Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Vot kaip gerai antivakseris gauna į skūrą šaukiniu "Aštuoniasdešimt-trysaštuoniasdešimt-du".

https://www.facebook.com/watch/?v=672257755156006

Comment

Nejaugi aš būsiu kalbininkas- naujausio lietuviško žodžio išradėjas? Gal reikia užpatentuoti, kad kiti jį vartoti galėtų tik su mano pritarimu? Nes įvedus į Google, rodo vos 1 rezultatą, ir jis veda į mano asmeninę temą! Dar yra žodis "žaibsto". Irgi mano sugalvotas naujadaras.
      Attached Files

Comment

Gerokai baisiau yra tai, kad kažkas 2025-ais dar naudoja Win 7.

Comment

O pagal ką jūs tai matote? Čia mama viskam vadovauja, negi manote, kad pats sprendžiu, kokią programinę įrangą naudoti? Aš net rūbų sau gyvenime nesu pirkęs - viską užsako mama. Ji viską sprendžia. Nors kai gyvenome aname bute, ji su nuostaba man pateikdavo, kaip pas vienus kaimynus moteris vadovauja visai šeimai - pirma kaip generolas eina su raktais, vairuoja, vadovauja įmonei, o tas jos vyras tik kaip koks priedas - nešulinis asilas prekes užnešti, dviratuką vaikui palaikyti... Pati nemokė būti manęs savarankišku, tai ko norėti, kad aš eičiau dirbti? Tiesa, ji teigia, kad aš turiu daug autonomijos, bet iš kitos pusės ji daug mane žino, kur kaip su kuo iš ko ir apie ką aš esu.

Comment

Ten kur tada buvau užklausęs Sanistal`o dėl broilerių ir boilerių, tai anie man atsakė, kad Žalgirio arenos sirenos ir laikrodžiai yra ne jų kompetencija. Sakė, kreiptis į arenos administraciją. Bet anie į mano laiškus nereagavo kažkada. AŠ esu kaip indikatorius, parodantis, kokie aplink mane yra sugedę žmonės - ne veltui dažniausiai į mano el. laiškus neatsakančios įmonės yra iš statybos ir logistikos sektorių. Tos 2 sritys ir taip yra "purvinos" - ir jų ignoras mano atžvilgiu koreliuoja su tų sektorių neskaidrumu. Pirmasis garsėja dalies algos mokėjimu grynais vokeliuose, o antrasis - savo teisių nežinančių vergų iš šiltų kraštų, išnaudojimu. Pirmajam atstovaujančias įmones mėgstu užversti laiškais su paklausimu, iš kur jie turi prisispausdinę tiek daug grynųjų (juk darbininkų - dešimtys ar net šimtai) ir ar bankui neužkliūna pinigų gryninimas tokiais kiekiais. Antrojo mėgstu klausinėti, kodėl lietuviškos logistikos kompanijos jau seniai nusistovėjo taip, kad vykdo pervežimus daugiausia Baltijos, Skandinavijos, Vakarų ir kai kurių Pietų Europos šalių kryptimi, tačiau beveik arba visai nevyksta į Balkanus ir NVS šalis. Nieks nesugebėjo suraityti man atsakymų šiais dominančiais klausimais. O stoti į universitetą, taip atimant vietą iš kažko kito tik tam, kad pabūti vieno klausimo išsiaiškinimo studentu, kažkaip nesinori. Ką daryti?

Comment

Nieko.

Comment

Ar tikrai geras sprendimas? Man rūpi klausimai, kurie dažnam praeiviui neaktualūs. Pvz. kaip išgaunami tie sirenų garsai, naudojami per krepšinio rungtynes? Kažkaip sintezuojami su muzikine aparatūra? Jaučiu net ištikimiausi "Žalgirio" sirgaliai Green White Boys to nežino šitų techninių dalykų... Bet prajuokino, kai savo atsakyme Sanistal man padėkojo, kad atkreipiau dėmesį į jų logotipą ant laikrodžio virš krepšio. Bet tas garsas "Žalgirio" arenoje, tas jo bžuržgimas, man tikrai norisi sakyti žodį broileris arba boileris, nors tai nieko bendro. Va šitą garsą galėčiau klausyti kad ir visą dieną (nuo 0:35 min.) - sirena trumpai padžeržgė, pusei sekundės žybtelėjusios raudonos lemputės palūzino Lietuvos rinktinę... Ir anie bėga prie savo sirgalių švęsti...:
                https://www.youtube.com/watch?v=OQfz4OAyBaM

