Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Nežinau ar buvo galima sugalvoti didesnį kliedesį nei šis, nežinau ar šįmet pavyks nusišnekėti dar labiau, bet... Kažkurioje iš pradinių klasių, man rodos 4-oje, po pamokų užtrukome keliolika minučių ilgiau, nes šventėme vienos klasiokės - Milenos, gimtadienį. Pasilikti po pamokų, užtrukti ilgiau, neišeiti namo sulig skambučiu - šie leitmotyvai pradinuko amžiuje mane labiausiai baugino. Tai pirmomis minutėmis bandžiau kažkaip save nuteikti su tuo susitaikyti, tačiau grįžęs namo verkdamas aiškinau mamai, kaip "užaugęs sukviesiu tankus iš JAV ir Rusijos, kad.... >", na maždaug, kad privažiuotų prie tos mokytojos kabineto lango ar net pramušę sieną įriedėtų į vidų ir taip nors kiek pagąsdindami atkeršytų už tai, kad mokytoja užlaikė mus kiek ilgiau. Na suprantama, daugumos klasiokų tėvai dirbdavo fizinį darbą, tad jų nieks nepasiges, net jei užtruks keliomis minutėmis vėliau, o mano mama kai dirbdavo namie, tai mano preliminarų grįžimo laiką žinodavo sekundžių tikslumu, tad užgaišus kiek ilgiau jau sunerimdavo, o aš irgi norėdavau lėkti iš pamokų, vos tik suskamba skambutis, o ne švęsti kažkokios klasės mokinės gimtadienį valgant jos atneštą tortą ar saldainių. Dabar ta Milena berods studijuoja kriminologiją. Kadangi ten mokoma ir apie visokių nelabai gerų veikų kilmės priežastis, gal ji paaiškintų, kodėl sekiojimo taikiniu pasirinkau būtent konkretų klasioką?
    O dėl to, ką tuomet galvojau, man labai gėda, kad tokias nesąmones

Comment

Na nes žinote, pirma - nemoku užsienio kalbų, antra - jokios svetimos šalies kariuomenė nežengs į Lietuvą idant išspręstų buitinio konflikto lygio problemą. Tuomet aišku nežinojau, kad mūsų oro erdvė saugoma, stebima, gi radarai tuoj užčiuops, kad šalies keliais juda neaiškūs tankai link mokyklos ir kita.
      Beje, o kaip perjungti pavarą? Kaip su ranka stumdant tą kūlę jausti, na ji tarsi įstumiama į kažkokį siaurą plyšelį, tipo reikia ją taip kaip pataikyti į kažkur?

Taip pat, grįžus liutass`ui, norėčiau jo paklausti pagal svarbą klausimo numeris 2 - ar jis norėtų eiti sukirsti porciją sūriu užkeptų koldūnų, įdarytų grybais bei mėsa su EDITA MOTŪZIENE priešakyje?

Comment

O kaip (kuo) mūsų teismai yra nepriklausomi? Buvo jų svetainėje kažkur rašoma "Lietuvos teismai yra in vitro/inter alia nepriklausomi.....>. Kuris ten lotyniškas posakis tinka labiau?
        Antra, vakar galvojau, gal nuo naujų metų man nebekliedėti... Bet kur tau, grįš liutsas... Ir už ką pašalintas saravia1, juk tie galvos aparatai tai ten jaučiu protiškai neįgalaus vyro kliedesiai, o ne reklaminių žinučių siuntimas.

Comment

Su naujais!

Kai seimiečiai 2021 m. spalį balsavo dėl įstatymo, kriminalizavusio žmogaus persekiojimą, PRIEŠ balsavo vos 3 - Petras Gražulis, Juozas Varžgalys ir Valdemaras Valkiūnas. Galvoju, kodėl jie prieš. Na, pirmasis gal dėl to, kad pats sekioja tą žuvies pardavėją iš Palangos (Birutę), su kuria turi vaiką, ir matyt bijo jam pačiam gresiančios bausmės. Apie antrąjį neturiu ką pasakyti, bet man imponuoja tai, kad jis išrinktas Deltuvos pietinėje apygardoje - man rodos į ją patenka ir mano kaimas. O trečiasis man atrodo todėl, kad jis yra Biržų milijonierius ir jam kažkokie persekiojimai atrodo per daug tolimas, žemas reikalas - kažkokių neturtingų žmonių problemos.

Ir, jei liutass domėjosi kas leidžiama maskviečiams, man dar įdomu, ar jį domina, kad leidžiama gaziečiams.

