Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Pirma: kaip liutass sužino "Žalgirio" rezultatus, jei sakė, kad nežiūri nei LRT (per kurį rodo Eurolygą), nei skaito lietuviškus naujienų portalus?
    Antra: ką sakyti tam klasiokui, jei įvyks toks 1/100 sutapimas, kad kaip tik tuo metu (neužsibūdamas) kirsiu tą įvažiavimą į jo kiemą ir iš jo kaip tik riedės jis? Ką jam pasakyti? Tranzitas?

Comment

Rodo per Viasata ar koki ten kanala. Gali pasirinkti kalba lietuviu latviu ar estu, as ziuriu latviu kalba.

Mazai sansu, kad tave pamatys, bet jei jau taip, tai variantas "Tranzitas" labai tinka

Comment

O buvo kažkada toks alus, pavadinimu "BLINDOS"? Tik niekaip tuomet nesuprasdavau, kas ta blinda... Gal Pagda Magda - kino spalvomis alsuojanti muzika? Nu ten, kur peržiūrėjęs nuorodą sakėte "...bet tai kad ten kažkoks tigras stovi".

Comment

Blindos alus buvo sudas. Blinda buvo mužikas, kovojantis su ponais. Kaip Robinhudas

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą
            Blindos alus buvo sudas. Blinda buvo mužikas, kovojantis su ponais. Kaip Robinhudas
            Vienas mano dėstytojas, kultūrologas-istorikas, pasakojo, kad Tadas Blinda buvo realus asmuo. Bet, deja, paprastas arkliavagis, kurį nulinčavo valstiečiai.

Comment

Įdomumas toks: kaimiečiai, ir eilinių mažesnių miestelių gyventojai atvyksta apsiprekinti į didmiesčius su automobiliais. Tų didmiesčių "Akropoliuose" ir kt. kinietiško šlamšto sostinėse, jie įsigyja tokių įmantrių prekių pvz. keliasluoksnių kreminių tortų, importinio rival`o (šunų ėdalo) savo augintiniui, vaikiškų drabužėlių, suknelių, ašarinių dujų ir kito gėrio, kokių vietiniame savo kaimo KOOPS`e nelabai rasi. Tai kaip tai nedera: kaimo parduotuvėlėse kažko iš tų mano paminėtų daiktų rasti - be šansų, tačiau išmesti panaudotus tų daiktų įpakavimus/atliekas į kaime, šalia sodybos stovinčias atliekų dėžes ant ratukų ar konteinerius - galima! Manau turėtų būti taip, kad jei kaime to kažko įmantresnio neparduodama, tai tame kaime esantys konteineriai turėtų kažkaip automatiškai atmesti atliekas nuo prekių, kurios įsigytos didmiesčio prekybos centre. Tiesiog neseniai apie šį dalyką susimąsčiau - kaimo kolūkio pašiūrės kombinato parduotuvėlėje pasirinkimas skurdus - lekiam apsipirkti į didmiesčio PC - ten prisipirkę susikraunam į bagažinę ir vežamės namo - namie suvalgom - ir išmetam tų prekių įpakavimus. Gal tuomet reikėtų daryti taip, kad jei gūdaus kaimo žmogelis didesniame mieste įsigijo į jo kaimą neatvežamų prekių, tai panaudojęs tą prekę, jos pakuotę ar maisto atliekas taip pat turėtų atvežti į tą didmiestį/rajono centrą, kuriame viską pirko?

Comment

visa Lietuva kaimas

Comment

Ar supratote mintį? Esmė tokia, kad kaimuose prekių pasirinkimas mažesnis, tai tų prekių važiuojama nusipirkti į didesnį miestą - t.y. kaime tam tikrų prekių nėra, bet parsivežti jas iš didmiesčio į savo atokų kaimą ir ten jas valgyti/kitaip naudotis ja pagal paskirtį - kažkodėl jau galima. Ir netgi mesti jų pakuotes/liekanas į tame kaime stovintį atliekų konteinerį, nors prekės įsigytos gal net kitoje savivaldybėje. Panašiai kaip ir mes su mama galim naudoti drabužių kabyklą, nors ją pristatęs kurjeris jau nebedirba. Panašiai ir aš galiu toliau gyventi, žinodamas, kad 2008 m. mane vežęs troleibuso vairuotojas Grigorijus T. jau miręs... arba man 6 kl. dėsčiusi mokytoja jau trūnija pensijoje ir mano vaikų (jei tokių turėsiu) jau nebemokys.

Comment

Kokiuose kaimuose? Pats gyveni kaime taipogi. Žiūrint ką su kuo lygini.

Comment

O kas yra kaimas? Aplink mane nuosavų namų nebėra, visur daugiabučiai, elektra, vanduo, kabelinė televizija, kanalizacija...

