Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jums po nosimi, Kaune gi. Šiauliuose sirena tokia Kžūžaaaaaaankšt, toks skutantis garsas, o Kauno Žalgirio arenoje toks labiau džeržgiantis "Džūūūūūūrgšt!". Kviečiu pasiklausyti dar kartelį:

    Nuo 0:52 minutės matote, kaip Vlado Ilievski protingai (specialiai) prameta antrąjį baudos metimą, tuomet kamuolys neplanuotai į rankas atšoka Jasikevičiui, ir kadangi buvo likę vos pusė sekundės, šis neturėjo laiko nusitaikyti, o prisilietus prie kamuolio laikas iškart paleidžiamas, tai jis ir paskraidino kamuolį per visą aikštę ir nukrito kažkur į tribūnas:

    https://www.youtube.com/watch?v=My4YtoYlSrE

    Comment


      susigadino tritaskiu statistika Jaska
      When a man lies, he murders some part of the world

      Comment


        O kaip jums gražiau ratų gaubtai - kur su daugiau skylučių, ar su mažiau? Man tai tokia asociacija, kad kuo daugiau skylučių, tuo ratas gali suktis greičiau, o kuo mažiau, kuo jos didesnės - tuo lėčiau.

        Comment


          Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
          O kaip jums gražiau ratų gaubtai - kur su daugiau skylučių, ar su mažiau? Man tai tokia asociacija, kad kuo daugiau skylučių, tuo ratas gali suktis greičiau, o kuo mažiau, kuo jos didesnės - tuo lėčiau.
          man graziau lietnykai su stipinais. Pas BMW yra Spideriai, tai vat jie ir graiausi
          When a man lies, he murders some part of the world

          Comment


            O kas ta klasiutė?

            Comment


              Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
              O kas ta klasiutė?
              o kas tas Limpopo?
              When a man lies, he murders some part of the world

              Comment


                Upė, begemotas.

                O kaip man siūlote grįžti prie stebėjimo? Eiti prie jo namų? Kokia poza stovėti? Ką sakyti jei prieis paklausti, ką čia darau arba išgirsiu sirenas? Šią naktį sapnavau, kad praėjau tuo miškeliu ir iškopiau į viršų, ten yra toks kalniukas, tai vos ne vos į jį užslinkau, nepakeldamas akių į viršų.

                Comment


                  va taip daryk


                  Paskutinis taisė liutass; 2023.09.13, 18:34.
                  When a man lies, he murders some part of the world

                  Comment


                    Bet iki tų krūmų dar reiktų nusigauti... O mokykloje kiek šansų, kad vieno klasioko mama ateitų pasikalbėti su kažkuriuo kitu savo vaiko klasioku, už tai, kad jis... pradėjo prasčiau mokytis? Na kad kažkieno mamai ar tėčiui nuoširdžiai rūpėtų ne tik savo, bet ir aplinkinių vaikų pasiekimai moksle ir kita gerovė?
                    Tokią situaciją aprašiau savo kultiniame kūrinuke "K & Jeanette", kuris yra "Forumiečių kūryboje".

                    Comment


                      mazai sansu. Nulis
                      When a man lies, he murders some part of the world

                      Comment


                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                        mazai sansu. Nulis
                        Čia tik mano mama taip galėjo. Kai papasakojau jai apie tą klasioką Dominyką, kur vaikščiojo visas apskuręs, kuriam biologijos mokytoja siūlė rinktis tarp lito ir kuolo, tai mama manęs klausė, ar aš norėčiau, kad mes su mama eitume pro Šeškinės mikrorajoną, ir jei jį sutiktume, pakviestume jį kur nors į piceriją pakalbėti, pavalgyti, parodyti jam tokį gerumą, šilumą. Va tokia vat mano mama buvo. Bet kiti tėvai, kaip sakiau, žiūri tik savo vaiko, o gal ir to nepadaro iki galo.

                        Comment


                          bet tas Dominykas dabar turbut koks nors verslininkas su sakemis pinigus semiantis?
                          When a man lies, he murders some part of the world

                          Comment


                            Ne, iš kito buvusio tos klasės klasioko girdėjau tokius gandus, kad "galimai kalėjime, nes daug teismų turėjo". Kiek suprantu, daugiausia visokios vagystės. Ne kiek varguolis buvo, kiek savęs neprižiūrėjo. Ten, sako, kažkokia labai graudžiai žiauri jo šeimos istorija, vos ne kad motina jo atsisakė ir išėjo gyventi su kitu vyru... Tiksliai atsakyti negaliu, nes tai konfidenciali informacija. Kartą ta pati biologijos mokytoja Danguolė, supykusi, kad jis pamokoje nedirba, prirėmė jį prie sienos savo žodžiais ir apklausė kaip kokia tyrėja - tai jis pasakė, kad retkarčiais su ja susitinka, bet šiaip ji turi atskirą gyvenimą, o jis numestas močiutei. Vieną kartą buvo ta močiutė tėvų susirinkime, mama sakė matė ją. Dar 5 klasėje, kuomet mums dailės pamokas vesdavo ši ekscentriška ponia (prisegu nuorodą), jis nedirbo, nes neturėjo nei guašo, nei akvarelės, anei teptuko, tai pamokos gale mokytoja jam sako "taip ponaiti, tau vienetas, nes nedirbai". Tai kai grįžau namo ir papasakojau tai savo mamai, ji sako "O Dieve, kaip gaila, vienetas", gal tas vaikas tikrai neturi iš ko įsigyti, močiutė neaprūpina.