P.S. o forumo nario Policija atbaninimas čia ne kažkokia klaida? Vietoje raudonos žvaigždutės dabar pas jį vėl rašoma "Karmos pareigūnas". Juk jis išbuvo vos dieną ir buvo pašalintas berods NATO sommet`o metu. Ar viskas gerai? Aš maniau, kad čia dangoraižisto klonas ir už dubliuotos paskyros sukūrimą turėjo būti išmestas amžinai.

Comment

Beje, naujųjų naktį sapnavau, kad atsidūriau savo kaime prie šio lauko, kurio nuorodą prisegu apačioje (vasarą), kuriame buvo itin lygiai gražiai nušienauta pieva, skirtingai nei ankstesniais metais. Klausinėjau aplinkinių, ar ją šienauti tradiciškai buvo pasamdytas ne Virgis iš Mančiušėnų, esančių už apie 5 kilometrų. Buvo atsakyta, jog Virgis jau nebepopuliarus kaip samdytinas ūkininkas, todėl šįkart pievą nusmulkino toks iš Vengrijos atvykęs pats Orban Viktor. Jo žolės pjovimo kokybė - nepriekaištinga. Taip pat, kad kitoje kelio pusėje žydintis grikių laukas - 2 juostomis jau buvo pradėtas kulti... lietaus metu... ir dar vasarą, kai dar anksti.

https://www.google.com/maps/@55.1065...6656?entry=ttu

Comment

"Žiema, žiema - bėk iš kiemo!
              Žiema, žiema - Bėk iš kiemo!
              Mes pakviesim paukštelius - jie pažadins upelius" - dainuodavome mes darželyje.

Toks dalykas, o kuri blogybė mažesnė - mokytis fizikos pas E. Diržienę ar ekonomikos pas K. Bartoševičių? Pirmoji, tikėtina, griežtai muštruodavo savo mokinius su diržu, antrasis - patys žinot.

Comment

O ten kažkada per žinias rodė kažkokį slovėnų politiką Jansosą (dėl vardo galiu klysti) Janšą ar kaip ten., tipo, kad rinkimai. O tas Janša tai vatnikas ar kaip tik antivatnikas? Nepamenate?
                Man iki šiol kone visam gyvenimui liko trauma, kad Skvernelis man būnant 12 klasėje atleido iškart 3 ministrus, viena jų - kultūros - Liana Ruokytė-Jonsson. Taigi gera ministrė buvo, kultūriškos išvaizdos, inteligentiška, kodėl reikėjo taip gyvuliškai išmesti ją iš Vyriausybės lauk?
                liutass , ar paklausius šitos dainos irgi pasiūlysite išsiplauti ausis, kad sifiliu neužkrėstų?
                https://www.youtube.com/watch?v=Fv83u7-mNWQ

Comment

Šachas ir matas jūsų atsinaujinančių išteklių energetikai. Bet kas galės gamintis energiją už diką garaže. Fak jū Ignitis, fak jū Elektrum, fak jū Enefit:
                  Lietuvis pasaulį privertė išsižioti: sukūriau 8-ą pasaulio stebuklą | tv3.lt
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Šachas ir matas jūsų atsinaujinančių išteklių energetikai. Bet kas galės gamintis energiją už diką garaže. Fak jū Ignitis, fak jū Elektrum, fak jū Enefit:
                    Lietuvis pasaulį privertė išsižioti: sukūriau 8-ą pasaulio stebuklą | tv3.lt
                    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20240104_145551.png
Views:	323
Size:	19,6 kB
ID:	2101575

Comment

Eilinis perpetuum mobile.

Comment

Ir ką šie 3 pranešimai Tomo, kasos savitarnos ir sulos bendro
                        Turi su mano tema na gal tik tiek kad
                        Išradėjas pasaulio stebuklo 8-ojo Upninikų kaime gyvena
                        O už to kaimo į šiaurės rytus esanti dykynė yra prie Širvintos upės
                        Kaimas ten Kunigiškiais vadinasi, nors tai yra tik bevardis taškas realiai kur
                        Atodangos viršuje pastovėti gali o
                        Kitapus kranto - jau man pažįstamos vietos bus
                        Daugiau diskutuoti prasmės nematau nes nekliedi
                        Nieks taip gerai kaip aš.