Comment

Bet čia kaip mane sukrėtė tai. Jau buvau pamiršęs, kas laimėjo šias rungtynes, tai iki pabaigos tikėjau, kad pergalę iš Kauno išsivežė svečiai, o pasirodo, tas nenaudėlis Brazdeikis PERSVĖRĖ rezultatą likus 13 sekundžių. Atrodo, nu kas mus, svečius, gali nuskriausti. Vos 13 sekundžių liko, pergalė jau horizonte ir čia kaip peiliu į širdį tau įduria metimuką. Paskui mes suklystam, prasižengiam prieš aną, anas dar dvi baudas įkala. Reziumė: pirmavome 1 varganu taškeliu, bet mūsų pralaimėjimą net 3 taškais nulėmė vieno to paties žaidėjo paskutinieji 4 taškai paeiliui. Čia kaip vienos šalies prezidentas, šiomis pareigomis susižavėjo dar jaunystėje "...kai vienas šnipas nulemia tūkstančių žmonių likimus". Man tik baisu, kaip toks sukrėtimas paveiks tolimesnį pralaimėjusios komandos žaidėjų protinį ir psichinį vystymąsį, ar neturės kokių skaudžių pasekmių? Juk likus 13 sekundžių dar pirmavome... Aš manau, kad už šią varžovų nesėkmę atsakomybę turėjo priimti prezidentas Gitaras Nausėda, nes juk jis suteikė tam lietuviškai vos prašnekančiam brazdeikiui LT pilietybę, tuomet jam užaugo sparnai ir jis, negana priėmimo į LVKR, nutarė prisijungti prie patriotiškiausio ir garbingiausio Lietuvos krepšinio klubo. Kas jei ne Nausėda? Ir va neviltį varžovams sukelti gali šie momentai: 1) raudonos lemputės 2) raudona žvaigždutė laikrodyje 3) triumfuojantys fanai. Na ir purpurine spalva apibraukiau gedintį svečių atsarginį suolelį.

https://www.youtube.com/watch?v=jrwfCJrIfuA
                  Attached Files
                  Paskutinis taisė Kristupas0220; 2025.02.27, 04:36.

Comment

O galėtų būti toks mano kątik sugalvotas žaidėjas Aaron Shaika (Aronas Šaiba)?

Antra, pamenate kažkokį tai epizodą kai ta mūsų auksinė auksarankė 1992 m. gimimo jaunimo rinktinė lošė finalą su serbais Rygoje, tai matyt iš streso ar orientacijos praradimo kažkuris lietuvių žaidėjas svystelėjo kamuolį tiesiai į tribūnas sirgaliams į rankas? Nepamenate to epizodo.

Rašydamas žodį "Svystelėjo", pagalvojau visai ne apie sviestą. Prisiminiau TGKF idėjininkės Erikos Švenčionienės "Ekspedicija į Svisločių".

P.S. palaikau AšNeRobotas idėją, kur jis sakė, kad jei karo metu kolaborantų neįmanoma kažkur uždaryti, patraukti, kad jie nesiųstų informacijos priešui, tai juos galima šaudyti vietoje!

Comment

Taip laukiu Liūzės sugrįžimo, kad retkarčiais net susapnuoju, kad anas jau pabudo iš žiemos miego ir parašė pranešimą šioje temoje. Prieš kokią savaitę sapnavau, kad buvau Šeškinės vidurinėje mokykloje, 120 kabinete, kuriame prabėgo mano pirmieji 4 metai. Tai sapnavau, kad ten sėdėjo Kim ir Pu, tai į pastarąjį kažkas šovė ir po šios egzekucijos aš į rankas buvau paėmęs ir nuspyriau jo galvą į kitą klasės galą, vėliau padėjau ją prie praustuvo. Bet užtat po kelių dienų dar susapnavau, kad vykau į jo šalį per Kybartų PKP, tai Lietuvos pusė mane praleido greit, o tenai... pasieniečiai palydėjo ir uždarė mane į skalbimo mašiną ir paleido ją veikti. Galvojau, ištaškys mane, užspringsiu vandeniu... Bet išlipau sveikas. O kas iš tikrųjų nutiktų, jei tave gyvą patalpintų į veikiančią skalbyklę, rasite šiame video: https://www.youtube.com/watch?v=BOZHxazTHn4

