Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kaip anksčiau periodiškai mane kažkas nervindavo pvz. kad kažkas kažką iš stotelės paima su mašina, taip dabar, eidamas/stovėdamas gatvėje stengiuosi atsidurti kuo toliau nuo garsiai kalbančių linksmų vyriškų kompanijų. Nes esu trapi jautri siela ir mane itin žeidžia, kuomet išgirstu rusišką/lenkišką keiksmažodį. Atrodo vyrai negali palaikyti pokalbio, neįterpdami į jį necenzūrinių žodžių. Arba praeidamas demonstratyviai užsikemšu ausis, rodydamas kokie jie potencialūs nedorėliai yra. Aš juos dar paniekinamai vadinu uoarfyrė`mis (wuoarfyrė) t.y. tipo "tikrais vyrais", kai jie tokius vaizduoja keikdamiesi. Bet pats atsimenu, kaip gal kokioje 7 klasėje pora mokinių žaisdami kažkuo mėtėsi, prišiukšlino klasę, tai klasiokas Dominykas galiausiai neištvėręs priėjo, pakėlė tą šiukšlę ir išmetė kur priklauso. Tuomet lietuvių k. mokytoja Levita P. sako: "Va, štai Dominykas yra tikras vyras!"
    Prisimindamas šiuos mokytojos žodžius aš ir dabar elgiuosi pavyzdingai - nesivedžioju jokių triukšmadarių-svečių, surenku kuo daugiau ne vietoje besivoliojančių šiukšlių, noriu palaikyti aukštą vidinę kultūrą. Va tokie kaip aš yra tikroji Lietuva, o ne tie 25-40 m. "vyrai", kur vaikšto būriais kaip kokie klajokliai ir žvengia, keikiasi...

Comment

Man atrodo tu truputi aukstini save ir niekini kitus. Pvz., Pats savęs gailiesi ir kaltini kitus del savo nesėkmių, arba, tau atrodo, kad esi geresnis uz kitus. Ne?

Comment

Gal. Bet aš galiu sau taip leisti galvoti, nes kiti dirba tik dėl pinigų, todėl ramiu veidu praeis pro ant šaligatvio besimėtančią nuorūką, nes "man už tai nieks nesumokės". Nu ir kas kad nesumokės, užtat miestas bent toms kelioms minutėms taps švaresnis, pakol koks nors kitas paršas, patingėjęs iki šiukšlių dėžės nueiti, mes nuorūką ant žemės. Aš esu sakęs, kad į aplinką paleidau savo negrįžtamą "rūpinimosi švara virusą". Visi kiti dauguma dirba tik dėl pinigų, todėl už dyką nieko netvarkys, ramiai praeis pro visiems į akis krintančią šiukšlę. Senelis irgi stebisi, kaip aš į tvarkaumiesta.lt raportuoju miesto problemas, o ne rūpinuosi kaip susiveikti sau pašalpas.

Comment

O kas mane galėtų gerai atpurtyti (išpurtyti) atgal nuo universitetų miestelio (Saulėtekio), kur mokėsi tas mano objektas, po to, kai pamačiau, kad su jo automobiliu iš aikštelės išvažiavo jo draugė, o ne jis pats? Gal 1134?
          Kas tas Kurpius Kaukas?
          Kada vėl ateis liūto pašalinimo laikas?
          Kokį objektą, pamatytą važiuojant iš kaimo autobusu automagistrale A2 su močiute, aš praminiau "Breikeriu"?

Taip pat ruošiu tai, ko senokai prašėte - surašyti, kaip kiekvieno troleibuso vairuotojas reaguotų partrenkęs žmogų. Tiesa, tokių esu sukūręs vos keletą, todėl surašiau beveik visus garažinius numerius ir prisiminimus, kaip esu keliavęs su tuo ar anuo, kas tenai nutiko bei šiaip dar ką nors. Pvz. kai buvau mažas, panaudotas arbatos, servetėlių dėžutes apklijuodavau garažiniais numeriais, pagamindavau lenteles su užrašais ir "važinėdavau" po butą. Dalies tų "troleibusų" vairuotojais buvau paskyręs animacinių serialų (pvz. Kempiniuko arba Simpsonų) veikėjus. Juos surašiau ir tekste, kurį kažkada reikės publikuoti.