                            https://kauno.diena.lt/dienrastis/ki...eiluziai-31460

                            Comment


                              Terminas, kurio skambesys labiausiai neatitinka to, ką jis reiškia - tai netesybos. Perskaitęs/išgirdęs pirmiausia tikrai pagalvoji, kad tai susiję su tuo, kad kažkas nebenori kažko tęsti, opasirodo, tai faktiškai tas pats, kas bauda.
                              O kad galėtumėte paaiškinti, kokiais principais dirba tos nuošaliuose kaimuose esančios parduotuvės KOOPS, gal jums kažką sako terminas rajoninis kooperatyvas arba rajkoopsąjunga? Tipo visi smulkūs varguoliai jungiasi į kažkokius kooperatyvus ir taip visų turtą kartu sudėjus gaunasi kažkas daugiau?

                              Comment


                                Manau, kad ta koops valdo koks nors vienas banditas, o pavadinimas nuo sovietmecio gal toks paliktas?
                                When a man lies, he murders some part of the world

                                Comment


                                  Čia gal daugiau parašyta apie savo veiklos principais, vieną paslaptingiausių įmonių:
                                  https://www.koopdi.lt/Veikla/Activities.aspx

                                  Toje mano kaimo parduotuvėje, skaičiau, kažkada buvo parašų rinkimas už kelio asfaltavimą, mat dulkės, duobės ir pan., tačiau man kaip tik geriau, kad asfalto nebūtų, nes tai pirmieji mano prisiminimai iš to kaimo, ta autentika, ta civilizacijos nesubjaurota vietovė.

                                  Comment


                                    kaip sekasi pigesnio buto paieskos?
                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      Šiuo metu vėl apstojom ieškoję, nors šeimininkė vėl ketina pakelti kainą dabar jau iki 800 už mėn. nuomai. Mama kartais paieško, bet vėliau lieka prie minties, kad liekam čia, niekur dar neinam.



                                      "Taip pat dar nuo 2 klasės kone kiekvienam Vilniaus troleibusui, kuomet pastoviai būdavo priskirti tie patys vairuotojai, esu kone su kiekvienu sumodeliavęs situaciją, kaip elgtųsi troleibuso vairuotojas, partrenkęs per gatvę einantį žmogų - ką sakytų, darytų ir pan. Gal kažkada pasidalinsiu". - Kristupas0220

                                      liutass "Butu idomu"

                                      Štai, prašom! Metų nusišnekėjimai apie daugelį senų Škoda troleibusų, įpinant savo istorijų, maždaug 1-2 klasėse.