Comment

Kaip juokinga buvo, kai kai buvau 9-okas, istorijos mokytoja Nijolė B. išsireiškė: perduokite savo kolegoms Jelenai, Ugnei ir Mantui, kad 2-asis trimestras jiems sudegė! Nu kaip man juokingai nuskambėjo tas "SUDEGĖ". Čia mokytoja norėjo pasakyti, kad tie 3 mokiniai praleido pernelyg daug pamokų, todėl bus neatestuoti

Comment

Ką gi, nepavyko pasiekti 300 psl. iki kovo kaip kad planavau. Iki 2026 m. pradžios planavau, kad su Liūziumi čia priplieksime 800 puslapių nesąmonių ir kliedesių, tačiau perspektyvos kuo toliau, tuo labiau miglotos.

p.s. Gal kas žinote, ar Dumalakas nėra tarp Kovo 11 akto signatarų? Ir kodėl čia taip madinga ant jo "važiuoti"?

Comment

Pradinėse klasėse mums kone viską (išskyrus anglų kalbą, choreografiją bei etiką/tikybą) dėstė ta pati mokytoja (skirtingai nei kitose mokyklose, kur kūno kultūrą ir muziką net pradinukams jau veda dičkių mokytojos). Tai visose pradinėse klasėse kasmet man etiką dėstydavo vis kita mokytoja. 4 klasėje ją vesdavo kitos paralelinės 4-okų klasės mokytoja Marytė P.
                            Etika mums būdavo vieną kartą į savaitę - pirmadieniais. Tai aš atsimenu, jog taip jos bijodavau, taip drebėdavau sekmadienio vakarais, kad va, baigiasi savaitgalis ir rytoj teks eiti tarp svetimų ir ten ta griežtoji mokytoja bus. Nors aš elgdavausi ramiai, bet kartą kai reikėjo "nupiešti savo geriausią draugą" (realiai tokio mokykloje neturėjau, o į kiemą neidavau), tai su parkeriu nupiešiau kažkokį stickmaną, tai mokytoja priėjusi kažką pasakė, kad ne taip piešiu ar pan. Tai iš tos baimės atsimenu man net nagai skilinėti perpus pradėjo, kad va ryt pirmadienis, etika, ta griežtoji mokytoja...
                            Dabar viskas atrodo labai tolima ir svetima ir ne taip baisu.

Comment

Šiąnakt sapnavau, kad buvau lietuvių kalbos pamokoje kabinete 204 (tame legendiniame, iš kurio, kūrinuke "K & Jeanette", mane buvo išsikvietusi klasiokės D. mama pasiaiškinti dėl suprastėjusių mokslo rezultatų). Tai ten, mokytojai Levitai bedėstant pamoką, į klasę įeina mano močiutė, kuri pradeda klausinėti kur Kristupas. O dabar tai šakės, įkliuvai - pagalvoju. Reikia skambinti mamai, kad ji pasakytų kaip elgtis. Ji akimis ieško manęs tarp būrio mokinių, bet aš stengiuosi neišsiduoti, kad tai aš, per tiek metų pasikeitęs...

