazdas , o tas kondicionierius, tai aš kadangi pas save jo neturiu - matau tik išorėje kabančią griozdišką kvadratinę dėžę, o kaip ji atrodo iš vidaus? Anksčiau maniau, kad tai kažkokia sienoje išgręžta skylutė, iš kurios į butą žiūri kyšantis žarnelės galiukas paduodantis orą. Bet perskaitęs šį straipsni, kone patyriau nušvitimą - ar pas kondiškes ant sienų susimontavusius žmones, vidinėje pusėje bute vaizdas nebus vat toks kaip pačioje pirmoje titulinėje straipsnio nuotraukoje:


                                  https://www.15min.lt/verslas/naujien...ti-971-2084214

                                  Beje, jei kondicionieriaus paskirtis yra vėdinti buto orą, kam tuomet dalis šio kvailo įrenginio montuojama išorėje (t.y. lauke), kur karštis kaip tik nežmoniškas? Ką daro tas ifytantitevėrarajoramachtikarapara propeleris?
                                  Pagarba kaimynei, kad prisikabino dėl tokio niekšiškos išvaizdos monstro, pritvirtinto ant sienos.

                                  Comment


                                    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                    MedinisStrazdas , o tas kondicionierius, tai aš kadangi pas save jo neturiu - matau tik išorėje kabančią griozdišką kvadratinę dėžę, o kaip ji atrodo iš vidaus? Anksčiau maniau, kad tai kažkokia sienoje išgręžta skylutė, iš kurios į butą žiūri kyšantis žarnelės galiukas paduodantis orą. Bet perskaitęs šį straipsni, kone patyriau nušvitimą - ar pas kondiškes ant sienų susimontavusius žmones, vidinėje pusėje bute vaizdas nebus vat toks kaip pačioje pirmoje titulinėje straipsnio nuotraukoje:


                                    https://www.15min.lt/verslas/naujien...ti-971-2084214

                                    Beje, jei kondicionieriaus paskirtis yra vėdinti buto orą, kam tuomet dalis šio kvailo įrenginio montuojama išorėje (t.y. lauke), kur karštis kaip tik nežmoniškas? Ką daro tas ifytantitevėrarajoramachtikarapara propeleris?
                                    Pagarba kaimynei, kad prisikabino dėl tokio niekšiškos išvaizdos monstro, pritvirtinto ant sienos.
                                    Toks vaizdas yra vienas iš variantų kaip atrodo viduje. Čia pavaizduotas gana standartiškas variantas.

                                    Dežė išorėje reikalinga kad būtų kur padėti šilumą. Norint atvėsinti orą reikia iš jo paimti šuluminę energiją. Tą energiją reikia po to kažkur pašalinti ir tai daroma per tą ventiliatorių išorėje.

                                    Comment


                                      Sostinės policija prašo pagalbos: be žinios dingo jauna moteris

                                      https://www.delfi.lt/news/daily/crim....d?id=93968771


                                      Dėve, dėve, kaip gaila, negaliu, tuoj apsiverksiu. Kad tik atsirastų, vargšelė! Melskimės už visus dingusius, net jei tai padaryta po buitinio ginčo, taip maištaujant - paklajoti kelias dienas ir lyg niekur nieko grįžti, o kad policija per kožną mėnesį apkraunama n kartų tokiomis kartais beprasmėmis paieškomis. Vat jei turėjau omeny tą dovidoni, tada jo, galima, jau kai randamas negyvas, tada aš kaip tik noriu jo ieškoti... Kodėl tokiose situacijose lietuviškas bruožas "Džiaugtis kai kaimyno tvartelis dega" - nueina į šoną? Kodėl tokiose situacijose, paskaičius komentarus, visi linki kad kuo greičiau atsirastų, siūlosi padėti? Juk kaip tik apie lietuvius sakoma, kad jie džiaugiasi kito nelaime...
                                      MedinisStrazdas , have any ideas?
                                      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.07.19, 20:46.

                                      Comment


                                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                        MedinisStrazdas , have any ideas?
                                        Komentarai kurie nesidievagoja yra trinami ir taip ugdoma visuomenė kuri į viską reaguoja emociniu pagrindu.

                                        Comment


                                          Bet tai kokioje tobuloje gerovės valstybėje mes gyvename. Kone už kiekvieną, atsiprašant, pirstelėjimą yra numatytas koks nors ANK arba BK straipsnis. Gerai, kad į vieną iš jų dar nėra įtraukta atsakomybė už ne nuo to krašto galo pradėtą pjaustyti kepsnį ar bulvių košės pakabinimą iš lėkštės su šakute. Bet tai kas ir kaip gerai surašė tuos tekstus - už ta bauda tiek eurų, už tą - tiek metų laisvės atėmimo? Kaip jie taip kurdami teisės aktų tekstus nepraleido nė vieno pažeidimo, kad taip gerai viską atsiminti, kokius negerus dalykus gali daryti žmonės, ir kiekvieną kiekvieną aprašyti įstatymuose, kad būtų galima ką nors pritaikyti kam nors.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X