                                      1 - ojo parko mašinos

                                      1102 - pazulinimas. Maždaug, aš vairuoju 1102 = aš kažką zulinu
                                      1105 - šį troleibusą vairuoja „Simpsonų“ veikėjas Nelsonas, kuris yra vairuotojas-kontrolierius. T.y. bet kada gali išeiti iš kabinos į saloną ir gerai apkumščiuoti bilietuko neįsigijusius keleivius.
                                      1106 - atsimenu kaip važiavau juo 19 maršrutu, vairavo toks iš išvaizdos piktas senukas, grindų danga salone išklota tokiais iškiliais taškiukais.
                                      1107 - lazanija - pirmas į galvą šovęs žodis pamačius šį skaičių derinį. Gal todėl, kad pirmą kartą šio patiekalo paragavau būtent tais mėnesiais, kai važiavau 11 maršrutu su 1107 atgal iki Pašilaičių žiedo ir jį vairavo toks aukštas, ūsuotas vyras?
                                      1108 - švelnumas, gerumas, nuoširdumas - 4 troleibuso maršrutas Vilniuje.
                                      1111 - NES-VEI-KAS! Gal jo vairuotojai tokie niekada ir nebuvo, tačiau su juo skridome itin dideliu greičiu pr tą pačią sankryžą, kurią dar už 6 metų praskries ta garbanota vairuotoja.
                                      1113 - šią mašina, pagal mane, vairuoti turėjo Liza Simpson. Pačiam nė karto neteko pataikyti į šitą.
                                      1116 - senovė, kaimas, obuoliai, gerumas (Čia mūs kryžkelėj parymęs tyliai kryžius) - todėl, kad tokius dainos žodžius girdėdamas, tomis pačiomis dienomis amintir`inau, kaip kokiais 2008 važiavau kažkurią poilsio dieną šiu troleibusu, kuris tuo metu buvo papuoštas „Moki-Veži“ reklama.
                                      1117 (2117) - arfa. Šį troleibusą prisimenu su premjeros „Užburtoji fleita“ reklama. O tuomet jį vairuodavo tokia tetulytė Nelė - pavalgyti už vairo spėdavo. Atsimenu, kaip ties „Minties“ stotele pro atidarą langą išpylė kavos tirščių likučius.
                                      1124 - Brūnkt, bldunkti, pas many tokie dubliai, rapapa-ūlialia-a! - tai tik keli epizodai iškylantis prieš akis, prisiminus, kaip jau 2 klasėje, niūriais šalto sezono vakarais keliaudavau šia mašina 11 maršrutu, kuris tuomet buvo aprengtas „Bigbank“ reklama. Vairavo jį toks aukštas juodaplaukis rėksnys. Mano tėčio vardą pasakei - tarė klasiokas Lukas, kuomet pabandžiau nesėkmingai uždainuoti Gloria Gaynor hitą 'I Will Survive".
                                      1421 - „Va taip va makaronus reikia valgyt!“ - tokią citatą būtų galėjusi pasakyti jo vairuotoja. Garbanota, kažkurią poilsio dieną 11 maršrutu bevėžinusis. Tik ar ne ta pati, kur paskui atliko tą legendinį skrydį su 1111?
                                      1424 - elektros - ventiliatoriaus dėžė po viena iš keleivių sėdynių šone, kairėje - dar įranga ant stogo - ir su elektra troleibusas šis veikia pirmyn“ - taip pagalvojau jau 2019 m. rudenį, kai pėsčias ėjau Lizdeikos gatve ir prisiminiau, kaip su 1424 vieną dieną dirbo tas pats vairuotojas iš 1124. Stovėdamas prie Kareivių-Žirmūnų g. sankryžos kažkam pro langą rėkė „A tu b**t pi**u, ar gali greičiau važiuot?
                                      1429 - Stiprokas patrankymas durimis - 2008 m. vasarą pavažiavau juo vieną stotelę link stoties - tik neprisimenu ar įlipimo, ar tai išlipimo stotelė buvo „Technikos universitetas“. Paskui kai su mama šnekėjome apie tai, kad vairuotojams tikrina psichinę sveikatą, vis galvojau kaip būtų tam klasiokui Aleksui - jis mušdavosi vis... Mintyse jį įmodeliavau į 1429, kad jis sustoja Kražių st. (kur 2 net nevažiuoja), (Lukiškėse) ir palieka stovėti uždaręs duris, o pats pabėga. Bet gi yra ugniagesiai...
                                      1434 - „Eglut, eglut, graži esi, šakelės tavo žalios“ - kuomet mokykloje mes dainavome šią dainą, per pamoką man prieš akis iškilo vaizdas, kaip Antakalnio žiede tas 1434, dirbęs 10 maršrutu, pametė „ūsus“
                                      1438 - man rodos, net nežinodamas atspėjau, šio mašinos maršrutą - 15.
                                      1439 - „Atsiskleiskim va taip va“ (šokio judesiukas ar pan.)
                                      1447 - „Gummą, aš kramtau va tokią gumą!“ Gal jo vairuotoja realiai ją kramtė, bet šį mašina buvo mokomoji, bet retkarčiais išvažiuodavo į maršrutus. Atsimenu tame 1447 tarp Viršuliškių ir Spaudos rūmų stotelių mane kalbino kažkoks panašaus amžiaus vaikas, bet aš jam atsakiau, kaip sakė mama - kada mama liepė su nepažįstamais nekalbėti.