P.S. Įdomu, kodėl šiame forume negalioja kalėdinis/naujametinis moderatorių gerumas, pvz. švenčių proga suteikti amnestiją visiems po raudona žvaigždute pakabintiems nariams? Nu tiesiog niūrios jiem šventės, kai pašalinti kone pusei metų yra be teisės būti atkurtiems anksčiau laiko ir negali čia rašyti, nes už klono sukūrimą bus paleisti vėjais dar ilgesniam laikui.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                          Dabar trūksta tik "infernal engine".

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                            Prisijungiau prie jų grupės feisbuke. Man net kiek pagailo to gana simpatiško diedžioko, nutarusio pascaminti lengvatikius ir taip prisidurti prie pensijos (dabar jis jau renka pinigus "projektui").
                            Nes jo sekėjai nuolat pabrėžia, kad visi viską iki šiol išradę išradėjai dingo be žinios, o iš profilio nuotraukų matosi, kad dėl savo į projektą "investuotų" 10 ar 20 Eur galėtų ir nužudyti.

"Išradėjo" vietoj jau pradėčiau ieškoti kokios saugesnės vietos, turbūt ne Lietuvoje, ne Norgėj, nei Eirėj ir ne Ukuose, nes atsiskaitymo valanda jau artėja.
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

O kodėl yra taip, kad pvz. yra šalių, į kurias tau galioja banas visam gyvenimui, jei turi teistumą (pvz. Australija), tai gerai - keliauti į Australiją tu nebegali, bet savo šalyje nusipirkti joje pagamintą daiktą - kažkodėl jau nieko blogo. Tai ką daryti, jei plika oda, plikais pirštais prisilietei prie daikto, kuris pagamintas šalyje, į kurią keliauti nebegali, arba kuri sunkiai išduoda ar visai neišduoda turistinių vizų pvz. Turkmėnija ar Pusiaujo Gvinėja? Taip išeina susigadinai gyvenimą prisiliesdamas prie ten pagaminto daikto - kokia neteisybė - vykti į tą šalį negali, bet prisiliesti jau kažkodėl nieko tokio. Tarkime, karo Ukrainoje pirmais mėnesiais buvo džiaugtasi, kad Lietuvą alternatyviu maršrutu atkeliavo dujos per Turkmėnistaną. Tad kodėl mes galime virtis košytę ant dujinės viryklės, varomos dujomis, kurios tranzitu keliavo per šalį, į kurią kaip turistas taip lengvai nepateksi?
                              Beje, šiąnakt sapnavau, kad buvau tame pačiame forumo puslapyje, tai vienoje žinutėje liutass jau reabilituotas, o kitoje - vis dar *Pašalintass.

Beje, Turkmėnija šiaip irgi nedemokratiška šalis, tad nesuprantu, kuo reikia džiaugtis kaip alternatyva Rusijai. Na gal tik kad neina į kitas šalis žudyti civilių, griauti infrastruktūros, bet mes, demokratijos bastionas su anūkėliu Gabriuku priešakyje, turėtume dėti baną visoms šalims, kuriose nevyksta sąžiningi, skaidrūs rinkimai.
                              Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.01.06, 14:49.

Comment

Taip kaip prieš kelias savaites, kai Sakartvelui buvo suteiktas kandidatės statusas į ES, berods kažkas iš tos pačios ES valdininkėlių sakė kažką panašaus į "... šalis su visai į nieką nepanašia kalba, rytietiška kultūra, papročiais praturtins Europos įvairovę". Tai lygiai taip pat ir aš, besisiūlydamas atsitiktiniam kaimynui, praeiviui, buvusiam klasiokui ar dar kažkam su manimi draugauti, kaip vieną iš savo privalumų galėčiau kišti tai, kad "... su savo keistais hobiais (važinėjimas viešuoju transportu, iš teritorijos išsukančių vilkikų, laukuose dirbančios žemės ūkio technikos stebėjimas), neįprastu požiūriu į daugelį kasdienių reiškinių (ėjimas per kitų ratai, kodėl šalyje, į kurią sunku gauti vizą, pagamintą daiktą prisiliesti vizos nereikia), taip pat - neeiline mūsų su mama pabėgimo nuo likusios giminės istorija, aš praturtinsiu to potencialaus būsimo savo draugo pasaulėžiūrą, patirtis, žinojimą, kad "gali būti ir tokių žmonių, tokių istorijų". Na ar kažkaip taip.

Comment

Nors Aleksio man irgi pasikart siūlė, jo nesmerkčiau baisiai aš, dar reiktų Trydenį reabilituoti, o jau kai liutass sugrįš...