Comment

Nu kokie niekšai, aš nežinau... Taip nedaug trūko "Juventus"ui iki pergalės - kai pradėjo persti paskutinė 4 kėlinio minutė, uteniškiai dar buvo priekyje, bet čia Smail`agičius kaip peiliu į širdį dūrė trojką, paskui vargšeliai dar išlygino rezultatą, bet tuomet Francisco dūrė dar vieną peilį į varžovų sielą, tie paskutinę sekundę metė, kamuolys didingai atšoko į viršų, bet laiko naujam tritaškiui jau nebeliko - sutiksėjo paskutinės sekundės, užbirzgia tas b(r)oileris, lentos apvadai paraudonuoja, laikrodyje virš krepšio - nuliukai ir žvaigžtutė (ar taškelis kaip jis ten...). Nu tikrai, nu dar minutei likus pirmavo svečiai, galvojau bus sensacija, bet ne, Žalgiris neįveikiamas, vis išsigelbėja tie nenaudėliai. Paprastai rungtynių baigtis (svečių pralaimėjimas) Kaune būna aiškus jau po pirmojo kėlinio, o čia - nu taip neseniai dar pirmavome, bet kaip atsukti laiką atgal, kodėl leidome žalgiriečiui laisvai išmesti tą tritaškį, kodėl jo neuždengėme, kodėl, kodėl, kodėl? Kodėl neuždengėme Smailo ar Franco? Tikėjomės, kad prames? Kas būtų tuomet gelbėjęs kauniečių ekipą, gal vilnietis Sirvydis? Kas moralinę žalą atlygins, tiek važiavome į kitą miestą žaisti, ir nuleidę galvas paliksime aikštę, kas išvis gali būti toks sadistas sau, kad eiti lošti krepšinį?
                                https://www.youtube.com/watch?v=JZnMWHZwz_g

Edit: kam išvis tas LKL, jei ir taip aišku, kad Žalgiris visuomet laimės? Gal netaps čempionais, bet tikrai ir nebus turnyro lentelės dugne.

Comment

Ar po mano paskutinio pranešimo nemanote, kad man laikas užsirašyti į ligoninę kaip kokiam Pavilioniui?

O jei rimtai, tai norėjau parodyti tai, kad fūros visos Eurazijos keliais nenutrūkstamai juda ištisą parą - kai vietinių pervežimų maži dviašiai sunkvežimiai juda daugiausiai darbo dienomis darbo valandomis, šitos gyvatės viso žemyno kelius raižo ištisą parą, bet kuriuo metų, paros, savaitės laiku. Tas fyp fyp fyp - čia garsinis intarpas iš vienos vengriškos dainos, pirmąkart nugirstos iš mamos kompiuterio (Ji pastoviai kažką įsijungusi klauso). Tikslaus jos pavadinimo neužrašysiu, juolab su visais jų kalboje itin gausiai naudojamais diakritiniais ženklais, bet vadinasi daina kažkaip Szaszo Oelllij" ar pan. Tai vat tame šįryčiame užrašytame garse pabandžiau tiek atkartoti kai kuriuos toje dainoje nugirstus žodžius, tiek perteikti tą tarp posmų einantį pypsėjimą. Tą dainą būtų galima paskelbti visos Europos keliais nepertraukiamai viena po kitos judančių vilkikių himnu. O Vengrija - viena iš šalių, kurioje gausiausias magistralių tinklas, daug susikertančių tranzitinių kelių ir kiekvienas už šio monstro vairo sėdintis vairuotojas mikrodalele prisideda prie to nesustojančio judesio keliuose kūrimą - čia vienas prašvilpia viena kryptimi - koks nors Makedonas grįžtantis į savo šalį po kopūstų atvežimo į Lietuvą, čia priešinga kryptimi skuta serbas vežantis elektros variklius į Lenkiją, iš paskos važiuoja du vengrai, o kitoje kelio pusėje atzvimbia rumunas, gabenantis maistą savo šaliai iš kokios nors Austrijos. Tai va, vienu žodžiu, ką noriu jums pasakyti vaikai, kad įprasti turistai to nemato, nepastebi - jie dažniausiai atskrenda į X šalį lėktuvu ir tuomet malasi po sostinių senamiesčius, fotografuoja muziejus, lankosi restoranuose, tačiau visiškai nesuvokia, kad miestą juosiančiuose greitkelių žieduose nenutrūkstamą judesį kuria ir prie jo prisideda absoliučiai kiekvienas krovininis. Ar jūs stovyklautumėte nuošalesniame Trakų r. kaime klausydamiesi Stasio Povilaičio dainų, ar nuskristumėte savaitgaliui į Varšuvą ir fotografuotumėtės prie to baisaus stalinistinio stiliaus pilko monstro, ar susigalvotumėte ilgesnį tripą į Prahą, kurios senamiestį mano senelis pavadino gražiausiu miestu visoje Europoje, ar paslidinėti į Slovakijos Tatrus, ar ramiai pasėdėti vengriškoje lygumoje, kur vasarą temperatūra užkaista iki 40 laipsnių karščio, ar jūs bevalgytumėte kruasaną jaukioje Paryžiaus kavinėje ankstų šeštadienio rytą, ar vaikščiodami po Barselonos centrą žavėtumėtės bebaigiama statyti Sagrada Familia... O gal jus patrauks Sibiras, kur tipinis prasigėręs rusiškas kaimas - spygliuočių miškų apsuptyje, iš pakrypusia tvora apjuosto į žemę smengančio namo kamino jaukiai rūksta dūmelis, o gal susiviliosite Kazachstano stepėmis, kur per dieną apart kupranugario ir žirgų, per dieną nesutiksite nei vieno žmogaus -- atsiminkite, kad fūros yra tai, kad laiko visas šias išvardintas šalis - be jų neturėtumėte jokio maisto, drabužių, technikos. Bet retas turistas, nuvykęs į kokią nors šalį, kaip pramogą pasirinks atsistoti prie vieno iš šalies magistralių ir skaičiuoti tuos sunkvežimius - su kokios šalies numeriais jų prarieda daugiausiai. Man irgi teko laimė gyventi namuose prie sandėlių - taip nejučia pats, net gyvenime nesilankęs jokioje užsienio šalyje, per virtualius žemėlapius jau mintinai išmokau visos Europos ir dalies Azijos šalių kelių išsiraizgymą - kai tavo namų langus ir grindis nuolatos drebindavo šie krovininiai monstrai, negalėdavai nepasidomėti - kam priklauso, ką vežą, kas organizuoja pervežimo procesą, per kokias šalis tranzitu vykdomas vežimas. Ten iš "tiesiog transporto" vilkikai man tapdavo įdomia turistine pramoga. Deja, dėl neišmintingo mamos sprendimo, šio hobio prieš daugiau kaip pusę metų netekau ir šiuo metu tik sėdėdamas 6 aukšte ir akies krašteliu matydamas Vakarinį aplinkkelį galiu akimis palydėti milžinišku greičiu juos praskutant pro šalį...