                                      1448 - „enhoupjūciūciū“ - tas ciū ciū tai ne šuniuko garsas, o mano ausys taip išgirdo Barbros Streisand dainą „Women In Love“, jos pavadinimą sužinojau tik 2018 m., bet toje dainoje man toks kaip prisiekinėjimo tonas girdėjosi, o ten su juo dirbo toks gan jaunas vairuotojas senuoju 13 maršrutu, atsimenu kaip kartą Šeimyniškių g. su juo prasilenkėme.
                                      1449 - Gan senas modelis, valytuvai ne besistumdantys į šalis, bet tokie lyg kylantys iš apačios.
                                      1455 - „Stumsiu tuoj aš į priekį šitą troleibusą“ - stūmimu vadinu vaizdelį, kai tokią griozdišką transporto priemonę kaip troleibusas, vairuoja itin mažo ūgio žmogus - atrodo, kaip jam užtenka jėgos paspausti pedalus, kad patraukti į priekį žmonių pilną transporto priemonę? Atsimenu, kaip kartą Rygos st. jo laukiau ir atvažiuoja 1455, dar gan ilgokai laukęs prie raudono, man rodos kabinoje pas jį dar sėdėjo kažkas pašalinis.
                                      1458 - Su „Respublika“ reklama jį pamenu. Pramel, pramel jo baisūs ratlankiai darė.
                                      1477 - šitą vairavo kažkokia sena bobelė (12 maršrutu), iš išvaizdos spėju, kad gal ir lietuvė ir gan religinga, pusiau juokais dar bandžiau kurti idėją, kad šiuo troleibusu negalima leisti važiuoti nekrikštytiems asmenims.
                                      1492 - „nu reikia retkarčiais pakeisti maršrutą“ - mąsčiau pamatęs jį poilsio dieną vieną 11 maršrutu vietoje sau įprasto 4-o.
                                      1494 - „galit va ir tokio marinato pasidaryt“ - taip galima pamanyti, pamačius skaičių 1949 kombinaciją ir vairą
                                      1495 - kulšės čiaupijimas - nu man šie skaičiai kalba būtent šiuo patiekalu.
                                      1497 - baras „Bumerangas“ reklama, vairuotojai Ana ir Eduard. Atsimenu, vairuotojas vienu metu ir vairavo, ir rūkė, ir bilietą pardavinėjo. O kartą, be reikalo perspaudė pedalus į kairę, kai jam reikėjo dešiniau, tai išjungė arabeską (užvedimo rankenėlę) ir išėjo permesti imtuvų ant „teisingos“ linijos.
                                      1505 - ai - rodė man kažką vairuotojas. Su „Puma Aqua“ kvepalų reklama važinėjo, irgi taip gražiai atrodė man...
                                      1509 - gerai gal tokia trasa nuvarė paskutinį gyvenime 11 maršruto reisą į parką.
                                      1513 - 2012 m. rudenį, 6 kl. Su šio vairuotoju įsivaizdavau tokį pokalbį: „Nu rūkau aš tas paprastas cigaretes, nu negerai“. O kaip jūs išvažiuojate iš parko pro kur? - Nu iš Žolyno g. į kairę ir prie pagrindinės trasos prisijungiu prie Operos ir baleto teatro. O va pas mane tokia klasiokė Dominyka, vienais dešimtukais varo! „Oho“.
                                      1526 - „Pupupupupupupu“ - pupelių daina. Tame troleibuse iš galo niekada nebuvo trafareto, gal kad keleiviai iš galo nematytų kelintas maršrutas ir nebėgtų?
                                      1532 - „Jis ne piktas“ - stengdavausi galvoti apie jo vairuotojo veido išraišką. Dar mama kelis metu po to prisimindavo, kad savo vardą ir pavardę norėjau pasikeisti į Henrik Šymanec - taip, kaip buvo pas 1532 vairuotoją.
                                      1542 - „gal, gal“ - kraipydama galvą sakė jo vairuotoja, 14 maršruto, kuomet kažkokia senutė priėjo pasiteirauti, kada šis važiuos.
                                      1543 - Bibluja, ryžiai, trumpi plaukai, ilgas sijonas, Lionka, gepardas, reklamuojantis taksi.
                                      1544 - epizodiškai pasirodė 19 maršrute, bet pagal garažinį numerį labai jam tiko.
                                      1545 - šį troleibusą vairuodavo toks mažo ūgio, bet gerai gazą paspaudžiantis vairuotojas. Dar tuomet man kilo asociacija, kad jam tave partrenkus, tu vaikščiosi su slanksteliais*. * - tuomet maniau, kad šis žodis reiškia ramentus. O slanksteliai - tai stuburo sudedamoji dalis pasirodo. 1545 vairo už, sėdėti turėjo Simpsonas Houmeris.
                                      1553 - „gal nori šito va torčiuko?“
                                      1555 - „Vienaspenki, penki, penki! - tau reikia daug mėsos valgyti. Atsimenu kaip kokių 2009 m. rudenį, poilsio dieną mes su mama ėjom apsipirkti į PC MADA, ir stotelėje „Viršuliškės“ kaip tik buvo sustojęs šis numeris, 11 maršrutu, ir pro vidurines duris išlipo mama su mergaite, kuri rankoje išsinešė kažkokią lėlę.