Atsimenu kaip ankstyvą 2019 m. pavasarį (Kristupui 12 klasė), per lietuvių literatūros pamoką nagrinėjome poetės Juditos Vaičiūnaitės kūrybą, tai ten mums namų darbams buvo užduota berods "Atsakyti į klausimus" apie jos eilėraštį, kuris vadinasi "Kavinukas su pastoralėm". Tai kitą dieną mokytoja manęs prašė paskaityti savo atsakymus. Ok, namų darbą turiu. Ir varau: "Kur vyksta kūrinio veiksmas?".
                                  - Kavinuke! - atsakau.

Kristupai, kavinukas tai arbatinukas! - pabrėžia man mokytoja.
                                  - Ai, m, taip taip - taisausi aš.

Žinokite, išvakarėse ruošiant namų darbą nepagalvojau elementariai pasigooglinti žodžio "kavinukas" reikšmės, man tikrai kažkaip susišvietė, jog kavinukas tai yra kavinė (aka restoranas). Bet taip buvo gėda atsakius neteisingai, iki šiol amintir`inu, kaip galėjau nesuprasti, kas ten ir kaip su tuo kavinuku. Tuomet matomai ne tas man rūpėjo, pradėjau skrajoti kažkur padebesiais, gi ruošiausi vykti į vieną užsienio valstybę ir ten sėsti į kalėjimą už dalyką, kuris Lietuvoje dekriminalizuotas nuo 1993 metų.

Comment

O kas dar jums siūlė pasiikarti?

Comment

Na lyg ir niekas daugiau. Tiesiogiai lyg ir ne. Gal koks rat galėtų.

Pabandžiau sukurti himną keleivių kontrolei, kur gvildenu 3 problemas:

1. Nors kiekvienas iš raudonojo autobusiuko yra paleidžiamas su protokolu ir, galbūt, ašaromis akyse, patikrinus IRD administracinių nusižengimų žemėlapį, jau metai iš metų Vilniuje neva nėra nė vieno užfiksuoto nusižengimo pagal kontrolierių "arkliuką" - 446 straipsnį. Klausimas - kodėl? Kalbėjau tiek su SĮSP tiek su IRD - jokio progreso. Aš laikau, kad jei tau surašytas protokolas, tavo padarytas nusiengimas nefigūruoja viešame žemėlapyje (todėl ir yra viešas, kad matytųsi visi šalies teisės pažeidimai), tu turi pilną teisę nemokėti baudos. Nes bauda ar ikiteisminis tyrimas oficialiai galioja tik tada, kai apie tai, su padarymo data, atsiranda įrašas tame žemėlapyje.
                                      2. Kodėl ant protokolo yra automatiškai sugeneruojamas pažeidėjo adresas, tačiau nėra kontrolieriaus adreso. O jei kokia jautri šventa moterėlė, tiesiog PAMIRŠUSI prasitęsti bilietą, yra išlaipinama kontrolieriaus (kuris vaikystėje pats buvo ne kartą apsižliumbęs per tą patį užmaršumą nepasižymėjęs bilieto ir išsodintas augalotų diedų), tai kad ji bent galėtų po darbo nuvykti pas tą CMIENTĄRZ BOBROWICZ, kad jis ją paguostų, paglostydamas galvelę, maždaug "Ne viskas dar prarasta, nu negrįžtamai sudaužiau jums širdį baigęs pildyti protokolą nuspausdamas mygtųką "Saugoti duomenis apie AN", nu bet dar ne viskas gyvenime prarasta, galite keliauti, įgyti naują profesiją, susirasti bendraminčių, pati ateiti pas mus dirbti ir virkdyti kitus apsižioplinusius...
                                      3. Kodėl programos, per kurią institucijos surašo protokolus, kodėl aš pas save kompe negaliu jų kaip nors atsisiųsti, atsidaryti ir pats nubauduoti kažko? Pvz. šalia mano namų beveik kas savaitę neleistinoje vietoje stovi mašinos, tai galėčiau pats dasijungti, supildyti. Ne, dabar turiu siųsti policijai, kurie taip pat kartais nesurašo ten nieko - tik fikcija. Įdomu, ar nors viena iš ANK 589 str. nurodytų institucijų rengia ekskursijas, per kurias galima būtų nuo kompiuterio įjungimo pamatyti, kaip veikia ANR - per kur į jį įeinama, kokiame darbalaukyje jis atidaromas, na kur jo paslaptis, kad mano kompiuteris niekaip nereaguoja, jei bandau jį pasiekti, o va jie kažkaip gali. Kas jiems suteikia, ar valdyti tą registrą tolygu pilotuoti erdvėlaivį? Į kokią iš tų institucijų lengviausia pateikti, kad sudaužyti kam nors širdį, surašant protokolą? Į daugumą reikia aukštojo, reikia būti baigus ilgus mokymu, pvz. policija. O dabar atrodo, keleivių kontrolė - tu, aukštojo nebaigęs 9 kl. išsilavinimo rusakalbis, įgyji teisę uždominuoti (t.y. nubausti) tyrą lietuvį, tokį kaip aš, kuris nė nesupranta kacapiškai.

