Zinok, mums tai nieko neitakos, kad ir ka ten isrinku. Taip kad neverta net dėmesio kreipti
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
O kaip manote, kaip mums su mama seksis Didžiasalyje? Ji sakė, kad ten ruoštųsi kaip turėti savo (ir mano) butuką senatvei, kurio niekas neatims, nes nuosavo mes neturime, o jau norisi turėti kažkokį savarankiškumą, pastogę, iš kurios niekas neišprašys. Ir pigu ten, ir ramu, ir kas svarbiausia, nepopuliarus. Nes tas rajonas, iš kurio š.m. liepą pabėgome, buvo toks kaip skruzdėlynas pradėjo darytis, pridygo naujų namų, pasidarė labai tranzitinis, praeinamas, pravažiuojamas, triukšmingas.
Comment
-
Ane? Bet ten pasienio ruožas, ten nelegalių migrantų gali sutikti, o jei kas mane bandytų verbuoti kontrabandos gabenimui, pagal idėją turėčiau įduoti juos pasieniečiams. Nes rūkymas kenkia sveikatai, vien todėl kontrabandos gabentojų negalima laikyti žmonėmis. Nes jie gabena NUODUS, kuriuos rūkaliai traukia į plaučius.
Comment
-
Jo, taigi va:
https://www.google.com/maps/@55.3220...oASAFQAw%3D%3D
Nes mama asko, kad daugiau nuomotis nenorės, nes buto šeimininkas renkasi iš keletos gyventojų, ten dar reikia mokėti jam patikti, o mano mama neatitinka tipinės nuomininkės statuso: 48 m. moteris su niekur nedirbančiu 24 m. sūnumi, + dar grynakraujė vilnietė ir neturi nuosavo būsto. Paprastai nuominkai būna: 1. studentas ar jauna porelė iš LT provincijos 2. vienišas aITyšnikas 3. karo pabėgėliai iš Ukrainos.
O dabar tikrai, čia atrodysim įtartini, kad mama su vaiku, vaikas nedirba, reikia kažkiek papasakoti, kas mes tokie ir t.t. Mamai šito jau nebesinori, + galvojant apie senatvę jau norisi turėti stabilų SAVO butą. Jei mamai būtų kokie 28, bankas duotų daug didesnę paskolą, bet kai už gerų 15 m. jau laukia pensija, tokios didelės paskolos nebeduos, Vilniuje įpirkti neįmanoma, todėl Didžiasalis - optimaliausias variantas. Kituose Lietuvos taškuose, kur yra susiformavusi specifinė publika, kur reikia kažkaip įsikomponuoti tarp vietinių, mama nenori. Pvz. Varėnos rajonas - ten vietinės dzūkės renka uogas ir grybus, šneka ta savo tarme, tai mes atrodytume kažkokie keistuoliai. Arba Panevėžys, su savo tradicijomis, bendruomene, kalbėjimo maniera jai irgi svetimas. O vat Didžiasalis yra toks kaip neturintis savo veido, savo tapatybės, sako ten irgi atsikelia pagyvenusių pensininkų poros iš Vilniaus, kuriems sostinėje per brangu ir norisi ramybės.
Manau ir forumo narys Ignalina dėl to apsidžiaugs. Ten kai konfliktuoja su Romu, tai R. mini terminą "Didžiasalio karštinė".
Comment
-
Tai ten yra daugiau niuansų - reikia, kad būtų kuo mažiau kaimynų, ypač - virš galvos po kambarį bėgiojančių mažų vaikų, devynaukščiai netinka, jau per daug žmonių ir šiukšlyno. Ir kas rajonas nebūtų prestižinis, kur keliasi tos jaunos šeimos, paspirtukininkai. Kai mano mamos mąstymą žinote tik iš mano komentarų, sunku viską nupasakoti, nors ir bandau.
Geriau tada pasakykite, kodėl 2022 m. pradžioje, ypač - sausį ir vasario 1-oje pusėje pradėjau klausyti įvairias dainas airių kalba?
Comment
-
Nes prisiminiau prieš 3-4 mėnesius (t.y. maždaug 2021 m. spalį, kuomet laukdamas į savo gatvę įsukančių vilkikų sėdėdavau arčiau Žalgirio gatvės - ant šito suoliuko: https://www.google.com/maps/@54.7044...oASAFQAw%3D%3D pamačiau tiesiai Žalgirio gatve praslenkančią fūrą su IRL registracijos numeriais. Gan retas atvejis Lietuvoje pamatyti transporto priemonę, ir dar krovininę, iš tokios šalies. Tikrai su niekuo nepainioju, dar pamenu, kad vairas pas jį buvo dešinėje pusėje. Ir jų numeriai kažkuo skiriasi, ten labai daug simbolių - skaičių ir raidžių ir jie, rodos, ne išspausti šaltuoju būdu, kaip pas mus, bet tiesiog priklijuoti ar išgraviruoti dažais...