                                      1562 - paf-fam, paf-fat, patatam, ta ta ta ta tam! - man atrodė, kad su 1562 dirbantis vairuotojas niauktais akiniais, labiausiai mėgsta būtent tokias bumčikų melodijas.
                                      1567 - važiuosi, šis troleibusas važiuos, vieną kartą, man išlipus iš 46 autobuso Laisvės pr. ir einant atgal link perėjos, 19 maršrutu vežė 1567, kurį vairavo kažkokia močiutė, su Moki-Veži reklama.
                                      1568 - aš pasidažysiu, pasipiešiu sau blakstienas - vieną niūrią vasaros dieną juo važiavo ta pati vairuotoja vietoje sau priskirto 1614.
                                      1572 (2572) - Paskusim, pasmulkinsi, nu galima kokį vieną kartą pravažiuot - tariau aš sau mintys, kai kartą vėlų vakarą užėjau į kambarį pas senelį ir jis klausė kur buvau, galvojo, kad važinėjau, kai iš tikro - pas močiutę kitapus gatvės.
                                      1577 - Prisijunk prie mūsų - toks buvo ant šio troleibuso užklijuotos žydros McDonalds reklamos šūkis.
                                      1585 - pempė. Toks žodis man pirmas šauna į galvą mintys persvėrus ir pamatavus šią keturženklę skaičių kombinaciją. Man rodos dažniausiai matyta 12 maršrute.
                                      1590 - Gealan - PVC langų sistemos. Su šia, šviesiai violetine reklama, 11 maršrute apie 207-2008 m. man yra šio troleibuso ikona. Jį dažniausiai vairuodavo moteriškės. Kartą būnant ties Savanorių pr. pradžia kažkokia bobutė klausinėjo, ar mano mama žino, kad aš važinėju, o štai kartą važiuojant apsipirkti į MADĄ ir lipant Šaulių sąjungoje, vairą sukiojantis ūsuotas bebras atidarė duris dar nesustojęs, tačiau iš galo kažkokia boba jau staugia „Lipk greičiau!“
                                      1592 - Božena 2008/9, Bazilijus 2011, Vaizdo ir garso aparatūros „Daewoo“ reklama.
                                      1595 - šis skaičių derinys man asocijuojasi su žuvies mėsinėjimu rankomis valgant, vietoje šakutės, grynai su pirštais atskirinėjant kaulus ir t.t.
                                      1612 - ten dirbo kažkokios moterys, paskui buvo ta šeima, nu žodžiu, 2013 m. sausis,-vasaris, toji žiema, klasiokė Kaukėnaitė varo vienais dešimtukais, tas trūlikas suka ratus 11-u, Dominyka vėl gavo 10, Anadolu Efes Eurolygoje patiesė CSKA, Real, močiutė užėjo pas mus į namus, mama grįžo, aš einu miegoti, ryt į mokyklą.
                                      1614 - „meilė tartum cigaretė“ ir pan., man šis troleibusas primena 2008 m. vasaros darbo dienų rytus, kai važiuodavau 11 maršrutu.
                                      1627 - šaudykim pro išdarinėto tušinuko ertmę ant sienų su sudrėkintais popieriukais.
                                      1632 - plaukim tūlikus su šlapiu skuduru, užmautu ant medinio antgalio, durys užsidarys bum bum, 2 maršrutu 1632 dirbs!
                                      1634 - va toks va rašiklis, gali rašyt. Kažkurioje pradinėje klasėje, maždaug tarp 3-4 kažkurį savaitgalį dirbo kažkoks juoda reklama paženklintas trūlikas, kur ar tik ne kažkoks kompiuteris buvo reklamuojamas.
                                      1636 - išgerkime pieno.
                                      1637 - kai tave partrenks 1637 būsi žaizdotas, žaizdotas. Dar daugiau baisumo šiai mašinai pridėjo tuomet buvę ratlankiai su didelėm skylėm.
                                      1638 - gal tu biskelį karščiuoji?
                                      1641 - parampampam, uompeilaav" - nors didelė dalis 10 maršruto, kuriame tuomet dirbo 1641, sutapdavo su 11, į 10 vengdavau lipti, nes jis važiuoja į Naujininkus, gal gi sėdynės visokių narkomanų nusėdėtos bus. Tuolaik jis buvo apklijuotas „Kietaviškių“ reklama.
                                      1652 - Ežys - gazuotas, gazuotas!
                                      1653 - „Skaitymo metai“ - kažkokia tokia reklama kažkada buvo papuoštas šis egzempliorius, mums su mama priėjus prie Lukiškių, prie Baltojo tilto tą sankryžą.
                                      1654 - nu negražu-u!
                                      1657 - šis troleibusas važinėjo su medinių žaliuzių „SKIRPUS“ reklama. Kai seneliui pasakiau žodį „Skirpus“, jis galvojo, kad čia kalbu apie kažkokio žmogaus pavardę. Tam troleibusui dar baisumo pridėjo ir tie baisūs ratlankiai didelėm skylėm.
                                      1659 - atsimenu, kaip šis irgi buvo rodos su „Daewoo“ reklama, tik mėlyna, o kartą jį vairavo kažkokia jaunuolė, kuri sukdama iš Vilniaus g. į Žygimantų g. kalbėjo telefonu ir juokėsi - stebėta nuo kito sankryžos kampo man sėdinti už vairuotojo kabinos.