Comment

Dabar dauguma ciulpia tuos dumus per USB atmintinę, tai nuorūkų gerokai apmazeje turėtų būti gal

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
              Senelis irgi stebisi, kaip aš į tvarkaumiesta.lt raportuoju miesto problemas, o ne rūpinuosi kaip susiveikti sau pašalpas.
              pasalpom rupintis reikia rudeni. As jau uzsirasiau i darbo birza ir pateikiau savivaldybei prasyma del sildymo ir karsto vandens kompensaciju.

Comment

Aš kol gyvenu kartu su mama, nieko nesipašalpinsiu, nes ji sužinos, pyks, kad einu į dugną. Reikia įmanoma išlikti kiek galima oriam ir nedegraduoti. Paskui tikrai pasijusi bėdžiumi ar net įsikalbėsi sau tikrą ligą su tom nelaimėlių išmokom... Senelis kartais irgi ne visada adekvačiai suvokia aplinką - visur mane kažkas pagaus, sumuš už pagalbą...
                O vat kai aš einu lauke ar bute kai nėra mamos ir taip strakaliodamas įsibėgėju (gal Čiukurova?), tai kur sutapatinu kažkokius panašiai atrodančius, tačiau skirtingos reikšmės įvykius, tai va dar vienas jų: vat kur prie mano namų atvažiuoja vilkikai, tai neišvengiamai jie kažkur Lietuvoje (ar užsieniečiai - savo šalyje, iš kur yra atvykę), viskas gi prasideda nuo to, kad jie kažkokioje aikštelėje prisikabino tą puspriekabę - t.y. vilkikas nusitaikęs pradeda važiuoti atbulomis, kol puspriekabės balnas "užšoka" ant to rato ir visa mašina sudreba, žodžiu būna toks babakšt. Tai aš lygiai taip pat didingai bandau įsivaizduoti, kaip mūsų kaime, kur aplink sodybą yra pieva, tai kai samdydavome kokį ūkininką, kad mums ją nusmulkintų, tai tas ūkininkas irgi savo angare John Deere traktoriumi atbulai privažiuoja prie to KUHN smulkintuvo, o kuomet jo dalys susikabina su traktoriaus gale pritvirtintais įrengimais, tikriausiai irgi būna kažkoks barkštelėjimas, na o tuomet jo linguodamas, kratydamasis tuo žvyrkeliu atlekia pas mus.
                liutass, #2325 pranešime yra daug klausimų, iš anksto pasakau, kad būtent tuo atveju, pamatęs, kad sekamo žmogaus mašina šalinasi, aš irgi pasišalinau išsiatsipurtydamas 19 maršrutu su 1134, kuris tuomet buvo su geltona reklama, kurį vairavo ukrainietė (Vilniuje jų priimta daug, dauguma lietuviškai beveik nekalba).
                Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.08, 21:45.

Comment

Paziuresiu #2325 bet padakysiu apie pašalpas. Tai ne orumo žeminimas o didžiausia meistryste ją gauti, aukščiausias pilotažas. Paskaityk 12 kėdžių, tave turėtų įkvėpti

Comment

O kas mane galėtų gerai atpurtyti (išpurtyti) atgal nuo universitetų miestelio (Saulėtekio), kur mokėsi tas mano objektas, po to, kai pamačiau, kad su jo automobiliu iš aikštelės išvažiavo jo draugė, o ne jis pats? Gal 1134?
                    Kas tas Kurpius Kaukas?
                    Kada vėl ateis liūto pašalinimo laikas?
                    Kokį objektą, pamatytą važiuojant iš kaimo autobusu automagistrale A2 su močiute, aš praminiau "Breikeriu"?
                    Purtykis pats, savom kojom.
                    Kurpius Kaukas gal koks narkomanas is kanalizaciniu vamzdžių?
                    Greitai
                    Turbut tai buvo koks nors pobedonosovcas?