Tvenkiasi niūrūs baimės debesys virš bebiliečių keleivių galvų
                                      Pamokysim kaip reikia gyventi
                                      Mes prilipdysim jiems į sielą amžiams protokolą AN
                                      Ir jie sumokės baudą, nes kaip ją apskųsti - mes nesakysim

Būk tu žmogus keleivi, kaip visi
                                      Bent kartą gyvenime autobusiuke pasėdėk raudonam
                                      Įsėsk, nebėk, protokolą surašysim, o paleidę daugiau
                                      Neklausysim tavo gyvenimo istorijų - dink!

Oj tas protokolas, baudelė
                                      Ją mokėti kaip tau paaiškins bet
                                      Oficialiame AN žemėlapyje ji nesufigūruos tad
                                      Manau nemokėti galima jos laisvai

Ir pasimaldamas po autobusiuko pakraščius
                                      Kaip dumalakas koks nelemtasis
                                      Kitkart atidesnis būsi bilietuko žymėjime nes
                                      Nubaudžiamas esi per programą, kurios pats n`atsdarysi

MES ATEINAME SU TIKSLU
                                      PRITERŠTI DŪŠIĄ KIEKVIENO
                                      ŽIOPLIO KURIS PER VĖLAI PAS`ŽYMĖJO
                                      O SAVO ADRESO NESAKYSIM, KAD NEATVARYTŲ MŪSŲ IEŠKO-OT!

Comment

Odė eiliniam Aleksio pašalinimui:

Ir už ką, ir už ką
                                        Vėl Aleksijus pašalintas
                                        Gi lyg ir nerašė
                                        Nieko įžeidžiamaus
                                        Tik pranešimus keturis-tris

Comment

Bet fainas tas Kaščia, rodė čia per Miliūtės laidą ištrauką, tai pasirodo ne vien apie nacionalinio saugumo ir gynybos reikalus su juo pašnekėti galima.

"Ant prikolo" nusiunčiau savo CV į SĮSP dėl širdžių daužytojo (t.y. keleivių kontrolieriaus) darbo. Kaip pagrindinį savo, kaip asmenybės, privalumą, nurodžiau tai, jog neturiu draugų. Dar savo kultiniame kūrinuke "K & Jeanettte" teigiau, kad "...pagrindinis moksliuko ar teisuolio bruožas turėtų būti draugų NEturėjimas. T.y. tik pamanyk tu man - darbinėje aplinkoje toks rimtas, rūstus it Stalinas daužo širdis per žioplumą bilietuko nepasižymėjusiems AN protokolų pavidalu, o laisvu laiku su kompanija garsiai juokiasi, paveipina, išlenkia šalto nealkoholinio sidro. Turi būti laikomasi vienos linijos politikos". T.y. kaip šlykštu žinoti tokį vaizdinį: kažkas, gavęs protokolą parėjęs namo žliumbia nusiminęs, o tas jam į dūšią pri*ikęs kontralioršas po darbo su draugų kompanija linksmai juokiasi, dalinasi senais bendrais juokingais nutikimais apie bendrus pažįstamus, tuo savo juoku tarsi peiliu į širdį įdurdamas tam nusižengėliui, nors tas nusižengėlis gal net nesužinos, kad jį rūsčiai, bet teisingai nubaudęs tarnautojas namuose, šeimoje, ar dar baisiau - neformalioje aplinkoje atsipalaiduoja ir tuo savo juoku, linksmumu tarsi siunčia nematomą signalą tam savo nuvirkdytam keleiviui, maždaug "Man pė iks ant tavęs ir ant tavo jausmų", gavai protokolą ir mokėk baudą, o jei nesutinki - teisminio apskundimo procesas toks lėtas, kad belaukdamas numirs iš nevilties, o aš va linksmas su draugais parūkau žolytės, va stikliuką 50 gramų padarau.

Comment

Working...
                                          X