                                      2 - ojo parko mašinos

                                      2114 - šis dirbo 7 maršrutu, man pirmasis jo pamatytas vaizdas - mūro blokų „ARKO“ reklama
                                      2115 (1115) - man, kai dar buvo 2-o parko troleibusas, jo numeris asocijuodavosi su riešutukais ar pan, o kai jau buvo pervestas į 1-ąjį, su juo geriausiai susipažinau 2019 m. rudenį jau eidamas į stebėjimą, kuomet jis gera padroždavo Antakalnio gatve.
                                      2121 - gerai, dar kai buvau pradinukas, su juo dirbdavo toks Viktoras, jau 2020 m. pavasarį per karantiną, viskas neatpažįstamai gatvėse pasikeitė eismo srautų prasme, jis vis dar skrodė miesto gatves, kiek vėliau sužinojau, kad ne per ilgiausiai po to, jis išėjo į užtarnautą poilsį.
                                      2122 - su šito vairuotojumi Audriumi irgi „susipažinęs“ buvau dar 1-2 klasėse, jis dirba iki šiol, bet jau su pirmo parko troleibusais.
                                      2125 - och gerai prisiskraidė kažkada, kalbėdamas telefonu kalė į stulpą, dar kai visas tamsiai mėlynas buvo.
                                      2127 - atsimenu kaip eksperimentavau 3 maršrutu su šiuo troleibusu.
                                      2406 - BNA 405. Vat kai partrenks, tai žinosi. Ir juo važiuojant ties Statybininkų stotele kažkokia bobela man sakė, kad jei dabar nelipu, tai paeiti toliau nuo durų.
                                      2413 - prisimenu, kaip namuose valgiau kiaušinį, kaip močiutė mokė jį nulupti, kaip mušdamas jį išsitaškiau akį, mamos tuo metu namuose nebuvo, jis dirbo 16 maršrutu tas 2413.
                                      2416 - kabū namelis. Atsimenu namuose buvau pasigaminęs tą troleibusą iš panaudotos servetėlių dėžutės, atsimenu senelis tąkarštdien šnekėjo su kažkuo telefonu, o aš tyliai nervavausi, kad jis klausydamas žmogaus kitame laido gale pernelyg dažnai kartojo frazę „Mhm“.
                                      2445 - atsimenu 4 klasėje, vieną 2011 m. gegužės pirmadienį man pasidarė bloga, bet tuo metu galvojau tik apie tai, kaip 24445 siuva 18 maršrutu.
                                      2462 - atsimenu 2012 m. pavasarį, mokslo metams beeinant į pabaigą mes grįžome iš kažkokios ekskursijos ar pan., tai aš pereidinėjau sankryžą per Laisvės pr. nuo Buivydiškių g. link Rygos g., ir tuo metu 11 maršrutu važiavo, prie sankryžos laukė 2426, vairuotojas, kiek neįprasta, net ir už vairo sėdėdamas buvo apsivilkęs oranžinę liemenę.
                                      2466 - atsimenu su šiuo troleibusu su mama važiavome iki PC „Panorama“, kur nusipirkome tokios lengvai plėšomos duonelės-bandelės, kurią galėčiau atsikėlęs sukirsti iš ryto su arbata ar pienu savaitgaliais, kai man nereikia į mokyklą, o mama dar miega.
                                      2469 - atsimenu kažkur `08-`09 m. važiavau su juo gal porą stotelių, įsėdęs ar tik ne Spaudos rūmuose, ir ten arčiau galo, virš rato sėdėjo paauglių kompanija, kuri leido man praeiti.
                                      2473 - kartą einant su mama Laisvės pr. tarp J. Matulaičio bažnyčios ir Šaulių sąjungos st. ir lėto link Antakalnio prariedėjo tas 2473, paleistas 11 maršrutu, tai buvo savaitgalio diena. Man rodos, iš visų planetos žmonių, pagal skaičių kombinaciją šią mašiną vairuoti labiausiai tiktų žinomai astrologei Palmirai Kelertienei.
                                      2476 - su šituo dirbo toks Romas J., 19 maršrutu. Gražus skaičius, senoviška autentika dvelkiantis salono vidus.
                                      2478 - „Pašauki, mane vai pašauki“ - skambėdavo daina per LRT 2011 m. gegužę, paskutinės mano, kaip pradinuko, savaitės, atsimenu, pereidavau sankryžą iki pusės, o tuomet važiuodavo Saša su 2478, 11 maršrutu. Nuo pat neatmenamų dienų neatsiejama šio troleibuso emblema buvo Lryto reklama tokia juoda.
                                      2479 - „kas rytą saulutės aš tyliai prašau - šiltais spindulėliais visus apdalink, nuo balto takelio šešėlius nurink“ - dainuodavome mes pirmoje klasėje, o bedainuojant šią dainą, mintyse įsivaizduodavau šį numerį. Kartą Panoramoje su mama mes rinkome kažkokius drabužėlius man, kadangi tai nebuvo mėgstamiausias mano užsiėmimas, sakiau „nu šitą, šitą imam“, tai mamai nepatiko, kad kažkaip per daug išsišokinėju ir kad vos ne idiotas.
                                      2483 - atsimenu su močiute iš Šiaurės miestelio esam grįžę namo į Justiniškes su 2483, 8 maršrutu, kai jis dar egzistavo, čia gal kokia 1 klasė buvo.
                                      2485 - su šituo dirbo toks Kazys - praplikęs piktas dėdė. Kažkada važiavau Laisvės prospektu ar tik ne nuo Pašilaičių, tai 46 autobusui pasukus į Buivydiškių g. išlipęs ėjau atgal, ir kaip tik tuo metu 2485 važiavo 11 maršrutu, kai įprastai dirbdavo 7. Man atrodo tai buvo penktadienis.
                                      2486 - „Įvairiais rūbais reikia rengtis!“ - pasakytų ta mažutė sena tetulytė, dirbusi 18 maršrutu. Tikriausiai ji jau pensijoje.