Atsimenu 9 klasėje, ta matematikos mokytoja Ina, kuri turėjo nerealų humoro jausmą, tai kai į pamoką atėjo žydru švarkeliu vilkinti tokia klasiokė Ugnė, kuri kažkodėl lankydavo nereguliariai, tai mokytoja, neminėdama mokinių vardų, bet greičiausiai turėdama galvoje ją, iškilmingai sako:

- Pirmiausia laba diena tiems, kurie atėjo 2-ą kartą!
                      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.11.04, 14:35.

Comment

kaimas - tai mentalitetas.

Comment

Man kaimas tai vieta, kur nėra šaligatvių. Kur natūrali žvyro danga, o ne grindinys, užgožiantis gamtą. Kur kiemuose kažkokiu būdu stovi gyventojų mašinos, nors kaime nėra nei kur išsilaikyti teises, nei "Regitros" padalinių.

O gerai padarė dailės mokytoja Žaneta, kad įrašė dvejetą tam Mantui, už tai, kad jis, VŠĮ "Kapolė" (tik prašau nesijuokti iš pavadinimo pakartotinai) kvietimu, nenupiešė piešinio tema "Kelio ženklas man - ne priešas"?

Comment

Zaneta neteisi, o del kaimo apibrezimo dabar aisku.

Ta Zaneta negera mokytoja. O su tokiu vardu kitaip ir buti negalejo. Matyt, norejo diskriminuoti ta vargsa Manta (Herku)

Comment

Ką veiks įmonės, esančios šalia mano namų, kuri prekiauja elektrotechnika/telekomunikacijomis/automatika (visokie USB išvadai, rėlės, komutatoriai, ateniuatoriai, valdikliai, termoreguliatoriai), darbuotojai, kai/jeigu jiems bus bankrott-kaputt? Aš jau turiu atsakymą, bet pabandykite, ar pataikysite? Galiu pasakyti tik tiek, kad tai susiję su vienu mokomuoju dalyku mokykloje, kuris, tos įmonės steigėjams, manyčiau, turėjo itin gerai sektis, kad išmanyti sritį (žinoti, ką parduoda), kurioje jie dirba.

Comment

neisvengiamai eis i fronta, nepriklausomai nuo to ar bankrutuos, ar ne

Comment

Ne tą norėjau išgirsti. Manyčiau, jie eis į kokią nors bendro ugdymo mokyklą (ale gimnaziją) dėstyti fizikos. Juk tai, ką jie parduoda, turi daug bendro. Atsimenu ar tik ne per fizikos pamoką pirmą kartą išgirdau žodį "rėlė", kas yra vienas iš daugybės tos įmonės parduodamų agregatų. Man tik įdomu, kokie jie bus mokytojai. Ar žiauresni už Diržienę Emą? Gerai tik tai, kad aš mokyklą jau baigęs ir jie manęs nebemokys ir man dvejetų neprirašys, keršydami už tai, kad auklėjau jų klientus, kurie ignoruoja draudžiančius ženklus.

Comment

mokytojai turi baigti pedagogika, o tie vargu ar bent ka yra baige

Comment

Kodėl tokį faktą, kaip "Nėra suformuoto žemės sklypo aplink daugiabutį", vienoje temoje, vienas forumietis pateikė kaip kažką blogo? Sklypų formavimas ir egzistavimas - tik popieriuje. Gi eidamas pėsčiomis skersai per kiemą, tu niekur nematai pažymėta, kad čia yra suformuotas sklypas. Kaip tą žinoti praeiviui? Ir kas nubraižo tas ribas aplink namą? Žemėtvarkininkai ar pats sklypo formavimo iniciatorius? Ar ten svarbus centimetrų tikslumas ar galima kažkokia paklaida? tarkime, mano gyvenamas daugiabutis kažkiek patenka į gretimo sklypo ribas. Ar išaiškėjus tokiems netikslumams gali tekti dalį daugiabučio, nugriauti?

Comment

kai suformuoja sklypa, gali apsitverti teritorija tvora, tada nepraeisi. Be sklypo suformavimo tvoros neuztversi.

Comment

Bet į ką pirmiausia kreiptis, ar prašyme reikia pačiam nubrėžti, kaip nori matyti tas sklypo ribas ar jie patys nustatys? Bet jei nėra jokios tvoros, ar galima kaip atpažinti, kad čia yra suformuotas kažkoks darinys? Ant žemės juk nėra dažais atžymėtos tos ribos...
                                          O kodėl yra ir kas sukūrė tokius biurokratija dvelkiančius žodžius, kaip "kadastras" ar "hipoteka". Nekalbu apie visokius "uzufruktas-servitutas". Ar negalėtų viskas būti tvarkoma paprasčiau? Pvz. kur su mama nuomojamės butą, tai sutartyje yra unikalus patalpų numeris. Tai kažkoks 12 skaitmenų kodas, kur kas 4 skaičius yra ženklas ":"

Comment

Working...
                                          X