Comment
-
Girteka? Tas Mindaugas Raila, kiek žinau, savo milijonus valdo per biržą. Tai reiškia, kad savo sąskaitoje esančius pinigus tarsi įmeti į tarsi besisukantį skalbenkės būgną ir jie tau ten sukasi, malasi, skrajoja ir gamina tau dar didesnius pinigus, o bet kada panorėjęs kad jie ten nebesimakaluotų kosmose, gali tuos pinigus iš to besisukančio būgno atsiimti ir vėl saugiai įsidėti į sąskaitą. Teisingai suprantu, ką reiškia tokios sąvokos, kaip "investavimas" ar "pinigų valdymas per biržą"?
Comment
-
Tai visur kitur - nebe tas pats. Ten neoficialiai dirbti neleis, nes paskui įmonė turės problemų. O už atlygį nenoriu, nes perves pinigus į sąskaitą, paskui kiekvienais metais virš galvos kabės prievolė padeklaruoti pajamas VMI, o ten dar žinok, kokį pajamų kodą/rūšį nurodyti, o blogai nurodęs dar kokį protokolą gausi (lyg tai juos surašantys inspektoriai nedaro jokių administracinės tesės pažeidimų asmeniniame gyvenime...). Geriausia grįžti į savo gatvę, kurioje praleidau geriausius metus, kur vienos kaimynkos žodžiais "visas namas šneka apie mane".
Eidamas per šią perėją galvodavau, stengdavausi neatsistoti... ko? ką? kodėl?
https://www.google.com/maps/@54.7039...oASAFQAw%3D%3D
Comment
-
Ne, taigi 2022 m. pradžioje niekaip iš galvos neiškrito ta 2021 m. spalį ta gatve praslinkusi fūra su Airijos registracijos numeriais. Įdomu, į kur ir ką jis vežė? Žalgirio gatvė virsta Tuskulėnų, tuomet per Žirmūnų tiltą į Olandų gatvę, tada į S. Batoro ir ... galimai link Lavoriškių PKP. Čia dar iki visų sankcijų, tai visko galėjo būti. Tiesiog jis tada kai važiavo, kur jį mačiau ankstesnėje gatvės vietoje, bet šią perėją jis tikrai kirto, nes daugiau nelabai yra į kur pasukti/apsisukti.
O pavardė Lužkovas, tai čia nuo žodžio "lūžti"?
Comment
-
A, o kur tos partijos, kandidatavusios į 2020 m. Seimo rinkimus? Taip, su "Drąsos keliu" jau viskas aišku, niekam ta Garliavos istorija nebeįdomi, yra kitų temų... Tačiau atsimenu, tuomet prie lovio patekti bandė tokios partijos, kaip "Kartų santalka - solidarumo Lietuvai", paskui dar tokia partija įdomiu pavadinimu - "Lietuva - visų". Kažkurią vieną jų treniravo buvęs krepšinio treneris Tomas Pačėsas. Kažkurios iš šitų 2 partijų, kaip LRT žurnalistė Nemira Pumprickaitė davė žodį, šnekėjo toks vyras, jo balsas buvo toks pragertas, be matėsi, kad reikaluose gaudosi žmogutis. Paskui, kažkuriais čia metais, buvo rašyta, kad jis mirė. O Venckienė, atsimenu, dar tuomet savo kalbą pradėjo nuo frazės "...kai LRT vadovo alga yra..."
Kur tos 2 mano paryškintos partijos dabar, kodėl nebekandidatuoja? Susibūrė prieš rinkimus, nepaėjo, ir išsivaikščiojo po kitas partijas? Panašiai, kaip namas, kuriame 8 metus nuomavomės - jį stačiusi įmonė, registruota Alytuje, jau likviduota, iškeltas bankrotas. Taip sakant, pastato ir bankrutuoja. Kam tokia schemelė naudinga? Tipo, savo misiją atlikom ir galim išsiskirstyti?
Comment
-
Bet jei įmonė, stačiusi mano namą, šiuo metu jau bankrutavusi, gyventi tame name galima toliau, ar reikia išsikraustyti ir laukti buldozerių, kurie sulygins jį su žeme?
Arba kaip man pagal tą patį principą gyventi toliau, jei sužinau, kad kažkuomet mane vežęs troleibuso vairuotojas jau miręs? Arba man žinias perdavusi mokytoja irgi jau amen?
Comment
Comment