                                      2487 - šis troleibusas mane užkabino juo pasivažinėti, kai pamačiau, kad jo galinė kairioji padanga ant krašto turi kažkokį „klecką“. Tai sulaukiau ir pavažinėjau.
                                      2489 - „valgykim makaronus“
                                      2499 - „draillll, draillll, kokia gėda“ - 18 maršrutas.
                                      2501 - buvau susimontavęs 2501 iš panaudotos „Hedelix“ sirupo dėžutės, tai padariau taip, kad jis kaip ir realybėje, įprastai važinėdavęs 16, kartą jo vairuotojui Andriui buvo pasiūlyta vieną dieną padirbėti 11 maršrutu, kad jam „visai patiko“.
                                      2516 - šio vairuotojas, prieš išvažiuodamas į reisą (18 maršrutas), ant tos juodos vietos pasidėti daiktams, būdavo paruošęs, pritepęs pilną sumuštinių su medumi ir kviesdavo keleivius paragauti.
                                      2517 - šio vairuotojas, užsisukęs į Justiniškių g., Spaudos rūmų st. (7 maršrutas) nubėgo į kioskelį nusipirkti cigarečių. „Jam gi pačiam už deginamą elektrą mokėti nereikia“.
                                      2518 - ten kažkodėl galvojau, kad vairuotojo vardas lyg ir Albertas buvo, bet gal Aleksandra iš tikrųjų paaiškėjus vėliau. Pamenu kai ėjau į 1 klasę, jis važinėjo su reklama „Visi židiniai“.
                                      2519 - man rodos, iš vienos kepyklėlės su šiuo troleibusu su mama mes parsivežėme skanių sausainių. O aš - pradinėse klasėse. Ech, buvo laikai...
                                      2521 - kaip vieną lietingą dieną sezono šaltojo, tokia apkūnoka vairuotoja su diedais stovėdama prie Pašilaičių žiedo dispečerinės, garsiai nusižvengė, o tuomet sėdo už 2521 vairo - vat dabar ką partrenksim kelyje su ja, tas verks, oj verks.
                                      2525 - „gal tu kuoktelėjai?“ - ištartų šio troleibuso vairuotojas jos partrenktam pėsčiajam. Su 2525 susipažinau dar darželio laikais, jis reklamuodavo kažkokį laikraštį Si-Si ar kaip ten...
                                      2527 - riešutų gliaudymas. Gal todėl, kad jei man neprisisapnavo, jis kažkada važinėjo su M&Ms reklama.
                                      2528 - šią mašiną, pagal mano bute buvusį „parką“, turėjo vairuoti Kempiniukas Plačiakelnis.
                                      2536 - šito vairuotojas pastoviai važinėjo su ausinėmis.
                                      2539 - toks gal ir nieko, dažniausiai 16, bet vieną kartą ir 11 maršrutu išpuolė.
                                      2541 - atsimenu, kaip 7 maršrute dirbant šiai mašinai, mes su mama iš kažkur grįžome ir aš kaip visada apsiverkiau išsigandęs užstrigti lifte, nes neretai būdavo, kad tekdavo važiuoti kartu su dar kažkuo ar pan.
                                      2546 - šitą vairuodavo toks vyras su ilga kasa, paskui dingo. Šio maketą namuose laikiau garbingiausioje vietoje, 19 maršrutas.
                                      2548 - šitas dirbdavo 8 maršrutu su „Ardena“ reklama.
                                      2549 - 16 maršrutas, tokia Gražina.
                                      2559 - šitą kažkodėl susieju su serialo „Vedęs ir turi vaikų“ veikėja Pege.
                                      2560 - su šituo dirbo toks Gintautas, man kažkodėl pasižiūrėjus norėdavosi sakyti „apsišaukėlis!“
                                      2564 - šitas, jei savaitgalį važiuoti 18 maršrutu, beveik nebūdavo abejonių, kad atvažiuos šis geltonas nuo „Moki-Veži“ reklamos su blondine vairuotoja Ala.
                                      2566 - Aldona, pienas.
                                      2579 - ...mirtinai pritrėškė“ - kažkaip taip turėjo skambėti šiuo troleibusu partrenkto žmogaus antraštė.
                                      2580 - šiame troleibuse, kone vieninteliame, virš vairuotojo kabinos durelių buvo tokios vertikalios grotelės.
                                      2582 - apie šito vairuotoją mama rašė skundą, atseit, kad neatidarė priekinių durų, vairuodamas keikėsi kuomet telefonu kalbėjo su kažkuo. Kažkada vėliau, gal po metų, aš Saulėtekyje lyg niekur nieko įsėdau, ten įlipo dar kažkokia tetulė, kuri prieš sėsdama šalia manęs, atsiklausė to.
                                      2587 (1587) - šitas man asocijuojasi su vaiko nešiojimu ant rankų ir kopūstų sriubos valgymu. Pirmasis vaizdelis kaip reklama kažkada buvo užklijuota ant šono, antrasis - pagal skaičių derinį. Dar net kaime, kur troleibusai sunkiai pasiekiami, pabaigoje išgerdamas sriubos lėkštę galvodavau apie tuometį 2587.
                                      2588 - dar gal man būnant darželyje kažkur važiavau su šiuo, tai atsimenu kvapelis buvo toks, lyg bomžo primyžta, tad jau sekančioje išlipome lauk.
                                      2589 - grūstuvė, grūstuve daroma bulvių košė.
                                      2593 - Kometa, stora vairuotoja, partrenkus jam gresia odos infekcijos, net naktį nubudęs susapnavau pusiau taip kažką.
                                      2598 - Altas (ar Atlas) - paskutinę rugpjūčio dieną prieš mokslo metus pavažiavau su juo, tai geras durų uždarymo signalas buvo.