Comment

Bet jūs suprantate, kad aš nesu toks visai jau pypt? Tiesiog siekiu į šią temą paduoti kuo daugiau kokybiško kliedimo turinio:

Pakilo saulė virš žvarbaus ryto
                                    `14-jųjų pavasaris atėjo
                                    Klasiokė Dominyka, kurios mamos
                                    Vardas Žaneta yra tuoj nustebins 7b

Kai pas mokytoją Levitą 5 po 8 ryto
                                    Susirinkom įprastai visi mokslo
                                    Užein` moteris juoda trumpai kirpta
                                    Nustebinusi klasę išsikviečia

Einam į mano mašiną šnektelt sako
                                    Jie nuėjo ir pamoką praleido visą
                                    Kodėl specialiai blogai mokais, šneki
                                    Kad aukštojo tau nereikės?

Sužydėjo obelys balandį šaltą
                                    Žaneta kvočia Kristupą dėl mokslo
                                    O kad visų mokinių mamos taip
                                    Svetimais vaikais rūpintųsi!

Jei iki šiol moderuotų Romas, manau tema būtų greitai ištrinta, kaip "neturinti jokios išliekamosios vertės". Bet juk taip nėra! Taip, padurniavimai čia užima didelę dalį, tačiau kokybės čia irgi yra. Pvz. kas iki mano šioje temoje parašyto pranešimo perskaitymo žinojote gydytoją onkologę-chemoterapeutę Birutę Brasiūnienę?

Comment

Pirma - kodėl kažkas iš manęs pasijuokė, kai nuoširdžiai "Girteka" pavadinau "Rimta, solidžia įmone"? Juk taip ir yra - jie turi bene didžiausią Europoje monstrų parką, jos faktinis išradėjas Mindaugas Raila slapstosi nuo viešumos, retai duoda interviu, bet užtat - jis INVESTUOJA. T.y. kokioj tai juodojoj skylėj it sūkurys malasi, sukasi, skraido banknotai, tu į tą skylę mesteli savo porą kupiūrų, jos toje skylėje plakasi, tamposi kartu su kitų asmenų įmestais pinigais ir taip generuoja tau INVESTICINĘ GRAŽĄ - tu bet kada panorėjęs paspaudi tam besisukančiam dariniui "Pauzę", sustabdai ir išsiimi keliskart paaugusią sumą ir likusiems pinigams gali leisti toje galaktikoje toliau maltis, gali išsiimti viską arba įmesti dar daugiau pinigų ir taip tavo pelnas vis labiau augs ir augs. Ar gerai supratau, kas tai yra - INVESTAVIMAS?