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą

Turbut tai buvo koks nors pobedonosovcas?
                      Ne, ten kombainas buvo, dirbantis kairėje autostrados pusėje. Buvo jau rugpjūtis. Breikeriu pavadinau tą kombaino kairiojo šono viršuje esantį milžinišką ventiliatorių, kurio propeleriai sukasi priešinga važiavimo lauke (darbine) kryptimi. Pvz. mano kaime, ten buvo toks Noreika, kuris dirbdavo su kombainu DON 1500A - tenai irgi buvo toks pat propeleris, bet iš jo taip šaipytis man nekilo protas, nes DON kombainai tokie kaip tikriausi tankai atrodo, o ten kažkoks daug senesnis ir lievesnis kombainas, kuris labiau atrodė kaip griaučiai, jei lyginti su žmogumi - tai kaip iš koncentracijos stovyklos paleistas vaikas, bet atsimenu pravažiavom, jis ten dirbo lauke, dar susimąsčiau - gal mano namuose esanti duona irgi bus iš tuo kombainu nukultų kviečių sumaltų grūdų miltų?

Comment

O kaip manote, kur buvo galima išvysti tokį dalinai užslėptą tekstą, kur matosi vos kelios raidytės (ir kaip turėtų atrodyti pilnas užrašas?):
                        -ojo
                        o

P.S. ir kokia yra paštomatų egzistavimo prasmė? Tipo, gali atsisiųsti siuntą nuslėpdamas savo tapatybę? Bet juk kažkokį gavėjo arba savo atgalinį adresą tai nurodyti reikia, ar ne? Ar bent jau telefono numerį?
                        P.P.S. Šiandien sapnavau, kad prie mano namų blaškėsi kažkokia pusiau bedantė mergaitė, kuri klausinėjo kažką panašaus į "Ar aš savo mergaitė", tai ji būdavo tokia įkyri, kad man ją nustūmus/nuspyrus nuo savęs, ji prieidavo vėl, tik kalbėdavo dar garsiau ir man įkąsdavo, o į klausimą "kur tavo tėvai, kas tave čia paliko" ji nereaguodavo, o kartodavo savo, tai paskambinau 112, jie nusijuokė, sako, kad perduos vaiko teisėms, bet galima suimti kaip už kandžiojimąsį. Ir paskui sapnavau Minderiškių kaimą, kuris yra pačiame Ukmergės r. pakraštyje - atrodo dar prašiau močiutės, kad mane ten palydėtų, tai nors realybėje jis yra normalus žvyrkelis, sapne tai buvo žmonių pramindžiotas takelis, kur dar reikdavo žiūrėti, kad neįsidilginti. Tai priėjus tą ribą su Širvintų rajonu, kur yra ta kelio duobė per upelį, tai ten buvo kaip kažkoks medinis braškantis savadarbis tiltas, bet jį pratriokšėjo sunkvežimis, paskui patys vos neįlūžome po jo apačia, kur stovėjo 3 mašinos, nesilaikydamos 25 m atstumo nuo vandens telkinių, reikalavimo.

Comment

O kaip manote, kur buvo galima išvysti tokį dalinai užslėptą tekstą, kur matosi vos kelios raidytės (ir kaip turėtų atrodyti pilnas užrašas?):
                          -ojo
                          o

P.S. ir kokia yra paštomatų egzistavimo prasmė? Tipo, gali atsisiųsti siuntą nuslėpdamas savo tapatybę? Bet juk kažkokį gavėjo arba savo atgalinį adresą tai nurodyti reikia, ar ne? Ar bent jau telefono numerį?
                          Jei tai is politines sferos, tai bus lojo, o jei is mokyklos - tai tvojo

Tie pastomatai tai tik del patogumo padaryti. Telefono numeri, adresa, varda gali bet koki surasyti, bet jei nores isaiskinti tapatybe, tai isaiskins per tavo mokejima uz paslauga, kadangi sumoketi negali grynais, tai tavo tapatybe kaip ant delno. Nebent nurodai, kad susimoka pats gavejas, bet nesu tikras, ar tokia opcija yra.