                                      2602 - garbė, garbės, kažkas lyg viduj parašyta buvo, ar vos ne „stop karui keliuose“. "Paralyžiuotas" - šiuo žodžiu pavadinti norėčiau jo vairuotoją, jei jis ką nors pertrenktų, ir tik po daug metų supratau, kad šis žodis siejamas su sveikatos būkle, o ne kaip įžeidimas.
                                      2603 - Pitor - taip man persiskaitė vairuotojo vardas kortelėje, bet greičiau bus koks nors Piotr.
                                      2604 - „Papirktos jo dovanėlės“ - t.y. šį ilgą troleibusą vairuodavo toks malonus, aukštas, kaip šokėjas, vairuotojas, aš buvau sugalvojęs, kad partrenkęs žmogų jis ligoninėje atneštų jam visokių dovanėlių, gal kaip kyšį, kad nesikreiptum teisman ar Seiman.
                                      2606 - tokie bumbuliukai, cGates (skamba vos ne kaip „Katės“), žaliuzių remontas (iš tikrųjų - žinių radijas) - tokios ir ne tik reklamos būdavo ant šio.
                                      2607 - Transpoint - transportas ir logistikas - toks užrašas (reklama) ouikavosi ant šono. Kas ta logistika - sužinosiu negreit, bet pamažėle.
                                      2611 - Remax! Ai, pala, čia ant 1661 buvusi užklijuota reklama. O su 2611 ar tik nebuvo pati pirmoji mano savarankiška kelionė troleibusu, 18 maršrutu?
                                      2624 - 8 maršrutas, vairuotojas - ponas Krabas (iš Kempiniuko)
                                      2625 (1625) - „Nalšia(Dalčia)ryna nhioslė endė ai ai dzū! Prram, prram, pram... Ten tokia bobulytė vairuodavo, kartais tikrai gerai trūkčiodavo.
                                      2626 - siūlų. Atsimenu, kaip šiuo troleibusu, 7 maršrutu su mama važiavome į kažkokią parduotuvę pirkti siūlų, gal dar darželinukas buvau, paskui kažkuriuomet 11 maršrutan buvo permestas tas 626, tai vairuotojas važiuodamas į vieną pusę surūkė net 3 cigaretes.
                                      2643 (1643) - Briga. Kažkodėl man susišvietė, kad jį vairuoja Brigita. Po kelionės šiuo troleibusu sužinojau, kad turiu pusseserę.
                                      2644 - čia toks Grigorijus T., gerai paspausdavo gazo. Kas galėjo pagalvoti, kad po beveik 15 m. pertraukos važiuodamas šiuo troleibusu, tomis dienomis sužinosiu, kad mano sekiojamas klasiokas nebenori manęs matyti.
                                      2645 - Kuzė-arklys! Gerai šis užgrobdavo perėjas dideliu greičiu.
                                      2646 - verpimas, mama, atsakomybė, erkės. Su šiuo troleibusu su mama mes namo parsivežėme tokią mėlyną lentynėlę daiktams susidėti, arba mes atrodo su močiute buvom Kalvarijų turgun patalynės „čecholo“ pirkti.
                                      2647 - sukepsim, pakepsim - šiuo troleibusu, kažkur į J. Jasinskio gatvę važiavome naujo telefono pirkti, kai aną pavogė.
                                      2663 - juo dirbo toks Jurijus - tik kas nors išbėgdavo per raudoną ar ne vietoje į kelią - tas tuoj spaudžia.
                                      2664 (1664) - partrenkus šiam troleibusui, tavęs laukia bauginančios operacijos.
                                      2667 - Obelių aliejaus reklama, leitmotyvas „Lenktyniaujam!“, kuomet jis išnėrė iš Justiniškių st. link stoties, kai mama mane vakare vedė iš karatė treniruočių.
                                      2668 - „Aš nenorėjau nieko jums blogo padaryt“ - taip sakytų šio 7 maršrute dirbančio vairuotoja ligoninėje lankydama savo paties partrenktą asmenį.
                                      2669 - langų dizainas. Su „Rehau“ reklama būdavo. Kartą, sakau, eidamas taip į jį įsižiūrėjau, kad vos neužlipau ant jorkšyrų terjero.
                                      2670 - „Olympic Casino“ reklama.
                                      2671 - „Kietaviškių“ reklama, su šiuo troleibusu su močiute grįžome iš stoties namo, po to, kai ji parodė man senąjį butą netoli stoties, kur gimė mano mama.
                                      2672 (1672) -Tele2 - man atrodo ar tik ne su Tele2 reklama jis važinėjo, ir ar nebuvo, kad kažkoks kitas visuomenininkas (visuomeninio transporto priemonės vairuotojas) jam iš galo niekingai užpypino?
                                      2673 - būti partrenktam šio troleibuso lauktų patys baisiausi košmarai, net šiurpas nukrėsdavo pagalvojus apie senuosius jo visa kre-kremdančius ratlankius su keliomis didelėmis skylėmis, o ne daug mažų, kaip kad turėtų būti. 16 maršrutas.

                                      Comment


                                        800 eur/men tai cia jau paskola galima paemus moketi tiek bankui, bet tureti savo nuosava busta. Tai yra dvigubai didesne suma, negu as isleidziu per menesi 4 asmenu seimai.
                                        When a man lies, he murders some part of the world

                                        Comment


                                          O tai su kuriuo iš troleibusų labiausia norėtumėte prasilėkti, ir su kuriuo labiausiai - ne? Parašykite bent po vieną garaž. nr. iš abejų parkų (jei įdėmiai skaitėte aprašymus).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X