Comment

Kai 2012-2013 m. sezone "Lietuvos" Žalgirį treniravo Joan Plaza (bene geriausias sezonas, ypač pirmoji jo pusė - antroje kažkaip pradėjo pralošinėti ant vieno taško ir sezono pabaigoje visai degradavo), tai ten viską laimėdavome daugmaž užtikrintai. Tačiau dar tuomet, būdamas šeštokas, pagalvodavau, kad Žalgiris tuomet jei laimi, tai užtikrintai, bet kažkuomet ateis laikas, kai būsime varžovų virkdytojai buzzerbeateriais. Taip nutiko ir tai geriausiai pasireikšdavo tiek prie Moskvyčio vadovaujamo "Žalgirio", tiek prie Trinchierio šiame tebesitęsiančiame sezone, kuomet per vieną savaitę tiek Bryantas Dunstonas* tuo viena ranka pakabinamu dvitaškiu tarsi šaltu dušu nupylė varžovus, tiek paskui kai pirmąkart vienu tašku palūzinome monegaskius** - ten buvo likę tik 0,kažkiek sekundžių ir buvo metamas ginčo kamuolys ties baudų metimo linija, kur ir taip buvo aišku, kad ten tik į kažkurią pusę bus pamuštas kamuolys, ir tos 0,8 sekundės greitai supers ir bus baigta - laiko normaliam metimui nebebuvo. Tai vat, prireikė 10 metų nuo tų mano minčių, pakol jas išgirdo Aukščiausiasis - mūsų šalies klubas tapo varžovų paskutinėmis sekundėmis virkdytoju. Ir net 2 kartus iš eilės - tą pačią savaitę! Įspūdinga, tiesa?

* - https://www.youtube.com/watch?v=pAVGHK6gptI 0:01-0:10 sek. (nors nesu raudonos žvaigždės garbintojas, vis tik esu žmogus, o ne akmuo ar žvėris ir belieka tik įsivaizduoti, kokia neviltis, kokios mintys apie pasitraukimą iš gyvenimo ar mažiausiai ašaras galėjo apimti varžovus tuo metu - Dunstonas pagauna kamuolį, išmeta, boileris tik užklerkia, lentos kraštai užsižiebia raudonai ir kai kamuolys įkrenta ir timpteli tinklelį - kai suošia, sukliokia pašėlusių fanų pilna arena, tarsi savo lietuviškais myžalais ir srutomis apdrėbdama tą prorusišką klubą). Kiek gailaus verksmo turėjo būti jų rūbinėje, o gi taip norėjosi įkąsti žaliai-baltiems - ir apsipazorinome, prasileidome winnershotą.

** - https://www.youtube.com/watch?v=LqahQ4LBt5g 3:05 - 3:10 sek. - pirmasis varžovų sielas sudraskęs anūkėlio boilerio užbliovimas, nuo 3:11 - antrasis (čia varžovai žudyti paprasčiau, tačiau pralaimėjimas vienu tašku, kai iki pergalės trūko tiek nedaug - taip pat skausminga tragedija ir viena gyvenimo traumų).

Vat ir mūsų šalies klubas pagaliau tapo varžovų molitvininku (nuo slaviškos kilmės žodžio "молитва", reiškiančio maldą). Nes pataikydami varžovams tokius skausmingus dūrius lemiamomis sekundėmis, šėlstantys šeimininkų sirgaliai tarsi spaudžia vandens nuleidimo mygtuką ir siunčia varžovų klubą į sporto kanalizaciją tarsi sakydami jiems "Pasimelskit, nevykėliai, mes nugalėjom!".
                                        Paskutinis taisė Kristupas0220; 2025.03.05, 04:48.

Comment

Working...
                                        X