Comment

Ne, tas -ojo o tai bus, žinote, nežinau kaip anksčiau būdavo Kaune ant tų senų Škoda troleibusų, kur tos kartoninės maršrutų lentelės, bet Vilniuje iki šiol yra taip, kad visą dieną, nuo pat išvažiavimo iš parko ir visą dieną pakol dirbama maršrute, tos maršrutų lentelės yra dvipusės - vienoje yra maršruto numeris, kitoje - užrašas, į kurį parką vykstama. Tai tu kaip keleivis kai lauki stotelėje, tai pro priekinį stiklą matai maršruto numerį, bet kai įsėdi vidun, tai jei to priekyje esančio kartoninio trafareto iš vidaus neužstoja vairuotojo daiktai, o jį laikantis spaudiklis nėra itin didelis, tai tu perskaitęs iš vidaus matysi užrašą "iki 1-ojo parko" arba "iki 2-ojo parko". Yra tokių glušų keleivių, kurie ir skaito iš vidaus. Tai va, 2008 m. vasarą, kuomet dažniausiai važiuodavau su 1614 (nors atsiras cinikų, kurie sakys, kad neva visi troleibusai vienodi), tačiau man jis itin patikdavo dėl reklamos, kuria jis tuomet buvo apklijuotas, spalvos. Tai tame 1614 tas trafareto spaudiklis matyt buvo atsilaisvinęs, tai vairuotojos (rytinėje pamainoje dirbdavo Tatjana, o popiet - Danuta) buvo sugalvojusios padaryti kad jis geriau laikytųsi - tvarkingai sulanksčiusios laikraštį, įkišdavo jo gabalą tarp to spaudiklio ir paties trafareto, kad trafaretas būtų prispaustas ir nejudėtų. Tai tas laikraštis taip smarkiai užstodavo tai, kas parašyta atvirkščioje trafareto pusėje (kurį važiuojant į parką reikės apversti), kad kyšodavo tik raidytės -ojo, o kitoje (apatinėje) eilutėje -o. Taisyklingai turėjo būti "iki 1-ojo parko". O pats trafareto laikikliu tapęs laikraštis, lig šiol net pamenu, kas ant jo buvo pavaizduota - tai kažkokios apšviestoje tamsioje salėje šokančios balerinos.

https://transphoto.org/photo/234646/?vid=15121
                            Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.09, 21:28.

Comment

Comment

liutass matau vėl įsivažiavote temoje apie karą Ukrainoje, taigi tuoj vėl po jumis užsižiebs raudona žvaigždutė "Pašalintas". Paskui vėl grįšite po bano, kelias savaites būsite atsargesnis, o tuomet vėl varysite... Kol taip nenutiko, pasakykite: ten kur keliaujant po atokesnius Lietuvos kaimus (tame tarpe ir mano), tai ten dažniausiai sutinkama parduotuvė bus tokiu įdomiu pavadinimu - KOOP`s. Ten po jų emblema būna parašyta "X rajono vartotojų kooperatyvas". Ką tai reiškia? Tipo jų ekonominio veikimo principai kažkuo skiriasi nuo didmiesčiuose įprastų Maxima, IKI ir pan.?

Comment

Koks koops? As nieko nezinau apie toki

Comment

Koks koops? As nieko nezinau apie toki
                                    Va, čia konkrečiai mano kaimo. Yra užrašas bei logotipas, gal atpažinsite ir prisiminsite, kad esate kažkur matęs:

https://www.google.com/maps/@55.1173...8192?entry=ttu

Ir man dar + įdomu, kaip žemės ūkio transporto priemonės gauna kuro? Nė karto nemačiau degalinėje degalų užsipilinėjančio traktoriaus ar kombaino. Gal ūkininkai kurą pilasi į statines ir atsigabena automobilinėse priekabose?

Comment

Gal ten Kolukiu Organizacijos Optimizuotos Parduotuves?

Ukininkai pila kura is statiniu. Tokios balto plastiko didelio turio. Ukininkas atsiveza ir saugo pas save.

Comment

Gal ten Kolukiu Organizacijos Optimizuotos Parduotuves?

Ukininkai pila kura is statiniu. Tokios balto plastiko didelio turio. Ukininkas atsiveza ir saugo pas save.
                                        Nu kad į statinę pilant irgi nemačiau. O kokie degalai tinka žemės ūkio priemonėms? Girdėjau, yra kažkoks "raudonasis dyzelinas". Bet kaip jis vadinasi kur degalinėse sužymėti tie pavadinimai? A95? A98? Ar tas pats D? Ar toms specialios paskirties transporto priemonėms tinkamas kuras išvis parduodamas net ne mums įprastose degalinėse kaip CircleK ar panašiai?

Comment

Zalias dyzelinad. Tai paprastas dyzelis, tik dazytas. Degalinese Ddż. Dažytas, kad nepiltu i kitas mašinas, bet pila, nes niekas nesukontroliuoja
                                          Paskutinis taisė liutass; 2023.09.10, 15:54.

Comment

Working...
                                          X